Εκπαιδευτής..Κατάλληλη ηλικία.

mal891

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2012
32
0
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω πότε είναι η κατάλληλη ηλικία ,για ένα κουτάβι,να αρχίσουν μαθήματα βασικής εκπαίδευσης από επαγγελματία εκπαιδευτή;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλησπέρα,

Δεν θα σου δώσω την απάντηση που ζητάς αλλά να κάνω μια παρατήρηση. Αν σου έλεγα οτι στους 6μήνες προτιμούν αρκετοί να πάνε σε εκπαιδευτή για βασική υπακοή. Πιστεύεις ότι η συμβουλές ενός εκπαιδευτή πριν τους 6μήνες να μη σου ήταν χρήσιμες?

Αν επέλεγα εκπαιδευτή πιθανόν να τον έφερνα να δει το σκυλί απο μικρή ηλικία (2.5-3μηνών) να μου δώσει κάποιες συμβουλές να μου εξηγήσει πως θα ήταν καλύτερα να προχωρήσω για το συγκεκριμένο σκυλί.

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω πότε είναι η κατάλληλη ηλικία ,για ένα κουτάβι,να αρχίσουν μαθήματα βασικής εκπαίδευσης από επαγγελματία εκπαιδευτή;
Δεν έχω καταλάβει ακόμα... Ήδη έχω αρχίσει και ψάχνομαι για τον δικό μου σκύλο. Άλλοι λένε από την πρώτη στιγμή που μπαίνει ο σκύλος στο σπίτι πρέπει να ξεκινάει εκπαίδευση και άλλοι μετα τους 6 μήνες γιατί είναι μωρό!! Ο κάθε ένας λέει το δικό του πάντως εγώ έχω κάνει ραντεβού με 7 εκπαιδευτές και συνεχίζω... μέχρι να βρώ αυτόν που μου κάνει!!

mal891

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2012
32
0
Καλησπέρα,

Δεν θα σου δώσω την απάντηση που ζητάς αλλά να κάνω μια παρατήρηση. Αν σου έλεγα οτι στους 6μήνες προτιμούν αρκετοί να πάνε σε εκπαιδευτή για βασική υπακοή. Πιστεύεις ότι η συμβουλές ενός εκπαιδευτή πριν τους 6μήνες να μη σου ήταν χρήσιμες?

Αν επέλεγα εκπαιδευτή πιθανόν να τον έφερνα να δει το σκυλί απο μικρή ηλικία (2.5-3μηνών) να μου δώσει κάποιες συμβουλές να μου εξηγήσει πως θα ήταν καλύτερα να προχωρήσω για το συγκεκριμένο σκυλί.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ.Να πάρω συμβουλές ως μια πρώτη γραμμή και έπειτα να "αναλάβει" ο εκπαιδευτής...Όμως για την ηλικία έχω ακούσει πολλές απόψεις.Άλλοι λένε από τους 4 μήνες, άλλοι 6 κλπ.Ο μικρός τώρα δεν είναι καλά καλά 3 μηνών και η αλήθεια είναι πως πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες που μόνη μου ίσως να μην μπορώ να τους επιβάλω.

mal891

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2012
32
0
Δεν έχω καταλάβει ακόμα... Ήδη έχω αρχίσει και ψάχνομαι για τον δικό μου σκύλο. Άλλοι λένε από την πρώτη στιγμή που μπαίνει ο σκύλος στο σπίτι πρέπει να ξεκινάει εκπαίδευση και άλλοι μετα τους 6 μήνες γιατί είναι μωρό!! Ο κάθε ένας λέει το δικό του πάντως εγώ έχω κάνει ραντεβού με 7 εκπαιδευτές και συνεχίζω... μέχρι να βρώ αυτόν που μου κάνει!!
Και εγώ στο ψάξιμο είμαι, αλλά προβληματίζομαι γενικότερα με την εκπαίδευση του (καθώς κουτάβι και τραμπούκος).:p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το καλύτερο είναι να βρεις έναν εκπαιδευτή που ξέρεις ότι παρέχει καλές υπηρεσίες και με καλές γνώσεις στα σκυλιά. Αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να τον φέρεις σπίτι σου να δει το κουτάβι ακόμα και 2μηνών. Σίγουρα θα σου πει κάποια πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν, πράγματα τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν της πιθανότητες να αντιμετωπίσεις μελλοντικά κάποιο "εμπόδιο". Δεν πρέπει ντε και καλά ο εκπαιδευτής να μάθει το σκυλί να κάνει το "κάτσε" για να δικαιολογήσει την αμοιβή του, δεν είναι εκπαίδευση μονο οι εντολές.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οι καλοί εκπαιδευτές, θα ήθελαν να μπορούσαν να ασχοληθούν με το κουτάβι, ας μην πω από την μέρα που θα γεννηθεί, σίγουρα όμως το συντομότερο δυνατόν. Συνήθως "μπλοκάρονται" από τις οδηγίες των κτηνιάτρων, για "απομόνωση" του κουταβιού, μέχρι να κάνει όλα του τα εμβόλια. Το θεωρούν λάθος και χαμένο πολύτιμο χρόνο, σε πολύ σημαντική ηλικία. Θεωρούν ότι αξίζει να πάρεις το ρίσκο, προκειμένου να έχεις ένα απόλυτα ισορροπημένο ενήλικο σκύλο. Επειδή όμως το παραπάνω ρίσκο, το βλέπεις αλλιώς όταν είσαι ο ιδιοκτήτης του κουταβιού, καλό είναι, αν το σηκώνει η τσέπη σου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των εμβολίων, να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή. Καλή ιδέα είναι και τα κουταβονηπιαγωγεία. Αν πάντα, αντέχει η τσέπη σου. Στο μεταξύ, όσο και αν μπορείς, να παίρνεις το κουτάβι αγκαλιά [ένα ειδικό μάρσιπο είναι πολύ πρακτικό] και να το "εκθέτεις" σε κόσμο, φασαρία, ήχους, φώτα κλπ ασφαλείς καταστάσεις, μόνο καλό μπορείς να του κάνεις. Μπορείς να καλέσεις και κάποιον εκπαιδευτή στο σπίτι, να σου δώσει τις πρώτες οδηγίες χρήσεως. Οτι μπορείς εν πάσει περιπτώσει να κάνεις, όσο νωρίτερα μπορείς, τόσο το καλύτερο για την διαπαιδαγώγηση του σκύλου σου. Ειδικά αν είναι ή...νομίζεις ότι είναι...τραμπούκος, όπως λες.

mal891

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2012
32
0
Αυτό σκέφτομαι και εγώ να έρθει εκπαιδευτής να το δει, όταν κατασταλάξω σε ποιον.
Βασικά πράγματα έχει μάθει.Το όνομα του, το κάτσε, έλα μείνε κλπ.
Για το τραμπούκος αστειεύομαι φυσικά.Απλά π.χ είναι κτητικός στο παιχνίδι, δεν δίνει τα παιχνίδια πίσω ούτε και με λιχουδιά, και τσαντίζεται όταν τον μαλώνω.Ξέρω μπορεί να είναι φυσιολογικά για ένα κουτάβι, αλλά μόνο ένας ειδικός μπορεί να μου δείξει πως να το χειριστώ, και φυσικά άμα περιμένω τους 6-7 μήνες καήκαμε.
Βόλτες τον πάω όσο πιο συχνά μπορώ, αγκαλιά γιατί δεν έχουμε τελειώσει με τα εμβόλια, αλλά για λίγο γιατί άμα κάτσουμε πουθενά κλαίει για να κατέβει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97