Είναι να μην αρχίσει..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ο Άραγκον κοντεύει να φτάσει 12 μηνών, λόγω ενός μικροπροβλήματος με το πόδι του το σκυλόπαρκο είχε κοπεί για περίπου ένα μήνα, όπως και οι μακρυνές βόλτες, πράγμα που άλλαξε μιας και το πόδι καλυτέρευσε πολύ. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως όταν ασχολείται με κάτι κολλάει, για παράδειγμα αν είναι στο κήπο και φωνάζει σε σκυλί το οποίο είναι απ'εξω(είτε εγώ είμαι επίσης στον κήπο είτε μέσα στο σπίτι) δεν καταλαβαίνει τίποτα εκτός κι αν πάω στο ένα μέτρο και του πω κάτι του τύπου "έλα εδώ Άραγκον.. όλα καλά, ηρέμησε" και τον χαϊδέψω ή τον φωνάξω να μπει μέσα στο σπίτι. Όταν είναι μέσα και ακούει γαβγίσματα συνήθως τα αγνοεί αλλά καμιά φορά πηγαίνει όπου βρει ώστε να έχει ορατότητα (μπαλκόνι, παράθυρο) και ρίχνει 2-3 γαβγίσματα. Συνήθως μέσα δε του το επιτρέπω καθόλου και μόλις τον δω οτι πάει να φωνάξει του το κόβω αμέσως. Πιθανολογώ οτι αυτό με το γάβγισμα προέκυψε απο το γεγονός οτι απο κουτάβι στα περισσότερα σπίτια απο τα οποία περνούσαμε και είχαν σκύλο του γάβγιζαν και αρχικά φαινόταν να φοβάται κιόλας, εγώ συνέχιζα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, το ίδιο κάνω και τώρα στη βόλτα και αν δε γαβγίσει συνήθως σταματάω και του κάνω χαρές. Για κάποιο λόγο φωνάζει στα σκυλιά μόνο απο μακρυά, όταν έρχονται κοντά παίζει, μυρίζει κλπ χωρις κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι το ένα θέμα μου λοιπόν.. οτι πολλές φορές φωνάζει επίμονα σε σκυλιά και δε σταματάει αν δεν πας ακριβώς δίπλα του να του το επιβάλεις. Αρχικά πίστεψα οτι είναι λόγω του οτι έχει ενέργεια την οποία δε του έδινα την ευκαιρία να "βγάλει" απο μέσα του λόγω ποδιού, αλλά βλέπω πως συνεχίζει και το κάνει.

Το δεύτερο θέμα μου είναι πως σήμερα αρπάχτηκε με το σκυλο ενός φίλου μου... "αρπάχτηκε" τώρα.. ψιλογρίλισαν, φώναξαν και πηγε ο άλλος απο κάτω και ο δικός μου απο πάνω μέχρι που τα χωρίσαμε. Και όλος αυτός ο χαμός επειδή ο άλλος είχε κάτι φαγόσιμο στο στόμα και τον πλησίασε ο δικός μου, το άλλο σκυλάκι φαινόταν να είναι κάπως κτητικό με το φαγητό του αλλά ο Άραγκον δεν έχει γυρίσει να γρυλίσει ποτέ σε άλλο σκύλο, ούτε καν οταν του επιτέθηκε ένας και τον δάγκωσε. Έπειτα, στο σκυλόπαρκο άρχισε να φωνάζει σε ένα σκυλί (υπο την ασφάλεια του λουριού βέβαια.. οταν τον είχα λυτό δεν έκανε τσαμπουκάδες) το οποίο επίσης του φώναζε και μου πήραν τα αυτιά.. σταμάτα να του λέω τίποτα αυτός, τέλος πάντων κάποια στιγμή τον ηρέμησα (φοβόμουν κιολας μη γίνει τίποτα με δαγκώματα κλπ γιατι τον έβλεπα τον άλλον οτι είχε βγάλει δόντια) και τον πήρα και φύγαμε αλλά δυσκολεύομαι πολυ να καταλάβω γιατί τέτοια συμπεριφορά.. με εκείνο το σκυλί πριν μερικούς μήνες έπαιζαν. Επίσης να αναφέρω οτι η ιδιοκτήτριά του τον είχε δεμένο, ο δικός μου πλησίασε, του φώναξε ο άλλος και μετά ο δικός μου έφυγε. Όταν τον έδεσα εγώ ήταν που άφησε η κυρία λυτό τον δικό της και έγιναν τα παραπάνω. Όχι οτι κατηγορώ κάποιο απο τα σκυλιά που ανέφερα παραπάνω, με του δικού μου τη συμπεριφορά προβληματίζομαι.

Last edited:

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Μεγαλωνουν και τσαμπουκαλευοντε...φτιαχνουν χαρακτηρα δεν ειναι πλεον μικρα κουταβια (μωρα).
Οσο για το οτι γαβγιζει απο μακρυα αλλα μολις ερθουν κοντα τα αλλα... μαλλον για ανασφαλεια μου μοιαζει...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Οσο για το οτι γαβγιζει απο μακρυα αλλα μολις ερθουν κοντα τα αλλα... μαλλον για ανασφαλεια μου μοιαζει...
Πιθανότατα.. ξέχασα να πω οτι αυτό γίνεται μόνο υπο την ασφάλεια του λουριού, αν τον έχω λυτό στο πάρκο και δει σκυλι δε φωνάζει, πηγαίνει απλά να το γνωρίσει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul