Ελληνικος ποιμενικος - Δεν χαμπαριαζει!

jimmis

Member
25 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Γεια σας παιδια, πρωτα απο ολα Καλα Χριστουγγενα, καλες γιορτες και μπλα μπλα.! =P

Λεγομαι Δημητρης και μολις γραφτηκα στο dogforum.Το θεμα μου ειναι το εξης, εχω εναν ελληνικο ποιμενικο με λυκο μαλλον, τον εχω τωρα χμμ... 1-1.5 μηνα και ειναι 2.5 μηνων περιπου.
Το προβλημα μου ειναι οτι ειναι η πρωτη φορα που παιρνω σκυλο και δεν ξερω καλα απο την συμπεριφορα τους και τα λοιπα..
Ειμαι 17 χρονων και ζω προφανως με την οικογενεια μου, συνολικα ειμαστε 5 ατομα ( δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο ολο αυτο :p).
Τελος παντων για να μην τα πολυλογουμε, θελω να μαθω στον σκυλο μου ( αρσενικο ειναι ) λοιπον:

1) Να μην πηγαινει στον απεναντι καθε φορα π τον αφηνουμε ελευθερο και να του τρωει την παντοφλα.
2) Να μην γαυγιζει συνεχεια ( να καταλαβω τι θελει )
3) Να μαθει καποιες βασικες εντολες οπως.. πχ... ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ! ( Σαμ τον λεμε ), να μαθει την εντολη "ελα", "κατσε", και γενικα οταν τον βγαζω βολτα να μην φευγει απο διπλα μου..

Κοιμαται εξω, του εχουμε φτιαξει ενα σπιτακι τι σπιτακι δηλαδη διαμμερισμα ειναι ολοκληρο.. lol.
Αλλα δεν.. εκεινος τον χαβα του, καποιες φορες τον δερνουμε στον πωπω αν κανει κατι που δεν μας αρεσει =/, το οποιο θελω να σταματησω να τον χτυπαω... η του φωναζουμε.
Για παραδειγμα προχθες, ημουν διπλα του για κανενα τεταρτο και του ελεγα "Σαμ πηγαινε σπιτι σου.." και του εδειχνα με το δαχτυλο που να παει αλλα δεν.. στην κοσμαρα του, και αν εβγαινε κανεις αλλος εξω, εχανε την προσοχη του απο εμενα........

*Υ.Γ Στους ποσους μηνες μαθαινουν τα σκυλια να σηκωνουν το ποδι τους για πιπι τους ?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλώς όρισες Δημήτρη
Έχεις πέσει σε πολλά σφάλματα μαζί , ζωτικής σημασίας θα έλεγα.
Ξεκινά να διαβάζεις αρχικά εδώDogForum - Mεγαλωνοντας ενα κουταβι και συνεχίζουμε μετά με τα υπόλοιπα .
Είναι τόσα πολλά αυτά που έχεις να μάθεις και καλό είναι να αρχίσεις σιγά σιγά από κάπου.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το σημαντικό είναι ότι έχεις μπει στο πνεύμα, οπλίσου λοιπόν με επιμονή ,υπομονή, όρεξη για διάβασμα και πάνω απ’ όλα αγάπη για το φιλαράκο σου .
Καλή δύναμη και αν χρειαστείς κάτι υπάρχουν εδώ πολλά άτομα να βοηθήσουν

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
το μεγαλυτερο λαθος απο ολα ειναι να τον "δερνεις" οπως λες.. με τιποτα ουτε με εφημεριδα δεν πρεπει οπως λενε.. κατα τα αλλα οτι σου ειπε ο vagelis_ras

jimmis

Member
25 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Ευχαριστω πολυ παιδια αλλα το site που μου εδωσες δεν λεει τιποτα πρακτικα =/ ολο θεωρια ειναι, κατανοητη, αλλα τι θα γινει με την πραξη ??

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχικά θα σου πω ότι το κουτάβι το πήρες σε πολύ μικρή ηλικία, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη κοινωνικοποιηθεί σωστά και να πάρει βασικά στοιχεία από την μάνα του και την υπόλοιπη αγέλη.
Όπως λες είναι 2,5 μηνών ,μιλάς για ένα κουτάβι πολύ μικρό που δεν είναι ακόμα σε θέση να αντιλαμβάνεται εύκολα τι του ζητάς.
Άλλωστε σε αυτή την ηλικία δε μπορείς να του ζητάς και πολλά , φαντάζεσαι κάποιος να σε ανάγκαζε να περπατήσεις όταν ήσουν 4 μηνών μωρό ;
Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις βία .
Η κουταβίσια περίοδος είναι η ποιο σύνθετη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Προσπάθησε να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί με το σκυλί , σιγά σιγά θα διαμορφώσετε τη σχέση σας και θα τη δυναμώσετε.
Πάρε το σκύλο στο δωμάτιο σου και κάντο να νοιώσει ασφάλεια.
Μέρα με τη μέρα θα βλέπεις τη διαφορά , θα μαθαίνεις μέσα από τη τριβή.
Υπάρχουν πολλά θέματα εδώ για να διαβάσεις .
Υπάρχει ένα πεδίο αναζήτησης στο site στο οποίο μπορείς να ψάξεις.

http://www.dogforum.gr/v3/content/section/2-training.html

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όλα αυτά θα τα μάθει το κουτάβι των πενήντα ημερών το οποίο μάλιστα πήρες πολύ μικρό απ' τη μάνα του; Αν βάζαμε το κουτάβι σου εδώ να μάς μιλήσει πόσα θα ήταν αυτά που θα ζήταγε να ξέρεις; Επέλεξες να γίνεις γονιός ενός σκύλου. Μάθε πρώτα να είσαι και μετά ζήτα πράγματα που ακόμη δεν κατέχεις. Και υπομονή, έχεις απέναντι σου ένα μωρό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ξεκινώντας από το τελευταίο, όσο και να του δείχνεις με το δάχτυλο και να του λες "πήγαινε σπίτι σου" ο σκύλος δεν θα το εκτελέσει γιατί πολύ απλά δεν ξέρει και δεν καταλαβαίνει τι του λες....είναι όσο πιθανό είναι να καταλάβεις εσύ τι θα πει το γαβ γαβ που θα κάνει εκείνο κάποια στιγμή....
Για να εκτελέσει μια εντολή ο σκύλος πρέπει να τον εκπαιδεύσεις πρώτα κι αυτό επιτυγχάνεται με συγκεκριμένες μεθόδους και τρόπους!

Και πηγαίνοντας λοιπόν ένα βήμα παραπέρα, έχεις να κάνεις με ένα κουτάβι, δηλαδή με ένα μωρό, οπότε το πιο πιθανό ειναι ότι και να κάνεις εσύ αυτό να θέλει να παίξει, να τρέξει και να χαζολογήσει!

Οπότε αν συνδυάσουμε το μωρό με το ανεκπαίδευτο τότε δεν έχεις καμία δικαιολογία να το μαλώνεις και να εξοργίζεσαι μαζί του, άλλα μόνο να στοχεύεις να το καθοδηγείς στην επιθυμητή συμπεριφορά!

Ο μοναδικός τρόπος για να μην τρώει το κουτάβι τις παντοφλες του γείτονα είναι να φτιάξετε μια καλή περίφραξη ώστε να μην μπορεί να φεύγει!Γιατί αν μάθει από τώρα ότι μπορεί να το κάνει αυτό κι έχει πλάκα τότε θα είναι πολύ δύσκολο να του το κόψετε αργότερα!

Ο σκύλος γαυγίζει για άπειρους λόγους, με τον καιρό θα καταλάβεις γιατί γαυγίζει κάθε φορά!Αν πάντως πάρει κάτι, εστω και λίγο από Ε.Π. είναι αρκετά πιθανό να γαυγίζει πολύ!

Για να μάθει να περπατάει δίπλα σου πρέπει να εκπαιδευτείτε να περπατάτε με το λουρί!
Αν ψάξεις στο forum υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με αυτό!
Χωρίς λουρί έξω ο σκύλος δεν πρέπει να βγαίνει ποτέ!!!!

Έχε βαθια χαραγμένο στο μυαλό σου ότι το σκυλί σου είναι μικρό ακόμα!Η εκπαίδευσή του θέλει να είναι σιγά σιγά και πάντα ευχάριστη και να μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις από το σκυλί σου ακόμα!

Τέλος, από την στιγμή που ο σκύλος σου είναι ημίαιμος δεν μπορείς να γνωρίζεις αν θα βγάλει τον χαρακτήρα του Ε.Π., μπορεί να μην έχει καμία σχεση...γι αυτό και δεν πρέπει να πάρεις ως μπούσουλα τα χαρακτηριστικά των Ε.Π., άλλα να βλέπεις σε κάθε φάση της ανάπτυξής του πως πάει!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες Δημήτρη και να χαίρεσαι το κουταβίνι σου για πολλά χρόνια.
Τα παιδιά σου τα είπαν ήδη και είμαι σίγουρος ότι θα τα λάβεις όλα υπ' όψιν γιατί ενδιαφέρεσαι να μάθεις και αυτό είναι υπέρ σου και υπέρ της σχέσης που θες να έχεις με τον σκύλο σου.
Αν τελικά βγάλει χαρακτήρα ΕΠ τότε να είσαι προετοιμασμένος για πολύ πείσμα. Αλλά με υπομονή και επιμονή από την πλευρά σου να ξέρεις ότι θα έχεις έναν υπέροχο φίλο σε λίγο καιρό (το "λίγο" είναι κάπως σχετικό).
Καλό διάβασμα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πρακτικά και απλά
και χωρίς να διαφωνώ σε τίποτα και με κανέναν απο όσους σου έχουν ήδη απαντήσει
1) έχεις κάνει ήδη πολλά λάθη ,το βασικότερο είναι ότι περιμενεις να καταλάβει ο σκύλος λες και μιλάει ανθρώπινη γλώσσα ,που ακόμα κι αν μίλαγε ........είναι πολύ μικρό για να καταλαβαίνει........
το ξύλο-απαράδεκτο
η ηλικία που το πήρες επίσης
το σπίτι έξω σε αυτήν την ηλικία άλλο κι αυτό

Πρακτικά
περίμενε να μεγαλώσει για να έχεις απαιτήσεις απο αυτό
τώρα δούλεψε το "δέσιμο" μεταξύ σας
δυνάμωσε την σχέση σας,να σε λατρεύει
το όνομά του θα το μάθει αρκεί να του το λές συχνά και να το επιβραβεύεις όταν δείχνει να το καταλαβαίνει ότι αναφέρεσαι σε αυτόν
τα σκυλιά δεν τα βαράμε
μαθαίνουν μέσω της επιβράβευσης όταν κάνουν το σωστό

έχεις ακόμα καιρό μπροστά σου να διαβάσεις και να μάθεις τα πάρα πολλά που αγνοείς

jimmis

Member
25 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Χμμ.. μαλισταα, τα καταλαβαινω ολα αυτα που μου ειπατε παιδια.
Εχω καποιες ερωτησεις:

1) Ποση ωρα να τον εχω δεμενο εξω?

2) Οταν τον γυριζω απο την βολτα και προσπαθω να τον δεσω στο σπιτι του δεν ερχεται και δεν μπορω να τον πιασω διοτι τρεχει γυρω γυρω, τι να κανω για να ερθει?

3) Πως να δυναμωσω την σχεση μας ? Τι παιχνιδια να του κανω ?

4) Το πρωι γαυγιζει ΝΤΑΝ! στις 6.00 - 6.30. Αυτο ειναι standar, τι μπορω να κανω για να σταματησει το γαυγισμα ? και οχι μονο το συγκεκριμενο, αλλα γαυγιζει πολλες φορες την ημερα..

5) Ποσες φορες ταισμα την ημερα ? τι ωρες? τι τροφη ? ( εγω του δινω junior) και ποσες βολτες την ημερα ?

6) Αμα του βαλουμε το σπιτι του μεσα, κατουραει μεσα, ειναι μωρο και εχει ακρατεια, πως θα του μαθουμε λοιπον να κατουρα οξω ?

Last edited:

jimmis

Member
25 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Στο forum πως να το μαθετε να τα κανει εξω στην παραγραφο δεκατρια λεει το εξης " να του τρίψετε την μούρη στο σημείο που τα έκανε, να το δείρετε και να φωνάζτε "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΕΙ; ", μολις πριν λιγο εσεις μου ειπατε το αντιθετο..

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Στο forum πως να το μαθετε να τα κανει εξω στην παραγραφο δεκατρια λεει το εξης " να του τρίψετε την μούρη στο σημείο που τα έκανε, να το δείρετε και να φωνάζτε "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΕΙ; ", μολις πριν λιγο εσεις μου ειπατε το αντιθετο..
μπορει να ηταν ειρωνια!! σε καμια περιπτωση δεν το ενωουσε!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Χμμ.. μαλισταα, τα καταλαβαινω ολα αυτα που μου ειπατε παιδια.
Εχω καποιες ερωτησεις:

1) Ποση ωρα να τον εχω δεμενο εξω?

2) Οταν τον γυριζω απο την βολτα και προσπαθω να τον δεσω στο σπιτι του δεν ερχεται και δεν μπορω να τον πιασω διοτι τρεχει γυρω γυρω, τι να κανω για να ερθει?

3) Πως να δυναμωσω την σχεση μας ? Τι παιχνιδια να του κανω ?

4) Το πρωι γαυγιζει ΝΤΑΝ! στις 6.00 - 6.30. Αυτο ειναι standar, τι μπορω να κανω για να σταματησει το γαυγισμα ? και οχι μονο το συγκεκριμενο, αλλα γαυγιζει πολλες φορες την ημερα..

5) Ποσες φορες ταισμα την ημερα ? τι ωρες? τι τροφη ? ( εγω του δινω junior) και ποσες βολτες την ημερα ?

6) Αμα του βαλουμε το σπιτι του μεσα, κατουραει μεσα, ειναι μωρο και εχει ακρατεια, πως θα του μαθουμε λοιπον να κατουρα οξω ?
1) δέσιμο καθόλου-όταν δεν μπορείτε να το επιβλέπεται το έχετε σε μία κλούβα.
2)μην το έχεις χωρίς λουρί ποτέ μέχρι να γίνεται κολλητάρια και να υπακούει στο έλα-ΠΟΤΕ
3)ότι νάναι φτάνει να βλέπεις ότι το σκυλί συμμετέχει με ευχαρίστηση -αλλά όταν βαριέται και σταματάει μην επιμένεις
4)Τίποτα,ακόμα τουλάχιστον,το σκυλί γαυγίζει-το καναρίνιο κελαηδάει -το πρόβατο βελάζει και τα λοιπά.αν μεγαλώσει κάπως μπορείς να του μάθεις το ΜΙΛΑ και μετά το ανάποδό του,αν και καλύτερα να γαυγίζει να σε ενημερώσει κιόλας ποιός έρχεται και με τι προθέσεις
5)3 φορές την ημέρα-ίδιες ώρες-που να ισαπέχουν μεταξύ τους και που να βολεύουν κι εσένα. όσο λέει το σακί δια 3 και βόλτες όσο πιο πολλές μπορείς,τουλάχιστον 2 σύντομες και μία μεγαλύτερη(ας πουμε 2 δεκάλεπτες και 1 της ώρας)
6) κανονικά μαθαίνει απο την μάνα του να μην λερώνει την φωλιά του αλλά εσύ βιάστηκες

7) Γενικά βιάστηκες............πήρες αυτοκίνητο και τώρα θες μαθήματα οδήγησης αλλά στο εντωμεταξύ κυκλοφορείς κανονικά..........

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul