Εκπαίδευση με βιβλία

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θεωρείτε ότι ένας άσχετος ιδιοκτήτης μπορεί να επιχειρήσει την εκπαίδευση του σκύλου του μόνος του, με χρήση βιβλίων γραμμένων από έμπειρους εκπαιδευτές? Μιλάμε πάντα για βασική υπακοή .
Προσωπικά, όταν πήρα το σκύλο μου ήμουν ακόμα έφηβη και τον εκπαίδευσα σχετικά καλά, με εξαίρεση το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ που έκανα με την κοινωνικοποίησή του με άλλα σκυλιά. Άλλο λάθος που έκανα ήταν ότι του επιβράβευα το κλάμα, με χάδια και παρηγοριές, με αποτέλεσμα να μου ζητάει κλαίγοντας ό,τι θέλει κάθε φορά.
Πιστεύω ωστόσο, ότι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει επάνω στα κανίς και μόνο, θα μπορούσα να εκπαιδεύσω μια χαρά ένα άλλο σκυλάκι. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ το ρόλο των επαγγελματιών εκπαιδευτών, απλά μοιράζομαι μαζί σας μια καθαρά θεωρητική σκέψη.

- Ποια λοιπόν η γνώμη σας για την εκπαίδευση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη?
- Θεωρείτε ότι ένας εντελώς άσχετος με σκυλιά νέος ιδιοκτήτης μπορεί να επιτύχει καλά αποτελέσματα απλά και μόνο εφαρμόζοντας όσα διαβάζει?
- Πόσο ρόλο παίζει η φυλή του σκύλου?
- Όσοι εκπαιδεύσατε μόνοι σας τα σκυλιά σας ποια λάθη κάνατε?

Να επαναλάβω ότι μιλάμε πάντα για βασική υπακοή και κοινωνικοποίηση.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Νομιζω πως η φυλη παιζει μεγαλο ρολο, αλλα σε καθε περιπτωση θα

απευθυνομουν σε ΚΑΛΟ επαγγελματια!

Το βιβλιο οσο καλο και να ειναι, δεν μπορει να με βοηθησει οσο ο εκπαιδευτης που θα δει τον χαρακτηρα του σκυλου μου και τις αντιδρασεις του! :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nαι, μπορεί ...
Ολοι έχουμε εκπαιδεύσει έτσι ...
Κάνεις λάθη, όταν μάθεις κάνεις άλλα λάθη, και όταν μάθεις καλά κάνεις περισσότερα λάθη ...
Δεν εξαρτάται καθόλου από την φυλή του σκύλου, αλλά από το μυαλό του ιδιοκτήτη ... άλλος μπορεί να διαβάζει ένα και να καταλάβει 10 και άλλος το αντίθετο ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
- Θεωρείτε ότι ένας εντελώς άσχετος με σκυλιά νέος ιδιοκτήτης μπορεί να επιτύχει καλά αποτελέσματα απλά και μόνο εφαρμόζοντας όσα διαβάζει?
Τελείως άσχετος δεν θα το έλεγα…. Θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα πως η θεωρία με την πράξη δεν έχουν καμία σχέση!

Chloe said:
- Πόσο ρόλο παίζει η φυλή του σκύλου?
Εγώ νομίζω ότι παίζει ρόλο, όπως παίζει ρόλο και το φύλο του σκύλου (αρσενικό ή θηλυκό).

Chloe said:
- Όσοι εκπαιδεύσατε μόνοι σας τα σκυλιά σας ποια λάθη κάνατε?
Εγώ εκπαίδευσα το σκύλο μου σε εκπαιδευτή (βασική υπακοή). Παρ’ όλα αυτά, στην περίοδο της εφηβείας του χρειάστηκα ξανά εκπαίδευση για να κουμαντάρω το σκύλο, ο οποίος έκανε την επανάσταση του τεσταροντας τα νεύρα μου! Είχα διαβάσει πολλά εγχειρίδια εκπαίδευσης, ήξερα πολύ καλά τι συμβαίνει στα σκυλιά αυτήν την περίοδο της ζωής τους, αλλά όταν είδα το σκύλο μου να αλλάζει συμπεριφορά, δεν το ρισκάρισα. Απευθύνθηκα σε επαγγελματία και δεν το μετάνιωσα.

Δεν θα πρότεινα σε κάποιον ο οποίος δεν έχει στοιχειώδεις γνώσεις εκπαίδευσης να μάθει στου κασίδη το κεφάλι (βλ. σκυλο του).
Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο η βασική υπακοή («κάτσε», «μείνε», «ξάπλα» κτλ.), είναι και η αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών, η εκμάθηση της γλώσσας των σκύλων, η πρόβλεψη δυσάρεστων καταστάσεων, ο σωστός τρόπος κοινωνικοποίησης κτλ.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
αυτην περιπου τη συζητηση ειχαμε εχθες με τον αντρα μου και στο τελος με ειπε ηλιθια και εφυγε απο το σπιτι και πηγε στο bar :lol: ακρη δεν βγαλαμε στο ποιος ειχε δικιο :roll:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λούνα??? ΛΟΥΝΑ???? Σοβαρολογείς?
Πολύ ευέξαπτος δεν είναι? Ή μήπως είσαι εσύ?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Τελικά τι λέγατε, μπας και βγάλουμε άκρη εδώ?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
αυτα που αναφερει η rottie στο περιπου δεν ειμαι κατα των βιβλιων εκπαιδευσης πιστευω οτι μπορουν να δωσουν ενα καλο βημα στον ιδιοκτητη για αρχη,
σε ενα σκυλακι που εχεις εσυ η' εγω ομολογω οτι αν το κοινωνικοποιησεις σωστα θα ειναι και καλη η εκβαση των πραγματων χωρις ομως να εχεις και πολλες απαιτησεις γιατι εκ των πραγματων απ'την πολυ αγκαλια γινονται παραπανω κακομαθημενα και ανεξαρτητα....

για πιο δυναμικες φυλες θα προτιμουσα να συμμετεχω μαθαινοντας και οχι να προτεινω τον τροπο χειρισμου τους
η διαφωνια μας λοιπον ηταν οτι προσπαθουσε να επιβαλλει ο αντρας μου συγκεκριμενους χειρισμους απ'την εποχη του παλαι ποτε (το ιδιο ωρες ωρες κανει και με τα παιδια-σουζα ολοι :lol: :lol: :lol: ) τα ειδε?τα διαβασε?δεν μπαινω στη διαδικασια να το ψαξω,

οποτε αμα περιμενεις να μαθεις απο μενα ,αστο καλυτερα chloe μολις μαθω κι εγω θα σου πω :lol: :lol: :lol:
για την ωρα εχω να δωσω μαχη ξανα το απογευμα :twisted:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
Κάνεις λάθη, όταν μάθεις κάνεις άλλα λάθη, και όταν μάθεις καλά κάνεις περισσότερα λάθη ...
=D>

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κρίνοντας από εμένα δε πιστεύω ότι μπορείς σαν άπειρος ιδιοκτήτης να κάνεις καλή δουλειά.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
αυτο ειναι το μονο σιγουρο στην τελικη alexandra :?
πολλες χρησιμες συμβουλες απο εδω μεσα με βοηθησαν πολυ περισσοτερο στην πορεια της luna παρα καποιο βιβλιο....

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο και σιγουρο να απευθυνθεις σε επαγγελματια εκπαιδευτη και να γινει η εκπαιδευση σωστα με τη δικη μας παρουσια παντα.Δεν παμε τον σκυλο τον αφηνουμε και τον παιρνουμε ετοιμο ελεος...

Εγω παντως απο προσωπικη εμπειρια με τον Ιβαν μου τα ειχα καταφερει αρκετα καλα οσον αφορα τη συμπεριφορα του με τους ανθρωπους και τις εντολες κατσε κατω μεινε ελα κλπ παρ'ολο που ημουν αρκετα μικρη και ανιδεη οταν τον πηρα, με πολυ διαβασμα και ορεξη καταφερα αρκετα πραγματα.
Το λαθος που εκανα ηταν η κοινωνικοποιηση του με τα αλλα ζωα (εκει ειχαμε μεγαααλο προβλημα :oops: ) και λιγο με το ελα οταν ημασταν εξω.
Ευτυχως ομως με τους ανθρωπους και κυριως τα παιδια ηταν κυριος! :)

Πιστευω πως αναλογα και το χαρακτηρα του ζωου μπορεις ν απετυχεις πραγματα με το διαβασμα ακομα και απειρος να εισαι!
Σιγουρα ομως την επομενη φορα π θα εχω σκυλο θα απευθυνθω σε εκπαιδευτη αλλα να σας πω την αληθεια περισσοτερο για να κοινωνικοποιηθει σωστα και να μπορει να λειτουργει και με αλλα σκυλια γυρω του...
Οι εντολες δν ειναι τοοσο δυσκολες αν το κανεις σωστα :wink:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιστεύω ότι κάθε ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να ενημερωθεί διαβάζοντας. Τα αποτελέσματα βέβαια εξαρτώνται και από το σκύλο. Ένα εύκολο σκυλί μπορεί και να μη χρειαστεί εκπαίδευση από επαγγελματία αν ο ιδιοκτήτης ασχοληθεί (και διαβάζοντας και κάνοντας πρακτική). Εξαρτάται και από το τι περιμένεις από το σκύλου σου βέβαια.

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Πιστεύω ότι το να εκπαιδεύει κάποιος με το βιβλίο είναι λιγάκι επικίνδυνο από την στιγμή που τα περισσότερα από αυτά μεταφέρουν μόνο ένα κομμάτι της όποιας μεθόδου, τεχνικής κλπ και μετά ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να μαντέψει την συνέχεια από μόνος του πράγμα δύσκολο! Ακόμη ένα άλλο καίριο σημείο στην εκπαίδευση με βιβλίο είναι ότι, δε σου δείχνει στην πράξη τον τρόπο εφαρμογής της τεχνικής! Δεν είναι μόνο η σωστή μέθοδος που σου δίνει έναν σωστά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά και οι ικανότητες χειρισμού του κάθε ιδιοκτήτη!
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια πολύ καλά βιβλία τα οποία μπορούν να μεταδώσουν στον αναγνώστη έναν πολύ καλό τρόπο σκέψεις γύρω από τα σκυλιά που αργότερα κατά την διαδικασία της εκπαίδευσης, θα φανεί πολύ χρήσιμος ! Φυσικά όλα τα βιβλία αυτά είναι στα αγγλικά! Από ελληνική βιβλιογραφία δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο!!!
Τέλος άνθρωποι που έχουν την όρεξη να δουλέψουν τα σκυλιά τους, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να λάβουν μέρος σε τάξεις υπακοής μαζί με τα σκυλιά τους, από το να τα αφήνουν οπουδήποτε για εκπαίδευση! Με τον τρόπο αυτό γίνονται πραγματικοί χειριστές και αρχίζουν να καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα για το σκυλί τους!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog