Είναι φυσιολογικό για ένα κουτάβι σχεδόν 5 μηνών να μην μπορεί να κρατήσει τα ούρα του ώρα;

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλημέρα σε όλους!

Έχω ένα θηλυκό σνάουτσερ σχεδόν 5 μηνών το οποίο είναι αξιολάτρευτο, ζωηρό, βαθιά ομιλητικό, κλαψιάρικο αφού ό,τι κι αν θέλει θα χρησιμοποιήσει τη μίρλα για το πάρει (κάτι στο οποίο δεν πέφτουμε - ευτυχώς για εμάς!).

Ενα θέμα που έχει αρχίσει να με προβληματίζει τώρα που ξεκινήσαμε να βγαίνουμε βόλτες (έχει 1,5 εβδομάδα) είναι ότι δεν μπορεί να κρατηθεί πάνω από 1.5-2 ώρες όταν είναι ξύπνια και θέλει τουαλέτα πολύ συχνά.

Αν της τραβήξεις την προσοχή και παίζεις μαζί της φυσικά και θα κρατηθεί - το ξεχνά, αλλά δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος να απασχολείσαι συνεχώς με το σκυλί (εργάζομαι από το σπίτι). Αν είναι μόνη της και δεν παίζει κανείς μαζί της ή που θα ζητήσει τουαλέτα (θα πάει στην πόρτα ή στην μπαλκονόπορτα) ή θα πάει στο αγαπημένο της χαλάκι στην κουζινα και θα τα αραδιάσει. Το τελευταίο συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, γιατί πλέον προνοούμε και βλέπουμε και τις κινήσεις της όταν είναι εκτός crate, για να καταλάβουμε αν χρειάζεται να την κατεβάσουμε.

Το crate ως εκπαιδευτικό εργαλείο ξέρουμε ότι χρησιμοποιείται για να μένει μέσα κάποια ώρα και να μπορεί να κρατιέται αφού τα σκυλιά από τη φύση τους δεν τα κάνουν εκεί που κοιμούνται. Ελα όμως, που η δικιά μας τελευταία άρχισε αν νιώθει να μην αντέχει (τύπου 2 ώρες μετά από την τελευταία φορά που ανακουφίστηκε) και είναι μέσα στο crate να κατουράει μέσα!

Κάτι το οποίο δεν το έκανε ποτέ. Με αποτέλεσμα όποτε γαυγίζει ή κλαψουρίζει ενώ είναι μέσα στο crate κι έχει περάσει 1.5 ώρα από την τελευταία φορά που ανακουφίστηκε να μην είμαι σίγουρη αν είναι κλάμα για να τραβήξει την προσοχή μου ή γιατί θέλει να πάει τουαλέτα.

Φυσικά αν τη βγάλω θα είναι αφού λίγο ηρεμήσει, γιατί δεν θέλω να της επιβραβεύω την κλάψα...

Δεν θα έπρεπε στους σχεδόν 5 μήνες που είναι να μπορεί να κρατηθεί τουλάχιστον 4 ώρες; Κι εγώ μην νομίζετε αυτά που σας γράφω, απο όσα διαβάζω είναι. Δεν έχω ιδέα ως νέα σκυλο-μαμά.

ΑΝαρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε κουτάβια αυτής της ηλικίας - να μην μπορούν να κρατηθούν και να θέλουν συχνά (ανά 1-2 ώρες) τουαλέτα και κατέβασμα κάτω. Μία φίλη που είχε θηλυκό σκυλάκι μικρού μεγέθους μου είχε πει ότι όταν ξεκινήσαν να βγαίνουν βόλτες στους 4 μήνες του σκυλιού, η κατάστασή της ήταν κάπως παρόμοια.

Ψάχνω για συμπάσχοντες όπως καταλαβαίνετε για να παρηγορηθώ... χαχα

**Έξτρα πληροφορία: Ξεκινώντας εκπαίδευση ο εκπαιδευτής μας είχε πει ότι αρχικά κάναμε ένα μεγάλο λάθος με το κουτάβι όταν την πήραμε σπίτι. Της είχαμε το crate συνδεδεμένο με το πάρκο (σαν σπιτάκι με αυλή) όπου είχε την πάνα της και πήγαινε και ουρούσε όποτε της έκανε διάθεση. Της δουλέψαμε το crate κλειστό, αλλά όχι όσο μεθοδικά χρειαζόταν, με αποτέλεσμα η μικρή μάλλον να μην έχει μάθει να ελέγχει την κύστη της.

fg102

Well-Known Member
19 Μαρτίου 2021
94
70
46
Μήπως δεν εχει γίνει καλος καθαρισμος? στα σημεία που είχε ατυχήματα έβαλες καποιο προϊόν όπως το Aposmini .Εχω και εγώ mini Schnauzer 7 μισή μηνων αρσενικο από 4 μηνων μπορούσε να κρατηθεί αρκετές ωρες. Ομως μετα απο έντονο παιχνίδι πηγαίναμε κατευθείαν βολτα η μπαλκόνι και συντομα βγαλαμε εντελως της πανες μαθαινουν πολυ γρηγορα..Το παρκο και εγω το ειχα μαζι με to crate και πανα τον πρώτο κιαρό κάποιες φορες την χρησιμοποιούσε άλλες φορες την έτρωγε στο crate του δεν λέρωσε ποτέ. Μήπως ειναι μεγαλο για το μεγεθος του το δικο σας .Μηπως πινει υπερβολικα πολυ νερο ? 5 μηνων πηγαιναμε βολτα 7 το πρωι 1 το μεσημερι και 8 το απόγευμα δεν είχαμε ατυχήματα. 2 βόλτες από τις 3 αρκετή ωρα . Όπως και να εχει θελει υπομονή καντε και μια ερώτηση και στον εκτροφέα σας και σε ένα κτηνίατρο.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
448
476
32
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα η δικια μου μετά από 7 μηνών σταμάτησε να λερώνει μέσα ...όταν είναι μικρά αναπτύσεται και η κύστη τούς...απλά όταν κλαίει να το βγάζεις και θα μάθει μην σε ανχωνει καθόλου...! Γενικά να ξέρεις ότι μετά από ύπνο η παιχνίδι τα κουτάβια θέλουν τουαλέτα οπότε να έχεις το νου σου!

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα η δικια μου μετά από 7 μηνών σταμάτησε να λερώνει μέσα ...όταν είναι μικρά αναπτύσεται και η κύστη τούς...απλά όταν κλαίει να το βγάζεις και θα μάθει μην σε ανχωνει καθόλου...! Γενικά να ξέρεις ότι μετά από ύπνο η παιχνίδι τα κουτάβια θέλουν τουαλέτα οπότε να έχεις το νου σου!
Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Η αλήθεια είναι ότι το έχω στον νου αυτό για μετά τον ύπνο και το παιχνίδι. Ισχύει, όμως, ακόμη κι αν ξυπνήσει μετά από μια ώρα που είχε μόλις πριν κατουρησει;

Το καλό είναι ότι κρατιέται όλο το βράδυ. Δλδ ένα 7ωρο σίγουρα. Τη βγάζω βέβαια κι εγώ κατά τις 12 το βράδυ να είμαστε σίγουροι.
Μην μας κάνει κανένα πολύ πρωινό εγερτηριο.

Το να συνδέσει την τουαλέτα με το έξω και να τα κάνει μόνο εκεί είναι κάτι που έρχεται αναπτυξιακά από ότι καταλαβαίνω;

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
448
476
32
Όταν το σκυλί μυρίζει έντονα κάτω και κάνει γύρω γύρω σημενει ότι θα κάνει κάτι το παίρνεις και το πας εκεί που θέλεις να μάθει εγώ επειδή είχα αυλή την επιανα και την έβγαζα αμέσως έξω και της έλεγα μπράβο όταν λέρωνε εκεί σιγά σιγά έμαθε εγώ δεν ήθελα να ασχολούμε με πάνες κλπ

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Δυστυχώς δεν έχω αυλή. Την πάνα στο σπίτι την κρατήσαμε μεταξύ 2-3 μηνών κ μετά ξεκινήσαμε μπαλκόνι γιατί δεν είχε κάνει όλα τα εμβόλια της οπότε δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε.

Γενικά όταν θέλει να κάνει το δείχνει. Πάει μόνη της στην μπαλκονόπορτα ή στην εξώπορτα πλέον. Σπάνια έχουμε ατυχήματα μέσα.

Απλά διαβάζοντας διάφορα άρθρα που γράφουν ότι ένα κουτάβι 5 μηνών θα μπορεί να κρατηθεί για 5 ώρες, με κάνει να αναρωτιέμαι αν είναι νορμάλ που η δικιά μας αν είναι ξύπνια θα κρατηθεί βαριά 2-3 ώρες το πολύ.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου παρόλα αυτά

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
50
Όταν κάνει τσίσα κάνει αρκετά??? γιατί αν κάνει λίγα λίγα, θα έκανα μια ερώτηση στον κτηνίατρο μήπως και είναι καμιά ουρολοίμωξη...δε νομίζω αλλά δε χάνετε και κάτι να ρωτήσετε..

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Μήπως δεν εχει γίνει καλος καθαρισμος? στα σημεία που είχε ατυχήματα έβαλες καποιο προϊόν όπως το Aposmini .Εχω και εγώ mini Schnauzer 7 μισή μηνων αρσενικο από 4 μηνων μπορούσε να κρατηθεί αρκετές ωρες. Ομως μετα απο έντονο παιχνίδι πηγαίναμε κατευθείαν βολτα η μπαλκόνι και συντομα βγαλαμε εντελως της πανες μαθαινουν πολυ γρηγορα..Το παρκο και εγω το ειχα μαζι με to crate και πανα τον πρώτο κιαρό κάποιες φορες την χρησιμοποιούσε άλλες φορες την έτρωγε στο crate του δεν λέρωσε ποτέ. Μήπως ειναι μεγαλο για το μεγεθος του το δικο σας .Μηπως πινει υπερβολικα πολυ νερο ? 5 μηνων πηγαιναμε βολτα 7 το πρωι 1 το μεσημερι και 8 το απόγευμα δεν είχαμε ατυχήματα. 2 βόλτες από τις 3 αρκετή ωρα . Όπως και να εχει θελει υπομονή καντε και μια ερώτηση και στον εκτροφέα σας και σε ένα κτηνίατρο.
Kαλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Προιον καθαρισμού όπως αυτό που αναφέρεις δεν έβαλα. Χρησιμοποιώ λευκό ξίδι. Γενικά έχω πολύ σπάνια ατυχήματα. Αυτό θα συμβεί αν δείξει ότι θέλει τουαλέτα κι εγώ δεν τη δω. Τότε θα πάει κάπου στην κουζίνα. Αλλες φορές στο χαλάκι, αλλες στο πλακάκι. Συμβαίνει όμως πολύ σπάνια.

Όταν λες τις 2/3 βόλτες αρκετή ώρα - για πόση ώρα μιλάς;

Τέλος, νομίζω ότι τα αρσενικά -από ό,τι μου έχουνπει και φίλοι που έχουν σκυλιά- κρατιούνται πιο εύκολα;Αρκετές φίλες με θηλυκά μου είχαν πει ότιστον 4ο-5ο μήνα που ξεκίνησαν τις βόλτες τα κατέβαζαν πολύ συχνά κάτω γιατί δεν μπορούσαν να κρατηθούν.

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Όταν κάνει τσίσα κάνει αρκετά??? γιατί αν κάνει λίγα λίγα, θα έκανα μια ερώτηση στον κτηνίατρο μήπως και είναι καμιά ουρολοίμωξη...δε νομίζω αλλά δε χάνετε και κάτι να ρωτήσετε..
Κάνει λιγότερο από ό,τι αν κρατηθεί περισσότερες ώρες αλλά νορμάλ για τα δεδομένα της.Παρόλα αυτά επειδή άκουσα για αυτή την περιπτωση έχω δρομολογήσει ένα ραντεβού στον κτηνιάτρο να δούμε κι αυτό το ενδεχόμενο.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
448
476
32
Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι αλλά να πάτε... θα έλεγα απλά να δώσεις χρόνο θα μεγαλώσει και θα σταματήσει αφού έτσι κ αλλιώς γίνεται σπάνια ..! Μετά τους 7 μήνες θα αντέχει πολύ περισσότερο

• Like
Reactions: Moussie

fg102

Well-Known Member
19 Μαρτίου 2021
94
70
46
Kαλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Προιον καθαρισμού όπως αυτό που αναφέρεις δεν έβαλα. Χρησιμοποιώ λευκό ξίδι. Γενικά έχω πολύ σπάνια ατυχήματα. Αυτό θα συμβεί αν δείξει ότι θέλει τουαλέτα κι εγώ δεν τη δω. Τότε θα πάει κάπου στην κουζίνα. Αλλες φορές στο χαλάκι, αλλες στο πλακάκι. Συμβαίνει όμως πολύ σπάνια.

Όταν λες τις 2/3 βόλτες αρκετή ώρα - για πόση ώρα μιλάς;

Τέλος, νομίζω ότι τα αρσενικά -από ό,τι μου έχουνπει και φίλοι που έχουν σκυλιά- κρατιούνται πιο εύκολα;Αρκετές φίλες με θηλυκά μου είχαν πει ότιστον 4ο-5ο μήνα που ξεκίνησαν τις βόλτες τα κατέβαζαν πολύ συχνά κάτω γιατί δεν μπορούσαν να κρατηθούν.
και εγώ έβαζα λευκο ξύδι αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Μεσημέρι και βραδύ κάνουμε τουλάχιστον ένα 40 λεπτο .

Moussie

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2021
216
646
35
Καλησπέρα σε όλους!
Με λίγη καλύτερη διαχείριση της Μούσης και λιγότερο άγχος από εμένα η μικρούλα κρατιέται πλέον μέχρι και 6.5 ώρες.
Με μπες-βγες στο crate βέβαια μεταξύ των εξόδων της. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι φρι όλη μέρα σπίτι ότι θα κρατιέται τόσο. Αλλά το λες και πρόοδο!