Εκπαίδευση σε κουτάβι 6 μηνών

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
22
19
Καλησπέρα, έχω ένα κουταβάκι 6 μηνών-17 κιλά που τον βρήκαμε από 20 ημερών παρατημένο. Του ξεκινήσαμε προ-εκπαίδευση από 2-3 μηνών περίπου αφού κάναμε τα εμβόλια και ξεκινήσαμε τις βόλτες. Και τώρα έχουμε ξεκινήσει τη βασική υπακοή με τον εκπαιδευτή μας. Εδώ τον βγάζω για να παίξουμε με ένα λουρί 10μ στον κήπο μας και το μπαλάκι του αλλά βαριέται μετά από λίγο.

Το μόνο που δεν έχει κόψει ακόμα είναι ότι:
  • Αν εκνευρίζεται ή ξεσηκωθεί παίζοντας μας δαγκώνει τα χέρια.
  • Ανεβαίνει συνέχεια στον πάγκο της κουζίνας και στο τραπέζι να δει και φτάνει τα πάντα λόγω ύψους πλέον.

Έχουμε δοκιμάσει να του δώσουμε φαγητό την ώρα που το κάνει για να του τραβήξουμε την προσοχή αλλά το συνεχίζει μετά από λίγο. Και να του πούμε "μη" σε συνδυασμό με τράβηγμα λίγο με το λουρί(φοράει κανονικό κολάρο) όπως μας είπε ο εκπαιδευτής αλλά πολλές φορές εκνευρίζεται χειρότερα. Τα δοντάκια τα έχουμε αλλάξει όλα, και επίσης κοιμάται στο crate από μωρό σε άλλο δωμάτιο και για βράδυ και μέσα στην μέρα κατά διαστήματα για να ηρεμεί (αν και πολλές φορές κλαίει γιατί θέλει να είναι ξύπνιος και να γυροφέρνει)

Τι μπορώ να κάνω ώστε να κουράζεται το μυαλό του? Και για τα παραπάνω? Γενικά έχει αρκετή ενέργεια αλλά λόγω ζέστης δεν μπορώ να τον βγάζω πολλή ώρα βόλτα. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη και συγνώμη για το μακρυνάρι.

Ο Μπρούνο IMG_20240518_095827.jpg

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
941
1.065
28
6 μηνων πρεπει κανονικα να βγαινει κανονικες βολτες. λογω ζεστης καλο ειναι, αν υπαρχει η δυνατοτητα, να βγαινει νωρις το πρωι (6-7) και αργα το βραδυ (απο 9 και μετα), παντα με προστασια για τα παρασιτα επειδη υπαρχουν και πολλα το καλοκαιρι. ασκησουλες υπακοης κατα την διαρκεια της βολτας επισης βοηθανε να κουραστει το μυαλο. κατσε, μεινε, κλπ κλπ. εαν εχετε καποιον ασφαλη περιφραγμενο χωρο εκει κοντα (εκτος της αυλης) αφηστε τον και ελευθερο να τρεξει.

• Like
Reactions: xristinap

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
22
19
6 μηνων πρεπει κανονικα να βγαινει κανονικες βολτες. λογω ζεστης καλο ειναι, αν υπαρχει η δυνατοτητα, να βγαινει νωρις το πρωι (6-7) και αργα το βραδυ (απο 9 και μετα), παντα με προστασια για τα παρασιτα επειδη υπαρχουν και πολλα το καλοκαιρι. ασκησουλες υπακοης κατα την διαρκεια της βολτας επισης βοηθανε να κουραστει το μυαλο. κατσε, μεινε, κλπ κλπ. εαν εχετε καποιον ασφαλη περιφραγμενο χωρο εκει κοντα (εκτος της αυλης) αφηστε τον και ελευθερο να τρεξει.
Βγαίνει 3 φορές τη μέρα για να κάνει την ανάγκη του και τη βόλτα του. Και παίζουμε και έξω και μέσα. Περιφραγμένο χώρο δυστυχώς δν έχω. Μόνο όταν τον παμε στον χώρο του εκπαιδευτή αντί να έρθει αυτος. Εδώ εχει μόνο ένα πάρκο που βάζουν φουλ σκυλιά μέσα και εννοείται δεν θέλω να τον πάω. Κάθεται με το μακρύ λουρί και παίζει αλλά βαριέται μετά από λίγο να φέρνει το μπαλάκι. Αν τρέξω εγώ να τον ξεσηκώσω για να κουραστεί κυνηγάει εμένα οπότε δεν το επιχειρώ.

• Like
Reactions: Mava

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
994
803
Μασητικα ( bully sticks ας πουμε ), κονγκ, να του μαθαινεις λεξεις και τρικ, παιχνιδι με σκοινι με προσοχη να κρυβεις κροκετες η παιχνιδια και να τα βρισκει κτλ

• Like
Reactions: xristinap

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
289
dog-place.blogspot.com
βλεπω εχει αυτια σα παντοφλες, οποτε παιζει λαγωνικο εκει μεσα. κρυψε λιχουδιες μεσα στο σπιτι και βαλτον να τις βρει. ξεκινα να σε βλεπει που τις βαζεις και οταν το καταλαβει, να ειναι σε αλλο δωματιο οσο εσυ τις κρυβεις. μαθε του το σε συνδυασμο με εντολη, πχ βρες.

xristinap

Member
16 Ιουλίου 2023
22
19
βλεπω εχει αυτια σα παντοφλες, οποτε παιζει λαγωνικο εκει μεσα. κρυψε λιχουδιες μεσα στο σπιτι και βαλτον να τις βρει. ξεκινα να σε βλεπει που τις βαζεις και οταν το καταλαβει, να ειναι σε αλλο δωματιο οσο εσυ τις κρυβεις. μαθε του το σε συνδυασμο με εντολη, πχ βρες.
Ναι τα αυτακια μας είναι λίγο μακριά..θα το δοκιμάσουμε...το "έλα" το έχουμε ψιλομαθει...όταν λέω με κυνηγάει εννοώ αρπαζει ρούχα όχι απλά ότι με ακολουθεί, οπότε θέλω να του το κόψω αυτό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog