Είναι πραγματικά άρρωστο;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πάντα είχα μια απορία , έτσι λοιπόν αποφάσισα σήμερα να τη μοιραστώ μαζί σας .
Στις περισσότερες ανακοινώσεις απώλειας ζώου 8 στις 10 δηλαδή έχω δει να γράφουν το εξής : χάθηκε ο τάδε σκύλος στην τάδε περιοχή με αριθμό τάδε .
Είναι άρρωστος και χρειάζεται θεραπεία , επικοινωνία στο τηλ. -----------------------
Δε ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απολεσθέντων σκύλων να είναι άρρωστο .
Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι είναι ένας τρόπος να αποτρέψεις κάποιον που θα τον βρει να τον κρατήσει, αλλά αυτό διαπιστώνεται εύκολα με μια ιατρική εξέταση .
Μήπως τελικά το πραγματικά άρρωστο σκυλάκι έχει υποστεί εγκατάλειψη και η όλη διαδικασία ανεύρεσης και δήλωσης απώλειας είναι απλά για να μη μας κυνηγήσουν νομικά που το πετάξαμε;

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
...........αμφιβάλω ότι στην Ελλάδα θα διωχθεί κάποιος ότι εγκατέλειψε άρρωστο ή μη ζώο.......

περισσότερο τείνω να συμφωνήσω ότι η αρρώστια του σκύλου δηλώνεται για τους λόγους που προανέφερες ή για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους φιλόζωους.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σε καποιες περιπτωσεις ειναι πραγματικο, σε καποιες γινεται για το λογο που ανεφερες αρχικα... τι σημασια εχει ?
Και γω δε νομιζω οτι καποιος που εγκαταλειψε το σκυλο του θα βαλει αγγελια... μπααααα

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σε περιπτώσεις που χάθηκε κ μπορεί να είναι καθαρόαιμο (ή και όχι και απλά να το αγαπάνε πολύ) ίσως να αναφέρουν το ότι είναι άρρωστο για να μην το κλέψει κάποιος!?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Mπα το αποκλείω. Εγώ έχω σκεφτεί ότι κάποια όντως είναι άρρωστα για κάποια άλλα ίσως γράφεται για να αποτραπεί πιθανή κλοπή του ζώου. Πάντως να πάω να το πετάξω στοβουνό και μετά να βάλω αγγελία μου φαίνεται τραβηγμένο, κι αν το βρουν και μου το φέρουν; :eek:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το πιο πιθανο(αν το γραφουν ψευδως οπως υποννοεις) ειναι για να κανουν εκκληση στα συναισθηματα οσων διαβασουν την αγγελια και να δειξουν περισσοτεη προσοχη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ σε κάποια από τα αφισάκια που είχα κολλήσει οταν έχασα την Ράνυ, είχα γράψει πως κάνει θεραπεία ή κάτι τέτοιο αν δεν κάνω λάθος.
Το σκυλί ήταν και είναι μια χαρά.
Το έγραψα για να αποτρέψω κάποιον που θα την βρει να την κρατήσει..Με παρότρυνε πολύς κόσμος να το κάνω, προφανώς τις περισσότερες φορές που αναγράφεται μπορεί να μη ισχύει.
Μπορεί να ακούγεται λίγο χαζό, αλλά πάνω στον πανικό σου τι να λέμε τώρα ρε παιδιά, είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν να χάσεις τον σκύλο σου..

Βέβαια στην περίπτωση μας τα αφισάκια δεν βοήθησαν και τόσο, αλλά μάλλον η Ράνυ καταχάρηκε τις βόλτες σε όλη την πόλη για να τα ξεκολλήσουμε όταν την βρήκαμε..

Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι είναι ένας τρόπος να αποτρέψεις κάποιον που θα τον βρει να τον κρατήσει, αλλά αυτό διαπιστώνεται εύκολα με μια ιατρική εξέταση .
Το χ,ψ παιδάκι που θα το βρει και θα θέλει να το πάρει ή κάποιος που θα το χώσει στην αυλή του, δεν παίζει να το πάει για εξετάσεις..Ακόμα και αν το πάει, θα το μάθεις επειδή λογικά ο κτηνίατρος θα ελένξει για μικροτσιπ..Στην περίπτωση μου, που για κάποιον ηλίθιο λόγο είχα αμελήσει το θέμα του τσιπ, είχα ενημερώσει και είχα δώσει φώτο σε όλα τα κτηνίατρια της πόλης (και αυτό είναι το λογικό να κάνει όποιος έχασε σκύλο) άρα ακόμα και να θέλανε να το ελενξουν θα με ειδοποιούσε ο κτηνίατρος ότι έχουν τον σκύλο μου.

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
ΟΚ με πείσατε , απλά επειδή έχω παρακολουθήσει δυο περιστατικά που κάποιος πέταξε το σκυλί του , ο ένας έβαζε αφίσες για να μη τον κράξουν στη πολυκατοικία και ο δεύτερος για να μη τον πάρει χαμπάρι η γυναίκα του . (το δεύτερο σκυλί ήταν όντως άρρωστο και δε γούσταρε ο τύπος να πληρώνει .
Και οι δυο περιπτώσεις μηνύθηκαν

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Πάντα είχα μια απορία , έτσι λοιπόν αποφάσισα σήμερα να τη μοιραστώ μαζί σας .
Στις περισσότερες ανακοινώσεις απώλειας ζώου 8 στις 10 δηλαδή έχω δει να γράφουν το εξής : χάθηκε ο τάδε σκύλος στην τάδε περιοχή με αριθμό τάδε .
Είναι άρρωστος και χρειάζεται θεραπεία , επικοινωνία στο τηλ. -----------------------
Δε ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απολεσθέντων σκύλων να είναι άρρωστο .
Μήπως τελικά το πραγματικά άρρωστο σκυλάκι έχει υποστεί εγκατάλειψη και η όλη διαδικασία ανεύρεσης και δήλωσης απώλειας είναι απλά για να μη μας κυνηγήσουν νομικά που το πετάξαμε;
Πολύ σωστή παρατήρηση!!Στο μυαλό μου είσαι!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ