Δυσκολια Προσαρμογης

EviP

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
καλησπερα παιδια !!!

θελω μια μικρη βοηθεια ...
εχω παρει ενα γερμανικο ποιμενικο κουταβι θυληκια.
την πηρα 45 ημερων.
δυστυχως ομως δεν της ειχα φτιαξει το σπιτι της/χωρο της μολις την πηρα. την ειχα λοιπον το βραδυ στην βεραντα (2*3 μ) και το πρωι της ανοιγα και εκανε την αναγκη της παιζαμε τρεχαμε κ.τ.λ. Ετρωγε στην βεραντα και γενικως εκει ηταν ο χωρος της. μεχρι χθες !!! της εχω φτιαξει στο κτημα μεσα ενα ωραιο σπιτι 2*3 με υψος 1.60 και γυρω γυρω σαν αυλη (τουλαχιστον 2 μετρα φαρδος γυρω γυρω !!!) το εχω φραξει με συρματοπλεγμα και την εχω εκει.
αυτος θελω ειναι ο χωρος της. της ανοιγω το πρωι και αρκετες ωρες την ημερα να ειναι ελευθερη στο κτημα.
εδω αρχιζει το προβλημα.!!! απο τοτε που αλλαξε χωρο κανει τα δικα της.δεν τρωωει, δεν παιζει, σκαβει το χωμα να βγει ,πεφτει με δυναμη στο συρματοπλεγμα, εχει γινει ατιθαση πολυ.
μολις την αφησω ελευθερη κανει σαν τρελη και ολο προσπαθει αλλες φορες να δαγκωσει αλλες φορες πηδαει πανω μας, θελει να παιξει προφανως.
μολις μεινει ελευθερη παει στην βερντα και ολα καλα. μολις ομως την πω κατω ΧΑΜΟΣ !!!!!!
τελος παντων μην σας κουρασω αλλο.
δεν την τιμωρω αλλα την λυπαμε απιστευτα που ειναι ετσι τωρα.
απο την αλλη πρεπει να μαθει.

τι μπορω να κανω ??
δωστε μου μια συμβουλη, θα το εκτιμησω ιδιαιτερα.

Ps . τωρα η μικρη μου ειναι 3 μηνων (10 αυγ. )

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καλως την. Προφανως δεν καταλαβαινεις οτι πεταξες μινι χειροβομβιδα!! Εχεις τριων μηνων κουταβι σε συρματοπλεγμα? Το ειχες απο 45 ημερων μονο του σε βεραντα? Ο μοντιε!! Γιατι δεν περνεις το σκυλι μεσα? Ειναι παααρα πολυ μικρο για εξω.. δεν ειναι ατιθασο, δυστυχισμενο ειναι:(

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Συμφωνω πεταξες μινι χειροβομβιδα και σου ευχομαι καλη τυχη,γιατι απο αυριο εχεις να τα "ακουσεις".
Προφανως ολα αυτα που κανει η μικρη σου τα κανει γιατι δεν εχει προσαρμοστει με τον καινουργιο "χωρο" της και απ οτι φαινεται προσπαθει να βγει για να παει στην βεραντα δηλαδη κοντα σας.(απ οτι μπορω να φανταστω)οποτε η γνώμη μου ειναι να την βαλεις στο σπιτι μεσα να ζει ΜΑΖΙ ΣΑΣ και να μην την πιεσεις να μεινει εξω γιατι ισως αυτο σου δημιουργησει προβληματα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η συμπεριφορα της σκυλιτσας σου ειναι απολυτος φυσιολογικη!

Ο σκυλος ειναι αγελαιο ζωο! Και μια αγελη ειναι παντα μαζι!
Μονο τα μελη που ειναι αρρωστα, η δεν τα συμπαθει κανενας τα απομονονουν και τα διωχνουν.
Εσεις την πηρατε την βαλατε στην βεραντα του σπιτιου σας (κακος, αλλα εστο και λίγο πιο κοντα σας!!) και τωρα την διοχνετε απο κοντα σας!
Τι να πιστεψει το καιμενακι!
Ειναι σαν το 5 χρονο παιδι που μεγαλονει σε μια νορμαλ οικογενεια και με μιας το παιρνουν και το κλεινουν σε μια φυλακη!

Παρτην κοντα σου- οχι στην βεραντα, αλλα μεσα στο σπιτι- και θα δεις μεγαλες διαφορες.

EviP

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ αλλά ειλικρινά έχω προβληματιστεί αρκετά με το θέμα της μικρής. :( Δέν έμενε ποτέ μέσα στο σπίτι (καθώς είναι μονοκατοικία και είχε απεριοριστο χώρο να γυρίζει στα 2 στρέμματα του σπιτιού) Ηταν όμως περιορισμένη στην βεράντα τις ώρες που λείπαμε ή που θέλαμε να ηρεμήσουμε, που σάν χώρος έιναι μικρότερος από το σπίτι της...
Για να σας δώσω να καταλάβετε το σπίτι δέν είναι ενα σπιτακι 1Χ1 αλλά αρκετά μεγάλο (μπαίνουμε και εμείς) και γύρω γύρω έχει χώρο με άμμο/χώμα για να μπορεί να παίζει. Εκεί είναι η περίφραξη. Μιλάμε για δικό της χώρο γύρω στα 11 τετραγωνικά (με σπίτι και αυλή της).
Το να την πάρω μέσα μαζί μας στο σπίτι δέν είναι κατι που θα δυσκολέψει την αποχώρησή της πάλι..? Δέν πρέπει κάποια στιγμή να πάει σπίτι της?
Εγώ τί μπορώ να κάνω? Μίλησα με τον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε να την αφήσω 10 ημέρες εκεί, να πηγαίνω να της μιλάω και να την χαιδεύω απ'έξω χωρίς να την βγάζω στον κήπο μας, και να της λέω την λέξη "σπίτι" αρκετές φορές.
Το καλό είναι πως χθές το βράδυ χλαπάκιασε όλο το μπώλ με το φαγητό της. εκεί που πρωί και μεσημέρι δέν έφαγε τίποτα.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Γιατι να παει εξω το σκυλι? Εχει και σκνιπες..
Εχε το μεσα εξω.. Που ειναι οι crateαδες να σου εξηγησουνε το κλουβακι?
Αν ο κτηνιατρος ειπε οκ να το εχεις εξω στους 3 μηνες και να την εκπαιδευσεις λεγοντας τη λεξη σπιτι (η οποια τι χρησιμοποιειται κατα κορον στη σκυλογλωσσα? :maria::maria: .που στο καλο ξερει την εννοια σπιτι το σκυλι?) Αλλαξε γιατρο..

EviP

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
Γιατι να παει εξω το σκυλι? Εχει και σκνιπες..
Εχε το μεσα εξω.. Που ειναι οι crateαδες να σου εξηγησουνε το κλουβακι?
Αν ο κτηνιατρος ειπε οκ να το εχεις εξω στους 3 μηνες και να την εκπαιδευσεις λεγοντας τη λεξη σπιτι (η οποια τι χρησιμοποιειται κατα κορον στη σκυλογλωσσα? :maria::maria: .που στο καλο ξερει την εννοια σπιτι το σκυλι?) Αλλαξε γιατρο..

Μα το σκυλί ήταν ήδη έξω. στην βεράντα του σπιτιού. απλά κλείναμε την είσοδο προς την σκάλα για να μήν κατεβαίνει όταν δέν θέλαμε.
Ασε που από το σπίτι της τώρα βλέπει και την βεράντα και όσους κάθονται σ'αυτή...

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Θα σου πω τη γνώμη μου. Μερικές ράτσες (συμπεριλαμβανομένου του γ.π.) μπορούν να ζήσουν μια χαρά εκτός σπιτιού και δεδομένου ότι είναι ελεύθερα και υπάρχει άπλετος χώρος. Βέβαια θα πρέπει να του αφιερώνεις διπλάσιο χρόνο απ'ότι εάν ήταν εντός σπιτιού. Οι αντιδράσεις της είναι απολύτως φυσιολογικές. Θα σου πρότεινα να την αφήσεις να συνηθίσει σιγά σιγά το νέο της σπίτι. Αυτά που σου είπε ο κτηνίατος να την αφήσεις 10 μέρες εκεί και τέτοια, ξέχνα τα. Καλύτερα να την βάζεις μόνο το βράδυ εκεί. Φρόντισε όμως να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μαζί της την υπόλοιπη μέρα. Καντην να το νιώσει σαν το σπίτι της και όχι την φυλακή της. Ποτέ μην την βάζεις εκεί για να την τιμωρήσεις. Τάιζε την εκεί πάντα. Βάλε εκεί το νερό και τα παιχνίδια της. Και επαναλαμβάνω. Όσο περισσότερο χρόνο μπορείς, να είσαι μαζί της έξω. Πρόσεξε μόνο μην καταλήξει να είναι εκεί σε μόνιμη βάση. Θα είναι ευτυχισμένη και ήρεμη μόνον αν περνάει τις περισσότερες ώρες μαζί σας και το βράδυ ή όταν θέλει να ηρεμήσει να πηγαίνει στο σπίτι της.

EviP

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
Θα σου πω τη γνώμη μου. Μερικές ράτσες (συμπεριλαμβανομένου του γ.π.) μπορούν να ζήσουν μια χαρά εκτός σπιτιού και δεδομένου ότι είναι ελεύθερα και υπάρχει άπλετος χώρος. Βέβαια θα πρέπει να του αφιερώνεις διπλάσιο χρόνο απ'ότι εάν ήταν εντός σπιτιού. Οι αντιδράσεις της είναι απολύτως φυσιολογικές. Θα σου πρότεινα να την αφήσεις να συνηθίσει σιγά σιγά το νέο της σπίτι. Αυτά που σου είπε ο κτηνίατος να την αφήσεις 10 μέρες εκεί και τέτοια, ξέχνα τα. Καλύτερα να την βάζεις μόνο το βράδυ εκεί. Φρόντισε όμως να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μαζί της την υπόλοιπη μέρα. Καντην να το νιώσει σαν το σπίτι της και όχι την φυλακή της. Ποτέ μην την βάζεις εκεί για να την τιμωρήσεις. Τάιζε την εκεί πάντα. Βάλε εκεί το νερό και τα παιχνίδια της. Και επαναλαμβάνω. Όσο περισσότερο χρόνο μπορείς, να είσαι μαζί της έξω. Πρόσεξε μόνο μην καταλήξει να είναι εκεί σε μόνιμη βάση. Θα είναι ευτυχισμένη και ήρεμη μόνον αν περνάει τις περισσότερες ώρες μαζί σας και το βράδυ ή όταν θέλει να ηρεμήσει να πηγαίνει στο σπίτι της.
Ευχαριστώ πολύ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Θα περάσετε πολύ καλύτερα αν μαθει να ζει μέσα στο σπίτι. είδικά το βράδι είναι πολύ καλύτερα να κοιμάται μέσα στο σπίτι. και για τα σκνιπάκια βέβαια(θέμα κι αυτό) αλλά κυρίως γιατί έτσι το σκυλί νιώθει περισσότερο ότι ανήκει στην αγέλη.

αν το έχετε έξω απο το σπιτι αποκλεισμένο κάπου που μάλλον δεν σας μυρίζει "κοντά" θα απολαύσετε τον μισό σκύλο για να το πώ και ποσοτικά.

και πιστεύω πως καλύτερα να ρωτάτε τον εκτροφέα και όχι τον κτηνίατρο- ο εκτροφέας είναι πιο εξειδικευμένος πάνω στο κουτάβι σας ενώ ο κτηνίατρος είναι περισσότερο για ασθένειες εμβόλια.
και ο συγκεκριμένος αν πρότεινε για ανεμβολίαστο κουτάβι να μένει έξω που μπορεί να περάσει ένα ποντίκι ας πούμε ή νυχτερίδα και να κολήσει καμια ασθένεια -

βέβαια δεν ξέρω για τα γερμ.ποιμ. -3 μηνών έχουν κάνει όλα τα εμβόλια?

Η αγάπη δεν αρκεί για όλα. Χρειάζεται και γνώση.
η αγάπη είναι μεν το βασικό συστατικό αλλά αν ας πούμε το αγαπάς το σκυλί σαν μωρό πιο πολύ το βλάπτεις παρά το ωφελείς. ή
αν δεν συμμερίζεσαι την αγελαία του φύση.
ή
αν το ταίζεις σανο:D

Καλή τύχη με την σκυλίτσα!:)

jimis

Active Member
8 Αυγούστου 2008
37
0
Γεια σου και από μένα. Θα συμφωνήσω και εγώ με όλους τους υπόλοιπους ότι το σκυλί πρέπει να μείνει μέσα παρά έξω σε κλούβα. Και πενταπλάσια να την φτιάξεις από ότι είναι δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί το σκυλι θέλει εσένα. Έχει τεράστια διαφορά ένα σκυλί που μεγαλώνει στο σπίτι και ένα σκυλί που μεγαλώνει στην κλούβα. Τα σκυλιά που μεγαλωνουν στη κλούβα γίνονται πιο νευρικά και δε φτιάχνεις και καλή επαφή που είναι το Α το Ω. Τώρα αν δεν υπάρχει άλλη λύση άρχισε να το αφήνεις λίγες ώρες στην άρχη βάζοντας μέσα κάποιο παιχνίδι που να τρελαίνεται για αυτό. Σε καμιά περίπτωση πάντως μη την ζορίσεις ή την μαλώσεις να μπει. Σε περίπτωση που θα γαυγίσει, μη πέσεις στην παγίδα και πας εκεί γιατί μετά θα το κάνει συνέχεια.Μπωρις κ να την ταιζεις εκει κ να καθεσε λιγο μαζι τςΥ.Γ.Αλαξε κτηνιατρο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αστην να μεγαλωσει κοντα σου , μεσα στο σπιτι , εναν χρονο ακομη τουλαχιστον (με crate , ωστε να εχει τον χωρο της και να περιοριζεται και οταν δεν την θελετε στα ποδια σας) και μετα , θα της αρεσει και θα παει να μεινει απο μονη της εξω.
μονο κανε αυτη την "θυσια" για εναν χρονο και μετα θα εχεις εναν τελειως διαφορετικο σκυλο,να εισαι σιγουρη!
ειναι ακομη μικρουλα και προλαβαινεις να σωσεις την κατασταση- γιατι ξεκινησες λαθος-.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το σκυλί είναι αγελαίο ζώο,κανένα σκυλί δεν είναι ευτυχισμένο απομονωμένο σε όσα στρέμματα και να βρίσκετε ,όσο μεγάλο σπίτι και αν έχει ..

Επίσης κανένα σκυλί δεν είναι ασφαλές έξω πιο πολύ από μέσα στο σπίτι από πολλές πλευρές..

Δεν βρίσκω λόγο γιατί να το έχετε έξω..
και ανάφερες κάτι περί ηρεμίας που δεν μου άρεσε..
Το σκυλί δεν είναι παιχνίδι που το κουρντίζουμε για να παίζει και μετά το αφήνουμε..,είναι μέρος της ζωής μας..
Αν είναι σωστά εκπαιδευμένο δεν μας ενοχλεί ..και εξαρτάται καθαρά από μας το ποσο καλά θα ενταχτεί στην καθημερινότητα μας..
Μην ξεχνάς ότι η περίοδο που διανύει η σκυλίτσα σου ,είναι πολύ σημαντική μιας και είναι η περίοδο βασικής εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης..Θέλουν πολύ λεπτότητα όλα..
Ξανά σκέψου το ..γιατί δεν τίθεται θέμα τετραγωνικών..,αλλα αγέλης..

Οσον αφορά τις συμβουλές του κτηνιάτρου ,δεν έχω λόγια..
Αλλα θα σου πρότεινα να έχεις και ένα δεύτερο ..και να μην ξανα παρεις την συμβουλή του για θέματα εκπαίδευσης..
Αν και με εκπλήσσει σοβαρός κτηνίατρος να μιλάει έτσι..

Last edited:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Κανε τη να αγαπησει το χωρο που εφτιαξες με ανοιχτες τις πορτες οχι για πολλη ωρα καθε φορα. Μην εξαναγκαζεις το κουταβι να μεινει εκει, θα σου βγαλει απροβλεπτες συμπεριφορες. Εκτος αυτου ειναι πολυ μικρο για να το απομονωνεις ετσι.
Το κρατε ή το καθε κλουβι πρεπει να ειναι σπιτι και ιδιωτικος χωρος του καθε σκυλιου και οχι η φυλακη του.
Ολα αυτα τα λεω με την προυποθεση οτι εκει δεν θα γινει μονιμος 24ωρος και για μια ζωη, περιορισμος του σκυλου.(γιατι αυτο το 3*2 με ανυσηχησε λιγο)
Και δεν ειναι απαραιτητο βεβαια να του αρεσει επειδη εσυ το θεωρεις τελειο.
Καποιος σε μερος που χιονιζει το χειμωνα ειχε φτιαξει σε ημιυπεθριο χωρο σπιτακια για τα σκυλια με μονωση και θερμανση (πολλα λεφτα). Στα σκυλια αρεσε να πηγαινουν να ξαπλωνουν στο χιονι. Ειχε παθει φρικη.
Αντιθετα αν του αρεσει θα πηγαινει μονο του και θα κλεινει και τη πορτα.

EviP

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας που με βοήθησαν αρκετά, όμως με προβληματίζει αυτό που μου είπατε σχετικά με την διαμονή του σκύλου, συγκεκριμένα να την έχω μέσα στο σπίτι.
Ο εκτροφέας μας είχε πεί πως ο σκύλος θα πρέπει να έχει τον χώρο του όπου για τέτοια σκυλιά είθισται να είναι έξω και όχι μέσα στο σπίτι, εκτός και άν θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση συχνά.
Επ'ουδενί δέν θα έπαιρνα το ρίσκο να αποφασίσω εγώ αυτό που εγώ έβλεπα σωστό παραβλέποντας τις συμβουλές του εκτροφέα...
Συμφωνώ πως ότι βλέπω εγώ σαν όμορφο-βολικό-τέλειο δέν σημαίνει πως και το κατοικίδιο μου το βλέπει έτσι. Πλήν όμως, το σπίτι της ετοιμάστηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκτροφέα και οι ώρες που μένει εκεί (για όσο είναι μικρή) είναι και αυτές καθ'υπόδειξη..

Να μήν θεωρώ οτι πράττω σωστά?:confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
τι μπορω να κανω ??
δωστε μου μια συμβουλη, θα το εκτιμησω ιδιαιτερα.
ΜΙΑ μόνο ... σταμάτα να μετράς στρέμματα και τετραγωνικά, σύρματα και ύψη ... δεν προσφέρεις ΤΙΠΟΤΑ στον σκύλο και θα το ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ... ;)

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Aκου την δικιά μου εμπειρία. Την πήρα 8 εβδομάδων (γ.π.) από τον εκτροφέα, ο οποίος με φόρτωσε και με ένα σπιτάκι (100€)για το μπαλκόνι. Η σκυλίτσα έμεινε δύο βράδυα στο μπαλκόνι μόνη της και εκτοτε (σήμερα είναι δύο χρονών) μένει μαζί μας μέσα στο σπίτι (διαμέρισμα παρακαλώ). Το σπιτάκι χαρίστηκε , όπως ήταν αναμενόμενο, γιατί ούτε που το πλησίαζε. Ζημιές δεν πολυέκανε, άντε κάτι γωνίες τοίχων που έξησε και κάτι πόδια καρεκλών, και αυτά μέχρι την ηλικία των επτά μηνών που άλλαξε τα δόντια της. Είναι μέσα στα πόδια μας ευτυχισμένη και ήρεμη. Θέλει πάρα μα πάρα πολύ την παρέα μας , το παιχνίδι μας και την παρουσία μας. Μην το φοβηθείς πάρτην μέσα και δεν θα το μετανοιώσεις.

EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Πάντως και μένα αν με κλείνανε σε ένα χώρο 11τ.μ. και με άφηναν μακριά από την οικογένεια μου,όταν με ξαμωλούσαν θα έκανα σα τρελή!Πριν πάρω τη Ραλλού είχα και γω παρόμοιες απόψεις και με επηρέαζαν και οι γνωστοί μου!Θα γίνει μεγάλο σκυλί πως θα το χεις στο διαμέρισμα κλπ!
Ενημερώθηκα και έτσι η σκύλα είναι μέσα μαζί μου,δεν μου κάνει ζημιές γιατί από την πρώτη μέρα της έβαλα κανόνες,εγώ έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να κοιμηθώ αν την αφήσω έξω (θέλω να αισθάνομαι την παρουσία της),το σκυλί είναι ασφαλές και φυσικά χτίζουμε μια διαφορετική σχέση από αυτή που θα είχαμε αν την είχα κλεισμένη έξω!

liajoe

Well-Known Member
Πάντως και μένα αν με κλείνανε σε ένα χώρο 11τ.μ. και με άφηναν μακριά από την οικογένεια μου,όταν με ξαμωλούσαν θα έκανα σα τρελή!Πριν πάρω τη Ραλλού είχα και γω παρόμοιες απόψεις και με επηρέαζαν και οι γνωστοί μου!Θα γίνει μεγάλο σκυλί πως θα το χεις στο διαμέρισμα κλπ!
Ενημερώθηκα και έτσι η σκύλα είναι μέσα μαζί μου,δεν μου κάνει ζημιές γιατί από την πρώτη μέρα της έβαλα κανόνες,εγώ έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να κοιμηθώ αν την αφήσω έξω (θέλω να αισθάνομαι την παρουσία της),το σκυλί είναι ασφαλές και φυσικά χτίζουμε μια διαφορετική σχέση από αυτή που θα είχαμε αν την είχα κλεισμένη έξω!
Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕVAEVA που μας δείχνει ότι, όταν αποφασίζουμε
να πάρουμε ένα σκύλο με "πρόγραμμα, βάσεις και κανόνες" καταφέρνουμε
να κάνουμε αυτά που πολύς κόσμος θεωρεί αδύνατα να τα κάνουμε δυνατά! :)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog