Εκτροφεία θρύλοι...!!

kwtsoulis

Member
9 Σεπτεμβρίου 2009
24
0
Kωλοτοπο
Μιας και απ' όταν ανακάλυψα το foroum το παρακολουθω συνεχώς.Έχω διαπιστώσει πώς πολλοί παλιοι και νέοι στη διαδικασία αναζήτησης νεου σκύλου,ρωτάνε για εκτροφεία-εκτροφείς.Μιας και απ' ότι διάβασα επιτρέπεται η παράθεση link απο εκτροφεία κλπ είπα να πάω το θέμα λίγο παραπέρα..Τι θα λέγατε λοιπόν εάν όποιος έχει βέβαια τις γνώσεις,να ποστάρει εδώ εκτροφεία-θρυλους,είτε του παρόντος η του παρελθόντος λέγοντας κ μερικά λόγια γι'αυτα ή για τους σκύλους που έχουν βγάλει;Επίσης πιστέυω πως θα μπορουσαμε να βάζουμε κ πολύ καλά εκτροφεία απ΄την Ευρώπη και όχι μόνο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
όταν λες 'εκτροφεία-θρύλοι' εννοείς: εκτροφεία που έβγαλαν σκυλιά τα οποία στέφθηκαν πρωταθλητές σε κάποια έκθεση;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ε, καλά, από τα μεγάλα θρυλικά εκτροφεία είναι η φάρμα Las Rocosa στο Κολοράντο των ΗΠΑ, το οποίο έβγαλε τους περίφημους Αυστραλέζους Ποιμενικούς! Ο ιδιοκτήτης της μάλιστα, ο Ernest Hartnagle και η οικογένειά του, συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγνώριση της φυλής από το AKC και διεθνώς το 1994.

Η σελίδα τους έχει πολλά και για την ιστορία και εξέλιξη της φυλής των "μικρών μπλε σκυλιών", καθώς και για το πώς συνέβαλε σε αυτήν η οικογένεια Hartnagle για πάρα πολλά χρόνια:

http://www.lasrocosa.com/
http://www.lasrocosa.com/spiderweb.html
http://www.lasrocosa.com/aussiehistory.html
http://www.lasrocosa.com/aussietimeline.html
http://www.lasrocosa.com/aboutus.html

Αν ποτέ πάρω δεύτερο σκύλο θα τον πάρω από το Hartnagle αν και δε βλέπω να με αφήνει το Μουφ-Μουφ, οπότε πάπαλα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μιας και απ' όταν ανακάλυψα το foroum το παρακολουθω συνεχώς.Έχω διαπιστώσει πώς πολλοί παλιοι και νέοι στη διαδικασία αναζήτησης νεου σκύλου,ρωτάνε για εκτροφεία-εκτροφείς.Μιας και απ' ότι διάβασα επιτρέπεται η παράθεση link απο εκτροφεία κλπ είπα να πάω το θέμα λίγο παραπέρα..Τι θα λέγατε λοιπόν εάν όποιος έχει βέβαια τις γνώσεις,να ποστάρει εδώ εκτροφεία-θρυλους,είτε του παρόντος η του παρελθόντος λέγοντας κ μερικά λόγια γι'αυτα ή για τους σκύλους που έχουν βγάλει;Επίσης πιστέυω πως θα μπορουσαμε να βάζουμε κ πολύ καλά εκτροφεία απ΄την Ευρώπη και όχι μόνο.
Θα εχεις παρατηρήσει τόσο καιρό στο forum την θέση του επ'αυτού : ότι τα "εκτροφεία - θρύλοι" αν αναφέρονται έτσι πρόχειρα μόνο κακό μπορεί να κάνουν. Θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε ποιός είναι ο καλός εκτροφέας και όχι να μας πούν (και μάλιστα άγνωστοι) ποιός είναι ο σωστός εκτροφέας. Οδηγοί εκτροφείων υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ.

kwtsoulis

Member
9 Σεπτεμβρίου 2009
24
0
Kωλοτοπο
Denis εαν προσέξεις δεν ζητάω οδηγό επιλογής εκτροφείων,ούτε πως να αναγνωρίσουμε τον καλό εκτροφέα(έχει άλλωστε αναφερθεί σε άλλο post),Το να αναφερθούν μερικα όμως κατα γενική ομολογία πολύ καλά εκτροφεία και να μπορούσε καθε νέος να έχει μια βάση δεδομένων για περαιτερω αναζητηση δε το θεωρώ κακο.Το post αυτό το ξεκίνησα με σκοπό να αναδέιξουμε τους εκτροφεις που προάγουν τις εκάστοτε ράτσες που εκτρέφουν.

Η Sara έπιασε ακριβώς τι εννοώ :) :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Διασημα,κορυφαια και Θρυλοι (βαρια λεξη αλλα οκ) εκτροφεια Bullmastiff.

Ardhub-Σκωτια
Luvabulls-Ελβετια
BlackSlate-Αμερικη
Βunsoro-Αγγλια (εξετρεφε σκυλια μεχρι το 2007,αλλα εχει επιβητορες και γεννητορες σε ολη την Ευρωπη και πολλα εκτροφεια στηριχθηκαν σε αυτο.)
Greacia-Αγγλια

αυτα για αρχη...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, διότι το μικρόσωμο δεν αναγνωρίζεται από το AKC ως σύμφωνο με τα πρότυπα του Αυστραλέζου Ποιμενικού. Ο Hartnagle θεωρείται ο χρυσός κανόνας. Απ' ό,τι ξέρω έχουν γέννες πού και πού, όμως κάνεις αίτηση και έχουν αυστηρά κριτήρια επιλογής. Επιπλέον σε παρακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή σου σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφεις. Δεν έχω ιδέα αν δίνουν σκυλιά και στο εξωτερικό. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι σε περνάν από τα 40 κύματα, μέχρι που γράφουνε ότι για να έχεις ελπίδα να πάρεις Χαρτναγκελικό Αυστραλέζο, θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο όταν γεννηθεί και ακόμα κοινωνικοποιείται και να τους ζητήσεις να φωνάξουν το κουτάβι να του μιλήσεις στο τηλέφωνο!:eek::eek::D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ε, θα πρέπει να του μιλήσεις με ψιλή-ψιλή φωνίτσα, να του πεις γούτσου-γούτσου, τα συνηθισμένα. Πάντως σοβαρά τώρα, αν μπορείς να βρεις συστάσεις και πείσεις το Hartnagle να σου δώσει Αυστραλέζο, θα πάρεις καλό ζώο. Πρέπει να πάω σε ένα συνέδριο στη Utah σε μερικούς μήνες και σκέφτομαι να οδηγήσω μέχρι εκεί (ναι, ξέρω, είμαι για δέσιμο), οπότε μετά λέω να την κάνουμε για Κολοράντο και να πάρω και το Μουφ μαζί. Φαντάζομαι ότι μπορούμε να πάμε για επίσκεψη στη Las Rocosa, να δει κιόλας ο άνθρωπος τον πιο κορυφαίο Αυστραλέζο που έγινε ποτέ (και που μου χτυπάει την πόρτα να τον βάλω μέσα διότι ξέρει ότι ψήνω κοτόπουλο στη σχάρα!!).:D:D:D:D:D

Πάντως για να συνδυάσω αυτό που έλεγα αλλού περί καθαρόαιμων αδέσποτων σκύλων σε καταφύγια με τα μίνι Αυστραλάκια που λες εσύ, υπάρχουν μερικά στην περιοχή που δίνουν μαζί οι σωστικοί όμιλοι Ιλλινόι και Άιοβα αυτή την εποχή:
http://protegerescue.org/availableDogs.html

Βέβαια δε δίνουν στο εξωτερικό διότι θέλουνε να ελέγχουνε τον ιδιοκτήτη και το σκύλο εφ' όρου ζωής. Έτσι κάνουν και με μένα και το Λόρδο Μουφ....

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Και τι θα μου πει;;; Δεν νομιζω να που αρχισει να μου λεει κουτσομπολια επι ωρες στο τηλεφωνω!!!!!!
ναι, αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα θα ελεγα..
αλλα ας ξεκινησουμε απο τα πιο μικρα.
τι ειπαμε οτι τον θελεις εσυ τον αυστραλεζο?:confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Denis εαν προσέξεις δεν ζητάω οδηγό επιλογής εκτροφείων,ούτε πως να αναγνωρίσουμε τον καλό εκτροφέα(έχει άλλωστε αναφερθεί σε άλλο post),Το να αναφερθούν μερικα όμως κατα γενική ομολογία πολύ καλά εκτροφεία και να μπορούσε καθε νέος να έχει μια βάση δεδομένων για περαιτερω αναζητηση δε το θεωρώ κακο.Το post αυτό το ξεκίνησα με σκοπό να αναδέιξουμε τους εκτροφεις που προάγουν τις εκάστοτε ράτσες που εκτρέφουν.

Η Sara έπιασε ακριβώς τι εννοώ :) :)
Το θέμα δεν είναι τί ζητάς εσύ, είναι τί θα βλέπει ο αναγνώστης. 3 μηνύματα κάτω από το μήνυμά σου, κάποιος ρωτάει αν ένας κορυφαίος εκτροφέας μίας φυλής θα του λέει .... κουτσομπολιά, και αν μπορεί να πάρει σκυλί από εκεί, μην γνωρίζοντας κάν τί φυλή είναι αυτή που θα πάρει.

Η πράξη είναι διαφορετική από την θεωρία. Οκάθε ενδιαφερόμενος για μία φυλή αρχίζει από το διάβασμα, και την ΖΩΝΤΑΝΗ επαφή με την φυλή, συνεχίζει με ερωτήσεις, και μετά μαθαίνει ποιά είναι τα κορυφαία εκτροφεία. Αυτή είναι η μόνη ενδεδειγμένη μέθοδος, αλλιώς γίνεται σούπα το κεφάλι του και πιάνεται επίσης κορόιδο από τον κάθε επιτήδειο, που ίσως το εκτροφείο του είναι "το καλύτερο" ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Νομίζω ότι δεν έγινα σαφής. Προφανώς το να πάρει κανείς το κουτάβι τηλέφωνο είναι αμερικανικό αστείο. Ο συγκεκριμένος εκτροφέας εννοεί με αυτό ότι θα περάσει τον ενδιαφερόμενο από σαράντα κύματα πριν του δώσει κουτάβι και θα πρέπει να πειστεί ότι όντως θέλει το σκυλί γιατί γνωρίζει γι' αυτό και ενδιαφέρεται πραγματικά. Ο Hartnagle και η οικογένειά του έχουν δημοσιεύσει τις σπουδαιότερες μελέτες και βιβλία πάνω στους Αυστραλέζους Ποιμενικούς και θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο εκτροφείς της συγκεκριμένης φυλής.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όπως είπα, δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή. Νομίζω όμως ότι φτάνουν γύρω στα 10-15 κιλά, ίσως και λίγο λιγότερο. Το Μουφ που είναι κανονικός Αυστραλέζος είναι 25 κιλά. Υπάρχουν και Αυστραλέζοι που φτάνουν τα 30 αλλά όχι παραπάνω. Και πάλι όμως ο όρος "μικρά μπλε σκυλάκια" αναφέρεται στους κανονικούς Αυστραλέζους όπως το Μουφ διότι είναι μεσαίου μεγέθους και πατάνε άγρια δουλειά. Τα αποκαλούν επίσης σωτήρες των αλόγων διότι είναι ευέλικτα και μπορούν να πηγαίνουν στα αδιάβατα όρη και άγρια βουνά να φέρουν τα πρόβατα και επομένως δε χρειάζεται να πάει κανείς έφιππος και να σπάσει το άλογο ενδεχομένως το πόδι του. Επίσης κολυμπάνε και φυσικά πηδάνε ψηλά. Έχω δει το Μουφ να τρέχει και να πηδάει πάνω από παγκάκι χωρίς να ακουμπήσει καν τα πόδια του και έμεινα κόκκαλο! Υπάρχει μάλιστα μια τουλάχιστον γκιόσσα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να πηδήξει και πάνω από δυο μέτρα φράχτη, αλλά άμα δε δω δε λέω, οπότε το καταχωρώ στα κατάστοιχα του urban legend...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Διασημα,κορυφαια και Θρυλοι (βαρια λεξη αλλα οκ) εκτροφεια Bullmastiff.

Ardhub-Σκωτια
Luvabulls-Ελβετια
BlackSlate-Αμερικη
Βunsoro-Αγγλια (εξετρεφε σκυλια μεχρι το 2007,αλλα εχει επιβητορες και γεννητορες σε ολη την Ευρωπη και πολλα εκτροφεια στηριχθηκαν σε αυτο.)
Greacia-Αγγλια

αυτα για αρχη...
bunsoro κορυφαιο εχω την τιμη να εχω 2 μπουλμαστιφ με γραμμες bunsoro και να γνωριζω την ιδιοκτητρια mrs Harris προσωπικα απλα απιστευτη εκτροφεας

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
bunsoro κορυφαιο εχω την τιμη να εχω 2 μπουλμαστιφ με γραμμες bunsoro και να γνωριζω την ιδιοκτητρια mrs Harris προσωπικα απλα απιστευτη εκτροφεας
Ανεβασε καμια φωτο απο τα μπουλμαστιφ οταν μπορεσεις να τα δουμε.Καλως ηρθες!!!