Ειμαστε κλεφτες....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μετά τον μπακλαβά εχουμε και αυτό!
Μετα τι αλλο θα μας πουν ότι κλέψαμε? Ψαρια που προτιμουν το Ιόνιο από το Αιγαίο? Ελεος θεε μου

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εγω γελασα πολυ με αυτο

"Ο Καρτάι ανέφερε ότι οι Έλληνες που παρέμειναν 400 χρόνια εντός των οθωμανικών συνόρων "

δεν μας εξηγει κιολας τι δουλεια ειχαμε εντος των οθωμανικων συνορων? Η καλυτερα τι δουλεια ειχαν τα οθωμανικα συνορα τριγυρω μας και τι ωραια που περασαμε ως λαος τοτε και καθεται κι σχολιαζει τα σκυλια? Με το παρεμειναν φαινεται σαν να ειμασταν ετσι με τη θεληση μας.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Παντως εγω το βρισκω πολυ λογικο σε γειτονικες χωρες να υπαρχουν 2 φυλες με κοινα χαρακτηριστικα ή 1 φυλη που μοιραζεται και στις 2. Σε αυτη την περιπτωση οποιος προλαβει να το δηλωσει το κατοχυρωνει. Το ιδιο πιστευω οτι εχει γινει σε πολλες βαλκανικες χωρες που εχοντας μεγαλυτερη κυνοφιλικη παιδια απο μας προλαβαν να δηλωσουν φυλες δειγματα των οποιων υπαρχουν και απο τις 2 μεριες των συνορων.

Τωρα οσον αφορα τις κλεψιες......μονο το φωναζει ο κλεφτης μου ερχεται στο μυαλο!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΧΑ! Κερνάμε μπακλαβαδάκι με φυστίκι Αιγίνης ή καρύδια. Ό,τι προτιμάτε!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
δε νομιζω οτι ο σκυλος εχει αισθηση την εννοιας κρατος,εθνος,συνορα...

ας μην φανατιζομαστε γιατι καποιος ειπε κατι,υπαρχουν κ απτις 2 μεριες αυτα τα πραδειγματα :)

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Και όμως έχω ακούσει απο πολλούς την λέξη ζαγάρια ονομάζοντας έτσι τον ελληνικό ιχνηλάτη!!Μήπως όντως οφείλεται κάπου αυτό?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Στο ότι χρησιμοποιούμε άπειρες τούρκικες λέξεις, φαντάζομαι. Με τέτοια παράλληλη και κοινή ιστορία που έχουμε με τους Τούρκους αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να το αποδείξει αυτό ο κυριούλης.

ζαγάρι το (ουσιαστικό) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :‹ αραβ. cakar = λαγωνικό]

1. κυνηγετικό σκυλί
  2. οικόσιτο ζώο
  3. (μτφ.) άνθρωπος τιποτένιος, μηδαμινός: "κατάντησε ένα ζαγάρι με τις παρέες που κάνει".

Δεν ήξερα καν ότι ζαγάρι είναι το σκυλί. Το ξερα μόνο ως βρισιά. Και από σκυλί τελικά άρχισε να σημαίνει και τιποτένιος. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για την εικόνα που είχαν για τα σκυλιά στο παρελθόν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ