Ελληνικός ποιμενικός βοήθεια

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
καλησπέρα σε όλους,
Πρόσφατα απέκτησα έναν ελληνικό ποιμενικό περίπου 60 ημερών .
Με τη βοήθεια ενός φίλου μου προσπάθησα να αρχίσω να τον εκπαιδεύω.Ο φίλος μου έχει έναν
Γερμανικό ποιμενικό ενός έτους ίδιες άκρα υπάκουο που έχει μάθει να ανοίγει και την πόρτα όταν το ζητά το αφεντικό του.Το παιδί λοιπόν μου είπε πως όταν πάει να δαγκώσει κάτι να του φωνάζεις μη και να τον χτυπάς με το δάχτυλο σου στη μουσούδα μέχρι να το αφήσει.Με τον ίδιο τροπο θα το μάθεις με μερικά κομμάτια ζαμπόν να μην τρώει φόλες.Ακολουθησα τις οδηγίες του και τις πρώτες δυο μέρες ο max με άκουγε παρά πολύ και έμαθε λίγο να κάθεται και να δείνει το πόδι του.Ομως ο max ισως επειδή όταν με δαγκώνει τον σπρώχνω και καμία φορά του χτυπάω λίγο τη μουσούδα τις τελευταίες δυο μέρες δεν με ακούει καθόλου.Τον έχω σε μια καλύβα με σκοπό να τον φέρω σπίτι άμεσα αλλά εάν δε με ακούει δε θέλω ακόμα.Πως θα τον διδάξω μόνος μου και με ποια σειρά θα του μάθω τις εντολές και το πιο σημαντικό πως θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα και καλώς όρισες!:)

...Με τη βοήθεια ενός φίλου μου προσπάθησα να αρχίσω να τον εκπαιδεύω...

...Το παιδί λοιπόν μου είπε πως όταν πάει να δαγκώσει κάτι να του φωνάζεις μη και να τον χτυπάς με το δάχτυλο σου στη μουσούδα μέχρι να το αφήσει...

...Με τον ίδιο τροπο θα το μάθεις με μερικά κομμάτια ζαμπόν να μην τρώει φόλες...

...καμία φορά του χτυπάω λίγο τη μουσούδα τις τελευταίες δυο μέρες δεν με ακούει καθόλου...
Και, αν δεν σταματήσεις ΑΜΕΣΩΣ αυτό που ξεκίνησες να κάνεις με τη "βοήθεια" του φίλου σου... σε λίγο καιρό, όχι μόνο δεν θα σε ακούει καθόλου, αλλά θα σε δαγκώσει κάποια στιγμή...
Και ΣΙΓΟΥΡΑ θα χάσεις την εμπιστοσύνη του!

Πήγαινε σε κάποιον (καλό!) επαγγελματία εκπαιδευτή... και μην ακούς κανέναν άλλο!;)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το βλέπω το δάχτυλο να χάνεται....
Θες να χτίσεις σχέση με σεβασμό.... είναι εξαιρετικά μικρό το κουτάβι για να πεις ότι θα το χτυπήσω στη μουσουδα και όλα οκ. Γιατί όταν μεγαλώσει και δεν σε ακούσει, αν το χτυπήσεις στη μουσούδα, δεν νομίζω να σου μείνει δάχτυλο να μας γράψεις πώς πάτε!
Ούτε αρνηση τροφής να κάνεις μόνος σου, ούτε τίποτα.... ειδικά με τέτοιες συμβουλές.
Πχ εγώ θα σου πω "αν δεν αφήσει ενα παιχνίδι ενώ θες να το παρεις από το στόμα του, το κάνεις λιγότερο ενδιαφέρον. Δεν το τραβάς, το κρατάς ακούνητο, αρα δεν μπορεί να παίξει και το αφήνει". Ο καθένας μπορεί να σου πει κάτι. Το θέμα ειναι αυτός που θα σου πει...να ξέρει. Άλλο γερμανικός άλλο ελληνικός ποιμενικός.
Μόνο εκπαιδευτή που ξέρει από τετοιες φυλές μπορείς να "εμπιστευτείς". Και ψάξου γενικά στο φορουμ βάζοντας στην αναζήτηση "ορεινες ποιμενικές φυλές".... να δεις λίγο το κλίμα!

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Θέλω να ξέρω υπάρχει περίπτωση να τον εκπαίδευσω μόνος μου η το ξεχνάω αμέσως ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θέλω να ξέρω υπάρχει περίπτωση να τον εκπαίδευσω μόνος μου η το ξεχνάω αμέσως ?
Αποφεύγοντας προβλήματα συμπεριφοράς κλπ? Κατ' εμέ απίθανο. Εκτός αν έχεις πρότερη εμπειρία σε ορεινες ποιμενικές φυλές...
Ναι μπορείς να του μάθεις το κάτσε, ξάπλα, ελα.... αλλά αν δεν συνυπολογίσεις ταπεραμέντο, ιδιαιτερότητες της φυλής κλπ θα κάνεις μισές δουλειές που ποτέ δεν θα μπορεσεις να έχεις εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα τους.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Απλά σκέψου πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αλλά απευθυνόμαστε σε επαγγελματία για πραγματικά ικανοποιητικά αποτελέσματα... Πχ το γεγονός ότι ξέρω πως λειτουργεί ένα ψαλίδι δε με κάνει και κομμώτρια... :p

• Like
Reactions: ISKENDER

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
καλως τους!

Τον έχω σε μια καλύβα με σκοπό να τον φέρω σπίτι άμεσα αλλά εάν δε με ακούει δε θέλω ακόμα.
Αυτό κάπως ανάποδο μου κάθεται. Ασε που είναι πολύ μικρό ακόμα. Δες καποια θεματα για τα κουταβισια δαγκωματα και πως να το αντιμετωπισεις.
Το να σε ακούει που λες δεν ειναι κατι που το μαθαινει και τελος. Ειναι μια διαδικασία που θα κρατησει για ολη του τη ζωη. Πρεπει να κανεις λιγο πιο συγκεκριμενο το τι θες απο το σκυλο. Τι ακριβως ειναι αυτό που περιμενεις να μαθει εκει στην καλυβα πριν το βαλεις μεσα;

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Θέλω όταν του λέω <<έλα εδώ>> να έρχεται, και να μάθει το κάτσε.Αυτα για αρχή (και να μη με δαγκώνει ) το ξέρω ότι ειναι μικρός και δεν θέλω να τον πιέσω πολύ.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Καλημέρα και καλος όρισες

Ειναι πολυ μικρο ακομα για εκπεδευση. Μετα τους 4 μήνες θα
μπορείς να αρχίσεις κάποια πράγματα. Τα ορεινά ποιμενικά
δεν ειναι και πολυ εκπεδεύσημα. Αν θέλεις κάποια βασικά απο
εκπεδευση διαβάζοντας εδω στο φορουμ ανάλογα θέματα και
βλέποντας κάποια βιντεο μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος
σου. Αν θέλεις περισσοτερα θα πρεπει να απευθεινθης σε
εκπεδευτη με ανάλογη εμπειρία.
Η καλύβα που ειναι; Στην αυλή σου; Αν ειναι εκτός μακριά και
δεν τον βλέπεις όλη μέρα θα ειναι προβλημα για αργότερα.
Για το δάγκωμα ειναι συνηθισμένο σχεδόν σε ολα τα κουταβια.
Κανε μια αναζήτησή στο φορουμ υπάρχουν πολλα θέματα για αυτο.
Βαλε και καμία φωτο και δώσε περισσότερες λεπτομερείς πχ
απο που το πήρες, τους γονείς κτλ.

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Καλησπέρα και πάλι
Το πήραμε από έναν γνωστό μας και ειναι καθαρόαιμο ελληνικό ποιμενικό.Η καλύβα ειναι γύρω στα 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι αλλά είδη άρχισα να του χτίζω σκυλόσπιτο για να τον φέρω στην αυλή.Τον θέλω για φύλακα.Εαν έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο (ελληνικά η αγγλικά ) η βίντεο (έχω βρει κανά δυο playlists) θα ήμουν ευγνώμων και παιδιά ευχαριστώ ειλικρινά για όλες τις συμβουλές .Θα προσπαθήσω μόλις τον φέρω σπίτι να ανεβάσω φωτογραφία

• Like
Reactions: ghelly and myEnzo

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλησπέρα,
εφόσον η καλύβα ειναι "εκτος" σπιτιού, όντως πρέπει να τον φέρεις πιο κοντα. Δεν χτίζεται σχέση κηδεμόνα-σκύλου με κάποιες ώρες διαδικαστικές κάθε μερα.
Από βιβλία, προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις πολύ πολύ καλά κάθε λεπτομέρεια της φυλής του, και μετά να δεις για "εκπαιδευτικα" βιβλία που είναι ως επί το πλείστον για όλες τις φυλές παρορώντας τις ιδιαιτερότητες καθεμιας.
Στο φόρουμ θα βρεις διάφορες πολύ χρήσιμες πληροφορίες και για εκπαίδευση και για τις ελληνικές φυλές και για βιβλία κλπ. Ψάξε!

Καθαρόαιμο εννοείς αναγνωρισμένο? Δεν θα ήταν κακή ιδεα μελλοντικά να πας το κουτάβι για αναγνώριση (εφόσον είναι τω όντι ελληνικός ποιμενικός)

Μια απορία: γιατί επελεξες τον ελληνικό ποιμενικό για φύλακα? Δεν θέλω να μου πεις "να φυλάει το σπιτι" αλλά γιατί Ε.Π. και όχι πχ ροττβάιλερ, κλπ.

• Like
Reactions: max13

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μια απορία: γιατί επελεξες τον ελληνικό ποιμενικό για φύλακα? Δεν θέλω να μου πεις "να φυλάει το σπιτι" αλλά γιατί Ε.Π. και όχι πχ ροττβάιλερ, κλπ.
Είναι τσάμπα κυρία μου

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Κοιτάξτε ο σκύλος ήταν δώρο από έναν φίλο του πατέρα μου και ήταν κάτι αναπάντεχω για αυτό και τόσος χαμός έχω δει τους γονείς του και τα δυο ειναι ελληνικά ποιμενικα τώρα για προγενέστερα θα ρωτήσω.Ευχαριστω και πάλι

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αρα δεν είχες ψαχτεί για σκύλο φύλακα και απλά προέκυψε στην πορεία αφού δωρήθηκε (κάποτε κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν την αξία ενός συντρόφου τετράποδου-για τον φίλο του πατέρα σου παει αυτό).
Οπότε αναδιατυπώνω: τι ήταν αυτό που διαβάζοντας εκ των υστέρων για ελληνικό ποιμενικό σε εκανε να τον θέλεις σκύλο-φύλακα? ο όγκος?

Υποθέτω δεν γνωρίζεις αν είναι αναγνωρισμένα ελλ. ποιμενικά. Γιατι και ο θείος μου νομίζει ότι εχει ελληνικο΄ποιμενικό, αλλά....

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Όχι ο όγκος αλλά διαβάζοντας σε διαφορά site ότι αποτελεί ιδανικό φύλακα για σπίτι

max13

Member
8 Ιανουαρίου 2016
8
4
54
Ψάχνωντας αρκετά βρήκα ότι ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης ειναι positive training και σκοπεύω να βρω και εκπαιδευτή για 3-4 μαθήματα ίσως περισσότερα .
Σας ευχαριστώ όλους
Οποιαδήποτε υπόδειξη καλοδεχούμενη

• Like
Reactions: kasi

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...βρήκα ότι ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης...

...Οποιαδήποτε υπόδειξη καλοδεχούμενη
Καλησπέρα!:)

Μία μόνο ερώτηση: Τι εννοείς, για κάποιο τρόπο εκπαίδευσης, ότι είναι ο "καλύτερος"?
- Ο πιο αποτελεσματικός? Δηλαδή, μαθαίνει καλύτερα?
- Ο πιο εύκολος? Δηλαδή, μαθαίνει γρηγορότερα (μιάς και μίλησες για 3-4 μαθήματα)?
- Ο πιο "ανθρώπινος"?
- Ο πιο "σκυλίσιος"?
- Ο πιο ταιριαστός στο Ελληνικό Ποιμενικό?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα