Εκπαίδευση γερμανικού ποιμενικού

KOSTAS KAV

Member
1 Φεβρουαρίου 2011
15
0
Καλημέρα σας θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση,έχω ένα θυληκό Γερμανικό Ποιμενικό 6 μηνών και έχω μια απορία,το έχω στην αυλή μου και θέλω να είναι φύλακας να μην μπαίνει κανένας ξένος όποιος και να είναι αυτός μόνο αν είμαι εγώ εκεί.Πότε μπορώ να το μάθω αυτό στο σκυλι και πως?Γνωρίζω ότι η σωματοφυλακή γίνετε περίπου 15-18 μηνών αν δεν κάνω λάθος πρέπει να περιμένω μέχρι τότε η και απο τώρα μπορώ να κάνω κάτι?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρα!

Λοιπόν για να προχωρήσεις σε σωματοφυλακή (κάτι το οποίο είναι διαφορετικό από τη φύλαξη χώρου) πρέπει να έχεις στα χέρια σου 1) σωστό υλικό, δηλ ο σκύλος να το έχει και 2) εκτός από τη σωστή ηλικία πρέπει ήδη να έχεις ξεκινήσει και όταν θα ξεκινήσεις σωματοφυλακή να έχεις τελειώσει την σωστή κοινωνικοποίηση και την βασική υπακοή.
Ένας σκύλος που δεν το έχει, δεν έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά με αποτέλεσμα να μην αντιδρά σωστά στα ερεθίσματα (θόρυβο, πράγματα και καταστάσεις ποτ δεν γνωρίζει), αλλά και δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα αν ξεκινήσει σωματοφυλακή.

Πρέπει να σου πω δε ότι τα Γ.Π. συνήθως το έχουν από μόνα τους να φυλάνε το χώρο, δεν χρειάζεσαι σωματοφυλακή για αυτό.
Θα σου πουν καλύτερα και τα παιδιά με γερμανικά.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
αλλο ειναι η σωματοφυλακη και αλλο η φυλαξη χωρου ετσι δεν ειναι?
μη λεω και μπουρδες:p

η Χρυσουλα στα λεει πολυ σωστα....κοινωνικοποιησε το σκυλο σου με πολλες βολτες και εκτονωση, καντον ισορροπημενο, κανε βασικη υπακοη οταν ερθει η ωρα και λεπτομερειες σε εναν καλο εκπαιδευτη! :)

KOSTAS KAV

Member
1 Φεβρουαρίου 2011
15
0
Ξέχασα να σας πώ ότι το σκυλί έχει κοινωνικοποιηθεί και έχει κάνει και βασική είναι πολύ υπάκουο απλώς εγώ θέλω να το κάνω να φυλάει το σπίτι μου γιατί τώρα τελευταία τα πράματα έχουν αγριέψει και θέλω ένα φύλακα.Εννοείτε ότι το έχουν και απο την φύση τους την φύλαξη αλλά άμα μπορώ να κάνω κάτι γιατί να μην το κάνω? χρόνο και υπομονή έχω!!!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μπράβο σου για αυτό. Όπως σου είπαμε πιο πάνω η σωματοφυλακή δεν έχει να κάνει με τη φύλαξη χώρου. Συνήθως συνδυάζονται αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Τώρα αν βασίζεσαι σε ένα σκύλο στην αυλή για να σε προστατέψει λυπαμαι αλλά θα σε απογοητεύσω... αν το σπίτι σου μπει στο στόχαστρο κάποιων τότε ένας εκτεθιμένος σκύλος στην αυλή όσο εκπαιδευμένος κι αν είναι εξουδετερώνεται πανέυκολα!! Αν πρόκειται για περιστασιακούς κακοποιούς που δεν είναι οργανωμένοι η "φωνή οποιουδήποτε σκύλο (ακόμη και ενός μη εκπαιδευμένου) αρκεί για να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Ο σκύλος φύλακας κατ' εμέ είναι αποτελεσματικός όχι για την καταστολή αλλά για την ειδοποιήση ότι κάτι πάει να γίνει. Όπως σου είπα και στο τονίζω αν θέλουν να μπουν θα το κάνουν ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσουν πάνω από το σκύλο σου!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αυτό ακριβώς... ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος θα το σκεφτεί δύο φορές να μπει σε ένα σπίτι από το οποίο ακούγεται ένας εξαγριωμένος σκύλος (δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εκπαίδευση ο γερμανικός για να το κάνει αυτό!!) τον οποίο δεν βλέπει με συνέπεια να μην ξέρει τι θα αντιμετωπίσει, παρά ένα μανιασμένο εκπαιδευμένο σκυλί στην αυλή που όσο και να γαυγίσει είναι στο έλεος του κάθε ενός που θέλει να του κάνει κακό για όποιον λόγο!!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εφόσον η σκύλα σου έχει μπει ήδη στο τρυπάκι της βασικής υπακοής και έχει δουλευτεί το μόνο που σου μένει είναι να την ξαναπας στον εκπαιδευτή για να την κατευθύνει καταλλήλως πότε να βγάζει φύλαξη και πότε όχι!Μια πρώτη ύλη την έχεις, δηλαδή ότι η φυλή έχει το ένστικτο φύλαξης και ο εκπαιδευτής θα αξιολογήσει αν βγάζει σωστά την φύλαξη, αν είναι υπερβολική ή αν είναι λιγότερο και αναλόγως θα πράξει!

KOSTAS KAV

Member
1 Φεβρουαρίου 2011
15
0
Σωστά αυτά που γράφετε αλλά πρώτον δεν έχω να διαθέσω άλλα χρήματα και δεν θέλω κι όλας γιατί ήδη μου έχουν φύγει πάρα πολλά και δεύτερον ναι όντως αν θέλει κάποιος να μπεί θα μπεί έτσι είναι αλλά τουλάχιστον κάποια ειδοποίηση να την έχω όσο γίνετε.Όσο για μέσα στο σπίτι αυτό ας το ξεχάσω γιατί δεν γινετε με τίποτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν ο σκύλος διαθέτει σωστή κριτική ικανότητα και έχει κοινωνικοποιηθεί σε περιβάλλοντα μπορεί ως ένα βαθμό να σου δώσει την φύλαξη που θέλεις αλλά ως συνήθως θέλουμε κάποια μικρή βοήθεια σε τυχόν λάθη που δεν βλέπουμε εμείς αλλά βλέπει ο εκπαιδευτής!

Θεωρώ ότι ακόμα η σκυλίτσα σου είναι μικρή(6 μηνών) όχι όμως ότι δεν μπορεί να αρχίζει να δουλεύει από τώρα!

KOSTAS KAV

Member
1 Φεβρουαρίου 2011
15
0
ε ναι αυτο λέω!!!¨εχω χρόνο και υπομονή και μου αρέσει κι όλας να ασχολούμαι και να μαθαίνω σχετικά με τα σκυλιά!!!Απλώς το θέμα είναι να μην κάνω λάθη.Βέβαια λάθος είναι και μόνο που μπαίνω στην διαδικασία να κάνω εγώ εκπαίδευση το σκυλί γιατί αυτά θα έπρεπε να τα κάνει κάποιος ειδικός αλλά ..............!!!!Μακάρι να έπερνα 2-3 χιλιάρικα να το πήγαινα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Φίλε μου ακόμα και εκπαιδευτές (δήθεν εκπαιδευτές κατ' εμέ) έχουν χαντακώσει σκυλιά... πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε σε θέσει να διακρίνουμε πράγματα που θα δει ένα εμπειρο μάτι.
Σαν συμβουλή πλέον: ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΞΗ Ή ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ ΜΟΝΟ ΣΟΥ!!! Δεν μπορείς να φαναστείς πόσο εύκολα γίνονται τα λάθη και πόσο καταστροφικά μπορεί να είναι.

Πριν από λίγες μέρες μου είπανε για Γ.Π. που το πήγαν για φύλαξη χωρίς να είναι έτοιμο, του κάνανε τα χίλια μύρια βασανιστήρια για να "αγριέψει" με τον ιδιοκτήτη παρόντα για να του δείξουν ότι επί τόπου μπορούν να το κάνουν να επιτεθεί. Το ακυλί καταστράφηκε, δάγκωσε εκείνη την ημέρα με τα πολλά και από τότε δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας που να μην έχει αρπάξει και γερά.

Αυτοί ήταν "εκπαιδευτές", για σκέψου τι ζημιά μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης μόνος του...

Όπως σου είπε και ο st3lios η σκυλίτσα είναι ακόμη κουτάβι, μέχρι να έρθει η ώρα μπορεί να καταφέρεις να την εκπαιδεύσει σωστά σε έναν σωστό εκπαιδευτή.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97