Δοντάκια ;;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Και επανέρχομαι λοιπόν με νέα απορία :D Παρατηρούσα σήμερα το πρωί τις μικρές (για όσους δεν έχουν διαβάσει κάποιο από τα προηγούμενα thread που ζαλίζω τον κόσμο, ένα πιτ μπουλάκι 2 μηνών και ένα κόκερ σπάνιελ 2 ετών, και τα δύο θηλυκά), που έπαιζαν. Και ρωτώ..."έπαιζαν" ;;; Ακολουθώ πλέον τη συμβουλή της mareco και τις αφήνω μαζί παρεούλα όταν λείπουμε για τις δουλειές μας. Παρατήρησα λοιπόν σήμερα ότι η μεγάλη δεν την αφήνει τόσο όσο τις προηγούμενες μέρες να της τραβάει τα αυτιά και τη δαγκώνει (παίζοντας). Η μικρή λοιπόν πέφτει κάτω και η μεγάλη από πάνω της με δαγκωματίτσες κλπ και παρατήρησα τη μικρή να δείχνει δόντια. Είναι νορμάλ τώρα αυτό;; Παίζουν βέβαια και γίνεται χαμός. Επί το πλείστον κυνηγάει η μία την άλλη. Και επίσης, η μεγάλη την κυνηγάει ώρες ώρες πολύ έντονα και την τρομάζει νομίζω. Όχι ότι πτοείται η μικρή. Ξανά προς τη δόξα τραβά. Να τις αφήσω να κάνουν τα δικά τους;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να τις αφήσεις. Απλώς, να είσαι στο σπίτι και να επιβλέπεις, μέχρι να σιγουρευτείς για τις αντιδράσεις.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Και όταν λείπουμε; Γενικά η μικρή είναι πολύ ήσυχη (προς το παρόν) και υπάκουη και έχουμε ήδη αρχίσει εκπαίδευση για βασική υπακοή (έχει μάθει το κάτσε, το ξάπλα και μαθαίνουμε το άστο). Απλά δεν ξέρω αν είναι "φυσιολογικό" το δοντάκι που είδα σήμερα και κατά πόσο είναι στα πλαίσια του παιχνιδιού. Παίζοντας με τη μεγάλη δεν έχουμε και ιδιαίτερα δαγκώματα στα χέρια μας κλπ. Και όποτε πάει να δαγκώσει εμάς, με το "μη" σταματάει συνήθως. Ούτε στο πρόσωπο δαγκώνει ποτέ. Μόνο φιλάκια. Φαίνεται θέλω να πω πως μαθαίνει γρήγορα (προς το παρόν και πάλι).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παρατήρησα λοιπόν σήμερα ότι η μεγάλη δεν την αφήνει τόσο όσο τις προηγούμενες μέρες να της τραβάει τα αυτιά και τη δαγκώνει (παίζοντας). Η μικρή λοιπόν πέφτει κάτω και η μεγάλη από πάνω της με δαγκωματίτσες κλπ και παρατήρησα τη μικρή να δείχνει δόντια. Είναι νορμάλ τώρα αυτό;;
Τα πιτμπουλάκια δεν φημίζονται για την φιλικότητα τους προς άλλα σκυλιά και ίσως για αυτό σε απασχολεί το γεγονός. Όμως αν δεις παιχνίδια με σκυλάκια και άλλων φυλών, κουτάβια, θα δεις σε πολλές περιπτώσεις δοντάκια, γρυλίσματα κλπ.
Το δικό μου κουτάβι, λάμπ, έπαιζε με την μεγάλη πολύ άγαρμπα, την ταλαιπωρούσε αρκετά και εκείνη δεν αντιδρούσε, δοντάκια δεν είχε βγάλει όμως ποτέ.
Εγώ θα τα άφηνα να παίζουν ανενόχλητα χωρίς να ανησυχώ αλλά καθώς θα μεγαλώνει θα παρατηρούσα την συμπεριφορά του απέναντι στην μεγάλη και ανάλογα θα έπραττα. Νομίζω όμως ότι επειδή θα μεγαλώσει κοντά της δεν πρόκειται να έχετε παρατράγουδα ποτέ, ούτως ή άλλως οποιαδήποτε αλλαγή καθώς μεγαλώνει θα την παρατηρήσετε. :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ακριβώς αυτό Kyveli. Λόγω γενετικής το λέω. Έχει περάσει πιτμπούλι από το σπίτι μια φορά, αλλά φιλοξενούμενο οπότε δεν πιάνεται. Είναι η πρώτη φορά που έχω 2 σκυλιά μόνιμα μέλη πλέον και όχι δεύτερο περαστικό, εξ ού και οι απορίες. Αυτό ακριβώς κάνω. Παρατηρώ τη συμπεριφορά. Το κουτάβι έδειχνε δοντάκια. Αλλά αυτό το κάνει και η μεγάλη συνεχώς όταν παίζει. Χωρίς φυσικά ούτε να την αρπάζει ούτε να την πονάει. Και όταν τη διορθώνει δεν την πειράζει, απλώς της γαβγίζει πολύ έντονα και την σταματάει. Ίσως να αγχώνομαι υπερβολικά δε ξέρω...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ίσως να αγχώνομαι υπερβολικά δε ξέρω...
Nαι μην ανησυχείς. Το ότι η μεγάλη την διορθώνει είναι πάααρα πολύ καλό!! Εμάς δεν τον διόρθωνε η μεγάλη και τώρα την κάνει ότι θέλει αν δεν παρέμβουμε.
Η μεγάλη σου είναι η καλύτερη δασκάλα για την κουτάβα να το ξέρεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Nαι μην ανησυχείς. Το ότι η μεγάλη την διορθώνει είναι πάααρα πολύ καλό!! Εμάς δεν τον διόρθωνε η μεγάλη και τώρα την κάνει ότι θέλει αν δεν παρέμβουμε.
Η μεγάλη σου είναι η καλύτερη δασκάλα για την κουτάβα να το ξέρεις!
Αυτό ακριβώς.

Και για να σου φύγει το άγχος, βούτα μια μέρα την μικρή, όταν ολοκληρώσει τα εμβόλιά της, και πήγαινέ την πεσκέσι στο puppies park, να σου κάνουν "διάγνωση" :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μακάρι. Αυτό πιστεύω κι εγώ, αλλά με πιάνει και η ανησυχία μου ώρες ώρες. Την διορθώνει συνεχώς όταν η μικρή το παρακάνει και ούτε της αφήνει περιθώρια. Όταν πλέον δηλαδή δε γουστάρει άλλο παιχνίδι, δε γουστάρει. Δε πα να χτυπιέται η μικρή. Μετά σταματάει την προσπάθεια αφού δεν. Και προς το παρόν υποτάσσεται το κουτάβι. Το μέλλον με ανησυχεί μόνο. Βλέποντας και κάνοντας βέβαια.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αυτό ακριβώς.

Και για να σου φύγει το άγχος, βούτα μια μέρα την μικρή, όταν ολοκληρώσει τα εμβόλιά της, και πήγαινέ την πεσκέσι στο puppies park, να σου κάνουν "διάγνωση" :)
Α ναι! Αυτό το περιμένω πως και πως :D Να μεγαλώσει λιγάκι και να τελειώσουμε με τα εμβόλια ναι. Αν και δεν θέλω με τη μία να την πάω να σου πω την αλήθεια. Να έρθει σε επαφή με άλλα ζωάκια σταδιακά, να συνηθίσει την έννοια της βόλτας λιγάκι και μετά βουρ για το puppies.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul