Σε ευχαριστω πολυ θα ηθελα να μου δωσεις αν μπορεις καποιες συμβουλες γιατι πλεον δε μπορω να τον χαιδεψω δαγκωνει συνεχεια. σημερα πηγα να του δωσω μια λιχουδια δαγκωσε δυνατα το δακτυλο μου κανονταςτομη που ετρεξε αιμα αρκετοο δικός σου είναι πολύ μικρός, θα έπρεπε να μαθαίνει για λίγο ακόμη τα βασικά απ' τη μαμά του και να παίζει με τα αδερφάκια του και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις τόσο απ' τη μαμά του όσο κι απ' τα αδέρφια το ένα στο άλλο. Είναι λογικό να υστερεί σε αυτό το σημείο. Και τόσο πιο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί νωρίς για να μην έχετε ντράβαλα μελλοντικά αν δεν υπάρξουν εγκαίρως οι σωστές διορθώσεις και η χαλιναγώγηση των ενστίκτων.
εσυ το ποηγες σε εκπαιδευτη?Αν θελεις να χτισεις σωστη σχεση τοτε βασικη προυποθεση ειναι να εισαι εσυ σταθερος σε ολα σου απο τις κινησεις σου στους χειρισμους μεχρι και στην φωνη σου!
Το αγχος μονο κακο κανει, αυξανει τις κινησεις σου, αρχιζεις να πιλατευεις το κουταβι πιο πολυ και του προκαλεις στρες με αποτελεσμα να αρχιζει δαγκωνει και εκει χανεις το παιχνιδι...
Αν βλεπεις οτι συμβαινει αυτο καλυτερα παρατα το κουταβι για λιγο ..αστο στην ησυχια του...
Προσωπικά από 2 μηνών που τον πήρα μέχρι και τώρα(2,5 χρονών) παρακολουθείτε ο σκύλος και από μένα και από τον εκτροφέα-εκπαιδευτή μου...δεν έχει σταματήσει να εκπαιδεύεται και ούτε θα σταματήσει γενικά η εκπαίδευση του!6 μηνών πήγαμε για Βασική Υπακοή και συνεχίζουμε στο ίδιο tempo με τότε!Φυσικά τώρα πλέον έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο αλλά η σταθερότητα στα πάντα είναι που με βοηθάει!εσυ το ποηγες σε εκπαιδευτη?
Πολύ ωραία ερώτηση. Στην δικιά μου ξεκινάμε αυτά που ξέρει ήδη, για να την εξιτάρω. Να μπει στο "mode". Μετά αφου την έχω ανεβάσει της δείχνω καινούργεια. Κατα κάποιο τρόπο ξεκινώντας με οικία πράγματα αποκτά μια αυτοπεποίθηση το οποίο μετά όταν την προβληματίζω με καινούργεια να μη χάσει εύκολα το ενδιαφέρον της. Νομίζω η απάντηση στο ερώτημα σου εξαρτάται απο το σκυλί. Με τον καιρό κάνοντας πειράματα θα δεις τι δουλεύει καλύτερα για το σκυλί σου.και κάτι ακόμη , πρώτα δουλεύουμε την καινούρια εντολή και μετά εξασκούμε τα παλιά έτσι δεν είναι ;