Εκτροφεία με πολλές ράτσες;;;

lefterispower

Member
25 Απριλίου 2010
7
0
γεια σας!
θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να εμπιστευομαστε τα εκτροφεια που εκτρεφουν πανω απο 3 ρατσες, και αν υπαρχουν καποια πετ σοπ που φερνουν τα σκυλια τους απο εκτροφεια
ευχαριστω:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν υπαρχουν πετ σοπ που φερνουν σκυλια απο καλα εκτροφεια διοτι κανενας σωστος εκτροφεας δεν θα πουλουσε τα κουταβια του σε πετ σοπ. Επισης διαβασε το αρθρο "πως διαλεγουμε εκτροφεα".

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω αν εψαχνα κουταβι δεν θα επαιρνα ποτε απο εκτροφεα με περισσοτερες απο 2 ρατσες.
Απο εκει και περα,μετραει και το τι ψαχνεις,και πως το κανει ο εκτροφεας,πας βλεπεις,ψαρευεις,μαθαινεις την ρατσα που σε ενδιαφερει(πολυ βασικο)και κρινεις,αν δεν γνωριζεις την ρατσα θα σου ελεγα να ψαχτεις στο διαδυκτιο,εκθεσεις,εκτροφεια,βιβλια,και γενικα να αφησεις την ιδεα να ωριμασει στο μυαλο σου και οταν νομιζεις οτι γνωριζεις την ρατσα καλα τοτε να παρεις κουταβι.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
γεια σας!
θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να εμπιστευομαστε τα εκτροφεια που εκτρεφουν πανω απο 3 ρατσες,
ευχαριστω:)
αναλογα τις ρατσες παιζει ρολο

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιατί δεν το παίρνεις από την λογική πλευρά;
ΤΙ έχει κάνει ως τώρα με το εκτροφείο; ΠΟΣΑ χρόνια εκτρέφει και ΤΙ (τι ποιότητα, τι αποδείξεις έχει για την ποιότητα των κουταβιών που έχουν βγει από το εκτροφείο του);
ΤΙ εμπειρία έχει και πόσες γέννες έχει κάνει ως τώρα; Ξέρει/κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για τις φυλές που εκτρέφει (προς απόφυγή κληρονομικών ασθενειών στο εκτροφείο);
Τι κάνει για να προστατεύσει τον σωστό χαρακτήρα της φυλής με την εκτροφή του;;;;;;
Πηγαίνει σε εκθέσεις; Μόνο Ελλάδα ή και εξωτερικό; Πως πήγε στις εκθέσεις;
Συμμετέχει σε αγώνες εργασίας με σκύλους του (σε φυλές που υπάρχουν);

Κι εγώ προτιμώ εκτροφείς που δεν ασχολούνται με πάνω από 2 φυλές, αν και ξέρω κάποιους "σωστούς" που έχουν 3 ή και 4 μικρόσωμες φυλές και εκτρέφουν ΑΡΑΙΑ (δεν είναι πραγματικά εκτροφείς με πείρα σε όλες τις φυλές που έχουν).

Φυσικά ο σοβαρός εκτροφέας δεν έχει κανέναν λόγο απολύτως να δώσει σκύλο σε μαγαζί ή οποιονδήποτε μεσάζοντα. Ίσα, ίσα, θεωρεί απαραίτητο να ξέρει που είναι το κάθε του κουτάβι (να ελέγχει μόνο ο ίδιος τους αγοραστές).

Από την άλλη ο πετ-σοπάς δεν πρόκειται ποτέ να δώσει τα λεφτά που ζητά ο εκτροφέας για ένα κουτάβι, όταν βρήσκει από μάντρες ίδια φυλή (κι ας είναι χάλια σε υγεία και ποιότητα) με 30-200 ευρώ, και το πουλάει 600-800 ευρώ.

Κοινή λογική είναι.
Αμα εκτρέφεις σκύλους με σοβαρότητα κι ηθική δεν μπορείς να τους πουλάς σε πετ-σοπ (δεν συμφέρει ούτε οικονομικά αν παρέχεις τα απαραίτητα στα σκυλιά σου).

Αμα έχεις μαγαζί και παίρνεις το ρίσκο να ασχολείσαι με ζωντανό εμπόρευμα, που μεγαλώνει κι τσιρίζει κι αρρωσταίνει και πεθαίνει και κολλάει και όλο το άλλο εμπόρευμα και "μπαίνεις μέσα χοντρά" δεν συμφέρει να αγοράζεις ακριβά τα κουτάβια. Θέλεις την ΠΙΟ φθηνή πηγή κουταβιών.

Επίσης θέλεις ΠΟΛΥ νεαρά κουτάβια (συμφέρει το μαγαζί οικονομικά κι ας είναι παράνομο), κι όχι 2μηνών και άνω που τα δίνει ο σοβαρός εκτροφέας. Εκτός του ότι 2 μηνών είναι επιρρεπείς σε ασθένειες και πρέπει να εμβολιαστούν (άλλα έξοδα) είναι και μεγαλύτερα και πιο ενεργητικά και φωνακλάδικα και αφοδεύουν ΣΥΝΕΧΩΣ. Ασε που τρώνε πια όσο ένα ενήλικο σκύλο!

Άρα, ούτε ο εκτροφέας με ήθος δίνει κουτάβι σε πετ-σοπ αλλά έτσι και αλλιώς, ΔΕΝ το θέλει ο πετ-σοπάς το "καλό" κουτάβι.

Κι αν δεν με πιστεύεις, ζήτα από τον οποιονδήποτε πετ-σοπά να σε πάει στο "καλό εκτροφείο" που το δίνει κοιυτάβια, για να κάνεις τις παραπάνω ερωτήσεις στον εκτροφέα (πρώτη παράγραφος).

Δεν θα σε αφήσει ΠΟΤΕ να δεις από που φέρνει τα κουτάβια, γιατί θα σε σοκάρει και θα σε χάσει από πελάτη δια παντώς....

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
απλό, λογικό και ξεκάθαρο!

τι άλλο να σκεφτεί κανείς όταν έχει τέτοιου είδους διλήμματα;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ δε θα εμπιστευόμουν εκτροφέα που εκτρέφει 3 ράτσες..
συμφωνώ με Berna

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
λοιπον... θα εμπιστευόμουν εκτροφέα που ασχολειται με πανω από τρεις φυλές....
αν κι εφόσον.... καλύπτει τις προυποθεσεις που ορίζει ο νόμος....3710..... κι εφόσον έχει δηλώσει και αποκτησει νομιμα από την νομαρχία άδεια λειτουργίας εκτροφείου... με ότι αυτό συνεπαγεται.... δλδ...
επιβλεψη εγκαταστασεων από επωνυμο κτηνιατρο.... (δλδ εχουν ελεχθει επισημα), τηρηση βιβλιων υγειας, μεταφορας σκυλων,
σωστη διατροφή διαμονή παρουσία σε εκθεσεις
αντιστοιχα βραβεια εξαιρετος, διακρισεις σε απογονους με την επωνυμια εκτροφειου του κλπ

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
αν κι εφόσον.... καλύπτει τις προυποθεσεις που ορίζει ο νόμος....3710..... κι εφόσον έχει δηλώσει και αποκτησει νομιμα από την νομαρχία άδεια λειτουργίας εκτροφείου... με ότι αυτό συνεπαγεται.... δλδ...
επιβλεψη εγκαταστασεων από επωνυμο κτηνιατρο.... (δλδ εχουν ελεχθει επισημα), τηρηση βιβλιων υγειας, μεταφορας σκυλων,
αντιστοιχα βραβεια εξαιρετος, διακρισεις σε απογονους με την επωνυμια εκτροφειου του κλπ
χμμ...υπαρχει ενα δικιο εδω

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα αν δεν κανει πανω απο 2 γεννες τον χρονο(και δεν θυμαμαι ποσα κουταβια) δεν χρειαζεται ο νομος,το ποσες ρατσες εχει δεν παιζει ρολο συμφωνα με τον νομο,μονο ποσες γεννες κανει η ποσες σκυλες ειναι εγκυες(αν μια σκυλα δεν κανει γεννα δεν θεωρειτε εκτροφικη,μονο οταν ειναι εγκυος και γεννησει,μετα παλι απελευθερωνει θεση για καποια αλλη)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Μα αν δεν κανει πανω απο 2 γεννες τον χρονο(και δεν θυμαμαι ποσα κουταβια) δεν χρειαζεται ο νομος,το ποσες ρατσες εχει δεν παιζει ρολο συμφωνα με τον νομο,μονο ποσες γεννες κανει η ποσες σκυλες ειναι εγκυες(αν μια σκυλα δεν κανει γεννα δεν θεωρειτε εκτροφικη,μονο οταν ειναι εγκυος και γεννησει,μετα παλι απελευθερωνει θεση για καποια αλλη)
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι θα έχει 3 φυλές και θα βάζει 2 γέννες το χρόνο μόνο? Δύσκολο μου φαίνεται - τα υπόλοιπα σκυλιά θα τα έχει να κρατάνε φανάρι?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μπορείς να ονομάσεις 1 (εναν) τέτοιο εκτροφέα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γιατι?εγω δεν εχω 3 φυλες,εχω ομως ενα κοπαδι σκυλων,και δεν κανω γεννες, και ειμαι και εκτροφεας,εκανα μια το 2009 τον απριλιο και η αλλη θα γινει το 2011 την ανοιξη παλι(και θα δουμε μεχρι τοτε),δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι οι γεννες?στραγαλια?οι περισσοτεροι πετανε την πετσετα,ολοκληρη ταλαιπωρια ειναι,ολοι λενε τα λεφτα,ποια λεφτα?
Οποιος θελει και το δηλωνω ειλικρινα ας ερθει να αναλαβει τα εξοδα μου και θα παιρνει προς εκμεταλευση ολα τα κουταβια,και κανω και συμβολαιο αν θελει σε συμβολαιογραφο,εγω θελω μονο να ξερω που καταληγουν,και θα γινεται μια γεννα τον χρονο στην καθε σκυλα επι 3 χρονια,οποιος θελει εδω ειμαι,θα τα ταιζει αυτος,θα τα προσεχει αυτος,θα ξενυχταει αυτος,θα πληρωνει αυτος,και να δουμε συμφερει?
για να μην λεμε εδω και καιρο τα ιδια πραγματα,οποιος θελει εδω ειμαι.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
γιωργο,
αν μου επιτρέπεις το ζήτημα δεν ειναι να ονομασω εγω εναν εκτροφεα....
οταν ομως ενα μελος ρωτα τι χρειαζεται για να εμπιστευθω καποιον με 3 φυλες.. πιστευω ειναι απαξιωτικό να λεω απλα και ξερα οχι...
αν δλδ πεσει πανω σε εναν ανθρωπο.... που εχει δωσει χρηματα κι εχει φτιαξει κεννελ οπως προβλέπεται κι εχει ελεχθει για τις καταλληλες συνθηκες.... και από εκει και έπειτα κατεβαζει σε εκθεσεις τα θυληκα του και καταφερνει να εχει και διακρισεις ναι!!!!
θα τον εμπιστευόμουν....
πιστευα ότι χρεος του φορουμ ειναι να δημιουργειθ συνηδειτοποιημενα ατομα με κριτηρια και σωστες θεσεις κι οχι απλα παπαγαλους...
οκ ας βαζουν το ονομα εκτροφειου κι ας απαντα ενας διαφορετικος καθε φορα... ναι αυτος ειναι καλός.. ΄χι αυτος δεν ειναι καλός...
πιστευω ότι καταλαβαινεις με ποιον τροπο το λεω κι αναφερομαι.... χωρια που πρεπει πια να γραφω τα ιδια πραματα σε δυο διαφορετικα τοπικ... :p

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com

παρεπιπτοντως ναι!!! απλα ασχολειται με μια φυλή
εχει πανω από δύο θυληκα.........
κανει το πολυ 2 γεννες τον χρονο....
έχει εξαιρετος και διακρισεις στα σκυλια του....
επειδη ειναι εργασίας η φυλή έχει και στις εργασίες διακρισεις.....
ειναι καταπληκτικός εκπαιδευτής ( υποκειμενική άποψη)
έχει άδεια εκτροφείου.....
είναι στην πατρα...
δεν συμφωνουμε παντα....

τον εχω εκθειασει στο παρελθόν αρκετες φορές...
κόβει και αποδείξεις.....
μαλον ειναι κοροιδο..... ετσι?????