Ελβετικός Ποιμενικός

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους, σε λίγο καιρό θα μετακομίσω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι με μεγαλύτερο κήπο. Θα ήθελα λοιπόν να αποκτήσω ένα ακόμη κούταβο.Μετά απο συστηματικό διάβασμα-ψάξιμο που συνεχίζω να κάνω κατέληξα και λόγω εμφάνισης και λόγω χαρακτήρα σε ελβετικό ποιμενικό. Απ'ότι έψαξα δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό εκτροφείο και θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος που αλλού μπορώ να απευθυνθώ? γνωρίζει κάποιος κανένα εκτροφείο στο εξωτερικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι λίγα τα εκτροφεία στην Ευρώπη.

Να κάνω μια ερώτηση.
Για ποιό λογο άσπρο Γερμανικό ποιμενικό και όχι Γερμανικό ποιμενικό "καλής" εκτροφής?
Το καλό απευθύνεται στο ότι η εκτροφή του γ.ποιμενικού είναι πολύ πιο ανώτερη.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλημέρα!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..χωρίς να είμαι σίγουρη αλλά απ'όσα έχω διαβάσει δεν υπάρχει λευκός Γερμανικός ποιμενικός,δεν αναγνωρίζεται το λευκό χρώμα σε Γερμανικό Ποιμενικό. Απο κει και πέρα απ'οσα διάβασα μέχρι τώρα αντιλαμβάνομαι πως τα κύρια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα είναι παρόμοια στις δύο φυλές απλά ο ελβετικός έχει πιο ήπιο χαρακτήρα.Αυτά είναι δικά μου πορίσματα που έβγαλα από το διάβασμα που έκανα και σίγουρα δεν σημαίνει οτι είναι σωστά(το λέω προς αποφυγή πιθανής παραπληροφόρησης). Απο κει και πέρα να πω την αλήθεια δεν μπήκα στην διαδικασία να συγκρίνω γιατί αυτό το σκυλί και όχι αυτό,αυτή είναι νέα φυλή αυτή όχι,αυτή έχει καλύτερη εκτροφή αυτή όχι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλημέρα,

Αυτό που ξερω είναι ότι το "Ελβετικό" ειναι ένα μη αποδεκτό Γερμανικό ποιμενικό. Είναι ένα Γερμανικό ποιμενικό αλλά σε άσπρο χρώμα. Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο αναγνωρίζεται αυτή η φυλή. Όσο για τον χαρακτήρα του αυτό ήθελα να σου πω. Εσύ το μεταφράζεις ως "πιο ήπιο" χαρακτήρα εγώ το βλέπω ως κακής ποιότητας εκτροφής. Για να μη κρύβομαι πίσω απο τα λόγια μου αυτό που θέλω να πω είναι ότι η εκτροφή του γίνεται περισσότερο για την εμφάνηση του, δηλαδή είναι ελλειπής.

Και να επικοινωνίσεις με τον ΚΟΕ δεν ξέρω αν θα πάρεις απάντηση γιατί αμφιβάλλω αν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα. Δεν είναι κόπος όμως να πάρεις ένα τηλέφωνο. Αλλά πιθανόν να χρειαστεί να κοιτάξεις έξω. Η πιο κοντινή μας χώρα για να γλυτώσεις χρόνο κι χρήμα σε ταξίδι, και η οποία να έχει καλή σχέση με σκυλιά είναι η Τσεχία.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα, μόνο στο εξωτερικό θα πρέπει να ψάξεις!

Bigbilly, η φυλή είναι αναγνωρισμένη (σχετικά πρόσφατα) και τα σκυλιά είναι λίγο διαφορετικά από τα Γ.Π. και εξωτερικά και σαν χαρακτήρες. Λεπτομέρειες δεν ξέρω γιατί δε με ενδιαφέρει το ζήτημα. Πάντως υπάρχει και πρότυπο της φυλής.

Bello, αν δεν είσαι διατιθεμένη να ψάξεις στο εξωτερικό, σκέψου τη λύση της φιλοζωικής, συχνά βλέπω αγγελίες για σκυλιά που μοιάζουν πολύ με λευκό ελβετικό ποιμενικό. Τη Λάρα μου τη βρήκαν στο Παγκράτι το 2007 :)

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Lara-kouklara ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..ήξερα απο την αρχή οτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα εκτροφείο δυστυχώς.Είμαι διατεθημένη να ψάξω στο εξωτερικό απλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για τις Βαλκανικές χώρες και έλεγα μήπως ξέρει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο εκτροφείο. Ο Μπελλούκος μου ήταν αδέσποτάκι και είμαι ευγνώμον που το κουτάβι βγήκε υγειές ,μέχρι στιγμής, και σωματικά και ψυχικά. Δεν θα ήθελα να ξαναπάρω το ρίσκο να πάρω προς το παρόν κάποιο αδεσποτάκι..θέλω την συγκεκριμένη φυλή όπως είπα και για λόγους εμφάνισης και για λόγους χαρακτήρα(τουλάχιστον έτσι όπως έχω διαβάσει μέχρι στιγμής)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εδώ έχει πάρα πολλούς εκτροφείς απ`ότι βλέπω,
Berger Blanc Suisse / White Swiss Shepherd Dog - Dog Breeders in Europe
τώρα στο πώς θα διαλέξεις δεν μπορώ να βοηθήσω, το site δεν είναι και πολύ έγκυρο από μια ματιά που έριξα, έχει και εκτροφείς ημίαιμων όπως πχ schnoodle (σναουτσερ Χ πουντλ)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επειδί ψάχνω κι εγώ τους τελευταίους μήνες για σκύλο (~20μήνες :D) το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε κάθε όμιλο χώρας να σου δώσουν τα στοιχεία. Όπως έγραψα πιο πάνω η Τσεχία είναι μια χώρα με καλή εκτροφή, τουλάχιστον στα σκυλιά που ενδιαφέρουν εμένα.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα ψάξω όσο μπορώ θα επικοινωνήσω με όσους εκτροφείς μπορέσω και μετά θα πράξω ανάλογα.Ευτυχώς το forum είναι ένας πολύ καλός οδηγός για απόκτηση σκύλου και σε βοηθάει να αποφύγεις τις ''δελεαστικές'' υποτίθεται προτάσεις των petshop,puppie mils και διάφορων ανεπίσημων εκτροφέων. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ