Ελευθερη στην βολτα.

ΜΑΝΟΣ

Active Member
22 Οκτωβρίου 2007
41
0
Διαβαζοντας συνεχεια για τα σκυλια που χανονται,(πραγματικα οχι να τα παρατανε),απορω!!!Μπορει ενα σκυλι να χαθει?πως ?υπο ποιες προυποθεσεις και συνθηκες??Δεν μπορει να γυρισει πισω μυριζοντας,η,μηπως δεν θελει??Ποτε και υπο ποιες προυποθεσεις μπορουμε να αφησουμε τον σκυλο ελευθερο να παιξει στο δασος?η ,στο παρκο,χωρις να φοβομασται να μην φυγει.... Υ.Γ Sorry για τα πολλα ερωτηματικα..

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ποτε και υπο ποιες προυποθεσεις μπορουμε να αφησουμε τον σκυλο ελευθερο να παιξει στο δασος?η ,στο παρκο,χωρις να φοβομασται να μην φυγει....
Η γνώμη μου, όταν είμαστε σίγουροι 100% ότι να γυρίσει σε μας με μια εντολή, οτι και να συμβεί, ότι και εμφανιστεί γύρο, ότι ακουστή (πυροτεχνήματα).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οι προυποθεσεις ειναι:
1.το δασος να ειναι περιφραγμενο και να μην περνανε αυτοκινητα..
2.να ελενξουμε αν ο χωρος ειναι καθαρος απο φολες..
3.να ελενξουμε τον χωρο αν υπαρχουν επιθετικα σκυλια για να αποφυγουμε τυχον σκυλοκαβγα..
4.τα ματια μας να ειναι 14..
5.και εννοητε να ακουει στις εντολες μας!

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Το ζήτημα της βόλτας χωρίς λουρί είναι αρκετά μεγάλο! Το σίγουρο είναι ότι ο σκύλος θα πρέπει να έχει πολύ καλή υπακοή σε όλες τις εντολές και φυσικά στο έλα! Ακόμη προσωπικά δεν θα άφηνα ποτέ σκύλο χωρίς λουρί που δεν έχει πολύ καλά νεύρα, και θα αντιδρούσε περίεργα σε άγνωστες για αυτόν καταστάσεις!
Το καλύτερο είναι να αρχίσεις να αφήνεις τον σκύλο μόνο σε ασφαλή μέρη και να παίζεις μαζί του. Όχι να τον αφήνεις να απομακρύνεται και να κάνει ότι θέλει! Ακόμη κάτι πολύ βασικό που θα πρέπει κάθε σκύλος να γνωρίζει είναι το ότι βγαίνει το λουρί δεν σημαίνει ότι η όποια υπακοή σταματάει!!!

Hope this helps!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το σκυλί μου είναι πολύ υπάκουο στη βόλτα. Ακούει στο "μαζί" και αν με προσπεράσει σταματάει στην άκρη του πεζοδρομίου και ποτέ δεν κατεβαίνει χωρίς να ακούσει το "πάμε". Ωστόσο, μου έχει συμβεί το εξής:
Όταν ήταν μικρούλης, δύο χρονών, είδε μια σκυλίτσα στο απέναντι πεζοδρόμιο, μάλλον ήταν στις μέρες της, και έφυγε σφαίρα να την προλάβει. Πώς δεν τον πάτησε κανένα αυτοκίνητο ούτε που ξέρω. Αν η σκυλίτσα είχε τρέξει μπορεί και να τον έχανα, αλλά πιστεύω ότι θα με άκουγε όταν θα τον φώναζα. Από τότε άλλαξα διαδρομή και αποφεύγω τη λεωφόρο. Γενικά πιστεύω ότι τα αρσενικά παρασύρονται απ' το θέμα "γκόμενα", ειδικά αν δεν είναι στειρωμένα. Ξέρω σκύλο που χάθηκε γιατί ο ηλίθιος ιδιοκτήτης τον άφησε στο αμάξι, σε περιοχή μακριά απ το σπίτι και πήγε για καφέ. Το σκυλί χώρεσε απ' το ανοιχτό παράθυρο και μάλλον πήγε να βρει τον ηλίθιο ή το σπίτι του.
Αν πληγωθεί σε καυγά ή τρομάξει με κάτι μπορεί να δοκιμάσει να το σκάσει. Επίσης, αν είναι σε αυλή και μένει μόνο του πολλές ώρες θα επιχειρήσει στανταρ να το σκάσει, μόνο και μόνο γιατί πλήττει και τα ερεθίσματα έξω είναι συναρπαστικά (άλλα σκυλιά, μυρωδιές, ανάγκη για εξερεύνηση, επαφή με ανθρώπους κλπ). Κάποιες φυλές, τέλος, έχουν τάσεις φυγής, όπως τα χάσκυ. Εκεί χρειάζεται καλή εκπαίδευση από μικρή ηλικία. Γενικά, όμως, και συγγνώμη που μακρηγορώ, πιστεύω ότι ένα σκυλί το σκάει όταν δεν είναι ευχαριστημένο εκεί που βρίσκεται.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog