Εκανε αυτο που με τρελαινει στα σκυλια...

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Κι αυτο δεν ειναι αλλο απο το γρρρρρ οταν εχει το κοκαλο του στο στομα. Το εχει κανει μονο με το συγκεκριμενο. Οταν τρωει ή οταν εχει κατι αλλο στο στομα μπορω να τον κανω οτι θελω. Να βαλω το χερι μου μεσα στο στομα του και να το παρω. Ομως με το κοκαλο που εχει για να δαγκωνει συμπεριφερθηκε ασχημα και τρελαθηκα. Πλησιαζω επιτηδες το χερι μου στο στομα του και κανει γρρρ... Σε καποια στιγμη μου εριξε μικρη δαγκωνια. Το εχει ξανακανει.

Επειδη αυτο ειναι κατι που με τρελαινει (γιατι το κανει και το μαλτεζ που εχουμε, αλλα δε με νοιαζει γι αυτο) θελώ ο τσαρλι να μην το ξανακανει ποτε.

Πως θα γινει αυτο? Ευτυχως το κανει μονο με το κοκαλο αλλα κι αυτο το θεωρω απαραδεκτο.

Οσο και να αγαπω τα ζωα , οσο και να τα λατρευω η μονη λυση εδω ειναι η φαπα.... Λαθος?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο καθενας εχει τα ευαισθητα σημεια του. Εγω τρελλαινομαι όταν με παταει και με σπρωχνει κατά λαθος.

Η φαπα δεν είναι η καλυτερη μεθοδος διορθωσης. Και δεν το λεω από φιλοζωικη αποψη.

Ουτε και η απομονωση (σε περιπτωση που το σκέφτηκες).

Η διορθωση γινεται με το λουρι, με τη φωνη και με κοψιμο προνομιων. Εκτος και αν θελεις να το παιξεις Σεζαρ Μιλαν.

Τι ξερει να κανει από ασκησεις υπακοης? Εχετε κανει καθολου εκπαίδευση? Βοηθαει πολύ ξέρεις…

Δεν εχει σημασια αν το κανει μονο στο συγκεκριμενο κοκαλο. Σημασια εχει το κανει. Λιγο προγραμμα ιεραρχιας θα σας κανει καλο. Βλεπε παραπανω περί υπακοης.

Επισης παιξτε παιχνιδια που θα τα ξενινας και θα τα σταματας εσυ.
Φαϊ μονο αφου εκτελεσει δυο πραγματακια και αν είναι καλο παιδι. Αλλιως νηστεια.
Κλπ Κλπ, δεν αντιστοιχο αρθρο.

Το νοημα: Όλα ξεκινανε απο σενα και τελειωνουν απο σενα ακομα και τα χάδια και η βολτα. Όλα τα εχει επειδη του τα προσφερεις εσυ. Όλα είναι δικα σου και του τα δανειζεις.

Και πολλα άλλα. Ενημερωσου. Το φορουμ τα γραφει όλα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Μου το έκανε κι ο Φοίβος στην αρχή και την επόμενη φορά έκανα όλη τη διαδικασία που κάνουμε με το μπωλ του φαγητού, τον έβαλα να κάτσει και όταν ήταν ήρεμος του το έδωσα αλλά και πάλι τη μια άκρη την κράταγα εγώ, αν ήταν ήρεμος τον χάιδευα άν τον έβλεπα οτι πήγαινε να το αρπάξει ή αγρίευε του το έπαιρνα:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό όμως είναι σοβαρό. Δεν πρέπει ποτέ να γρυλλίζει ο σκύλος όταν πας να του πάρεις κάτι που τρώει. Εδώ το Μουφ που τρώει και τα τραπέζια και όταν πάω να του πάρω κάτι δεν αντιτίθεται. Μπορεί να ζητιανεύει ή να ζηλεύει αν τρώει άλλος σκύλος, αλλά επιθετικό δε γίνεται και δε γρυλλίζει. Πρέπει να πας το σκύλο σου εκπαίδευση. Και φυσικά η φάπα δεν πιάνει καθόλου.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Φάπα? Όχι, ποτέ. Δεν κερδίζεις τίποτα έτσι. Το μόνο που τελικά θα καταφέρεις θα είναι να εξαγριώσεις περισότερο το σκυλί. Δεν του δίχνεις τι έκανε λάθος με την φάπα. Πρέπει να γίνει εκπαίδευση (όπως είπαν και παραπάνω) στο θέμα φαγητού, παιχνιδιού, κλπ κλπ ότι όλα ξεκινάνε απο εσένα και τελειώνουν και απο εσένα (αν το θελήσεις). Δεν έχει ο σκύλος κανένα δικαίωμα να σου γρυλίσει. Ακόμα και το μαλτέζ, πολύς κόσμος τα μικρά τα σκυλιά δεν δίνουν σημασία όταν το κάνουν αυτό (γιατί είναι μικρά και δεν τα φοβούνται) αλλά πολλά προβλήματα ξεκινάνε απο αυτήν την αδιαφορία.

cgri1976

Well-Known Member
και εμενα μου το ειχε κανει και με ειχε ψηλοδαγκωσει.......αλλα ομως ευτυχως για εμενα ηταν σε ηλικια εκπαιδευσης συν οτι ειχα καποιες οικονομιες στην ακρη και ετσι ξεκινησα την βασικη υπακοη με εκπαιδευτη......δεν το ξανακανε.....

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Κι εμενα μου το εχει κανει και ειχα βαλει και σχετικο ποστ στο οποιο παλι η συμβουλη ηταν να κανει εκπαιδευση..δεν εχω λεφτα ομως τωρα για εκπαιδευση!!ΔΝΤ!!!Εγω της φωναξα "Εεεεεε" και "ηρεμησε" που το καταλαβαινει. Εκεινη τη στιγμη σταματησει το γρυλισμα αλλα το εχει ξανακανει εκ τοτε. Ελπιζω κανοντας αυτο καποια στιγμη να σταματησει εντελως..Αλλα κι εγω απειρη ειμαι και πρωτη φορα εχω σκυλο!Οι υπολοιπη θα σου τα πουν καλυτερα.Σιγουρα παντως πρεπει να κοπει γιατι οσο ειναι μικρο δεν το φοβασαι αλλα οταν μεγαλωσει :eek:

Και κατι ασχετο..
Γιατι ειναι τοσο απαραιτητος ο εκπαιδευτης σκυλων? εχω δει πολλα σκυλια που τα εκπαιδευουν τα αφεντικα τους μονοι τους με πολυ αγαπη και σιγουρα λαθη πολλες φορες..αλλα εχουν τοσο καλη επικοινωνια!!Και στους καιρους που διανυουμε το κοστος της εκπαιδευσης ειναι ενα ρισκο ισως για καποιους (πιστευω για τους περισσοτερους) και δεν τιθεται θεμα τσιγκουνιας αλλα απλα και ωμα επιβιωσης. Σιγουρα ολοι μας θελουμε το καλυτερο για τον φιλο μας και για την επικοινωνια μας μαζι του και το οτι δεν μπορουμε να του προσφερουμε αυτη την εκπαιδευση δεν πρεπει να μας αποθαρυνει απο το να εχουμε σκυλο!Μου φαινεται οτι αυτο το θεμα εχει καταντησει σαν τα "επιτακτικα" πλεον φροντιστηρια της 2ας και 3ης λυκειου!Αν στρωσεις τον κωλο σου και διαβασεις και ακουσεις θα τα καταφερεις. Αν ενδιαφερεσαι για το σκυλο σου θα μαθεις να επικοινωνεις μαζι του παρατηρωντας τον και παιρνοντας συμβουλες!
Σιγουρα ο εκπαιδευτης ειναι ο πιο ευκολος και γρηγορος δρομος..αλλα υπαρχει και αλλος.
Συγνωμη που ανεφερα κατι τοσο ασχετο με το θεμα αλλα με ειχε αγχωσει τοσο πολυ οτι δεν ειχα λεφτα για εκπαιδευτη και μολις απομυθοποιησα αυτο το "πρεπει":)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τιποτα δεν είναι απαραιτητο Στελλα. Φυσικα μπορεις να προχωρησεις μεχρι ένα σημειο μονη σου.

Πρεπει να:
Αρχισεις να καταλαβαινεις πώς σκεφτεται και αισθανεται το σκυλι σου
Να μαθεις να ακους όταν σου μιλαει
Να χτισεις την σχεση μαζι του
Να χωνεψεις τα περι ιεραρχιας
Να κατσεις να διαβασεις από το μηδεν περι εκπαιδευσης
Να εχεις ένα σταθερο καθημερινο προγραμμα εκπαιδευσης, ασχετως αν βαριεσαι, δεν εχεις ορεξη ή εισαι κουρασμενη
Να περιμένεις για να δεις σοβαρα και σταθερα αποτελεσματα μετα από κανενα εξάμηνο.
Να μην απογοητευεσαι από τα λαθη και τις αποτυχιες

Γιατι λαθη θα κανεις ο,τι και να γινει και μαλιστα πολλα. Μερικα μπορει να είναι καθοριστικης σημασιας για την εκπαιδευση και την αποτελεσματικότητα της, την σχεση σας και την εξελιξη του σκυλου.

Από όλα τα παραπανω θα σε απαλλαξει ενας σωστος εκπαιδευτης.

Το τι σημαινει κριση και ΔΝΤ το ξερω πολύ καλα. Εμενα με εχει γονατισει.
Προχωρα εσυ κι ολοι εμεις θα ειμαστε μαζι σου. Αλλά πάρτο σοβαρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97