Εκτος πανας

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Απο ποια ηλικια ειναι ικανο το κουταβι να κρατιεται αρκετα ?
Απο το τελος του μηνα θα μπορω να τον βγαζω βολτες και πρεπει να αρχισει να μαθαινει να τα κανει εξω εκτος πανας.
4 μηνων ειναι ικανος να κρατηθει ή θα τον ζοριζω αδικα ?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Tι εννοείς "να κρατηθεί"; Δηλαδή θα το βγάζεις 2-3 βόλτες τη μέρα ή 5-6;

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τωρα που ξερει που ειναι η πανα , με του που του ερθει τρεχει και τα κανει εκει.
Αν εκεινη την ωρα που του ερθουν εγω τυχει να καθαριζω το μερος που εχω την πανα , παει και τα κανει καπου αλλου.
Δεν κρατιεται μεχρι να στρωσω καινουρια πανα.
Αυτο εννοω να κρατιεται. Να με ειδοποιει τουλαχιστον οτι θελει να τα κανει και οχι να φτανει μεχρι την εξωπορτα και να τα αμολαει εκει γιατι δεν αντεχει αλλο.
2-3 βολτες καταλαβαινω οτι θα κανει πολυ αργοτερα.
Αλλα να κρατιεται ολο το βραδυ τουλαχιστον?

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
4 μηνών είναι "μεγάλος" για πάνα.

Εχεις χάσει πολύτιμο χρόνο αλλά είναι μωρό και μαθαίνει ακόμα

Η άποψή μου : εξαφάνισέ την πάνα, περιόρισέ τον σε μικρό χώρο (πάρκο, crate κλπ) και ασχολήσου καμιά εβδομάδα με τις ανάγκες του, ανά δίωρο, ανα τρίωρο κλπ. Θεωρώ αδύνατο να λερώσει το χώρο του και αν το κάνει ΜΙΑ φορά, θα είναι από ατύχημα. Να είσαι σίγουρος όμως ότι θα καταλάβεις τη "σωστή ειδοποίηση" για τσίσα.

Ο δικός μου είναι πέντε μηνών και από 4 μηνών σχεδόν κρατιέται όλο το βράδυ στο crate, περίπου 7-8 ώρες, χωρίς να διαμαρτύρεται. Είναι θέμα εκπαίδευσης και δικού σου προγράμματος (ξύπνημα, ωράριο δουλειάς, ώρες απουσίας).

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Οχι λαθος καταλαβες. Τωρα ειναι 3 μηνων και δεν εχει κανει ακομα το τελευταιο εμβολιο γιαυτο παει σε πανα.
Ρωτησα απο τωρα για να ξερω τι θα κανω οταν ερθει η ωρα.
Παντως η απορια μου ηταν αν μπορει να κρατηθει απο βιολογικης πλευρας , θεμα ελεγχου κυστης δηλαδη.
Αφου μπορουσε ο δικος σου να κρατηθει ολο το βραδυ , τοτε μαλλον θα μπορει και ο δικος μου.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Για να καταλάβω και εγώ. Τον μικρό δεν τον βγάζεις όταν θέλει για την ανάγκη του στην αρχη? Αναφέρθηκε σε δίωρο τρίωρο. Και εγώ νέος με κουτάβι στο σπίτι.

Προχθές τον βγάζω να κάνει τα κακά του στην αυλή μου και τον παρέσυραν οι μυρωδιές και τα πουλιά και ξέχασε για ποιόν λόγο βγήκαμε. Μετά από μια ώρα μπήκαμε μέσα χωρις.. Ο άτιμος έψαχνε να τα κάνει μέσα αλλά τον έκοψα και πάλι έξω.
Πάλι παρασύρθηκε.
Πάλι μέσα. ήταν ανήσυχος γιατί ήθελε να τα κάνει και γκρίνιαζε αλλά τον κράτησα ένα 45' μέχρι την ώρα του φαγητού όπου ξανά βγήκαμε.

Ερώτηση... Τελικά να τον βγάζω όταν μου δείχνει ή να τον βγάζω ανά δίωρο τρίωρο? από τι εξαρτάται ο χρόνος?

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εχω και εγω αυλη και στη αρχη τον εβγαζα και εγω οποτε μπορουσα αλλα το σταματησα γιατι
1) αν τα κακα του ειναι μαλακα δεν μαζευονται με τιποτα απο το γκαζον
2) αντε οσο ειμαι σπιτι και τον βλεπω του ανοιγω την πορτα. Οταν δεν ειμαι παρων ? τι θα κανει? θα φτασει στην εξωπορτα και θα τα αμολησει εκει?

Γιαυτο του εμαθα την πανα και πλεον παει μονος του εκει. Φυσικα ποτε μα ποτε δεν τον μαλωσα οταν τα κανει στο γκαζον.
Οσο για αυτο που ρωτας , αν δεν χρησιμοποιεις πανα , πρεπει σιγουρα να τον βγαζεις μετα απο καθε υπνο , εντονο παιχνιδι και φαγητο.
Φυσικα το καθε κουταβι εχει τα δικα του. Εδω καλα καλα το δικο μου δεν εχω μαθει ακομα.
Μια φορα εκανε το χοντρο του για πρωτη φορα της μερας στις 5 το απογευμα.
Αλλες φορες μεχρι τις 5 τα εχει κανει 4 φορες. Αντε ψυχολογησε τον τωρα.
Απλως οσο μεγαλωνει μπορει και κρατιεται περισσοτερες ωρες και ειναι πιο ευκολο να υπολογισεις.
Εγω αυτο ηθελα να μαθω. Απο πια ηλικια μπορει να κρατηθει αρκετα.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Απο πια ηλικια μπορει να κρατηθει αρκετα.
Απο 6-7 μηνων και πανω αρχιζουν και κοντρολαρουνε πιο καλα την κυστη τους. Πιο πριν μπορει να μαθει να τα κανει εξω αλλα που και που μπορει να γινει και κανα ατυχηματακι σπιτι γιατι δεν μπορεσε να κρατηθει. Μετα ομως μπαινουνε σε ενα προγραμμα και ξερουνε οτι θα πανε εξω να τα κανουνε. Οκ αυτο δεν σημαινει οτι θα το βγαζεις μια φορα την ημερα βολτα γιατι βολτα γιατι εκτος οτι θα θελει τουαλετα, θα χρειαζεται και παιχνιδι, εκτονωση, εκπαιδευση κλπ. :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ολόκληρη την νύχτα κρατούνται από 7-8 εβδομάδες αν βρίσκονται σε crate.

Έλεγχο της κύστης αρχίζουν να έχουν στις 12 εβδομάδες χωρίς όμως να μπορούν να κρατηθούν πάνω από 1 ώρα.
Πλήρη έλεγχο και να κρατιούνται πολλές ώρες μετά το εξάμηνο, αλλά και πάλι ατυχήματα μπορεί να έχεις μέχρι τους 9 μήνες και στα θηλυκά μέχρι τον πρώτο οίστρο.

Ερώτηση... Τελικά να τον βγάζω όταν μου δείχνει ή να τον βγάζω ανά δίωρο τρίωρο? από τι εξαρτάται ο χρόνος?
Όταν σου δείχνει σίγουρα να τον βγάζεις, αλλά και μετά τον ύπνο ή μετά το φαγητό.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Όταν σου δείχνει σίγουρα να τον βγάζεις, αλλά και μετά τον ύπνο ή μετά το φαγητό.
Thx για την άμεση απάντηση. Εννοείται ότι τον βγάζω μετά από ύπνο και φαγητό. Απλά επειδή αποσπάται η προσοχή του έξω φοβάμαι μη με τρέχει κάθε τρεις και λίγο για παιχνίδι στην αυλή και όχι για την ανάγκη του. Μήπως το συνδυάζει με παιχνίδι καθαρά.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Εγώ θα σου πρότεινα να τον βγάζεις με το λουρί στην αυλή. Να τον οδηγείς στο σημείο ή περιοχή που θες να τα κάνει και να περιμένεις εκεί λίγη ώρα χωρίς να ασχολείσαι μαζί του. Αν δεν τα κάνει να τον ξαναβάζεις μέσα, να τον επιτηρείς , ώστε να τον ξαναβγάλεις με τον ίδιο τρόπο μόλις δείξει ότι πάει να τα κάνει ή αλλιώς σε μισή ώρα.Μόλις τα κάνει εκεί που θες, μπορείς να παίξεις μαζί του, να του δώσεις λιχουδιά ή και να τον αφήσεις ελεύθερο στην αυλή να παίξει. Έτσι θα μάθει ότι βγαίνει, πρώτα κάνει την ανάγκη του (κατά προτίμηση εκεί που θες ή σε βολεύει να καθαρίζεις) και μετά κερδίζει λιχουδιά ή/και παιχνίδι.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Είναι μωρέ πολύ μκρόσωμος γιατί είναι μινιατούρα οπότε λουρί που να του κάνει δεν βρίσκω και οι λιχουδιές δεν τον εντυπωσιάζουν :) σιγά σιγά όμως φαντάζομαι θα λειτουργούν οι συμβουλές σου

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Αποκλείεται να μην βρεις λουρί ή έστω στηθόλουρο σε μικρό μέγεθος, θα πρέπει άλλωστε να το συνηθίσει από νωρίς. Αν δεν θέλει τις λιχουδιές, μπορείς να βράσεις κοτόπουλο (χωρίς αλάτι εννοείται) και να το κόψεις μικρά κομματάκια , δεν υπάρχει σκύλος που να μην το θέλει και είναι σαφώς πιο υγιεινό από τις λιχουδιές του εμπορίου.
Η εκμάθηση της τουαλέτας θέλει πρόγραμμα, καθοδήγηση και συνεχή επιτήρηση, αλλιώς μπορεί να σε ταλαιπωρήσει αρκετά.Καλά αποτελέσματα εύχομαι!
Αν το δουλέψεις σε βάθος χρόνου και είσαι σταθερός θα δεις ότι και στο μέλλον θα βγαίνετε, θα κάνει, και μετά θα χαζολογάει, οπότε δεν θα αναρωτιέσαι συνέχεια πού θα του έρθουν, αν πχ πάτε κάπου με το αμάξι ή ένα ταξίδι

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul