Εκπαίδευση

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η τροφη ειναι ο συνδετικος κρικος μεταξυ ιδιοκτητη-σκυλου και οχι η βαση της εκπαιδευσης!
Η εκπαιδευση οποια και αν ειναι αυτη ερχεται μεσα απο την σχεση ιδιοκτητη-σκυλου και οχι μεσω της λιχουδιας!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
δε μπορεί η εκπαίδευση να βασιστεί στην επιβράβευση με αντάλλαγμα διότι δε θα μπορέσει ο σκύλος να κάνει σωστές συνδέσεις.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
ρε παιδια ο δικος μου ειναι ατιθασος πολυ!! ειναι 55 ημερων εκανε και το δευτερπ εμβολιο ηρθε σε επαφη πρωτη φορα με εναν εμβολιασμενο κουταβι 3 μηνων και το δαγκωνε(οχι παιχνιδι) συνεχεια

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ο δικός σου είναι πολύ μικρός, θα έπρεπε να μαθαίνει για λίγο ακόμη τα βασικά απ' τη μαμά του και να παίζει με τα αδερφάκια του και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις τόσο απ' τη μαμά του όσο κι απ' τα αδέρφια το ένα στο άλλο. Είναι λογικό να υστερεί σε αυτό το σημείο. Και τόσο πιο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί νωρίς για να μην έχετε ντράβαλα μελλοντικά αν δεν υπάρξουν εγκαίρως οι σωστές διορθώσεις και η χαλιναγώγηση των ενστίκτων.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
ο δικός σου είναι πολύ μικρός, θα έπρεπε να μαθαίνει για λίγο ακόμη τα βασικά απ' τη μαμά του και να παίζει με τα αδερφάκια του και να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις τόσο απ' τη μαμά του όσο κι απ' τα αδέρφια το ένα στο άλλο. Είναι λογικό να υστερεί σε αυτό το σημείο. Και τόσο πιο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί νωρίς για να μην έχετε ντράβαλα μελλοντικά αν δεν υπάρξουν εγκαίρως οι σωστές διορθώσεις και η χαλιναγώγηση των ενστίκτων.
Σε ευχαριστω πολυ θα ηθελα να μου δωσεις αν μπορεις καποιες συμβουλες γιατι πλεον δε μπορω να τον χαιδεψω δαγκωνει συνεχεια. σημερα πηγα να του δωσω μια λιχουδια δαγκωσε δυνατα το δακτυλο μου κανονταςτομη που ετρεξε αιμα αρκετο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πρεπει να εχεις και στο μυαλο σου και οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο!
Θελεις να σου δειξω τα δικα μου τα χερακια απο την κουταβισια περιοδο ή τα μπατζακια μου?
Με αυτο θελω να σου οτι θα πρεπει να κανεις υπομονη!Αλλαζει δοντια, θελει κατευθυνση και οχι νευρα απο μερους σου!Μπορεις να απελπιζεσαι αλλα αν εισαι σταθερος στην συμπεριφορα σου θα το ξεπερασει!
Το οτι σου δαγκωσε το δαχτυλο ενω ειχες λιχουδια εγινε γιατι ειναι χαιβανακι και δεν ξερει τιποτα!Εσυ πρεπει να του διδαξεις την υπομονη και τι καλυτερο απο το να κλεισεις την χουφτα σου και να μαθει να περιμενει οτι οταν θα την ανοιξεις θα φαει!
Διδαξε τον...κατσε οκλαδον και μαθε τον πραγματα!55 ημερων ειναι ενα αδειο μυαλο,εσενα περιμενει να το γεμισεις!Ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα...
Οταν σε δαγκωνει ενα ΟΧΙ η ΜΗ και τσακ το παιχνιδι του!Ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και ξανα...

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
ακριβως οπως σου τα λεει ο στελιος ειναι τα πραγματα....να θυμασαι οτι δεν πρεπει να το μαλωνεις πολυ εντονα γιατι ειναι πολυ μωρο ακομα.....παρα μα παρα πολυ υπομονη....να το διορθωνεις συνεχως.....και να του μιλας σταθερα.....ουτε να γκαριζεις αλλα ουτε και να τα λες απο μεσα σου.....καλη συνεχεια και καλο κουραγιο......

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
σε ευχαριστω πολυ στελιο η αληθεια ειναι οτι αγχονομαι λιγο γιατι δε θελω σκυλο φοβητρο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν θελεις να χτισεις σωστη σχεση τοτε βασικη προυποθεση ειναι να εισαι εσυ σταθερος σε ολα σου απο τις κινησεις σου στους χειρισμους μεχρι και στην φωνη σου!
Το αγχος μονο κακο κανει, αυξανει τις κινησεις σου, αρχιζεις να πιλατευεις το κουταβι πιο πολυ και του προκαλεις στρες με αποτελεσμα να αρχιζει δαγκωνει και εκει χανεις το παιχνιδι...
Αν βλεπεις οτι συμβαινει αυτο καλυτερα παρατα το κουταβι για λιγο ..αστο στην ησυχια του...

Last edited:

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Αν θελεις να χτισεις σωστη σχεση τοτε βασικη προυποθεση ειναι να εισαι εσυ σταθερος σε ολα σου απο τις κινησεις σου στους χειρισμους μεχρι και στην φωνη σου!
Το αγχος μονο κακο κανει, αυξανει τις κινησεις σου, αρχιζεις να πιλατευεις το κουταβι πιο πολυ και του προκαλεις στρες με αποτελεσμα να αρχιζει δαγκωνει και εκει χανεις το παιχνιδι...
Αν βλεπεις οτι συμβαινει αυτο καλυτερα παρατα το κουταβι για λιγο ..αστο στην ησυχια του...
εσυ το ποηγες σε εκπαιδευτη?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
εσυ το ποηγες σε εκπαιδευτη?
Προσωπικά από 2 μηνών που τον πήρα μέχρι και τώρα(2,5 χρονών) παρακολουθείτε ο σκύλος και από μένα και από τον εκτροφέα-εκπαιδευτή μου...δεν έχει σταματήσει να εκπαιδεύεται και ούτε θα σταματήσει γενικά η εκπαίδευση του!6 μηνών πήγαμε για Βασική Υπακοή και συνεχίζουμε στο ίδιο tempo με τότε!Φυσικά τώρα πλέον έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο αλλά η σταθερότητα στα πάντα είναι που με βοηθάει!
Δεν τον άφησα καθόλου να κάνει κοιλιά γιατί καταγίνομαι με τα πάντα του...

Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι καλά συζητάμε εμείς εδώ και ανταλλάσουμε συμβουλές, η πραγματικότητα όμως μπορεί αν είναι δυσκολότερη, και από άποψη ιδιοσυγκρασίας του σκύλου και από άποψη ιδιοσυγκρασίας δικής σου...εκεί θα πρέπει να συμβουλευτείς εκπαιδευτή, γιατί πολύ απλά εσύ μπορεί να μην βλέπεις πράγματα αλλά ο εκπαιδευτής θα τα εντοπίσει!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του θα ηταν καλο να ερχεται σε συχνη επαφη με ηρεμα ενηλικα σκυλια που ξερουν να οριοθετησουν τη συμπεριφορα ενος κουταβιου.
και εμενα με ειχε δαγκωσει μια φορα η Λευκη στις αρχες γιατι ειχε συνηθισει να παιζει δαγκωματα με τα αδερφια της που εχουν αλλη αντοχη στο δερμα τους απο εναν ανθρωπο, αλλα ποτε μα ποτε δεν επαιξα μαζι της με τα χερια μου, παντα οταν δαγκωνε για παιχνιδι εσκουζα σα να ποναω πολυ, την αφηνα μονη της και εφευγα σε αλλο δωματιο αμεσως, δεν επαιζα διελκυνστιδα, της εδινα ενα παιχνιδι να μασουλαει χωρις να το κραταω και το εκοψε πολυ γρηγορα.

xristos280

New Member
9 Φεβρουαρίου 2012
4
0
καλησπέρα . ο Γερμανικός ποιμενικός μου είναι 10 μηνών ,έχει ολοκληρώσει την βασική υπακοή , μένει μαζί μας μέσα στο σπίτι , δουλεύουμε συνεχώς την υπακοή σιν κάποια παιχνίδια - τρικ για διασκέδαση .

τα πάμε πάρα πολύ καλά και ο Δούκας μας έχει πολύ όρεξη να μάθει κι άλλα πράγματα αλλά έχουν στερέψει οι ιδέες μας

καμία ιδέα από τους πιο έμπειρούς τις παρέας ;

ευχαριστώ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο αλλά δούλεψε ακόμα περισσότερο την βασική υπακοή. Να έχεις στόχο την ακρίβεια, ταχύτητα, καλή διάθεση και να μη αρκείσαι στο απλά "έκατσε". Δούλεψε το μετά και σε απόσταση. Δούλεψε το και εν κίνηση. Αυτό που κάνω τώρα εγώ είναι να ρίχνω μια μπάλα και στα μισά της διαδρομής να φωνάζω μια απλή βασική εντολή. Όποτε πετυχαίνεις κάτι να πηγαίνεις πιο ψηλά τον πήχη.

Αν ξέρει ο σκύλος την επιστροφή "ελα" και να κάθεται μπροστά σου μάθε του μετά επιστροφή "διπλα" ή επιστροφή "κάτω απο τα πόδια". Στο ήδη υπάρχουν υπακοή που έχει να προσθέτεις όσο μπορείς καινούργεια στοιχεία για να εμπλουτίσεις το ρεπερτόριο του.

xristos280

New Member
9 Φεβρουαρίου 2012
4
0
όντος στο "έλα" κάθετε μπροστά μου και με άλλη εντολή κάθετε στα αριστερά μου.

πολύ σωστά είπες, δεν έχω δώσει βάση στην ταχύτητα ....

από ακρίβεια νομίζω ότι πάμε πολύ καλά, όπως επίσης και σε εντολές από απόσταση, τα κάναμε στην εκπαίδευση.

σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου

και κάτι ακόμη , πρώτα δουλεύουμε την καινούρια εντολή και μετά εξασκούμε τα παλιά έτσι δεν είναι ;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
και κάτι ακόμη , πρώτα δουλεύουμε την καινούρια εντολή και μετά εξασκούμε τα παλιά έτσι δεν είναι ;
Πολύ ωραία ερώτηση. Στην δικιά μου ξεκινάμε αυτά που ξέρει ήδη, για να την εξιτάρω. Να μπει στο "mode". Μετά αφου την έχω ανεβάσει της δείχνω καινούργεια. Κατα κάποιο τρόπο ξεκινώντας με οικία πράγματα αποκτά μια αυτοπεποίθηση το οποίο μετά όταν την προβληματίζω με καινούργεια να μη χάσει εύκολα το ενδιαφέρον της. Νομίζω η απάντηση στο ερώτημα σου εξαρτάται απο το σκυλί. Με τον καιρό κάνοντας πειράματα θα δεις τι δουλεύει καλύτερα για το σκυλί σου.