Εκπαιδευση και βελτιστοποιηση του τροτ

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Απο τα λιγα που εχω διαβασει εχω καταλαβει οτι με την γυμναστικη ο σκυλος βελτιωνει και το τροτ του ( οσες ρατσες δηλαδη τροταρουν) , το θεμα ειναι πως γυμναζεις τον σκυλο για να φτασει το μεγιστο δυνατο αποτελεσμα του . Ποσο καιρο θα παρει , απο ποια ηλικια πρεπει να αρχισεις , τι πρεπει να προσεξεις κτλπ . Εχει διαβασει και ξερει κανεις τιποτα περι αυτου ?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σιρκο μου δεν κατάλαβα την ερώτηση...
Τι εννοείς με γυμναστική βελτιώνει το τροτ του;

Εσύ θέλεις να "δέσει" ο Ουθεράκος ή να μάθει να περπατάει για τον στίβο;
Ανατομικά πως είναι ο μικρός;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
OΤαν δυναμωνει / δενει οπως το λες εσυ βελτιωνει και το τροτ , δηλαδη καλυπτει περισσοτερο εδαφος με λιγοτερερς κινησεις και πιο ανετα , βεβαια υπαρχει και ενα ανωτατο οριο πριν αρχισει το galop , το θεμα ειναι να φτασουμε αυτο το οριο αν εχω καταλαβει καλα
η τελευταια κριση του μικρου οταν ηταν εφτα μηνων , ηταν εξαιρετος σε αναλογιες και γωνιωσεις μπρος και πισω , εξαιρετη θεση λεκανης και ουρας πολυ καλα κοκκαλα οποτε μαλλον ο χλωρινης δεν εχει προβλημα στο ανατομικο ,

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Νομίζω οριστικό μπάνιο...

Σιρκος δεν εχω καταλαβει ακριβώς τι θες... Τι σχέση έχει η γυμναστική με το τροτ?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Επειδή και εγώ το ψάχνω και προσπαθώ να μάθω - με άλλη φυλή βέβαια - η κίνηση εξαρτάται από το πως είναι κατασκευασμένος ένας σκύλος και όχι από το πόσο γυμνασμένος είναι ή όχι. Σαφέστατα θες "ουσία" όπως την λένε, αλλά αυτή δεν καθορίζει το πόση έκταση θα έχουν τα μπροστινά του πόδια ή πόση ώθηση θα δίνουν τα πίσω. Ολα έχουν σχέση με την ανατομία του, την κατασκευή του σκύλου και το πόσο αρμονικά δένουν όλα μεταξύ τους.

Μερικά χρήσιμα άρθρα

http://sue-eh.ca/resources/Gait.pdf
Movement Musings | Canine Chronicle
http://breedingbetterdogs.com/pdfFiles/articles/more_than_meets_the_eye.pdf
Cedes Of Change: Pat Hastings: Structure In Action Seminar Review

Ολα αυτά δημιουργούν αναπόφευκτα απορίες σχετικά με τα ανατομικά μέρη ενός σκύλου, οπότε χρειάζεται ψάξιμο και σε αυτά.

Ενα βιντεάκι που ίσως βοηθήσει είναι αυτό http://www.dogforum.gr/v3/εικονική.κυνο-βιβλιοθήκη-38/dog.steps.της.rachel.page.elliott.--28258/

Τέλος

Conformation

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Προσωπικα Sirkos νομιζω οτι αυτο που πρεπει να δουλεψεις ειναι το να τροταρει ο σκυλος δυναμικα.

πχ. αν τροταρατε μαζι και εσυ ειχες ενα tug στο χερι σου χωρις να του το δινεις βεβαια, δε θα εκανε πιο δυναμικο τροτ?

Συνεπως χρειαζεται να βρεις ενα τροπο να ανεβασεις το σκυλο την ωρα του τροτ. Μπορει να ειναι ενα παιχνιδι ή μια λιχουδια. Αυτο δεν ειναι δυσκολο να γινει.

Το δυσκολο ειναι να το επαναλαβει οταν θα μπει σε ενα στιβο με 20 σκυλους απ'εξω και αλλα 30 ατομα τριγυρω, τα οποια θα τον χαιδευουν και θα φωναζουν και εσυ θα εχεις και μια νευρικοτητα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αυτό το τελευταίο είναι το δυσκολότερο. Αν και συνήθως δεν δίνουν τόση σημασία στο τί γίνεται έξω από τον στίβο αλλά στις μυρωδιές ΜΕΣΑ στο στίβο. Χρειάζεται δουλίτσα και εξάσκηση σε χώρους με πολλούς αντιπερισπασμούς. Εκεί έχουμε εμείς θέμα.:-k

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Φαντασου τωρα να μπεις κυριακη στο στιβο με μια φυλη τυπου yorkie και την προηγουμενη μερα να εχει πεσει απο καποιον εκθετη σαλαμι στο στιβο.

Ή να εχεις ενα σκυλο ερωτιλο και να ειναι τιγκα στα γκομενακια στην εισοδο του στιβου. Αντε μετα να συγκεντρωθει.

Για αυτο βεβαια και καλα κρατει το double handling σε αρκετες περιπτωσεις.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Λογικό είναι να υπάρχουν και λιχουδιές κάτω και χίλια δυο. Το ζητούμενο είναι να μάθει ο σκύλος να μην δίνει σημασία και να περπατάει όπως πρέπει, ανεξάρτητα από το τί έχει κάτω.
Κάτι που θέλω να πιστεύω πως είναι εφικτό.