Εκπαιδευτής για Maltese

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Παιδιά αναζητώ εκπαιδευτή για διόρθωση συμπεριφοράς στον Rock. Παρ' όλες τις νουθεσίες δεν έχει σταματήσει να δαγκώνει και να γλύφει όταν παίζει, γαβγίζει σε άλλα αρσενικά στο δρόμο χωρίς να τον ενοχλήσουν και λοιπές μικρές αλλά όχι αμελητέες παγαποντιές. Εχετε να μου προτείνετε κάποιον γιατί δεν έχω ιδέα; Εχει κλείσει τους 8 μήνες.

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Εχουμε ήδη κάνει την παρουσίασή μας απο τον Σεπτέμβριο στο φόρουμ. Δεν συστηνόμαστε τώρα.
Αν κάποιος γνωρίζει κανέναν καλό εκπαιδευτή στα νότια προάστια, ας με ενημερώσει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν ξερω αν έχεις καταλήξει κάπου, απλά στα υπόψιν ότι δε χρειάζεται να έχει εξειδίκευση στα μαλτέζ ο εκπαιδευτής (αν υπάρχει τέτοια εξειδίκευση). Οπότε, κατά τη γνώμη μου ψάχνεις έναν εκπαιδευτή που να ασχοληθεί μαζί σας σοβαρά και να προσαρμόσει την εκπαίδευση στα μέτρα τα δικά σου και του Rock

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Ναι, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει ειδικός εκπαιδευτής, απλά εννοούσα αν υπάρχει εκπαιδευτής που να ασχολείται και με μαλτεζ σοβαρά, όπως το λες.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα. Αλλά έχουμε κάποια μέλη με μικρόσωμα που έχουν γνώση. Μου έρχονται στο μυαλό η aliki_s και η chrysoula. Μπορεί όμως να μην έχουν δει το νήμα σου.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Παντως μπραβο σου, γιατι συνηθως οι πιο πολλοι που εχουν μικροσωμο οπως το δικο σου λενε ελα μωρε τι να το εκπαιδευσω...?? Σιγα λες και θα με φαει 'η θα ενοχλησει κανεναν...
Πηγαινα χτες βολτα την Ηβη και ηταν μπροστα μου μια κοπελα με ενα μαλτεζακι και αρχισε να περπαταει γρηγορα μολις μας ειδε και λεω στην Ηβη δυνατα "πωπω Ηβη ειναι και ασπρο, η αδυναμια σου, θα γλυτωνα και το φαγητο το βραδυ γαμωτο". Δηλαδη τι πιστευε...οτι θα ετρεχε η Ηβη να το κατασπαραξει...γκρρ τα νευρα μου :p
Ρωτα και στο puppies park :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παντως μπραβο σου, γιατι συνηθως οι πιο πολλοι που εχουν μικροσωμο οπως το δικο σου λενε ελα μωρε τι να το εκπαιδευσω...?? Σιγα λες και θα με φαει 'η θα ενοχλησει κανεναν..
Το συνηθέστερο λάθος οσων εχουν μικρόσωμα ειναι αυτό... "δεν αξιζει τα λεφτά της η εκπαίδευση""τι να με τραβηξει μωρε στη βολτα αυτό?"
Και βλέπεις διαρκώς νευροσπαστα σκυλάκια που σέρνουν τους ιδιοκτητες και κάθε φορά που πλησιάζει κάποιος χτυπιούνται σαν χταπόδια στο γαύγισμα

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Προσωπικά δεν οδηγώ και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος υπό την έννοια ότι δεν μπορώ να πάω κάπου αρκετά μακριά. Αν βέβαια πηγαίνει το μετρό, κανένα πρόβλημα , βάζω στο τσαντάκι τον Ροκ και πάμε μαζί, χαχαχα!
Παιδιά το πρόβλημά του είναι μόνο με τα αρσενικά σκυλιά, μικρά μεγάλα. Τον αφήνω να πλησιάσει και να μυριστούνε και μετά αρχίζει τη μανούρα. Με τους ανθρώπους και τα θηλυκά σκυλιά δεν έχει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως! Τι να πω!
Εντάξει, επειδή είναι μικρόσωμο δεν θα μας "καβαλήσει" κιόλας! Δεν τον κακομαθαίνω σε καναπέδες και τέτοια, τον βγάζω καθημερινά βόλτα, προσπαθώ να του φέρομαι αυστηρά όποτε πρέπει (δεν τα καταφέρνω πάντα βέβαια...) και συμβιώνουμε καλά.
Ο κακομοίρης έχει και γαστρίτιδα 3 μέρες τώρα. Εκανα την μεγάλη βλακεία και του έδωσα να φάει μαγειρεμένο σολωμό με την ξηρά τροφή του σε τρία γεύματά του και του κατσε βαρύ βέβαια (εγώ νόμιζα ότι θα του κάνει και καλό!).

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Υπάρχει στο facebook, σελίδα του "Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων".

Μπες να ρίξεις μια ματιά, αν έχει λίστα με εκπαιδευτές. Μπορείς και στο google να ψάξεις. Ακόμη και στον χρυσό οδηγό. Δεν είναι απαραίτητο να σου προτείνει κάποιος. Μπορείς να μιλήσεις, να ρωτήσεις αν έρχεται στον χώρο σου, τιμές και μέθοδο, να ακούσεις πως θα σου φανεί, να συναντηθείτε και να δεις και από κοντά, τι εντύπωση θα σου κάνει και...βλέποντας και κάνοντας, με πολύ όμως προσοχή, γιατί πολλοί δηλώνουν εκπαιδευτές.

Στο μεταξύ και μέχρι να καταλήξεις σε κάποιον, μπορείς να αρχίσεις να προετοιμάζεις το έδαφος. Αν έχεις crate το χρησιμοποιείς περισσότερο και γενικά σταματάς [αν το κάνεις δηλαδή] να συμπεριφέρεσαι στον σκύλο σου, σαν να είναι παιχνίδι και αρχίζεις να του συμπεριφέρεσαι σαν να είναι σκύλος. Του βάζεις όρια και κανόνες και γενικά δεν τον αφήνεις να κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει. Δεν σου λέω να τον μαλλώσεις, γιατί δεν ξέρω αν θα το κάνεις σωστά, την σωστή στιγμή και για τον σωστό λόγο. Γι'αυτό σου προτείνω το crate. Στην βόλτα σας, όχι συναναστροφές με άλλα σκυλιά σε σκυλοπαρέες. Μαζί σου, στο λουρί του και σε απόλυτο έλεγχο, καθ'όλη την διάρκεια της βόλτας σας. Δεν επιτρέπεις παρεκκλίσεις από τις δικές σου οδηγίες. Με ηρεμία. Χωρίς φωνές, τραβήγματα ή οτιδήποτε άλλο. Και συγχρόνως, ψάχνεις για εκπαιδευτή.

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
@mareco ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, θα φροντίσω να ψάξω. Δεν είχα ξανά σκύλο γι' αυτό ρωτάω συνεχώς για το καθετί και γίνομαι κουραστική. Προσπαθώ να του βάζω όρια όπως λες αλλά στο θέμα του μαλώματος φωνάζω λίγο παραπάνω και ξέρω ότι δεν είναι σωστό, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.
Πίστευα ότι το να τον αφήνω στη βόλτα να συναναστρέφεται άλλα σκυλάκια είναι καλό, τώρα όμως θα τον κάνω να αδιαφορεί και να είναι δίπλα μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλά κάνεις και ρωτάς. Είναι προτιμότερο απ' το να κάνεις μη αναστρέψιμα λάθη.
Μην επαναπαυτείς. Βρες εκπαιδευτή, να σας δει από κοντά, και να κρίνει ποιές θα είναι οι σωστές κινήσεις, που πρέπει να κάνετε.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγώ από την αρχή τα σκυλιά μου (και τα δύ Yorkie) τα εκπαιδεύω στον Μαρτίνη και ήταν ο μόνος ο οποίος με πήρε στα σοβαρά λόγω φυλής από τα τρία εκπαιδευτήρια που απευθύνθηκα όταν έψαχνα εκπαιδευτή για την Κλαίρη μου και την αντιμετώπισε σαν έναν ακόμα φυσιολογικό σκύλο.
[/IMG]
Η σχολή είναι στη Σταμάτα. Δεν ξερω μόνο, δεδομένου ότι δεν έχεις μεταφορικό μέσο, μη σου πέφτει λίγο μακριά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul