Δώστε μου τα φώτα σας για θέμα τροφής

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
καλησπερα...εχω εναν λυκο 5 μηνων.απο κροκετα του δινω την royal cannin maxi junior και θελω ανα μια μερα να του δινω και κρεας..εχω αρχισει και του δινω μοσχαρακι βραστο με λιγα μακαρονια αλλα το μοσχαρι δεν συμφερει οικονομικα.του πηρα μπριζολες τωρα.γενικα τι ειναι καλο να του δινω απο μαγειρευτα κ καθε ποτε?απο φρουτα τι θα του εκανε καλο?

ευχαριστω..

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εμείς του δίνουμε χοιρινό κιμά ή συκώτι. Μία συμβουλή: μην πείς στον χασάπη ότι θέλεις το κρέας για τον σκύλο, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σου δώσει όχι καλής ποιότητας κρέας. Υποθέτω ότι το σκυλί σου είναι υγιές, άρα δεν υπάρχει ανάγκη ειδικής δίαιτας, έτσι ; Στα φρούτα εμάς μας έχει πεί η κτηνίατρος μικρές ποσότητες, ειδικά αν πρόκειται για γλυκά φρούτα. Μακριά από σταφύλι - ούτε μία ρώγα, καθώς οι τελευταίες μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι τοξικά για τα σκυλιά !

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.768
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρόσεχε μόνο με το μαγειρευτό, μην καλομάθει και μετά δεν θέλει να μυρίσει την ξηρά :)
Αν παίρνεις κοτόπουλο και δεν σου πολυαρέσει το στοίθος, μπορείς να το βράσεις και να του δώσεις (εγώ αυτό κάνω!).

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το ειναι μικρος ακομη για να δινεις κρεας με μακαρονια,αντικαθιστωντας το φαγητο του.θα του δινεις κανονικα αυτο που πρεπει να φαει,κ αν θες θα του δινεις εξτρα το κρεας μεσα στην κροκετα κ αφου τελειωσει με αυτην.οχι μαζι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
bruno, κάνε μια βόλτα και στην Διατροφή & Άσκηση, θα βρεις πληροφορίες για το τι επιτρέπεται και τι όχι να ταϊζουμε το σκυλάκι :)

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
ευχαριστω για ην αμεση ανταποκριση ολων.ειναι μικρος για κρεας?γιατι?αμα ηταν αδεσποτος τωρα τι θα ετρωγε?κροκετα?γιατι να μν του δινω απο τωρα?

λες να καλομαθει?μια φορα τις δυο μερες του δινω..αν κ δεν βλεπω να εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με το φαγητο :)....

χοιρινο ε?οποτε οι μπριζολες θα του πεφτουν ταμαμ...τωρα για δοσολογια δεν το πσυριζω και του δινω 200γραμμαρια το κρεας μαζι με λιγα μακαρονια.η κανονικη του δοσολογια σε κροκετα ειναι 175...απλα δεν το πσυριζω και πολυ οπως σας ειπα γιατι δεν ειναι κ υπερβαρος.

απο φρουτα του δινω στο ενα γευμα μιση μπανανα μαζι με το μαγειρετυο η και μεσα στην κροκετα.ελπιζω να μην εχει προβλημα.

του βαζω και λιγο λαδι μεσα στην τροφη για α γυαλισει το τριχωμα αλλα αρχιζει και καφετιζει πολυ στα πισω ποδια κ εμπρος οποτε πιστευω πως ειναι καπωσ περιττο γιαυτον τον σκυλο το λαδι..

πιστευω να απαντησα σε ολλους.

δεσποινης λαρα_κουκλαρα :p προτυμω να τα λεμε εδω να περναει κ η ωρα μας να κανουμε και μια συζητηση..σωστα?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ειναι ομως στον δρομο....μην το βλεπεις μονο ετσι.η κροκετα καλως η κακως ειναι μια πολυ ισορροπημενη διατροφη.τον βοηθας πολυ στην αναπτυηξη του ετσι.οπωτε δινεις την ποσοτητα κροκετας που πρεπει κ δινεις κ κρεας.τον βοηθας λοιπον ακομη πιο πολυ.αν θες να το κανεις οπως η φυση,βγειτε κ κυνηγηστε μαζι κανα μαμουθ!!! :p

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
ξεκολα...υπαρχου ακομη???που?πες μου να παω..χαχαχχαχα
οπως και να εχει μια χαρα το τρωει το κρεατακι και πιστευω να του κανει καλο..δηλ αμα του δινω τωρα η μετα απο 3 μηνες ποια η διαφορα?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μα δεν σου ειπα ρε συ να μην του δινεις καθολου.θα του δινεις κανονικα αλλα μαζι κ την κροκετα.τωρα ειναι στα πιο κρισημα σημεια της αναπτυξης του.πρεπει να τρωει καθε μερα σωστα.μαμουθ δεν σου λεω που θα βρεις γιατι ειπα να το γυρησω σε barf οπωτε κ θελω ολο το φαγητο για μενα!χεχεχε
απλα φροντιζε το κρεας να το τρωει μετα που φαει την κρικετα ,για να μην σου αρχησει τα νουμερα...

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
λες να μου πει θελω μονο μοσχαρακι?ααα οχι..οποτε λιγο κρεας μαζι με κροκετα..καταλαβα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συγγνωμη, είχα βγει οφ λαιν :p! βεβαιως να τα λέμε και εδώ (εγώ δεν έχω να σου πω κάτι για διατροφή, δεν ξερω απο κουτάβια :) ) απλά σου πρότεινα να διαβάσεις και εκεί γιατί έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν και ότι άλλη απορία έχεις, αν ρωτήσεις σε εκείνο το σημείο του φόρουμ είναι πολύ πιθανό να σου απαντήσουν περισσότεροι :)