Δευτερα πρωι στο γραφειο, ποιος εχει ορεξη για δουλεια τωρα, ειπα να ανοιξω αυτό το θεμα για να ευθυμησουμε λιγο (ή μαλλον να στενοχωρηθουμε) και να μοιραστουμε και τιποτα.
Λοιπον, εγω ΔΕΝ ξερω από σκυλια.
Εχω την Ζηνα, πινσερακι 2,5 χρονων από μωρο και την Ηρα, βελγογερμανιδα ποιμενικη 7 μηνων, εδώ και περιπου 3 βδομαδες. Για την Ηρα γραφτηκα εδώ για να μαθω πραγματα οποτε αρκετοι την γνωριζετε ηδη.
Στο θεμα τωρα, τι εμαθα ή απλα τι ειδα εδώ και χρονια αλλα κυριως τις τελευταιες μερες από ανθρωπους που «ξερουν από σκυλια».
Κατά ποσο με εχουν επηρεασει αυτά τα βιωματα? Ελπιζω λιγο ή τουλαχιστον όχι ανεπανορθωτα.
Εσεις παντως συντροφοι με εχετε ξεκολλησει από πολλα.
Παμε λοιπον. Θα αναφερω ελαχιστα.
Το σκυλι μολις γινει 1 με 2 μηνων πρεπει να κλειστει σε σκοτεινη αποθηκη ολομοναχο για να αγριεψει και να γινει φυλακας.
Φαγητο και νερο από ένα ανοιγμα, καμια προσωπικη επαφη, καμια κουβεντα.
Αλλιως θα γινει φλωρος, αχρηστο για φυλαξη και θα είναι χαζοχαρουμενο με ολο τον κοσμο.
Το εφαρμοζει ο γειτονας στο κτημα και οι φιλοι του συμφωνουν.
Το σκυλι στο κλουβι για να ένα 48ωρο, πας και το βγαζεις μιση ωρα στην αυλη και μετα παλι μεσα.
Το εφαρμοζει φιλος μου.
Το σκυλι παντα δεμενο για να είναι καλος φυλακας.
Από την ωρα που το παιρνεις μεχρι να πεθανει.
Το εφαρμοζουν παρα πολλοι αλλα θα μιλησω για έναν συγκεκριμενο κυριο.
Καποτε επισκεφτηκα για μια δουλεια έναν κυριο με κτημα και αρκετα σκυλια.
Όλα δεμενα. Γυρνουσαμε μαζι και μιλουσαμε και ξαφνικα ο κυριος με αρπαζει και με σπρωχνει με δυναμη. Ένα τσομπανοσκυλο πεταχτηκε από την τρυπα του και ορμηξε με μανια πανω μου. Προλαβε και μου γραπωσε το μπουφαν την ωρα που με εσπρωχνε ο τυπος. Αλλα ετσι κι αλλιως ειχε τεντωσει η αλυσσιδα.
-[FONT="] [/FONT]Στο ειπα να προσεχεις! 47 μεχρι τωρα εχει στειλει στο νοσοκομειο. Είναι απιστευτος φυλακας!
-[FONT="] [/FONT]Καλα ρε μεγαλε, αφου μας βλεπει μαζι. Μοιαζω να θελω να κανω κακο?
-[FONT="] [/FONT]Δεν εχει σημασια!
Παμε πιο κατω, ένα μεγαλο ροτ μας εκλεινε τον δρομο και μου ουρλιαζε και ηθελε να σπασει την αλυσσιδα.
Παει ο τυπος το καβαλαει, του κραταει και το λαιμο, αυτό να λυσσαει στο μεταξυ.
-Ελα, πέρνα, τον κραταω!
Επειδη η Ηρα είναι μεγαλοσωμη και καταμαυρη εμπνεει λιγο φοβο στους γειτονες.
Οποτε προσπαθω να την γνωρισουν και να εξοικειωθουν.
Τις προαλλες συναντηθηκα στην εισοδο της πολυκατοικιας με ένα πολύ καλοσυνατο γειτονα. Βλεπει την Ηρα, γονατιζει της μιλαει, την χαϊδευει.
Χαρηκα εγω φυσικα.
Μετα προσπαθει ομορφα για ωρα να της μαθει να «δινει το χερι».
Οσο του το δωσα εγω τοσο του το δωσε κι η Ηρα. Τελος παντων.
Μετα φτυνει το πανω μερος της παλαμης του και το βαζει επιμονα στη μουρη της Ηρας να το γλυψει.
Την τραβαω εγω την Ηρα.
-[FONT="] [/FONT]Να το κανεις συνεχεια αυτό για να σε μαθει το σκυλι!
Δεν αμφιβαλλω ότι μπορει να είναι αριστη εκπαιδευτικη μεθοδος αλλα δεν θελω το σκυλι μου να γλυφει τα σάλια του αλλουνου!
-[FONT="] [/FONT]Εγω ξερω από «λυκοσκυλα». Ο,τι απορια εχεις να με ρωτας και οποτε θελεις να μου λες να ερχομαι μαζι σας να την μαθω.
-[FONT="] [/FONT](Ναι δεν θα παραλειψω. Την επομενη φορα μπορει να ειμαστε πιο τυχεροι και να μας κατουρησεις κιολας!)
Τρεις φιλοι ολοι με αρσενικα ποιμενικα εχουν εδώ και χρονια τα σκυλια σε μικρο περιφραγμενο χωρο στον κηπο. Εχουν να βγουν χρόνια.
-Καμια βολτα ρε παιδια τα σκυλια?
-Τι να την κανουν την βολτα ρε συ? Δικο τους χωρο εχουν! Μια χαρα τα εχουμε. Εξαλλου εχουν μεγαλωσει και δεν μπορουμε να τα κρατησουμε. Τραβανε σαν τρακτερ.
Εμβολια.
Και το all time classic, βορειοελλαδιτικο τουλαχιστον:
-Το θυληκο πριν το στειρωσεις πρεπει να γεννησει μια φορα αλλιως θα παθει καρκινο στη μητρα.
Οι γυναικες το επεκτεινουν:
-Να μην του στερησεις τη μητροτητα. Κριμα είναι.
Τρεις βδομαδες που εχω την Ηρα, ολοι οι τρεις παραπανω κυριοι με τα ποιμενικα μου την ζητησαν για ζευγαρωμα και τρεις αγνωστοι με σταματησαν στο δρομο για τον ιδιο λογο.
Στην αρχη εκανα μια προσπαθεια να τους μεταφερω το γνωστο αρθρο του φορουμ αλλα ηταν ματαιο.
Πλεον λεω κοφτά ότι δεν ενδιαφερομαι για να μην ακουω τις θεωριες τους.
Ας το δω από τη θετικη πλευρα:
Εχω κουκλα σκυλα και ολοι την θελουν!
Καλη σας μερα παιδια
Αρης
Λοιπον, εγω ΔΕΝ ξερω από σκυλια.
Εχω την Ζηνα, πινσερακι 2,5 χρονων από μωρο και την Ηρα, βελγογερμανιδα ποιμενικη 7 μηνων, εδώ και περιπου 3 βδομαδες. Για την Ηρα γραφτηκα εδώ για να μαθω πραγματα οποτε αρκετοι την γνωριζετε ηδη.
Στο θεμα τωρα, τι εμαθα ή απλα τι ειδα εδώ και χρονια αλλα κυριως τις τελευταιες μερες από ανθρωπους που «ξερουν από σκυλια».
Κατά ποσο με εχουν επηρεασει αυτά τα βιωματα? Ελπιζω λιγο ή τουλαχιστον όχι ανεπανορθωτα.
Εσεις παντως συντροφοι με εχετε ξεκολλησει από πολλα.
Παμε λοιπον. Θα αναφερω ελαχιστα.
Το σκυλι μολις γινει 1 με 2 μηνων πρεπει να κλειστει σε σκοτεινη αποθηκη ολομοναχο για να αγριεψει και να γινει φυλακας.
Φαγητο και νερο από ένα ανοιγμα, καμια προσωπικη επαφη, καμια κουβεντα.
Αλλιως θα γινει φλωρος, αχρηστο για φυλαξη και θα είναι χαζοχαρουμενο με ολο τον κοσμο.
Το εφαρμοζει ο γειτονας στο κτημα και οι φιλοι του συμφωνουν.
Το σκυλι στο κλουβι για να ένα 48ωρο, πας και το βγαζεις μιση ωρα στην αυλη και μετα παλι μεσα.
Το εφαρμοζει φιλος μου.
Το σκυλι παντα δεμενο για να είναι καλος φυλακας.
Από την ωρα που το παιρνεις μεχρι να πεθανει.
Το εφαρμοζουν παρα πολλοι αλλα θα μιλησω για έναν συγκεκριμενο κυριο.
Καποτε επισκεφτηκα για μια δουλεια έναν κυριο με κτημα και αρκετα σκυλια.
Όλα δεμενα. Γυρνουσαμε μαζι και μιλουσαμε και ξαφνικα ο κυριος με αρπαζει και με σπρωχνει με δυναμη. Ένα τσομπανοσκυλο πεταχτηκε από την τρυπα του και ορμηξε με μανια πανω μου. Προλαβε και μου γραπωσε το μπουφαν την ωρα που με εσπρωχνε ο τυπος. Αλλα ετσι κι αλλιως ειχε τεντωσει η αλυσσιδα.
-[FONT="] [/FONT]Στο ειπα να προσεχεις! 47 μεχρι τωρα εχει στειλει στο νοσοκομειο. Είναι απιστευτος φυλακας!
-[FONT="] [/FONT]Καλα ρε μεγαλε, αφου μας βλεπει μαζι. Μοιαζω να θελω να κανω κακο?
-[FONT="] [/FONT]Δεν εχει σημασια!
Παμε πιο κατω, ένα μεγαλο ροτ μας εκλεινε τον δρομο και μου ουρλιαζε και ηθελε να σπασει την αλυσσιδα.
Παει ο τυπος το καβαλαει, του κραταει και το λαιμο, αυτό να λυσσαει στο μεταξυ.
-Ελα, πέρνα, τον κραταω!
Επειδη η Ηρα είναι μεγαλοσωμη και καταμαυρη εμπνεει λιγο φοβο στους γειτονες.
Οποτε προσπαθω να την γνωρισουν και να εξοικειωθουν.
Τις προαλλες συναντηθηκα στην εισοδο της πολυκατοικιας με ένα πολύ καλοσυνατο γειτονα. Βλεπει την Ηρα, γονατιζει της μιλαει, την χαϊδευει.
Χαρηκα εγω φυσικα.
Μετα προσπαθει ομορφα για ωρα να της μαθει να «δινει το χερι».
Οσο του το δωσα εγω τοσο του το δωσε κι η Ηρα. Τελος παντων.
Μετα φτυνει το πανω μερος της παλαμης του και το βαζει επιμονα στη μουρη της Ηρας να το γλυψει.
Την τραβαω εγω την Ηρα.
-[FONT="] [/FONT]Να το κανεις συνεχεια αυτό για να σε μαθει το σκυλι!
Δεν αμφιβαλλω ότι μπορει να είναι αριστη εκπαιδευτικη μεθοδος αλλα δεν θελω το σκυλι μου να γλυφει τα σάλια του αλλουνου!
-[FONT="] [/FONT]Εγω ξερω από «λυκοσκυλα». Ο,τι απορια εχεις να με ρωτας και οποτε θελεις να μου λες να ερχομαι μαζι σας να την μαθω.
-[FONT="] [/FONT](Ναι δεν θα παραλειψω. Την επομενη φορα μπορει να ειμαστε πιο τυχεροι και να μας κατουρησεις κιολας!)
Τρεις φιλοι ολοι με αρσενικα ποιμενικα εχουν εδώ και χρονια τα σκυλια σε μικρο περιφραγμενο χωρο στον κηπο. Εχουν να βγουν χρόνια.
-Καμια βολτα ρε παιδια τα σκυλια?
-Τι να την κανουν την βολτα ρε συ? Δικο τους χωρο εχουν! Μια χαρα τα εχουμε. Εξαλλου εχουν μεγαλωσει και δεν μπορουμε να τα κρατησουμε. Τραβανε σαν τρακτερ.
Εμβολια.
- Δεν χρειαζεται καθολου.
- Ένα τριπλο αρκει για μια ζωη.
- Κανε ελαχιστα αλλιως το σκυλι θα αρρωστησει βαρια.
- Οι κτηνιατροι θελουν να τα κονομησουν και τζαμπα τρυπανε τα σκυλια μας.
Και το all time classic, βορειοελλαδιτικο τουλαχιστον:
-Το θυληκο πριν το στειρωσεις πρεπει να γεννησει μια φορα αλλιως θα παθει καρκινο στη μητρα.
Οι γυναικες το επεκτεινουν:
-Να μην του στερησεις τη μητροτητα. Κριμα είναι.
Τρεις βδομαδες που εχω την Ηρα, ολοι οι τρεις παραπανω κυριοι με τα ποιμενικα μου την ζητησαν για ζευγαρωμα και τρεις αγνωστοι με σταματησαν στο δρομο για τον ιδιο λογο.
Στην αρχη εκανα μια προσπαθεια να τους μεταφερω το γνωστο αρθρο του φορουμ αλλα ηταν ματαιο.
Πλεον λεω κοφτά ότι δεν ενδιαφερομαι για να μην ακουω τις θεωριες τους.
Ας το δω από τη θετικη πλευρα:
Εχω κουκλα σκυλα και ολοι την θελουν!
Καλη σας μερα παιδια
Αρης