Εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια-Ανεπάρκεια

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
914
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Καλησπερα στην παρεα και χρονια πολλα.
Εχω να κανω ποστ αρκετο καιρο, και πιο πολυ το κανω τωρα για ψυχοθεραπεια μιας και ειμαι χαλια.

Spike, Τζακ ρασσελακι αγορασμενο απο αγγελια το 2011. (Ναι τοτε δεν τα ξεραμε αυτα περι byb κλπ)
13 και παμε (θα παμε?) στα 14.

Γενικα κυλησαν ομαλα τα χρονια απο θεματα υγειας, λιγο αλλεργιες με φαγουρες, ευιασθησια στο γαστρεντερολογικο πριν 2μιση χρονια. Με θεραπεια με Μετροβις, ειδικη τροφη, και τιλοζινη στα γευματα του το ρυθμισαμε το θεμα.

Και ερχομαστε στο σημερα και συγκεκριμενα 20 ημερες περιπου πριν.
Εκει που ειχαμε αραξει στον καναμε βλεπω την κοιλιτσα να ανεβοκατεβαινει πιο γρηγορα σε φαση ηρεμιας...Και να ακουγεται ενα μικρο σαν ρουθουνισμα.
Μου εκανε κλικ αλλα ειπα να δωσω 2-3 μερες να το παρακολουθω.Δεν παρατηρησα καποια βελτιωση σε κατι, αλλα οταν τον επαιρνα αγκαλια μετα τη βολτα για να τον καθαρισω εκανε κατι θορυβους πονου. Πιστευω να καταλαβαινετε.

Τραβηξα ενα δυο βιντεακια τα εστειλα στη γιατρο που τον παρακολουθει τα τελευταια χρονια (τον <κανονικο> του γιατρο λογω αποστασης τον βλεπαμε μονο σε καθορισμενα ραντεβου για νορμαλ τσεκ απ κλπ.)

Ειδε τα βιντεο και βαλαμε ραντεβου να τον δει. Την Δευτερα 16/12 τον πηγα εκει. Βγαλαμε μια ακτινογραφια και καναμε μερικες βασικες εξετασεις αιματολογικες- βιοχημικες.Περαν του χαμηλου αιματοκριτη (λιγο κατω απο το κατωτατο φυσιολογικο)
Μου συνεστησε υπερηχο καρδιας απο ειδικο υπερηχολογο και φυγαμε.
2-3 μερες σαν να ηρεμησα και εγω και ο Spike. Μεχρι την Παρασκευη 20/12 βραδακι. Εκει τον εβλεπα να ανασαινει πιο γρηγορα να εχει βηχα και να ακουγεται γενικα πιο εντονα ενω ηταν και φανερα ανησυχος. Πηγαινε στο κραβατακι του, εφευγε ανεβαινε στο κρεβατι. Καθοταν ενα λεπτο. Ξανα κατω , πηγαινε στο σαλονι ,ερχοταν κλπ.
Η ωρα ηταν περασμενες 1:30 και πραγματικα δεν ηξερα τι να κανω.
Βρηκα μια 24ωρη κλινικη πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν να τον παω.
Βουρ στους δρομους κατα τις 2 και φθασαμε σχετικα γρηγορα.

Μετα απο λιγο μας πηραν και μετα απο περιπου 2 ωρες ειχαμε καποια δεδομενα.
Φυσημα 5/6
Ευρηματα αλλοιωσεις στην ακτινογραφια
και θετικος στο αναπλασμα που φανηκε στις βιοχημικες.

Εκανε και εναν προχειρο υπερηχο καρδιας μηπως εβλεπε κατι κραυγαλεο,
Γυρω στις 5παρα και αφου ειχε φερει μια κυρια το νεκρο σκυλακι της για να επιβεβαιωσουν το τραγικο γεγονος, εφυγα απο την κλινικη. Χωρις τον Spike. Τον κρατησαν για νοσηλεια και παρακολουθηση. Σε ολη την διαδρομη της επιστροφης σκεφτομουν τα χειροτερα..Χτυπησα μισο ζαναξ και κοιμηθηκα.

Την επομενη μερα Σαββατο απογευμα πηγαμε να τον παρουμε.
Με καποια φαρμακα
Αντιβιωση vibramycyn ,peptonorm και κατι ακομα για το στομαχι. Ολα αυτα για 4 εβδομαδες.

Την επομενη μερα χτυπαει το τηλεφωνο για επιβεβαιωση ραντεβου με ειδικη καρδιολογο.
Δευτερα ειμασταν εκει για να γινει η εξεταση.

Εκει τα πραγματα βγηκαν χειροτερα.

Διάγνωση
Χρόνια εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια , στάδιο B2 προς C
Πρόγνωση
Επιφυλακατική

Και μας εδωσε ακομα καποια φαρμακα.
Vetmedin 5 mg.

Επισης μου ειπε το ιδιο βραδυ να μετρησω τις ανασες του σε βαθυ υπνο. Αν ξεπερνουσαν τις 25 να αρχισω Lasix (!).
Τις μετρησαμε 2 ημερες.
Γυρω στις 30-35.Μπορει και 40 καποιες φορες.
Ακομα δεν του το χω δωσει το διουριτικο. Σκεφτομαι τα νεφρα του. Αλλα αν δεν του το δωσω μπορει να κανει πνευμονικο οιδιμα.
Γενικα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Μερικες φορες τον βλεπω να ανασαινει γρηγορα και να εχει ενα τρεμουλο. Αλλα μολις πηγαινω στην κουζινα και ακουει μια ζελατινα η ενα σακουλακι φαγητο να ανοιγει ερχεται σφαιρα κουναμενος κουναμενος με την ουρα τερμα πανω.
Γενικα εκει πολυ ορεξη για φαγητο. Νερο πινει κανονικα μπορει και παραπανω. Και στις βολτες δεν δειχνει στοιχεια να θελει να γυρισει νωριτερα.

Γενικα εχω παγιδευτει στις σκεψεις μου. Δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Αν παει να ανεβει στον καναπε και κουραστει λιγο παραπανω ή τριφτει στο χαλι μετα τον πιανει βηχας. Αλλα οταν ακουει φαγητο αλλο σκυλι. Τουλαχιστον ετσι φαινεται στα ματια μου.

Δε θελω να τον ταλαιπωρησω καθολου. Δε θελω να φτασω στο σημειο να τον αφησω να ζει μονο και μονο για να ζει.
Με την θεραπεια να εχει ξεκινησει δεν εχω δει καποια βελτιωση. Δεν ξερω αν θα υπαρξει κιολας.

Σορρυ αν τα εχω γραψει λιγο αχταρμα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.763
4.037
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δωσε το Lasix, είναι από τα πιο ήπια για τα νεφρά διουρητικά. Και ο δικός μου σκύλος είχε θέμα και με την καρδιά, και με τα νεφρά.

Λυπάμαι για τη διάγνωση, καλό κουράγιο...

• Like
Reactions: ASFE

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
914
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Το ξεκινησαμε σημερα. Πινει και πολυ νερο. Τα πρωτα του εφυγαν μεσα στο σπιτι.
Τον εχω παει 3 βολτες απο το πρωι αλλα ο καιρος δεν βοηθαει καθολου.
Εκανε και εναν εμετο το μεσημερι κανα 20λεπτο μετα το φαι.
Του βαζω μαζι με την brit gastointestinal και την καινουρια την Cardiac. Οποτε μπορει να ειναι και απο αυτο.
Απαισιοδοξια.