Εκτροφέας Chow Chow στην Κύπρο

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Καλησπέρα σε όλους. Ονομάζομαι Χάρης και μαζί με τη σύζυγο μου Κατερίνα ασχολούμαστε με την εκτροφή Chow Chow εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια. Βρισκόμαστε στην Κύπρο και το σπίτι μας μαζί με το εκτροφείο το έχουμε κτίσει στην μέση ενός δάσους για να έχουν τα "μωρά" μας δροσιά κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Έχουμε 11 chow chow συνολικά , τέσσερα αρσενικά και επτά θηλυκά. Πάρα πολλές πληροφοριές για τα σκυλιά μας όλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.chowschows.net. Εκεί θα βρείτε όλα τα pedigree, τα βραβεία απο τις διάφορες εκθέσεις, φωτογραφίες και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες γι αυτή τη μοναδική , αλλά και τόσο παρεξηγημένη στις χώρες μας,φυλή.

Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να έχουμε όμορφες και δημιουργικές συζητήσεις στο ωραίο αυτό φόρουμ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Πολύ πολύ ωραία!!!
Καλώς ήρθατε !!!

Αν σας ενδιαφέρει και ευκαιρήσετε στο φόρουμ μας έχουμε την ενότητα Φυλές Σκύλων όπου μπορείτε να φτιάξετε μιά δημοσίευση σχετικά με την ιστορία της φυλής σας - το πρότυπο της-την εργασία της -τον χαρακτήρα της κλπ

Πιστεύω πως θα είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιον που ενδιαφέρεται για την φυλή και σκέφτεται να προσθέσει ένα Chow Chow στην οικογένειά του

Πολύ καλή ιδέα το δάσος για τα σκυλιά σας αλλά και γενικότερα :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλως ήρθατε!:)
Πολυ εντυπωσιακα σκυλια τα chow chow αλλα και ¨δυσκολα" αν πεσουν σε μη καταλληλα χερια.
Απ'οσα chow chow έχω γνωρίσει, ένα μονο με αφηνει να το χαιδευω με ευχαριστηση :rolleyes:
Βεβαια, εσεις , φανταζομαι θα εχετε να μας πειτε πολυ περισσοτερα!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθατε....έρχομαι πολύ συχνά σε επαφή με chow chow και τα γννωρίζω από κοντά πολύ χαδιάρικα από αυτό που βλέπω...δε είναι και πολύ δραστήρια....εχθές η δικία μου την ξεθέωσε και δε μπορούσε να πάρει τα πόδια της μετά από μία ώρα παιχνίδι!!!Πάντος είναι πολύ ήσυχα και πολύ καλά για μέσα στο σπίτι....και συνήθως όταν υπάρχει κόσμος πολύς στο σπίτι αφού φυσικά τον χαιρετήσουν κάθοντε στο χαλάκι τους ησυχα ήσυχα!!!Έχουν μια περιεργη ομορφιά!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και εγώ δυστυχώς τα 2 chow chow που ξέρω είναι επιθετικά.
Βέβαια οι 2 ιδιοκτήτες είναι ακατάληλοι όχι απλά για chow chow αλλά έστω και για χρυσόψαρο!

Κat ποιες οι δικές σας προσδοκίες από έναν μελλοντικό ιδιοκτήτη chow chow;

Είναι φυλή που απαιτεί έναν πιο έμπειρο ιδιοκτήτη,
ή είναι μια ακόμα αδικημένη φυλή,
που λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης και ομορφιάς της καταλήγει σε λάθος χέρια;

kat

Active Member
21 Μαρτίου 2010
26
0
Λυθροδόντας , Κύπρος
Έχω δώσει μωρά και σε έμπειρους και σε άπειρους ιδιοκτήτες. Βασικό στοιχείο για μένα εκτός απο την αγάπη που πρέπει να έχουν για τα "μωρά" είναι το να είναι συνεργάσιμοι και να "ακούνε" Τα chow chow δεν είναι δύστροπα αλλά θέλουν τον τρόπο χειρισμού τους. Ιδιοκτήτες που είναι συνεργάσιμοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αν και η φυλή χαρακτηρίζεται "κυρίαρχη" εγώ δεν πολυιοθετώ αυτό το χαρακτηρισμό. Είναι σκυλιά με έντονη προσωπικότητα , αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αν αυτά τα στοιχεία τα δουλέψει κάποιος σωστά θα έχει ένα φανταστικό αποτέλεσμα και μια μοναδική σχέση. Μοναδική σχέση που δημιουργείται λόγω της εμφάνισης τους και της φήμης τους. Όταν δείς ένα chow chow ξαπλωμένο ανάσκελα με τα πόδια πάνω, να παρακαλάει για χάδι σου κάνει πολύ μεγαλύτερη εντύπωση απο άλλα σκυλιά που ξέρεις εκ των προτέρων ότι είναι χαδιάρικα. Γενικά θα έλεγα ότι είναι σκύλοι που θέλουν να νοιώθουν ότι έχουν αφεντικό. Αφεντικό που έχει πυγμή, είναι δίκαιο και αγαπάει το "μωρό" του.Και φυσικά δεν θέλουν ξύλο. Άμα αντιληφθεί ότι έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά τότε έχεις αποκτήσει ένα πιστό σκύλο, που θα σου κάνει νάζια σαν γάτα και θα είναι δυναμικός φύλακας αν αντιληφθεί ότι κινδυνεύεις. Βασικό στοιχείο στα πιο πάνω είναι ασφαλώς και η σωστή κοινωνικοποίηση του σκύλου αλλά και τα γονίδια ( το άτιμο το DNA!!!! )