Εκπαιδευση σε ημιαιμο χασκυ 1,5 ετους

arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
πηρα προσφατα απο ενα γνωστο ενα ημιαιμο χασκυ περιπου 1,5 ετων . Το σκυλι το ειχε στο κτημα του για φυλακα και για δικους του λογους δεν του εκανε πια και ηθελε να το σκοτωσει. Το σκυλι εχει καλο χαρακτηρα , δεν επιτειθεται σε στα αλλα ζωα που εχω αλλα επειδη μου αρεσει δεν θελω να το εχω στην αποθηκη σκεφτομαι να το εκπαιδευσω και να το παρω στο σπιτι. Ειναι αρκετα δραστηριο και καθε φορα που το αφηνω ελευθερο κανει σαν τρελο , τρεχει πανω κατω και παιζει συνεχεια και μετα απο καμια ωρα ηρεμει. Μπορει στην ηλικια αυτη να δεχτει εκπαιδευση? Και αν ναι μπορειται να προτεινετε τροπους για βασικη εκπαιδευση για μενω επαρχεια και ειναι δυσκολο να απευθυνθω σε εκπαιδευτη( πρακτικα και οικονομικα).
Τα προβληματα που διαπιστωσα τον τελευταιο μηνα που το εχω ειναι οτι πηδαει πανω μας (για να παιξει) δεν γυρναει οταν το φωναζω , ειναι αδυνατο να μεινει σταθερο για ενα λεπτο .

Ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να μην σας κουρασα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει! :)

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις και από μόνος σου πόσο..."λάθος" (μη πω κάτι "βαρύτερο") ήταν ο γνωστός σου.

Επίσης και η δική σου ιδέα να κρατήσεις τον σκύλο στην αποθήκη δεν ήταν καλή και καλά έκανες και την απέριψες.

Ο σκύλος μπορεί να δεχθεί εκπαίδευση σε κάθε ηλικία.
Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, αλλά όχι λόγο ηλικίας (δηλ. μηνών ή χρόνων), περισσότερο λόγο λάθος εμπειριών.

Για να καταλάβεις όλοι οι σκύλοι μαθαίνουν στη ζωή τους κάτι, όχι απαραίτητα αυτό που εμείς θέλουμε.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η λύση ενός έμπειρου επαγγελματία είναι "μονόδρομος" για την περίπτωση σου.
Μακάρι να υπήρχαν "τρικ" και "μαγικές συνταγές" να σου τις έλεγα...αλλά δεν υπάρχουν.

Αν δεν έχεις τον χρόνο, το χρήμα και την διάθεση να ασχοληθείς σοβαρά με το σκύλο (και το λέω χωρίς να θέλω να σε προσβάλω...κι εγώ έχω περάσει αρκετό μέρος της ζωής μου χωρίς σκύλο, αν και δεν αντέχω χωρίς, μόνο και μόνο επειδή την δεδομένη στιγμή δεν μπορούσα να ασχοληθώ σοβαρά με ένα σκύλο) καλύτερα να ξανασκεφτείς την απόφαση σου να τον πάρεις.

Μπορείς να ψάξεις να του βρείς ένα σπίτι, έναν άνθρωπο που θα πληρεί τα παραπάνω.

Με το "σοβαρά" δεν εννοώ κάτι ιδιαίτερο.Τα συνηθισμένα...Πολύ χρόνο, αρκετό χρήμα, ατελειώτη όρεξη και μεγάλες δόσεις σεβασμού και αγάπης.

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Για τον γνωστο ουτε εγω θα σχολιασω απλα ντροπη του...
Πιστευω πως με επιμονη και διαθεση ολα γινονται...
Ξερω περιπτωση με λυκοσκυλο που το πηρε καποιος 2,5 χρονων και ήταν ένα ζώο σχεδόν παρατημένο και με αρκετές κακές συνήθειες αλλά δέθηκε τόσο πολύ με τον νέο ιδιοκτήτη και ο ιδιοκτήτης με το σκύλο που κατέληξε να γίνει απίστευτα καλός χαρακτήρας και να εκτελεί εντολές απιστευτες...Κυριολεκτικά έγινε άλλο σκυλί...
Ολα γινονται με θεληση και αγάπη απλά αν δε μπορείς να τα καταφέρεις μονος σου καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία...
Καλη τυχη...:)

arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
Ευχαριστω για τις απαντησεις .Με ενδιαφερει μονο μια βασικη εκπαιδευση του σκυλου(τουαλετα, να καθεται , να ειναι ηρεμος μπροστα σε επισκεπτες, ) Θα κανω μια προσπαθεια μονος πρωτα με κατι βιβλια που εχω και μετα αν δεν καταφερω κατι θα απευθυνθω σε επαγγελματια .
Χρονος παντα βρισκεται οταν το θες .

Και παλι ευχαριστω

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τα χάσκυ είναι ιδιαίτερη ράτσα. Είναι ανεξάρτητα, τους αρέσει να τρέχουν, είναι απόμακρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δένονται μαζί με τον ιδιοκτήτη τους και δύσκολα υπακούν στο έλα. Θέλεις αρκετή δουλειά με τον σκύλο δώσε του την ευκαιρία να γίνει μέλος της οικογένειάς σου, μη τον απομονώσεις και προσπάθησε να του δημιουργήσεις καινούργιες συνήθειες οι οποίες ταιριάζουν με την ζωή σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog