Εβδομαδιαίο Open House του Συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας!

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Εβδομαδιαίο Open House του Συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας! Εκτύπωση Επεξεργασία
Συντάχθηκε απο τον/την Strays help admin
Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2009

Οι φίλοι των ζώων Νέας Φιλαδέλεφειας καλούν όσους φίλους επιθυμούν να δουν τα ζώα προς υιοθεσία,στο Καταφύγιο της Νέας Φιλαδέλφειας,

κάθε Σάββατο!

Αυτό το Σάββατο,17/1/09 και ώρες 14:00-16:00 σας περιμένουν με ζεστό καφέ,σπιτικά μπισκότα και το ημερολόγιο για το 2009 που είναι διαθέσιμο!

Το Καταφύγιο βρίσκεται στον παλιό Ζωολογικό Κήπο (Δεκελείας).

Για περισσότερες πληροφορίες,καλέστε στο 699.591.7437,κ.Τερέζα.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ,ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΟΛΤΑ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ!

Friends of Animals NF
http://www.friendsofanimals-nf.com

http://www.strayshelp.gr

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πήγαμε τελικά με την Κάτια σήμερα. Ήταν πάρα πολύ ωραία, σε έναν χώρο καταπράσινο και πολύ καθαρά! Ευγενικοί άνθρωποι και χαρούμενα σκυλιά! Μπράβο τους! Σίγουρα θα πηγαίνω κάποια Σάββατα, μια που είναι και σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Όποιος θέλει να πάμε μαζί pm.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Hταν πραγματικά υπέροχο..
Περάσαμε με την Λιζα πολύ ωραία!!
Τα σκυλάκια τα έχουν σε πολύ καλές συνθήκες και πραγματικά ένα μπραβο σε όλες τις κοπέλες εκεί που τα φροντίζουν!!!
Το μέρος πλαισιώνεται σε ένα πάρκο που πραγματικά θα το ζήλευαν πολλές περιοχες.
Eίναι αρκετά μακριά από εμενα αλλα οποτε μπορέσω σίγουρα θα ξαναπάω.:)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ειναι αυστηρα μεχρι τις τεσσερις ή μπορεις να πας και αργοτερα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σήμερα ήταν μέχρι της τέσσερις ..,αλλα λογικά αν τους πάρεις τηλέφωνο πριν πας ,δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σήμερα επισκέφτηκα το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας και τον πρώην ζωολογικό κήπο στον οποίο στεγάζεται το καταφύγιο αδέσποτων ζωών του φιλοζωικού συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας.
Το καταφύγιο έχει πολλές ελλείψεις και λίγους εθελοντές, οι οποίοι, υπό τις παρούσες συνθήκες, κάνουν ότι μπορούν.

Τι μου άρεσε:
Ο χώρος ήταν αξιοπρεπής (χωρίς να είναι αυτό που πρέπει), τα ζώα φροντισμένα, τα κλουβιά σχετικά καθαρά.

Τι δεν μου άρεσε:
- Το γεγονός ότι το καταφύγιο είναι ανοικτό για τον κόσμο μόνο τα Σάββατα για πολύ λίγη ώρα (14:00 -16:00).
- Το γεγονός ότι τα ζώα, τουλάχιστον αυτά που ασχολήθηκα εγώ, ήταν παντελώς ακατάλληλα για υιοθεσία. Είχαν όλα προβλήματα συμπεριφοράς και ήταν τελείως ανεκπαίδευτα (δεν γνώριζαν καν πώς να περπατήσουν δίπλα σε άνθρωπο). Πιστεύω πως θα ήταν καλό αν βρίσκονταν κάποιος εκπαιδευτής να συνεργαστεί με το καταφύγιο έτσι ώστε τα ζώα να πηγαίνουν στα νέα τους σπίτια με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Καλώς ή κακώς, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς = λιγότερες πιθανότητες να επιστραφεί το ζώο στο καταφύγιο.

Κατά τα άλλα:
Καλό θα είναι να στηρίξουμε όλοι έργο αυτών των ανθρώπων έστω πηγαίνοντας λίγη ώρα κάθε Σάββατο για να βγάζουμε τα ζώα για μια ολιγολεπτη βόλτα ή προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας (τροφές, φάρμακα, αμπούλες, κολάρα, λουριά κτλ).

Την επόμενη Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ο σύλλογος διοργανώνει χορό με φαγητό, λαχειοφόρο αγορά και πολλά δώρα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Τερέζα (στη φωτογραφία με το boxer) στο 699.591.7437 ή την Κική στο 694-494-9741

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
- Το γεγονός ότι τα ζώα, τουλάχιστον αυτά που ασχολήθηκα εγώ, ήταν παντελώς ακατάλληλα για υιοθεσία. Είχαν όλα προβλήματα συμπεριφοράς και ήταν τελείως ανεκπαίδευτα (δεν γνώριζαν καν πώς να περπατήσουν δίπλα σε άνθρωπο). Πιστεύω πως θα ήταν καλό αν βρίσκονταν κάποιος εκπαιδευτής να συνεργαστεί με το καταφύγιο έτσι ώστε τα ζώα να πηγαίνουν στα νέα τους σπίτια με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
Χωρίς να έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο καταφύγιο, συμφωνώ κι εγώ ότι θα ήταν καλό να ξέρουν πεντε πράγματα τα ζώα, αλλα το βρίσκω μάλλον δύσκολο.... απ'οσο ξέρω, μόνο η SAPT εχει εκπαιδεύτρια υπεύθυνη υιοθεσιών, αλλα το συγκεκριμένο σωματείο δεν κάνει περισυλλογή.... οι σκύλοι καταγράφονται και μένουν στο χώρο τους, οπότε δεν τίθεται θέμα εκπαίδευσης.....

Υπήρχε ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ σκυλάκος, ο Αράπης (η φωτογραφία του είναι ακόμα στο site τους....δε νομίζω ότι θα υιοθετηθεί ποτέ), αγαπησιάρης, τέλειος! Ο μόνος λόγος που δεν τον πήρα ήταν γιατί μόλις του έβαζες λουρί, μουλάρωνε και δεν κούναγε καθόλου!!!! Αν είχα κήπο, που θα μου έδινε λιγο χρόνο να του μάθω το λουρί θα τον έπερνα, γιατί πράγματι ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ χαρακτήρας, αλλά ήταν απολύτως απαραίτητο να μπορεί να βγαινει με λουρί από την πρώτη μέρα για την ανάγκη του... οπότε με πολύ βαριά καρδιά, δεν τον πήρα...... και κατέληξα στο Γκογκολάκι μου.

Αν αυτός ο σκύλος ήταν λίγο εκπαιδευμένος, θα είχε βρει σπίτι τώρα....

Πάντως τα περισσότερα σκυλιά απο σωματείο, είναι μεν τελείως ανεκπαίδευτα (οχι όμως απαραίτητα ακατάλληλα για υιοθεσία...), αλλά όταν αλλάξουν χώρο και πάνε στο καινούριο τους σπίτι, "σβήνονται" πολλές συμπεριφορές και ξαναρχίζουν από το μηδέν.... οπότε είναι ευκαιρία, αν ξεκινήσει κανείς σωστά από την αρχή, να μάθει ο σκύλος καποια πράγματα πολύ γρήγορα..... η κυρία που έχει το καταφύγιο του Γκογκόλ, μου είπε ότι πολύ συχνά την παίρνουν τηλέφωνο και της λένε ότι ο σκυλος που πήραν είναι γεννημένος για σπίτι! Κάποια προσαρμόζονται στις καινούριες συνθήκες πολύ ευκολα.

(είμαι off topic, ε? :D:D )

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
θα ηταν σιγουρα παντως ενα κινητρο για την αγορα ενος αδεσποτου...γνωριζωντας οτι εχει εκπαιδευτει στα βασικα...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάντως τα περισσότερα σκυλιά απο σωματείο, είναι μεν τελείως ανεκπαίδευτα (οχι όμως απαραίτητα ακατάλληλα για υιοθεσία...), αλλά όταν αλλάξουν χώρο και πάνε στο καινούριο τους σπίτι, "σβήνονται" πολλές συμπεριφορές και ξαναρχίζουν από το μηδέν
Αυτό σαφώς και δεν ισχύει. Κανένα ζώο δεν κάνει “reset”.
«Επαναπρογραμματισμό» δεν κάνει τίποτα. Ούτε καν τα φυτά.

Θεωρώ δεδομένο πως εάν τα ζώα είχαν διδαχτεί τα στοιχειώδη ή είχε δουλευτεί έστω και στο ελάχιστο η προβληματική τους συμπεριφορά, θα υιοθετούνταν πολύ πιο εύκολα και θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να μην επιστραφούν στο καταφύγιο.

Συνειρμικά έκανα την σύγκριση με καταφύγιο αδέσποτων ζώων που επισκέφτηκα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη, το οποίο εκτός του ότι ήταν κλασεις ανώτερο από την καλύτερη πανσιον για κατοικίδια, τα ζώα κοινωνικοποιούνταν και εκπαιδεύονταν από την πρώτη στιγμή που έμπαιναν στο καταφύγιο και όταν πήγαιναν στα νέα τους σπίτια ήταν άψογα. Η εκπαίδευση τους ήταν μέρος του προγράμματος υιοθεσίας.

Τώρα θα μου πεις «Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη» και θα χεις δίκιο…

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Από θέμα επιδοτήσεων κλπ. δεν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα έ;; Να υποστηρίξει τα παιρετέρω, ή έστω τα βασικά;; (τροφη; στέγη;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
- Το γεγονός ότι το καταφύγιο είναι ανοικτό για τον κόσμο μόνο τα Σάββατα για πολύ λίγη ώρα (14:00 -16:00).
Αυτό ισχύει. Ωστόσο, υποτίθεται ότι αν συνενοηθείς μαζί τους, μπορείς να κανονίζεις να πηγαίνεις και άλλες ώρες. Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα τέτοια προθυμία.
Παιδιά ο χώρος του άλσους είναι καταπληκτικός, όποιος έρθει να ξέρει ότι θα βοηθήσει και ταυτόχρονα θα το διασκεδάσει. Σκεφτείτε... βόλτες με σκύλους μέσα στα δέντρα. :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτό σαφώς και δεν ισχύει. Κανένα ζώο δεν κάνει “reset”.
«Επαναπρογραμματισμό» δεν κάνει τίποτα.
Νομίζω ότι ίσως δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοώ ότι επαναπροσδιορίζουν τα όριά τους στο καινούριο περιβάλλον. Με αυτή την έννοια, ναι, γινεται "reset" σε ορισμένες συμπεριφορές (οχι οτι αλλάζει ο χαρακτήρας τους φυσικά)... Aυτό μου το έχουν πει δυο ανθρωποι που ασχολούνται με υιοθεσίες σκύλων.....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Νομίζω ότι ίσως δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοώ ότι επαναπροσδιορίζουν τα όριά τους στο καινούριο περιβάλλον. Με αυτή την έννοια, ναι, γινεται "reset" σε ορισμένες συμπεριφορές (οχι οτι αλλάζει ο χαρακτήρας τους φυσικά)... Aυτό μου το έχουν πει δυο ανθρωποι που ασχολούνται με υιοθεσίες σκύλων.....
Κ όμως από μια πλευρά ισχύει... η συμπεριφορά έχει συχνα άμεση σχέση με το περιβάλλον και συχνά βλέπουμε προβληματική συμπεριφορά ν αλλαζει με την αλλαγη περιβαλλοντος

foloh

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2009
29
0
Ειμαι κατοικος της περιοχης λιγο περισσοτερο απο δυο χρονια...και το αλσος ειναι η πρωινη καθημερινη βολτα του μικρου μου(το αλλο κομματι ,χωριζεται σε δυο το αλσος)! παρολο που παμε συχνα και πολλες φορες και για βολτα χωρις το σκυλο δεν ηξερα τι εχει γινει ο παλιος ζωολογικος κηπος!Αισθανομαι ασχημα που ειμαι διπλα τους και τοσο καιρο δεν εκανα την κινηση να παω....δεν ξερω ποσο εγω δεν το εψαξα αλλα οι ωρες που περναμε ειναι παντα κλειστο και ειναι απο τις λιγες φορες που δεν μαρεσει που δεν ειμαι περιεργη(φτανω σε αλλο ακρο μαλλον της αδιαφοριας)!
Το σαββατο που θα ερθει θα προσπαθησω να ειμαι εκει!