Είναι δυνατόν;

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Μόλις γυρίσαμε από την βόλτα με το σκυλί και συνέβη κάτι αστείο.

Έχω ένα Amstaff 1 χρόνου και κάτω από ένα αμάξι βγήκε μια γάτα με άγριες διαθέσεις και άρχισε να έρχεται απειλητικά προς τον σκύλο και τι βλέπω ο σκύλος να έχει φοβηθεί και να τρέχει και να με τραβάει μαζί του και η γάτα να συνεχίζει να έρχεται, μην φανταστείτε καμιά γάτα θηρίο ήταν ένα γατάκι μικρού μεγέθους.. Από την μια μου φάνηκε πολύ αστείο και από την άλλη ξαφνιάστηκα με αυτό, αυτό το λέω επειδή έχω παρατηρήσει στον σκύλο ότι φοβάται πολύ κάποια πράγματα..

Όπως πχ στον δρόμο (στην βόλτα) κάθεται σε σημεία σκοτεινά κυρίως (όχι πολύ) και πέφτει κάτω και αρχίζει να τρέμει, λέω την πρώτη φορά ε εντάξει κάτι θα έγινε αλλά αυτό συνέβη πολλές φορές. Μερικές φορές όταν κρατάω μπουκάλι και του το δείχνω αρχίζει και φωνάζει τρομαγμένο ή όταν βλέπει κάτι σε σχήμα κονταριού το ίδιο, όταν περνάμε γέφυρα αρχίζει και τρέμει κυριολεκτικά, για όσους δεν ξέρουν ας διαβάσουν και αυτό http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/το.χτύπησε.αυτοκίνητο-21841/ Αναρωτιέμαι μήπως ο εκτροφέας το κακομεταχειρίζονταν γιατί δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ το σκύλο και αρχίζω να ανησυχώ.

Τους τελευταίους 2 μήνες όταν το φωνάζω σαν να φοβάται γενικά, αν ακούσει θόρυβο στιγμιαίο αρχίζει και κάνει όπως παραπάνω. Τι να κάνω; Σας έχει συμβεί και εσάς;

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το σκυλί απο ποιά ηλικία είναι μαζί σου?
Απο την πρώτη μέρα έβλεπες τέτοια συμπεριφορά (φοβηκό με τα πάντα)?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και ε΄γω την ίδια ερώτηση θα έκανα...Αν έδειχνε τα ίδια σημάδια από κουτάβι, τότε δεν το αντιμετώπισες σωστα όταν ήταν μωρό. Αν αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε ξαφνικά, τότε κάτι πρέπει να τον φόβισε πάρα πολύ και δεν το πήρες είδηση. Με τους δυνατούς θορύβους πως τα πάει? Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον σκύλο? Μήπως έχει φάει ξύλο η κλωτσιά η οτιδήποτε από κάποιον άλλον?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Στο άλλο θέμα του λεει οτι το χτύπησε αμάξι το σκυλί, δεν ξερω αν παίζει ρόλο

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν αποκλείεται να έχει επηρεάσει και αυτό τις φοβίες του σκύλου...αλλά συνήθως όταν χτυπηθούν απο αυτοκίνητο μαθαίνουν να προσέχουν τα αυτοκίνητα , όχι να φοβούνται μπουκάλια και κοντάρια...η να τρέμουν στο δρόμο. Με τα άλλα σκυλιά πως αντιδράει όταν τον πλησιάζουν?

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Τι σκυλί είναι από 3 μηνών περίπου μαζί μου, όχι δεν φοβότανε ποτέ. Όσοι είναι στην οικογένεια ασχολούνται με το σκυλί αλλά πάντα με αγάπη ποτέ με ξύλο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το χτύπησε κάποιος.

Με τα άλλα σκυλιά παίζει κανονικά, ποτέ δεν αρπάχτηκε με κάποιο σκύλο ή κάτι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προσπάθησε να θυμηθείς τι έγινε στη ζωή του γενικά η στη καθημερινότητα του όταν ξεκίνησε να φοβάται. Αν μέχρι ένα σημείο ήταν οκ, τότε βρίσκοντας τι τον φόβισε θα ξέρεις και πως να το αντιμετωπίσεις...
Επίσης, αν φοβάται το μπουκάλι πχ, άστο κάτω στο πάτωμα για να το μυρίσει, χωρίς να του δώσεις και πολύ σημασία, το ίδιο και με το κοντάρι. Ο δικός μου ξαφνικά, (6 μηνών) ανακάλυψε ότι φοβάται τους πράσινους κάδους σκουπιδιών και τις σκιές των δέντρων το βράδυ που πάμε βόλτα...Για τους κάδους πλησίασα πρώτη εγώ , εκείνος με ακολούθησε , μύρισε με τεντωμένη ουρά και αυτιά και αυτό ήταν...
Με τις σκιές, ξεκίνησα και κάναμε την ίδια διαδρομή (σύντομη) και το πρωί και το σούρουπο και το βράδυ. Το ξεπεράσαμε μέσα σε 2,3 μέρες...

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Προσπάθησε να θυμηθείς τι έγινε στη ζωή του γενικά η στη καθημερινότητα του όταν ξεκίνησε να φοβάται. Αν μέχρι ένα σημείο ήταν οκ, τότε βρίσκοντας τι τον φόβισε θα ξέρεις και πως να το αντιμετωπίσεις...
Επίσης, αν φοβάται το μπουκάλι πχ, άστο κάτω στο πάτωμα για να το μυρίσει, χωρίς να του δώσεις και πολύ σημασία, το ίδιο και με το κοντάρι. Ο δικός μου ξαφνικά, (6 μηνών) ανακάλυψε ότι φοβάται τους πράσινους κάδους σκουπιδιών και τις σκιές των δέντρων το βράδυ που πάμε βόλτα...Για τους κάδους πλησίασα πρώτη εγώ , εκείνος με ακολούθησε , μύρισε με τεντωμένη ουρά και αυτιά και αυτό ήταν...
Με τις σκιές, ξεκίνησα και κάναμε την ίδια διαδρομή (σύντομη) και το πρωί και το σούρουπο και το βράδυ. Το ξεπεράσαμε μέσα σε 2,3 μέρες...
Κατερίνα είπες την μαγική λέξη "σκιές δέντρων" και εμένα αυτό φοβάται, τα περισσότερα ξεκίνησαν μετά το http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/το.χτύπησε.αυτοκίνητο-21841/ στο σκοτάδι σε συνδυασμό με σκιά φοβάται πολύ.

Το μπουκάλι από πολύ πιο πριν το φοβάται, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω αυτά που λες σε πολλές επαναλήψεις αν και το έχω ξανακάνει, πίστευα ότι επειδή ήταν κουτάβι για αυτό. Δεν έχει από τι άλλο να φοβάται δεν έχει συμβεί κάτι, πρέπει να το κακομεταχειρίζοτανε ο εκτροφέας. Αυτό πιστεύω..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ