Ειναι μικρος για βολτες με το ποδηλατο;

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες στο θεμα του ποδηλατου και της ασκησης το εξης:
Εχω ενα ημιαιμο κουταβακι 7.5 μηνων μεσαιου μεγεθους (περιπου 25 κιλα) και θελω να αρχισουμε σιγα σιγα τις βολτες με το ποδηλατο. Σκεφτομαι για αρχη να κανουμε μικρες βολτες πχ 800μ-1χλμ (και αλλο τοσο επιστροφη κατοπιν διαλειμματος) σε ταχυτητα γρηγορου βαδισματος, συνυπολογιζοντας βεβαιως και το ρυθμο που υποδεικνυει ο σκυλος δηλαδη να μην τον τραβηξω για να παει πιο γρηγορα εαν επιβραδυνει.

Μηπως ειναι μικρος ακομα για τετοιου ειδους ασκηση και πρεπει να περιμενω να "δεσει" περισσοτερο ο σκελετος του;
Μηπως το βαδισμα αυτο τον επιβαρυνει και ειναι καλυτερο να περπαταει απλως ή να τρεχει, αλλα για μικροτερη αποσταση;
Ειναι καλυτερο να τον δεσω απο ιμαντα (σαμαρι) ή απο το περιλαιμιο κατα τη διαρκεια της ασκησης;
Χρειαζεται να εχω μαζι μου και νερο για να του δωσω ή ειναι καλυτερο να πιει ενω γυρισουμε; Σημειωνω οτι ουτε τις μεγαλες ζεστες εχουμε πλεον ουτε μιλαμε για κανενα μαραθωνιο.
Και τελος ποση ωρα πρεπει να παρελθει για να τον ταισω αφου γυρισουμε απο μια τετοια βολτα;
Μεχρι τωρα εχουμε κανει ειναι βολτες γυρω απο το σπιτι μακρυα απο αυτοκινητα και βαδιζει διπλα μου χωρις να φοβαται το ποδηλατο οπως την πρωτη φορα.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Για μενα, ναι, ειναι βαρια η ασκηση ακομα. Δεδομενου οτι ο κουταβος δε θα τρεχει σε λειβαδια και γρασιδια αλλα σε σκληρα εδαφη (χωμα, ασφαλτο κλπ). Ειναι ακομα στην αναπτυξη. Θα πρεπει να κανεις ενα χρονο υπομονη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν ήμουν στην θέση σου και με σκύλο σε αυτήν την ηλικία δεν θα έβγαινα για ποδήλατο μαζί του!

Σημαντική μέριμνα στην δεδομένη περίοδο(7,5 μηνών) θα ήταν, η εκπαιδευσούλα του, τα τεραίν που θα πατάει καθώς και η κοινωνικοποίηση του!

Εγώ τον σκύλο μου τον έβγαλα για ποδήλατο όταν πήγε 2 χρονών και πάλι δεν τον πάω σε άσφαλτο(χειρότερο τεραίν), αλλά σε χώμα!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είναι ακόμα πολύ μικρούλης για τέτοια κόλπα. Χαλαρές βολτίτσες, παιχνίδι και εκπαίδευση.
Μην βιάζεσαι. Μετά τους 18 μήνες ξεκίνα τον σταδιακά. Στην αρχή χαλαρά και μετά με τον καιρό αυξάνεις ένταση. Όχι τρέξιμο αλλά γρήγορο περπάτημα. Δυο με τρία χιλιόμετρα στην κάθε σας βόλτα θεωρώ ότι είναι καλά. Καθώς εξελίσσεται θα του κάνεις και σπριντ εναλλάξ με το γρήγορο περπάτημα.
Με το στηθόλουρο τραβάει πιο πολύ απ' ότι με το περιλαίμιο.
Να το δένεις στο παλουκόσελο. Είναι το πιο ασφαλές σημείο σε περίπτωση που κάνει κανένα απότομο τράβηγμα.
Αν αυτό το κάνεις σε καθημερινή βάση το σκυλί θα είναι σούπερ.
Για τα χιλιόμετρα που σου λέω δεν χρειάζεται να έχεις νερό μαζί σου. Θα του δώσεις να πιει όταν γυρίσετε και αφού έχει ξελαχανιάσει εντελώς.
Τάισμα να υπολογίζεις πάντα ένα δίωρο πριν ή μετά τη βόλτα για σιγουριά.
Εγώ κάποιες φορές δεν το τηρώ αλλά αν τις βγάλω στο καπάκι μετά το φαΐ απλά τις περπατάω χωρίς καθόλου ζόρισμα. Το σωστό όμως είναι αυτό που σου προανέφερα.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Θα σου προτεινα να περιμενεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μεχρι να γινει 18-22 μηνων και επειτα ξεκινας χαλαρα και ΣΤΑΔΙΑΚΑ μακραινει η αποσταση....
Σε καμια των περιπτωσεων τωρα..Ειναι πολυ μικρο.

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Ok, οπωτε μονο πεζος στη βολτα μας για κανενα χρονο.
Δεν υπαρχει βιασυνη και προφανως αν κατι προκειται να τον βλαψει αντι να τον οφελησει απλα δεν το κανουμε.
Ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις, θα επανελθουμε στο θεμα οταν ερθει ο καιρος....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Tην καρδιά περιβόλι μου κάνατε. Είχα σκοπό να κάνω 5-6 χιλιομετρα με το ποδήλατο με τον μουργάκο μου (12 μηνων), 2-3 ώρες να κάτσουμε/παιξουμε χαλαρά/κάνουνμε επαναλήψεις στην εκπαίδευση και μετά πάλι πίσω στο σπίτι.. αλλά μου γκρεμίσατε τις ελπίδες:confused:

Last edited:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ενταξει ρε παιδια,αφου εχετε την ορεξη να κανετε τις βολτες με τα ποδηλατα κτλ, θα το κανετε!
Δεν ειναι οτι δεν θα πατε και ποτε! :cool:
Ορεξη να υπαρχει και ο χρονος ειναι σχετικος...! :rolleyes:
Κ εγω θα γουσταρα δλδ εχω και το ποδηλατο εχω και τα σκυλια, αλλα δεν μας παιρνει ακομα..!
Υπομονη! :paletas:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog