Εκπαίδευση τουαλέτας (Γ.Μπουλντόγκ)

Emaki

Member
13 Οκτωβρίου 2009
5
0
Athens
Καλησπέρα και από μένα!!!

Είμαι νέο μέλος και νέα σκυλομαμά!!!:)

To κουταβάκι μου είναι ένα γαλλάκι 3 μηνών και προσπαθώ από μόνη μου, από βιβλία αλλά και με τη βοήθεια του φίλου μου (ο όποιος έχει κάποιες γνώσεις μια και είχε σκύλο και παλιότερα) να του μάθω τις βασικές εντολές.

Μια απ' αυτές είναι η ανάγκη του εκτός σπιτιού!!!!

Επειδή μένουμε σε διαμέρισμα του έχουμε φτιάξει ένα δικό του χώρο στο μπαλκόνι όπου το έχουμε καλύψει σε μεγάλο μέρος με εφημερίδες.
Όσο είμαστε σπίτι τον ακολουθαμε όπου πηγαίνει για να τον προλάβουμε πριν κάνει την ανάγκη του μέσα. (Φυσικά δεν τον προλαβαίνουμε όλες τις φορές!!!)
Προσωπικά ,αν τον δω ότι παίρνει θέση , του φωνάζω Μη ή όχι και τον βγάζω στο χώρο του , τον αφήνω λίγο και μόλις δω ότι έχει τελειώσει του ανοίγω να μπει σπίτι.(πολλές φορές κάθομαι έξω μαζί του)

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Μήπως δεν πρέπει να υψώνω την φωνή μου ;
Μήπως δεν πρέπει να τον πιάνω και να τον οδηγώ έξω και αμέσως μετά να του ανοίγω να μπει; Μήπως αυτό του προκαλεί φόβο και νιώθει το χώρο του σα τιμωρία;

Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε κάτι σχετικά με αυτή την εντολή παρακαλώ πολύ;

Είναι πρώτη φορά στην ζωή μου που έχω σκυλάκι και έχω αγχωθεί!!!!

Πώς πρέπει να συμπεριφερθώ;

Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για τη φλυαρία!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Emaki καλως ηρθες.

Καταρχην εισαι εκτος θεματος.
Δευτερον, αν κανεις μια αναζητηση θα βρεις άπειρα θεματα περί τουαλετας.

Emaki

Member
13 Οκτωβρίου 2009
5
0
Athens
Emaki καλως ηρθες.

Καταρχην εισαι εκτος θεματος.
Δευτερον, αν κανεις μια αναζητηση θα βρεις άπειρα θεματα περί τουαλετας.

Συγνώμη , δεν κατάλαβα ότι είμαι εκτος θέματος μια και θεωρησα ότι αυτό που ρωτάω έχει να κάνει με την κατηγορία "Εκπαιδευση & Συμπεριφορα-Βασική Υπακοή"...

Πρώτη μου μέρα σήμερα στο forum, μη με πιάνεις απ' τα μούτρα!:shock:

Θα το ψάξω...ευχαριστώ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aς βαλει και κάποιος το εγχειρίδιο εκπαίδευσης (πάλι έχασα το λινκ....) είναι ότι πρεπει για νεους αγχωμένους κουταβογονείς....
Καλώς ήρθες!

(εκτός θέματος δεν είσαι, αλλά όπως είπαν τα παιδιά, έχει ξανασυζητηθεί κατα κόρον το θέμα, μιαςκαι είνια απο τα πρώτα προβληματα που συναντάει ένας νεος σκυλογονέας!:))

Emaki

Member
13 Οκτωβρίου 2009
5
0
Athens
Σας ευχαριστώ παιδιά!!!

Θα μπω να διαβάσω το εγχειρίδιο!!!

Αν και τα βιβλία μερικές φορές μου δημιουργούν περισσότερες απορίες!!!:D

Ευχαριστώ πάντως!

Στατιστικά Forum

Θέματα