Εκπαίδευση σκύλου για έκθεση!

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
καλησπερα παιδια!ειμαι καινουργιος στο forum και δεν ηξερα που να απευθηνθω για το θεμα μου ετσι συγνωμη εκ των προτερων για το ''πεταγμα'' μου στην συζητηση σας!λοιπον,εχω εναν γερμανικο ποιμενικο με κανονικα ολα τα χαρτια του και ενδιαφερομαι να τον κατεβασω σε αγωνες μορφολογιας!και αναρωτιεμαι αν μπορω να τον εκπαιδευσω-προετοιμασω με την βοηθεια καποιου ειδικου βιβλιου,μεσω καποιας ιστοσελιδας η περνωντας καποιες συμβουλες, αποφευγωντας τον εκπαιδευτη λογω ....οικονομικης κρισης!εχω εμπειρια πανω στην βασικη εκπαιδευση απλα δεν γνωριζω τι απαιτειται?ευχαριστω και παλι συγνωμη!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Καλως ηρθες.
Σιγουρα για καποια πραγματα της βασικης εκπαιδευσης εισαι ικανος κ μονος σου να τα κανεις. Διαβαζοντας ενα βιβλιο βλεποντας ειδικα dvd διαβαζοντας καποια ποστς κτλ. Μιλησε μας για τον σκυλο σου.
Τι χαρτια εχει απο π ειναι αγορασμενος ποσο ειναι κτλ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για αρχή βρες βιντεάκια από το youtube ή από εκτροφεία να δεις πως στήνεται η φυλή και πως τρέχει στον στίβο!
Σίγουρα εκτροφείς και εκπαιδευτές που γράφουν εδώ θα μπορέσουν να σου λύσουν απορίες που θα σου γεννηθούν!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
αν τον εχεις παρει απο εκτροφεα δεν νομιζω να σου ζητησει χρηματα
θα σου πει 10 πραγματα δειχνοντας και μετα θα τα δουλευεις σπιτι
δεν ειναι και τοσο δυσκολο αρκει να τα δουλευεις
διαφημιση θα του κανεις

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
ναι απο εγκεκριμενο εκτροφειο τον εχω παρει αφου πρωτα συμβουλευτικα τον κογπε!ειναι 10 μηνων με τατουαζ πεντιγκρι κανονικα!και το youtube δεινει μονο καποια σημεια!για βιβλιο το εψαξα αλλα δεν βρηκα καποιο που να με κατατοπιζει!μηπως γνωριζεται καποιο συγκεκριμενο?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
έχεις παρακουλουθήσει καμμιά έκθεση μορφολογίας?

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ειναι παμπολλα τα βιβλια βασικα. Κανε μια βολτα σε ενα μεγαλο βιβλιοπωλειο και σιγουρα θα βρεις κατι π να σε ικανοποιει.

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
οχι δεν εχω παρακολουθησει!και δεν γνωριζω καθολου την ολη διαδικασια!πως αρχιζει και γενικοτερα την ροη του προγραμματος!εχω ψαξει αρκετα βιβλια αλλα δεν βρηκα καποιο που να επικεντρωνεται εδω!αν γνωριζαται καποιο βιβλιο θα με βοηθουσατε πολυ αν μου στελνατε τον τιτλο!θα προτιμουσα να μπορεσω να κατεβω εγω στους αγωνες καθως εχω μαθει πως προκειτε πραγματικα για πολυ ωραια εμπειρια!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
για εκπαιδευση θελεις η βιβλιο για να κατεβεις σε εκθεσεις? μπερδευτηκα λιγο.
Α τωρα ειδα τον τιτλο καλα. Συγνωμη. Τοτε μπορεις να μιλησεις με τον εκτροφεα σου .
Το καλυτερο για αρχη.

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
για εκθεσεις!ωστε να κατατοπιστω πανω στην διαδικασια!η βασικη του εκπαιδευση εχει γινει και ανταποκρυνεται αριστα (το αριστα ειναι λιγο...)!πραγματικος ανθρωπος!!

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
ευχαριστω!παντως λογω του ελευθερου του χρονου μου(φοιτητης) θα ηθελα να διαβασω εγω ο ιδιος καποια αντιστοιχα βιβλια και να ενημερωθω καθως ο εκτροφεας μας ειναι λιγο μακρυα και δεν ξερω ποτε θα καταφερω να παω!αυτο που με προβλιματιζει ειναι αν χρειαζονται ειδικες γνωσεις απο τον συνοδο του σκυλου?γνωριζω τα βασικα της φυλης (στησιμο, τροχασμος κτλ)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βασικά έγινε πρό ημερών ένα σεμινάριο για εκθεσιακό χειρισμό σκύλων
το οποίο είμουν σχεδόν ο μόνος που το παρακολούθησε
ευλογα βγαίνει το συμπέρασμα πως έχουμε πολλούς που γνωρίζουν απο εκθεσιακό χειρισμό λοιπόν

αντιθέτως αν πάς σε έκθεση μορφολογίας θα ανακαλύψεις το ακριβώς αντίθετο...αντιπαρέρχομαι(το κάνω συχνά-δεν επιβιώνεις αλλιώς πλέον)

δεν είναι τίποτα σπουδαίο πάντως
μην μάθεις στον σκύλο να κάθεται για να φάει,βασικό
μάθε τον να μένει ακίνητος,βασικό
μάθε τον να ξεκινάει όταν του λές και να ακολουθάει καλά στο λουρί,βασικό
όποιος έρχεται σπίτι σας επισκέπτης για να του δείξεις τον σκύλο εσύ θα τον στήνεις(τον σκύλο)και ο επισκέπτης θα τον χαιδευει και θα του κοιτάει τα δόντια,βασικό

γενικά πρόβες πολλές
εκθέσεις με αποτυχημένες προσπάθειες πολλές
αλλά πάντα να είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος το φχαριστιέται κι αν δεν είσαι προσπάθησε περισσότερο να τον κάνεις να φύγει απο την έκθεση ευχαριστημένος
μα με το φαί μα με το παιχνίδι μα με τον έπαινο ο σκύλος πρέπει να συνδιάσει την έκθεση και το στήσιμο και το τρέξιμο στον στίβο με κάτι πολύ πολύ ευχάριστο

αυτά για μιά τυπική παρουσίαση

απο εκεί και μέχρι τα BIS μετράει ο χαρακτήρας του σκύλου
δεν ξέρω
αλλά λένε
ότι ο εκθεσιακός σκύλος κυρίως γεννιέται-δεν γίνεται

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
με την τελευταία φράση βρε kokoni θα του έκανες την καρδιά περιβόλι.....:D

christodoulos

Active Member
12 Μαϊου 2010
26
0
καλο ταρα!!οχι ενταξει χαλαρα δεν ειμαι κανενας απελπισμενος ρε παιδια που θελω τον σκυλο μου πρωταθλητη εκθεσεων και θα στεναχωρηθω αν δεν βγει!παντως ευχαριστω kokoni!επισης γνωριζει κανεις τι σημαινει το brevet οταν το εχουν καποιοι σκυλοι?το ειδα σε κατι πεντιγκρι και μου εκανε εντυπωση!οσο για τετοιου ειδους σεμηναρια απο που μπορω να πληροφορουμε για την διεξαγωγη τους?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα έτσι είναι
μια τυπική παρουσίαση επιτυγχάνεται σχετικά απλά
μιά μεγαλειώδης παρουσίαση όμως είναι θέμα ταμπεραμέντου του σκύλου (μαζί με την σχετικη δουλειά εκ μέρους του ιδιοκτήτη)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Α ναι
παράλειψη
εκεί που σου έγραφα να βλέπουν τα δόντια του οι φίλοι και οι επισκέπτες πρόσθεσε και τα μπαλάκια (όχι του πινκ πονγκ)
α ναι
\ξέχασα
αν έχει την τάση να προχωράει μπροστά σου με το λουρί-μην του την κόψεις-είναι ατού για τον στίβο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97