Εγκληματική αμέλεια/κακοποίηση, τώρα και "με αγάπη"!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αναδημοσίευση από Facebook (προσοχή στις υπόλοιπες φωτό, για όσους δεν θέλουν να βλέπουν σκληρές εικόνες):

Κυριακη απογευμα 20 Σεπτεμβρη.Στο Περαμα καποιοι "φιλοζωοι" αφηνουν μια κουτα διπλα σε αδεσποτα σκυλια που φροντιζουμε.Απ'εξω γραφουν "Ναλα Σ'αγαπαμε πολυ!Σε σκεφτομαστε συνεχεια!".
Μεσα υπαρχει η φρικη.
Ενα σκυλακι μικροσωμο μεχρι 7 κιλα.Το δερμα κατω απο τα ματια εχει μολυνθει και εχει σαπισει.Η κοιλιτσα του γεματη με ογκους τεραστιους.Ειναι σε κωμα.Μια συνερχεται και ουρλιαζει απο τους πονους και μετα παλι πεφτει σε κωμα.
Δευτερα παει στο γιατρο που βρησκει την κατασταση του εδω που εχει φτασει μη αναστρεψιμη.Σκυλι θυληκο περιπου 4 χρονων το οποιο εχει βασανιστει και κακοποιηθει απο αυτους που εγραψαν στην κουτα οτι το αγαπανε και το σκεφτονται.
Ψαχνουμε τον ιδιοκτητη αυτου του σκυλιου.Ο λογος που το κανουμε ειναι οτι ειναι επικινδυνος και αρρωστος και ισως να εχει και αλλα ζωα που κινδυνευουν.
Πιθανολογουμε οτι μενει Περαμα η στις τριγυρω περιοχες.Ζηταμε την βοηθεια σας.Κοιταξτε καλα της φωτο.Οτιδηποτε γνωριζεται μπορει να μας βοηθησει.Ειναι σημαντικο για μας να τον βρουμε.
Τηλ επικοινωνιας για οποιαδηποτε πληροφορια 6947793798.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, της έκαναν ευθανασία :(

Δεν ξέρω αν ενημερώθηκε η αστυνομία, τώρα στέλνω μήνυμα στην κοπέλα που ανέβασε το κείμενο και τις φωτογραφίες...

Αν μάθω περισσότερες λεπτομέρειες θα σας πω

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σκυλι θυληκο περιπου 4 χρονων το οποιο εχει βασανιστει και κακοποιηθει απο αυτους που εγραψαν στην κουτα οτι το αγαπανε και το σκεφτονται.
Τα παιδιά τους θα το έγραψαν αυτό. Θα τους είπαν ότι πέθανε κι ότι πάνε να το θάψουν.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και γιατί δεν το έθαψαν;
Μια κακόγουστη αρρωστήμενη φάρσα είναι πιστεύω, γιατί να το άφηναν αλλιώς σε τέτοια κατάσταση στους φιλόζωους;
Κάτι σαν, "δειτε να φρικάρετε, φιλόζωοι" μού φαίνεται. :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο κτηνίατρος μάλλον που το εξέτασε θα είπε πως είναι κακοποιημένο. Εμένα μου έκαναν εντύπωση οι όγκοι... από την κακοποίηση; :confused: Τι σόι... :confused: Πώς; :confused:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Θα τους είπαν ότι πέθανε
Δεν είναι απίθανο να το πίστευαν κιόλας! Ένας άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει ότι το σκυλί είναι τόσο άρρωστο που δεν γίνεται να μην πάει στο γιατρό, δεν μου κάνει εντύπωση να μην μπορεί να ξεχωρίσει το κώμα από το θάνατο... :(

Ή ίσως ένας άνθρωπος που έχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να πάει τον σκύλο στο γιατρό (ο οποίος κάνει τα στραβά μάτια και απλά το στέλνει να πεθάνει μακριά από το παιδί του)?

Τέλος πάντων... Δεν έχει νόημα να κάνω τον ντεντεκτιβ...

Απλά είναι τόσο παράταιρο όλο αυτό το σκηνικό, που με κάνει να αδυνατώ να πιστέψω ότι υπεύθυνη για αυτό είναι μια "νορμάλ" οικογένεια με "νορμάλ" καθημερινότητα και προβλήματα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο κτηνίατρος μάλλον που το εξέτασε θα είπε πως είναι κακοποιημένο. Εμένα μου έκαναν εντύπωση οι όγκοι... από την κακοποίηση; :confused: Τι σόι... :confused: Πώς; :confused:
Το να μην παρέχεις ιατρική περίθαλψη σε ένα ζώο που την έχει άμεση ανάγκη, είναι μια μορφή κακοποίησης...

Αυτό νομίζω ότι εννοεί και το κείμενο, και όχι ότι δημιούργησαν τους όγκους!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι προφανές ότι το έγραψαν μικρά παιδιά, το πολύ 13-14 ετών πιθανότατα μικρότερα, που είτε υπό την επίβλεψη των γονιών τους είτε (το πιθανότερο) όχι, "φρόντιζαν" το άρρωστο από καρκίνο σκυλί μέχρι που κατάλαβαν ότι η κατάσταση δεν περνάει πιά από το χέρι τους. Εναπόθεσαν το σκυλί εκεί, απλά για να το φροντίσει κάποιος μεγάλος, οι φιλόζωοι που ταίζουν τα άλλα αδέσποτα κλπ ... μην ψάχνετε για φαντάσματα ...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ομολογώ ότι η εκδοχή να ήταν παιδιά μόνα τους, δεν μου πέρασε απ΄το μυαλό! Έχω τόσα χρόνια να δω παιδιά μόνα τους να γυρνάνε στις γειτονιές που δεν το σκέφτηκα καν :oops:

Αν δεν εμπλέκεται ενήλικας και δεν μιλάμε καν για σκύλο σπιτιού, ναι είναι πράγματι πολύ πιθανή εκδοχή.

Δεν έψαχνα φαντάσματα με τη μορφή ανθρώπου που βασάνισε επί τούτου τον σκύλο ώστε να επιδείξει μετά το κατόρθωμά του χλευάζοντας τον κόσμο που ενδιαφέρεται κλπ κλπ.

Απλά δεν μου κόλλαγε το όλο σκηνικό γι'αυτό προσπαθούσα να το εξηγήσω κάπου μεταξύ της μειωμένης αντίληψης και της οικονομικής ανέχειας...

Η εκδοχή σου με τα παιδιά, έχει πράγματι και απ'τα δύο και είναι πιο λογική

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στο ποστ γραφει "αρρωστος και επικινδυνος" που υπονοει πως καποιος ψυχοπαθης το εκανε στο σκυλι επιτηδες. Γι αυτο πηγε εκει το μυαλο μου. Καποιος που εχει αρρωστο σκυλι αλλα για καποιο λογο δεν μπορει να το παει στο γιατρο, ουτε αρρωστος, ουτε επικινδυνος ειναι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eίναι παιδί 100% αυτό που έγραψε στην κούτα.

Αν πιστεύανε ότι είναι νεκρό δεν θα το άφηναν εκτεθειμένο και ειδικά σε μέρος με άλλα σκυλιά, για τα παιδιά νεκρός = ταφή ή τουλάχιστον κάπου θα το παραχώνανε, εκτός και αν μιλάμε για τόση αφέλεια που να το βάλανε εκεί για να έχει παρέα, δεν είναι όμως τόσο μικρά.

Φυσικά δεν αποκλείεται ο σκύλος να ήταν οικόσιτος και να έγινε όλο αυτό από τους γονείς, πιθανότατα λόγω μεγάλης οικονομικής ανέχειας, μιάς και ο γονιός -τέρας δεν αφήνει το παιδί του να αποχαιρετήσει γραπτώς τον σκύλο πάνω στην κούτα.

Οπως και νά'χει είναι τραγικό.