Είναι σε καλό δρόμο η σχέση με το σκύλο σας;

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Πως τα πάτε με την εκπαίδευσή του;

Σας λείπουν γνώσεις-εμπειρίες;

Μήπως χρειάζεστε την βοήθεια κάποιου επαγγελματία εκπευδευτή;

Ορίστε ένας γρήγορος τρόπος να το μάθετε.
Απαντήστε τις ερωτήσεις και μόλις τελειώσετε δείτε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες απαντήσεις.

1. Πότε ταίζετε το σκύλο σας;
    Σε συγκεκριμένες ώρες / Όταν το ζητάει
  2. Ο σκύλος τρώει μετά από εσάς;
    Ναι / Όχι
  3. Πότε ανακουφίζεται ο σκύλος;
  4. Που κοιμάται ο σκύλος;
    Στην κουζίνα (ή στον κήπο) / Στο υπνοδωμάτιο ή πάνω στο κρεβάτι
  5. Πόσο συχνά περιποιείστε το σκύλο;
    Τακτικά / Σπανίως
  6. Πως αντιδρά ο σκύλος σας στην περιποίηση;
    Πρόθυμα / Απρόθυμα
  7. Που φυλάσσονται τα παιχνίδια του σκύλου;
    Σε ένα κουτί για παιχνίδια / Στο δάπεδο
  8. Τον ελέγχεται όταν δεν φοράει λουρί;
    Ναι / Όχι
  9. Πότε ασκείται ο σκύλος;
  10. Πόσο συχνά μένει ο σκύλος σας με άλλους σκύλους;
    Τακτικά / Σπανίως
  11. Πόσο συχνά παίζει ο σκύλος σας με άλλους ανθρώπους;
    Τακτικά / Σπανίως
  12. Πόσο συχνά μένει ο σκύλος σας μόνος στο σπίτι;
    Τακτικά / Σπανίως
  13. Πόσο συχνά παίζει ο σκύλος σας μαζί σας;
    Τακτικά / Σπανίως

Πως τα πήγατε;
    Αν οι περισσότερες από τις απαντήσεις ανήκουν στις μπλε, είστε σε καλό δρόμο.
    Αν ανήκουν στις κόκκινες, τότε καλό είναι να ζητήσετε βοήθεια από έναν εκπαιδευτή.

Αν επιθυμείτε να είναι αποτελεσματική η εκπαίδευση του, ο σκύλος πρέπει να σας σέβεται και να σας θεωρεί αρχηγό της αγέλης.
    Αν του επιτρέψετε να παίρνει εκείνος τις αποφάσεις θα αρχίσει να πιστεύει ότι είναι το κυρίαρχο μέλος στην οικογένεια.

Last edited:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Εχω ενστασεις.
Ο σκύλος τρώει μετά από εσάς;
Ναι / Όχι
Αυτο δεν λεει κατι.Ο λεννυ τρωει παντα πριν απο εμας γιατι πολυ απλα ο λεννυ τρωει μια φορα την ημερα μετα την βολτα.Και εμεις μαγειρευουμε μετα.

Πόσο συχνά περιποιείστε το σκύλο;
Τακτικά / Σπανίως
Υπαρχουν φυλες που θελουν περισσοτερη περιποιηση απο αλλες.Εμεις πχ χρειαζομαστε ενα χτενισμα μια φορα τον μηνα.Ενα μαλτεζ φανταζομαι πιο συχνα.

Πόσο συχνά παίζει ο σκύλος σας με άλλους ανθρώπους;
Τακτικά / Σπανίως

Εναν σκυλο φυλακα δεν θα τον αφησεις να παιζει με αλλους.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Εχω ενστασεις.
Ο σκύλος τρώει μετά από εσάς;
Ναι / Όχι
Αυτο δεν λεει κατι.Ο λεννυ τρωει παντα πριν απο εμας γιατι πολυ απλα ο λεννυ τρωει μια φορα την ημερα μετα την βολτα.Και εμεις μαγειρευουμε μετα.

Πόσο συχνά περιποιείστε το σκύλο;
Τακτικά / Σπανίως
Υπαρχουν φυλες που θελουν περισσοτερη περιποιηση απο αλλες.Εμεις πχ χρειαζομαστε ενα χτενισμα μια φορα τον μηνα.Ενα μαλτεζ φανταζομαι πιο συχνα.

Πόσο συχνά παίζει ο σκύλος σας με άλλους ανθρώπους;
Τακτικά / Σπανίως

Εναν σκυλο φυλακα δεν θα τον αφησεις να παιζει με αλλους.
δεν νομίζεις πως ήταν περιττό το '' αν χρειαστεί, λόγω σκύλου, να παραμελλήσετε ή να τροποποιήσετε μία ερώτηση '' ή το '' η απάντησή σας να είναι σχετική'' ; ; ; :-s
το ''τακτικά'' και το ''σπανίως'' είναι σχετικοί όροι, οι οποίοι αλλάζουν ανάλογα με το σκύλο !
Ας πούμε για την περιποίηση, όπως ανέφερες, εσύ μπορεί να περιποιείσαι το σκύλο σου μια φόρα το μήνα, που να είναι αρκετή, αλλά κάποιος άλλος σκύλος να είχε κάνει κόμπους το τρίχωμα του μετά από τόσο καιρό...είτε περιποιείσαι το σκύλο σου ανά μήνα, είτε ανά ημέρα, μπορεί να θεωρηθεί ''τακτικά'' ανάλογα με τον σκύλο! ;)

Last edited:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Απλα αυτο το τεστ δεν ειναι τοσο σωστο.
Για μενα πχ ειναι πιο σημαντικο να υπακουει ο σκυλος στις εντολες παρα να κοιμαται οταν του πω εγω και οχι οταν θελει αυτος.
Κατα την γνωμη μου ο σκυλος πρεπει να εχει μια ελευθερια κινησεων.Δεν θέλω ρομποτακι, σκυλο θελω.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγώ είμαι της άποψης ότι ο σκύλος είναι ένα ζωντανό πλάσμα με ψυχισμό και αξιοπρέπεια,
Καλό είναι λοιπόν να εναρμονίζουμε τη συνύπαρξη και όχι να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σκύλο robot , γιατί εγώ δηλαδή να τρώω και να πίνω όταν θέλω και ο σκύλος όχι ,
Γιατί μόλις με πιάνει κ@τουρημα να θέλω να πάω και ο σκύλος όχι ,
Τελικά γιατί έφερα στη ζωή μου τον σκύλο?
Η ταπεινή μου άποψη είναι πως ο σκύλος υπάρχει για να συνεργάζεται και όχι να υπηρετεί.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Σεβαστή η γνώμη σου! Ειλικρινά...

Έχω δει σκυλί 2,5 χρονών, όμως, να το αποκαλούν ''υπάκουο'' επειδή κάνει το ''πεθαμένο'' (το γνωστό ''μπαμ'' και κάτω) <- - - - εντολή ,και να τα κάνει ακόμα μέσα στο σπίτι και να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί με τα αφεντικά του. Θα προτιμούσα να είχα ένα σκύλο που να είχε μάθει αυτά που όλοι μας θεωρούμε στοιχειώδη (τουαλέτα, κοινωνικοποίηση, αυτοσυγκράτηση, στοργικότητα, . . .) παρά να μου ''εκτελούσε'' δύο, τρεις χαζοεντολούλες..
Δεν θεωρείς ότι και ο όρος ' υπάκουο σκυλί ' ερμηνεύεται από πολλούς με διαφορετικούς όρους;8-[

Για σένα μπορεί να είναι υπάκουο σκυλί ένας καλός φύλακας και ας είναι παραπάνω κτητικό και δεν σε θεωρεί αρχηγό της αγέλης, για 'μένα μπορεί να είναι ένας σκύλος που έχει μάθει να κάνει την τουαλέτα του π.χ. και ας κάνει χάδια στον κέφτη! μιλάω τυχαία έτσι; αν ενοχλήσε βάλε την τα ονόματα αντίστροφα: :cool:

προς
betelgeusse

Last edited:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Η δικη μας παντως ανοιγει την μπαλκονοπορτα κ παει στο μπλακονι κ κανει τσισα της οποτε θελει κ μετα ερχεται κ μας λεει να παμε να τα μαζεψουμε :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
    Έχω ναι μεν συγκεκριμένες ώρες αλλά δεν κάθομαι και με το ρολόι να μετράω πότε θα φτάσει η ώρα του φαγητού!Δεν θα 'ναι 8.00 θα ναι 9παρά!
    Δεν έχει κανένα πρόβλημα!Ούτε μου ζητάει ποτέ να φάει!Όποτε βάλω θα το φάει!
    Πότε μετά πότε πριν από μένα!Το αρχηγιλίκι μου θα το δείξω με άλλο τρόπο!
    Παλαιότερα με την ξηρά τροφή 3 βόλτες την ημέρα/2 αφοδεύσεις πολλά κόπρανα, τώρα με την BARF 3 βόλτες την ημέρα/1 αφόδευση και λίγα κόπρανα!
    Όπου βρει μέσα στο σπίτι!Υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι, μπροστά από την εξώπορτα κτλ κτλ
    Σε κάθε βόλτα τον χτενίζω!Μπάνιο έχει να κάνει καιρό!Από την θάλασσα το καλοκαίρι!2 χρονών είναι και έχει κάνει μπάνιο σε μπανιέρα 2-3 φορές!
    Σαν χαϊβάνι κάθεται και το φχαριστιέται!
    Σε έναν διαφημιστικό κάδο ξηράς τροφής τα έχω πετάξει όλα μέσα και τα έχω φυλαγμένα!
    Δεν τον έχω ελεύθερο, μόνο σε περιφραγμένο, και ναι ελέγχεται πλήρως!
    Καθημερινά!
    Το να "μείνει" πως το εννοείς?Να συνυπάρξει?Δεν έχει πρόβλημα με οτιδήποτε τελοσπάντων!
    Εδώ θα πρέπει να αντιστραφεί το ερώτημα!Πόσοι άνθρωποι παίζουν με τον σκύλο μου!:DΌσοι ξέρουν από σκυλιά και δεν κάνουν σαν τις κατίνες επειδή ένας μεγάλος σκύλος έρχεται με φόρα κατά πάνω τους!Γιατί εγώ παίζω με τον σκύλο και πλακωνόμαστε! Συνηθίζω δηλαδή να κυλιέμαι!Αντίστοιχα αν ξέρει να παίξει και ο άλλος έτσι τότε θα ταιριάξουν κιόλας:D
    Ε και συ τώρα, από λίγες ώρες μέχρι και πολλές!Δεν έχει πρόβλημα!
    Καθημερινά!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Σκαθαροζουμι, εξαρτάται σε τι φάση είναι η εκπαίδευση ,αλλα θα αφήσουμε έναν σκύλο φύλακα να παίξει κ με άλλους ... Άλλο θέμα βέβαια αυτο....

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
προς Βάγγο

Όταν είμασταν μικροί, μας μάθαιναν οι γοννείς μας σιγά σιγά , να συγκρατούμε τα κακάκια μας και να μην τα κάνουμε τα κάνουμε στην πάνα, αλλά στην λεκάνη. Δεν νομίζω ότι μας έκαναν ρομπότ ''ΑΧ ΚΑΚΑ ! ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΓΩ! ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ'' . Προσπαθούσαν να μας κάνουν να ακολουθήσουμε μία σειρά διαδικασιών ώστε να μας γίνει συνήθεια. Όπως προσωπικά και του να τρώω με την οικογένεια μου, στις 3 το μεσημέρι...Ήταν μία συνήθεια που έπρεπε να υιοθετήσω και για το δικό μου καλό και της υπόλοιπης οικογένειας. Θεωρώ πως μία τέτοια συνήθεια ''φαί στις 3'' , βόλτα για τουαλέτα '' στις 10:00, 17:00, 22:00'' δεν θα το έκανε ρομπότ , εφόσον και εκείνο θα συνήθιζε και θα εξυπηρετούσε το πρόγραμμα μου...

ξέρω, οι τελευταίες λέξεις ''συνήθιζε'' και ''εξυπηρετούσε'' δεν ακούγονται στο αυτί τόσο ωραία, όμως είναι διαφορετικά στην πράξη...
μία ώρα πάνω μία κάτω δεν έγινε και τίποτα ;)

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
προς Βάγγο

Όταν είμασταν μικροί, μας μάθαιναν οι γοννείς μας σιγά σιγά , να συγκρατούμε τα κακάκια μας και να μην τα κάνουμε τα κάνουμε στην πάνα, αλλά στην λεκάνη. Δεν νομίζω ότι μας έκαναν ρομπότ ''ΑΧ ΚΑΚΑ ! ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΓΩ! ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ'' . Προσπαθούσαν να μας κάνουν να ακολουθήσουμε μία σειρά διαδικασιών ώστε να μας γίνει συνήθεια. Όπως προσωπικά και του να τρώω με την οικογένεια μου, στις 3 το μεσημέρι...Ήταν μία συνήθεια που έπρεπε να υιοθετήσω και για το δικό μου καλό και της υπόλοιπης οικογένειας. Θεωρώ πως μία τέτοια συνήθεια ''φαί στις 3'' , βόλτα για τουαλέτα '' στις 10:00, 17:00, 22:00'' δεν θα το έκανε ρομπότ , εφόσον και εκείνο θα συνήθιζε και θα εξυπηρετούσε το πρόγραμμα μου...

ξέρω, οι τελευταίες λέξεις ''συνήθιζε'' και ''εξυπηρετούσε'' δεν ακούγονται στο αυτί τόσο ωραία, όμως είναι διαφορετικά στην πράξη...
μία ώρα πάνω μία κάτω δεν έγινε και τίποτα ;)
Ναι βρε φιλέ Μάρκο αλλά τόση ευλάβεια ποια, μήπως έκανε εμάς robot ?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Τωρα στο θεμα τσισα εγω δε θα συμφωνησω ΜάρκοςΓΔ..
Δε νομιζω να πηγαινεις μονο 3 φορες τη μερα για τσισα σου.. εκτος κ αν κ αυτο σου το εμαθαν οι δικοι σου. Δε νομιζω ομως..
Αν καταλαβακαλα σου εμαθαν να μην τα κανεις πανω σου ετσι νομιζω μπορουμε να μαθουμε στον σκυλο μας να μην τα κανει "πανω του" αλλα στην "τουαλετα" κ φυσικα να μπορει ν'ανακουφιζεται οσες φορες εχει αναγκη οπως κ εσυ - εμεις οποτε εγω τουλαχιστον συνεχιζω να υποστηριζω την αποψη του vagelis_ras

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Το χω σκεφτεί. Και έχω γίνει αντικείμενο για πείραγμα από την παρέα μου γι αυτό το λόγο (ρομποτική)..Ναι με είχε κάνει κάτι σαν ''μαριονέτα'', δεν αισθανόμουν όμως κάτι άσχημο όταν τον έβγαζα και 2ηώρα το βράδυ (λόγω φορτομένου προγράμματος) για να τα κάνει, ενώ είχα και πρωινό ξύπνημα. Ούτε με πείραζε, όταν τον έβγαζα για παιχνίδι 3 ώρες για να εκτονωθεί (τζακ ράσελ καταλαβαίνεις ;)), όταν είχα αρκετές εργασίες για την σχολή μου..

Δεν ζητούσα μόνο, έδινα κιόλας.
Αν ήθελα να είναι σωστός απέναντι μου, έπρεπε να είμαι και εγώ απέναντι του...δεν ένοιωθα ρομπότ (με την κακή έννοια) σε καμία περίπτωση!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Τωρα στο θεμα τσισα εγω δε θα συμφωνησω ΜάρκοςΓΔ..
Δε νομιζω να πηγαινεις μονο 3 φορες τη μερα για τσισα σου.. εκτος κ αν κ αυτο σου το εμαθαν οι δικοι σου. Δε νομιζω ομως..
Αν καταλαβακαλα σου εμαθαν να μην τα κανεις πανω σου ετσι νομιζω μπορουμε να μαθουμε στον σκυλο μας να μην τα κανει "πανω του" αλλα στην "τουαλετα" κ φυσικα να μπορει ν'ανακουφιζεται οσες φορες εχει αναγκη οπως κ εσυ - εμεις οποτε εγω τουλαχιστον συνεχιζω να υποστηριζω την αποψη του vagelis_ras
ειλικρινά το σέβομαι πολύ, που ενώ δεν συμφωνείτε με 'μένα, μου απαντάτε με επιχειρήματα.
Νομίζω πως ο καθένας μπορεί να ορίσει για ''τουαλέτα'' στο σκύλο του , όποιο χώρο θέλει.. από ''μπαλκόνι'' όπως εσύ, από ''μόνο έξω'' όπως εγώ, από '' τον καναπέ'' όπως κάποιος τρελός :D !
Σε κάποια ηλικία θα ''επιτρέπω'' να βγαίνει στο μπαλκόνι να τα κάνει μόνο σε πάνα, αλλά από την στιγμή που γίνουν τα εμβόλια του τρίτου μήνα, θα προσπαθήσω να τον μάθω να τα κάνει μόνο έξω από το σπίτι (να τον βγάζω εγώ εννοείται, καθώς μένω στον έκτο όροφο της πολυκατοικίας μου και δεν έχω κάποιον εύκολο κήπο, προς το παρόν)...

Μου έμαθαν, επίσης, να τα κρατάω , και να μην τα κάνω όταν εκείνα έρθουν...δεν θέλω να τα κάνει μέσα στο αυτοκίνητο μόλις του έρθουν, όπως δεν θα τα έκανα και εγώ...
δεν συγκρίνω εμένα με το σκύλο φυσικά, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω, νομίζω...

πρέπει να κατάλαβει κάποια πράγματα, ακόμα και αν αφορά την τουαλέτα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
ΜάρκοςΓΔ
Εγω καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα εσυ μαλλον οχι τι θελω να πω εγω..
Ενας σκυλος που ξερει οτι του επιτρεπεται να κανει τσισα του στο μπαλκονι περα απο τη βολτα του (οπου κανει καθε τρεις κ λιγο) δε σημαινει οτι θα κανει μεσα στο αυτοκινητο, ουτε στο σπιτι φιλης που παμε για καφε, ουτε στη καφετερεια, ουτε ουτε ουτε..
Αλλα να κανει τσισα (ειδικα τσισα) μονο τρεις φορες (δυο στην προκειμενη απ'οτι καταλαβα) για μενα δεν ειναι σωστο κ απλα αναρωτηθηκα αν ισχυει το ιδιο κ για σενα κ ακριβως επειδη δεν συμφωνουμε μαζι σου σου απανταμε με επιχειρηματα οπως ειπες.
Αποψη σου ομως οπως κ αποψη μου οποτε ας μεινει ετσι..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Απλώς η νοοτροπία του να τα κάνει ο σκύλος στο μπαλκόνι/μέσα στο σπίτι σε κάποιο σημείο κτλ και όχι στην βόλτα δίνει την εντύπωση ότι ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολείται!

Το θέμα είναι πρακτικό!Αν δεν σε πειράζει να καθαρίζεις το μπαλκόνι ή να σφουγγαρίζεις κάθε 3 και λίγο το πάτωμα ή να καθαρίζεις το αμάξι ας πούμε δεν τίθεται θέμα!
Γι'αυτό λοιπόν για να μην πάθουμε υπεκόπωση/λουμπάγκο/μας πέσει η μεσούλα μας μαθαίνουμε τον σκύλο να τα κάνει έξω!

Κανένας δεν καταπιέζεται!Όλοι μας περιμέναμε να τελειώσει το μάθημα για να πάμε τουαλέτα, να τελειώσει η ταινία για να σηκωθούμε να πάμε τουαλέτα, να να να κτλ!Δεν είναι καταπίεση θεωρώ αλλά κάποιου είδους ρολόι στην ανάγκη μας!
Δεν παθαίνει κάτι ο σκύλος!Αν είναι να σκάσει η φούσκα θα τα αφήσει είτε ξέρει το έξω=κατούρημα είτε δεν το ξέρει!
Δεν κάνει την ανάγκη του ο σκύλος κάθε 3 και λίγο!

Προσπαθήστε να βρείτε την καταπίεση και να την διορθώσετε είτε είναι ψυχολογική είτε σωματική σε άλλα πράγματα και όχι στις ώρες που θα βγαίνει ο σκύλος για αφόδευση ή κατούρημα!

Φυσικά τα παραπάνω δεν αφορούν κουτάβια που δεν ξέρουν να διαχειριστούν την κυστούλα τους...

Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά offtopic!Θα ήταν προτιμότερο να κάνουμε το απλό...να απαντήσουμε έστω και σε αυτό το κατά πολλούς λανθασμένο ερωτηματολόγιο...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Απλώς η νοοτροπία του να τα κάνει ο σκύλος στο μπαλκόνι/μέσα στο σπίτι σε κάποιο σημείο κτλ και όχι στην βόλτα δίνει την εντύπωση ότι ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολείται!
Aν ο ιδιοκτητης του δεν ασχολειται ο σκυλος θα τα κανει κ στο αυτοκινητο και στο σπιτι του φιλου κ στα μαγαζια (δλδ οπου τον αφηνουν να μπει) οποτε μη λεμε οτι θελουμε..
Και ναι μπορει να παθει κατι οσον αφορα το να κρατα τα τσισα του τοσες ωρες..
Τεσπα.. καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο για τον σκυλο του ακομη κ αν "δίνει την εντύπωση ότι ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολείται!"

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
    Μεσσημέρι και βράδυ, πάντοτε μετά την βόλτα.
    Αναλόγως.Εγώ δεν τρώει πάντα σε σταθερές ώρες, ενώ το σκυλί ναι.
    Στην βόλτα.
    Όπου θέλει.Στον καναπέ/κρεβατάκι/κρεβάτι/κρεβάτι μου
    1 φορά τον μήνα νύχια, χτένισμα ανάλογα αν είναι εποχή που μαδάει ή όχι!
    Στο χτένισμα της αρέσει, πλέον και μετά από πολύ προσπάθεια, και στο κόψιμο νυχιών κάθεται ήρεμη.
    Δεν έχει παιχνίδια, μόνο μασουλητήρια.
    Ποτέ χωρίς λουρί σε μη περιφραγμένο χώρο.Και πάντα ελέγχεται.
    Καθημερινά στις βόλτες.
    Μια φορά την εβδομάδα με φιλικό σκυλί, και όταν φιλοξενώ κάποιο.
    Ποτέ χωρίς να είμαι παρών.Ανάλογα πόσο συχνά έρχονται φίλοι ή πάμε εμείς.
    Όταν έχω μάθημα.
    Καθημερινά

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Aν ο ιδιοκτητης του δεν ασχολειται ο σκυλος θα τα κανει κ στο αυτοκινητο και στο σπιτι του φιλου κ στα μαγαζια (δλδ οπου τον αφηνουν να μπει) οποτε μη λεμε οτι θελουμε..
Και ναι μπορει να παθει κατι οσον αφορα το να κρατα τα τσισα του τοσες ωρες..
Τεσπα.. καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο για τον σκυλο του ακομη κ αν "δίνει την εντύπωση ότι ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολείται!"
Αν πάρουμε έναν σκύλο που έχει μάθει να τα κάνει έξω και τον πάμε σε σπίτι φίλου ή κατάστημα θα σε ειδοποιήσει να τον πας έξω...
Αν πάρουμε έναν σκύλο που έχει μάθει να τα κάνει μέσα στο σπίτι και τον πάμε σε σπίτι φίλου θα τα κάνει κάποια στιγμή μέσα στο σπίτι του φίλου...
Απλώς δεν έχει τύχει να κάτσει ο σκύλος τόσες πολλές ώρες στο σπίτι του φίλου ή στο κατάστημα ή στο αυτοκίνητο κτλ για να το διαπιστώσεις...για άσ'τον να δεις πως θα τα αφήσει και όχι γιατί έσκασε από το κατούρημα αλλά γιατί έτσι έχει μάθει...

Φυσικά κάνει ο καθένας ότι θέλει απλώς ξαναλέω ότι είναι η νοοτροπία έτσι τουλάχιστον από αυτά που βλέπουμε...οι περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι επειδή δεν ήθελαν να καταπιέσουν το ζώο στο να κατουράει 3 φορές την μέρα αλλά στο ότι βαριόντουσαν να τον βγάλουν έξω ή ότι δεν έχουν χρόνο μέσα στη μέρα τους ή ότι τον βγάζουν ΜΟΝΟ μια φορά την ημέρα ή ότι δεν τον έμαθαν σωστά να κατουράει έξω και ότι είχαν ανοχές στο να κατουράει μέσα!

Προστάτη μέχρι στιγμής από την κράτηση ούρων λίγα σκυλιά έχουν πάθει...
Απίβδηση μέχρι στιγμής έχουν πάθει πολλοί ιδιοκτήτες επειδή δεν έμαθαν στον σκύλο τους να ουρεί έξω...με συνέπεια να είναι ΚΑΙ αδέσποτο μετά από καιρό ο σκύλος επειδή δεν αντέχουν να καθαρίζουν και ότι βρωμάει όλο το σπίτι...αμφιβάλλεις μήπως και σε αυτό?Έχω πολλά επιχειρήματα αν θέλεις να σου απλώσω...

Και δεν τρελαίνεται κανείς...λέμε ο καθένας αυτά που βλέπουμε και που συναντάμε καθημερινά από ιδιοκτήτες σκύλων...
Εγώ προσωπικά τουλάχιστον αυτές τις παραπάνω υπογραμμισμένες δικαιολογίες ακούω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97