Είμαστε Φιλόζωοι;

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Είναι στα αλήθεια αφοπλιστικό και πραγματικά μου φέρνει νευρικότητα το βλέμμα εκείνων όπου στη θέα ενός καθαρόαιμου σκύλου έχουν εκείνη την απορία του «ποιος ο λόγος ενός αγορασμένου σκύλου αφού υπάρχουν τόσα και άλλα τόσα αδέσποτα».
Είναι πραγματικότητα! Ξέρω ότι πολλοί θα έχετε τις αντιρρήσεις σας όπως η καλή υγεία, σταθερός χαρακτήρας και μορφολογία που προσφέρει η εκτροφή σκύλου, αλλά όταν αυτό δεν αφορά μια συγκεκριμένη φυλή για μια εξειδικευμένη εργασία τότε ίσως να μην δικαιολογεί την αγορά ενός τέτοιου σκύλου. Έχουμε το άτομο επειδή είμαστε φιλόζωοι τότε το θέμα αρχίζει με το ποιος είναι ο ορισμός του «φιλόζωου».
Είναι δύσκολο να περιοριστείς σε μερικές λέξεις, Φιλόζωος είναι εκείνος που δεν είναι Σπισιστής. Η έννοια του Σπισισμού αναφέρεται στην έμμεση η άμεση εκμετάλλευση των ειδών που κατοικούν μαζί μας στον πλανήτη Γή επιβάλλοντας την ανωτερότητα των Ανθρωποειδή με βίαιες ή όχι συμπεριφορές.
Έτσι ένας βοσκός με Ελληνικούς Ποιμενικούς δεν μπορεί να θεωρηθεί Φιλόζωος ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε έναν εκτροφέα bullterrier αναπαράγοντας άτομα να έρθουν σε σύγκρουση με έναν ταύρο, ούτε ένας κυνηγός με τους ιχνηλάτες του… και ο κατάλογος μακραίνει.
Ένας εκτροφέας χοίρων, βοοειδών, πτηνών, αλόγων, δεν χαρακτηρίζονται από φιλοζωία, έχοντας έναν σκύλο στην ζωή μου δεν με κάνει φιλόζωο, ίσως μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα το γεγονός αν χωρίζαμε σε τρεις εξής κατηγορίες: καπνίζοντες-μη καπνίζοντες-αντί καπνιστές. Όπου αντί καπνιστές- φιλόζωοι. Είμαστε σε μια ενδιάμεση φάση και όχι στην τελευταία. Είναι πολύ μεγάλο το βήμα να καταταχθούμε στην τελευταία κατηγορία.
Με μία απαγωγική διαδικασία σκέψης η μη φιλοζωία είναι καταστροφή του περιβάλλοντος, ας μην φανεί παράξενο όταν εγώ καταναλώνω κρέας και το έχω ανάγκη η παραγωγή του θα προσπαθήσει να φθάσει στο μάξιμουμ με αλλοιωτικό αποτέλεσμα και για το ίδιο το ζώο αλλά και για τον Πλανήτη Γη.
Δυστυχώς είναι δομημένες οι κοινωνίες έτσι ώστε να πιστεύετε ότι το κρέας και άλλα τινά είναι απαραίτητο, είναι μια μη-φιλοζωική στάση ζωής ολωσδιόλου λάθος και ταπεινωτική για την ίδια μας την νοημοσύνη, διότι έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε Πολιτισμένοι .
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=med

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τελικά...για να καταλαβω..δεν είμαστε φιλόζωοι επειδη έχουμε καθαρόαιμα?
Επειδη τρώμε κρέας?
Επειδη καπνίζουμε?
Κάτι δεν έπιασα σωστά στο κέιμενο της peta...μάλλον..:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εδώ κολλάει και το θέμα με τα σκυλοπάρκα στην αμερική της Σάρα

η πέτα δεν πιάνεται-είναι πολύ αμερικανιά...
χάνει λίγο και η μετάφραση αλλά όπως και να έχει

εγώ κατάλαβα ότι
"βρήκαμε τάργκετ γκρούπ χωρίς αγορά και έπρεπε να την δημιουργήσουμε" είπε ο γκολντεν μπόι και τώρα έχουν πάρει έναν αυτόματο λογογράφο-έχουν βάλει μέσα λέξεις κλειδιά και λένε

Είναι στα αλήθεια αφοπλιστικό και πραγματικά μου φέρνει νευρικότητα το βλέμμα εκείνων όπου στη θέα ενός καθαρόαιμου σκύλου έχουν εκείνη την απορία του «ποιος ο λόγος ενός αγορασμένου σκύλου αφού υπάρχουν τόσα και άλλα τόσα αδέσποτα».

Είναι πραγματικότητα!

και

Δυστυχώς είναι δομημένες οι κοινωνίες έτσι ώστε να πιστεύετε ότι το κρέας και άλλα τινά είναι απαραίτητο,

την μακ@κία επιστήμη και την τρίχα τριχιά-
και
Εμπρός για την τριχοτόμηση της τρίχας (έχουμε και μπλουζάκι για το άνιουαλ μίτινγκ τριχοτριχοτόμησης ,μόνο θρι ντόλαρς) (τα λεφτά πάνε για διάσωση αδέσποτων,τα βάζουμε σε θάλαμους αερίων και μετά τα φυλάμε σε ψυγεία για να μην μυρίσουν τα καημένα γιατί είμαστε πραγματικοί φιλόζωοι και κρέας τρώμε μόνο σε κλειστά λάντς)

Τα καθαρόαιμα ζώα και η κρεοφαγία μας μαράνανε

όχι η απληστία και η ατιμία

όταν η γουρούνα της οικογένιας ήταν ο μόνος τρόπος να εβιβιώσει ολόκληρη η οικογένεια τον χειμώνα που ερχόταν (στο σουφλί,όχι στο έλ έι) την τρώγαν γιατί ήταν σπισιστές...ώς το μεδούλ

Σώσων κύριε απ την καρα-αμερικανιλα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εσύ τώρα δηλαδή, μας βοήθησες να καταλάβουμε τι ήθελε να πει ο ποιητής; :-k

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εσύ τώρα δηλαδή, μας βοήθησες να καταλάβουμε τι ήθελε να πει ο ποιητής; :-k

όχι
κυρίως σας απέτρεψα απ το να κάνετε τον κόπο

παρόλα αυτά πιστεύω ότι φταίει και η μετάφραση αρκετά-αν κάποιος σκάει να καταλάβει ίσως να πρέπει να διαβάσει το αγγλικό(αμερικάνικο:D)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
γραικε κυνοδοντες και φρονιμητες εχεις ;

τους εβγαλες απο φιλοζωια ;

τους εχεις λογω σπισισμου ;

για τις ευθανασιες της PETA τι εχεις να πεις ;

φιλοζωια , διαστροφη ή μεσσιανισμος ;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γραικε, για να σε βοηθησω στο ερωτημα σου θα σου πω ότι σε παλιες συζητησεις εχουμε καταληξει ότι όχι δεν ειμαστε φιλοζωοι και παιζεται αν και κατά ποσο ειμαστε κυνοφιλοι.

(ας ριξουμε λιγο λαδι στη φωτια :D)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνησω με τον Άρη...καινούργια μέλη μας βρίζουν ότι δεν είμαστε φιλόζωοι...ότι δεν φερόμαστε καλα στα σκυλιά μας...κλπ,κλπ
Τελικά ρε παιδιά...αναρωτιέμαι...μήπως τελικά δεν ειμαστε φιλόζωοι...η ζωόφιλοι..
Μήπως να αναθεωρησω ? Μπερδευτηκα τώρα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Α δεν είναι τιποτα. Εχει ξανασυμβει. Μπαινουν δυο τρεις ταυτοχρονα, κανουν την πλακα τους, μας βριζουν και μας κατηγορουν και μετα από λιγες μερες εξαφανιζονται.
Πιθανοτατα παλια μπανιαρισμενα μελη.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Εντάξει λοιπόν... να συνεχίσω εγώ που είμαι καινούργιο άπειρο μέλος, άνευ μπάνιου?

Κατά ένα μέρος συμφωνώ με το ότι φιλόζωος δε θεωρείται αυτός που επιδιώκει να έχει στην κατοχή του μία συγκεκριμένη ράτσα, ή που ενδιαφέρεται για το σκυλί του μόνο.

Παρόλα αυτά η ενασχόλησή μου με τα αδέσποτα με έκανε σιγά σιγά να αποδέχομαι ότι "ναι, οκ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κόλλημα με μία και μονο ράτσα και θα ήθελαν ένα καθαρόαιμο" και τελικώς τίποτε μεμπτό δεν υπάρχει σε αυτό. Όμως εδώ μιλάμε για έναν κυνόφιλο και όχι φιλόζωο.

(ναι ναι, ρίχνω λάδι στη φωτιά)

Τώρα, σχετικά με την... φυτοφαγία, ε, όχι, ανατομικά παμφάγα όντα είμαστε. Ναι, δε συμφωνώ με τον τρόπο παραγωγής (υπερπαραγωγής) των κρεάτων, αλλά όχι ότι είμαστε και φυτοφάγοι! Μην τα ισοπεδώσουμε όλα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εσυ εισαι καλε το απειρο μελος? :eek::paja1:
Εσυ εχεις απειρη εμπειρια και ταλεντο!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, παρόλα αυτά άπειρη είμαι. Και ως μέλος στο φόρουμ και στην ενασχόλησή μου με τα ζώα. Απλώς είχα κάποιες εμπειρίες :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως, αν η PETA είναι ο ορισμός της φιλοζωίας, τότε εγώ σίγουρα δεν είμαι φιλόζωος και να σας πω την αλήθεια μάλλον θα το θεωρώ προσβολή να με αποκαλέσει κάποιος φιλόζωο.....

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Προφανώς και εδώ δεν είναι ο σχολιασμός της PETA, που γνωστό το έργο της, αλλά το κείμενο που παρετέθει.

Όσον αφορά τα της ΡΕΤΑ, ούτε και γω συμφωνώ με αυτά τα διεστραμμένα που κατά καιρούς έχω διαβάσει. Παρόλα αυτά με θεωρώ φιλόζωη και όχι κυνόφιλη και οφείλω να ομολογήσω ότι η ΡΕΤΑ έχει δώσει "διαστάσεις" και δημοσιότητα σε πολλά θέματα που για χρόνια ήταν στη σκιά.

Δυστυχώς η φιλοζωία τόσο στον κόσμο ολόκληρο, όσο και κυρίως στο Ελλαντιστάν τείνει στα όρια του "γραφικού" και αυτό είναι που πρέπει να αναρωτηθούμε όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τα ζώα. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας του γιατί πολλές φορές μπορεί να μοιάζουμε "απωθητικοί", "γελοίοι" κλπ. Εϊναι ο τρόπος προσέγγισης του κοινού, η "κλάψα" και η "μουρμούρα" που συνεπάγονται και γενικότερα όλο το "image". Σε μία εποχή που η εικόνα μετράει όσο ποτέ οι φιλόζωοι πρέπει να εξελιχθούν προκειμένου ο λόγος τους να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση, έστω και αν τα επιχειρήματα είναι σωστά.

Άρα εγώ θέτω το ερώτημα, γιατί κατά τη γνώμη σας η φιλοζωία είναι γραφική?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η ΡΕΤΑ σκοτώνει περίπου το 90% απο τα ζώα που πέφτουν στα χέρια τους, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν βρεί σπίτια σε κάτω απο 100 σκυλιά και έχουν εξολοθρευσει χιλιάδες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
γιατί υπάρχει μισανθρωπία . -
όλα γραφικά είναι απο εκεί και πέρα

επίσης όλα αυτά τα ΜΚΟ σαν την peta που στην ουσία είναι αυτό που είπα παραπάνω ("βρήκαμε τάργκετ γκρούπ χωρίς αγορά και έπρεπε να την δημιουργήσουμε")
έρμαια του καπιταλιστικου συστήματος (όπου όλα είναι αγορά και όλοι είμαστε καταναλωτές) ακόμα κι αν η αρχική σύνθεση ήταν όντως ΜηΚερδοσκοπική ,όταν κάποια γκόλντεν (μπόις ,όχι λαμπ) συνειδητοποίησαν τα περιθώρια κέρδους απο εράνους/επιδοτήσεις/μπλουζάκια κλπ ,άλωσαν την ΜΚΟ και την έκαναν σκέτο ΚΟ-και όλα γίνονται όλο και πιό γραφικά

και τελικά
φιλόζωοι είναι οι χορτοφάγοι?τα φυτά δεν έχουν ζωή?ξέρεις πόσα ζώα ζούν πάνω στα χόρτα?ραπανάκια για την όρεξη

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
επίσης όλα αυτά τα ΜΚΟ σαν την peta που στην ουσία είναι αυτό που είπα παραπάνω ("βρήκαμε τάργκετ γκρούπ χωρίς αγορά και έπρεπε να την δημιουργήσουμε")
έρμαια του καπιταλιστικου συστήματος (όπου όλα είναι αγορά και όλοι είμαστε καταναλωτές) ακόμα κι αν η αρχική σύνθεση ήταν όντως ΜηΚερδοσκοπική ,όταν κάποια γκόλντεν (μπόις ,όχι λαμπ) συνειδητοποίησαν τα περιθώρια κέρδους απο εράνους/επιδοτήσεις/μπλουζάκια κλπ ,άλωσαν την ΜΚΟ και την έκαναν σκέτο ΚΟ-και όλα γίνονται όλο και πιό γραφικά

Καλημέρα
συμφωνώ απόλυτα με τα περί καπιταλισού,

το βιντεάκι θα μπορούσε να ειναί σε οποιδήποτε ιστοσελίδα ας μην γίνουμε του μια φορά ενός του χαρίζαν εναν γάιδαρο και τον κοίταγε στα δόντια.
Θέλω απλά να πω περι φυτοφαγίας οτί το πρόβλημα ειναί ριζικό οπότε χρειάζεται ακρέες συμπεριφορές για τα καταργηθούν τα στερεότυπα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog