Δύσκολες αποφάσεις

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εχθές συγκλονίστηκα απο ενα τηλεφώνημα.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που η ζωή τον έφερε σε πραγματικό αδιέξοδο σε σχέση με τα σκυλιά του?
Όταν κάποια οικογένεια ζεί με δυό υπέροχα σκυλιά που μεγάλωσε απο κουτάβια, και τώρα πια είναι 7-8 χρονών, τα σκυλιά ζούσαν πάντα σαν μέλη της οικογένειας, μέσα στο σπίτι, στον καναπέ και στα κρεβάτια των μελών της.

Όταν η ζωή τα φέρνει έτσι που είναι πλέον αδύνατον να κρατήσουν τα σκυλιά, για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ήδη δύσκολη κατάσταση τα δυό σκυλιά δεν μπορούν να δοθούν ξεχωριστά, γιατί εχουν μεγαλώσει μαζί και είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους, το δράμα είναι οτι εαν τα σκυλιά ήταν νεαρά ίσως να βρισκόταν ένα καλό σπίτι, αλλά όλοι θέλουν κουτάβια...

Οι επιλογές τώρα είναι λίγες και δύσκολες, να εμπιστευτούν κάποιον άγνωστο οτι δεν θα
κακομεταχειριστεί ή παρατήσει στον δρόμο τα αγαπημένα τους σκυλιά? Η τραγική λύση της ευθανασίας, κάτι που ποτέ δεν θα μπορούσαν πριν να σκεφτούν πριν άρχίζει να παίζει ήδη σαν σενάριο.

Πολύ δύσκολες αποφάσεις, Τί θα κάνατε εσείς σε μια τέτοια περίπτωση?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ευθανασια επειδη δεν μπορουν να τα κρατησουν?
Δηλαδη δεν μπορουν να εμπιστευουν εναν ανθρωπο και ισως να ειναι καλυτερα η ευθανασια?
Γιωργο δεν νομιζω οτι αποτελει επιλογη αυτη η λυση.

Τι σκυλια ειναι?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οχι οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί αλλά είναι πράγματι αξεπέραστοι

δεν θα ήθελα προς το παρόν να πω περισσότερες λεπτομέρειες,
θα ήθελα να μπορέσω να βοηθήσω αυτά τα σκυλιά και την οικογένεια τους, όπως θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος εμένα εαν ποτέ βρισκόμουν σε τέτοιο αδιέξοδο, ελπίζω να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Last edited:

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
53
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Οχι κουτσομπολιστικα, αλλα θα ενδιεφερε νομιζω ποιος ειναι αυτος ο αξεπεραστος λογος..Πολλες φορες σε καποιον μπορει να φαινεται κατι αξεπεραστο αλλα στην πορεια να δει οτι εκανε λαθος.

EDIT: Ειδα την επεξεργασια του μηνυματος σου.Απολυτως σεβαστο.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Για να λέει ο Γιώργος ότι οι λόγοι είναι αξεπέραστοι, έτσι θα είναι.

Την ευθανασία δε θέλω να τη συζητώ ούτε καν ως σενάριο ... μόνο ως επιστημονική φαντασία.
Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο ύστερα από τόσα χρόνια να πρέπει να αποχωριστείς τους σκύλους σου, αλλά δε νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε τη ζωή σε 2 υγιή πλάσματα, επειδή πιστεύουμε ότι δε θα έχουν την ποιότητα ζωής -που ίσως κ να ισχύει- που είχαν ως τώρα.

Εσύ ως λύση ανακούφισης ως προς την οικογένεια, τι σκέφτεσαι Γιώργο;
Να τα πάρεις εσύ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Kι εγώ θεωρώ ότι η ευθανασία είναι η έσχατη λύση και όχι για υγιείς σκύλους.
Εγώ πιστεύω ότι με πολύ προσπάθεια και επιμονή μπορεί να βρεθεί ένα καλό σπίτι για αυτούς τους σκύλους.
Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση τους γιατί δεν ξέρω τους λόγους που τους οδηγούν εκεί. Όταν πριν λίγα χρόνια βρέθηκα σε ένα φριχτό δίλλημα με τις τρεις γάτες μου, 20, 16 και 12 ετών να μου λένε οι γιατροί ότι πρέπει να τις διώξω γιατί ήταν αλλεργικός ο άντρας μου τις απομόνωσα στη βεράντα του σπιτιού. Όχι η καλύτερη λύση για τα ζώα αυτά αλλά δεν είχα εναλλακτικές και δεν μπορούσα ούτε να τις δώσω σε αυτή την ηλικία ούτε να τις κοιμίσω φυσικά.
Καταλαβαίνω όμως σε τι απελπιστική θέση μπορει να είναι οι άνθρωποι αυτοί εγώ από την στεναχώρια μου τότε είχα αρρωστήσει σοβαρά όσο περίεργο και να ακουστεί αυτό.

Last edited:

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Αν έβλεπα οτι δεν μπορούσα να τα δώσω σε κάποιον και τα 2 μαζί θα τα έδινα ξεχωριστά!!Πιο πολλές πιθανότητες θα είχα!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.421
10.634
Athens
Το τι σκυλιά είναι το ρωτάω με την έννοια ότι είναι μικρόσωμα-μεγαλόσωμα, συγκεκριμένη φυλή ενδεχομένως που να έχει τους "fans" της και ίσως βοηθούσαν κάποιοι από αυτούς κλπ.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κανονίστηκε, τα σκυλιά θα έρθουν σε εμένα το απόγευμα, είναι δύο μαυρα λαμπραντορ,
υπολογίζω στην βοήθεια σας εαν χρειαστεί να τα δώσω..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.771
4.048
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα Λάμπραντορ όμως εύκολα προσαρμόζονται.. εύχομαι να βρουν καλά σπίτια σύντομα!

ΥΓ. Θα σου έλεγα να μου στείλεις ένα αεροπορικώς αλλά θα με πετάξουν από το σπίτι :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
κανονίστηκε, τα σκυλιά θα έρθουν σε εμένα το απόγευμα, είναι δύο μαυρα λαμπραντορ,
υπολογίζω στην βοήθεια σας εαν χρειαστεί να τα δώσω..
Τέλεια!!
Αχχ να ήμουν κηπάκιας! :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όλα έληξαν καλά λοιπόν προς το παρόν, μπράβο Γιώργο για την κίνηση σου. Πριν δω ότι ήταν λαμπραντόρ φαντάστηκα ότι ήταν ρότι και μπήκα με πρόθεση να σου στείλω πμ ότι προσφέρθηκε να τα πάρει η κοπέλα μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ