Οι σχέσεις "σφυριλατούνται" μέσα από τις δυσκολίες...
Οι "δυσκολίες" δεν είναι απαραίτητο να είναι δυσάρεστες ή "χτυπήματα της μοίρας", μπορεί να είναι και επιθυμητές, ερχόμενες μέσα από ενασχολήσεις που απαιτούν συγκεκριμένα πράγματα, σε συγκεκριμένο βαθμό/επίπεδο.
Ο άνθρωπος που εργάζετε μαζί με τον σκύλο του, που συνεργάζετε καλύτερα, καλείτε να δίνει μεγάλη προσοχή σε πολλά...καλείτε να "διαβάζει" τον σκύλο συνέχεια (ή πολύ τακτικά) και το ίδιο απαιτείται και από τον σκύλο.
Ακόμα και τις ώρες που δεν "εργάζονται" σκέφτονται και οι δύο (μη γελάσετε, ναί και ο σκύλος) πως θα βελτιωθούν, τι λάθη κάνουν και πως θα "ευχαριστήσουν" ο ένας τον άλλο...Τουλάχιστον, έτσι πρέπει.
Υπό συνθήκες "κανονικής" εργασίας (όχι σπορ) ο ένας εξαρτάτε από τον άλλο σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και η ζωή τους μπορεί να είναι "δεμένη" και να κρίνετε από την σωστή λειτουργία της ομάδας.
Όλα τα παραπάνω αναγκάζουν και τους δύο να είναι ένα "κλικ" (έστω) πιο προσεκτικοί και σε "εγρήγορση" και κυρίως με μεγάλη ενσυναίσθηση (η ικανότητα να βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια του άλλου).
Ο "απλός" ιδιοκτήτης λειτουργεί ανάλογα σε περιπτώσεις "υψηλών απαιτήσεων" όπως για παράδειγμα όταν ο σκύλος αρρωστήσει...Εκεί η αγάπη του ιδιοκτήτη προς τον σκύλο τον ωθεί να προσέχει κάθε λεπτομέρεια, κάθε συμπεριφορά για να μπορεί να την αξιολογήσει και να δράσει ανάλογα.Μαθαίνει λοιπόν, να "διαβάζει" τον σκύλο του για να μπορεί να τον θεραπεύσει, να τον βοηθήσει.Ταυτόχρονα και ο σκύλος, μέσα από τις "απαιτητικές" αυτές συνθήκες, βλέπει μια άλλη πτυχή του ανθρώπου του και "δένετε" ακόμα περισσότερο μαθαίνοντας τον.
Σίγουρα υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν "χρειάζονται" κάποιο σπορ, μια εργασία ή μια ασθένεια για να "σκύψουν" και να παρατηρήσουν τον σύντροφο τους.Το κάνουν καθημερινά, δεν μένουν στην επιφανειακή "αγάπη" του "το χαϊδεύω, το ταΐζω, το ποτίζω", αλλά επιζητούν μια πιο βαθιά επικοινωνία με τον σκύλο, είτε από "περιέργεια" και ενδιαφέρον, είτε από αγάπη και ενδιαφέρον.
Νομίζω (και ελπίζω) πως οι "τεμπέληδες" που "παρεξηγούνται" ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και για αυτό "ενοχλούνται" (φυσιολογικό και εγώ το παθαίνω)...Από την άλλη πλευρά θέλω να πιστεύω πως και οι "εργασιάκηδες" που "υπερηφανεύονται" και προσπαθούν να "πείσουν" για την "ανωτερότητα" της σχέσης τους με τον σκύλο, να βρίσκουν τον εαυτό τους στις παραπάνω περιγραφές.
Διαφορετικά μιλάμε απλά για συζητήσεις του ποιος την έχει πιο μεγάλη...την αγάπη και ποιός την έχει πιο καλή...την σχέση!