Διατροφη Δια

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Καλησπερα.Θα ηθελα αν γινεται εμπειρικα οσοι απο εσας γνωριζετε,να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με το ποσο τροφη πρεπει να δινω στον Δια σε καθε γευμα του.Υπαρχει καποια αναλογια βαρους και τροφης?Ο Διας ειναι γυρω στα 5,5 με 6 κιλα,2 μηνων.Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλησπερα :)
Αν δεις στην συσκευασια της τροφης λεει απο πισω ποσο πρεπει να τρωει αναλογα με το βαρος του και την ηλικια του.
Πρεπει να περνεις τροφη puppy.

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
Αχ και εγώ έχω έναν μικρό Δία!!! Λοιπόν, είναι ανάλογο του τι τον ταΐζεις. Αν του δίνεις κροκέτα, υπολογίζεις περίπου τα κιλά που θα γίνει όταν ενηλικιωθεί και έχει έναν πίνακα που σου λέει πόσα γραμμάρια κροκέτας πρέπει να του δίνεις... τώρα για τους υπόλοιπους τρόπους διατροφής θα πρέπει να διαφωτίσει κάποιος άλλος γιατί δεν γνωρίζω... ;)

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Καλησπερα :)
Αν δεις στην συσκευασια της τροφης λεει απο πισω ποσο πρεπει να τρωει αναλογα με το βαρος του και την ηλικια του.
Πρεπει να περνεις τροφη puppy.
Εννοειται πως παιρνω τροφη για κουταβια,απλως την τελευταια φορα που πηγα να παρω δεν ειχε την royal canin που παιρνω συνηθως και ετσι πηρα μια που μου εγγυηθηκε ο κτηνιατρος σε χονδρικη!!!Οποτε οπως καταλαβαινεις,δεν εχω καποιο γνωμονα!!!

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
μην αλλάζεις τροφές κάθε τόσο, ειδικά σε κουτάβι... είναι πολύ ευαίσθητα τα στομαχάκια τους. Διάλεξε μία τροφή και φρόντιζε να παίρνεις πάντοτε την ίδια. Να προμηθεύεσαι πριν σου τελειώσει εντελώς η προηγούμενη.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εννοειται πως παιρνω τροφη για κουταβια,απλως την τελευταια φορα που πηγα να παρω δεν ειχε την royal canin που παιρνω συνηθως και ετσι πηρα μια που μου εγγυηθηκε ο κτηνιατρος σε χονδρικη!!!Οποτε οπως καταλαβαινεις,δεν εχω καποιο γνωμονα!!!
Σε κτηνίατρο πηγες ή σε χονδρέμπορα ξηρας τροφης; Εκτος αν εννοεις οτι ο Κτηνιατρος σου συστησε τροφη απο αλλο μαγαζι.. Σε καθε περιπτωση, αν δε γνωριζεις τα συστατικα με ακριβεια θα σου προτεινα να την αποφυγεις.
Επισης δεν αλλαζουμε ποτε τροφη αποτομα, προοδευτικα αναμειγνυουμε την προηγουμενη με την επομενη.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εννοεις τροφη χυμα?
Ποτε μην περνεις τετοια τροφη, παντα να ειναι σε τσουβαλι κλειστο και να εχει πρωτο συστατικο το κρεας.
Και οπως σου ειπαν και τα παιδια μην αλλαζεις αποτομα την τροφη.

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Παιδια,ναι δυστυχως πηρα χυμα απο τον κτηνιατρο ομως οχι απο χονδρεμπορα και την αλλαξα αποτομα... :(Ευτυχως ειχα κρατησει τη σακουλα απο τη royal canin και του δινω με βαση αυτη τη δοσολογια που λεει.Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο εκτος απο την royal?Eσεις τι θα προτιμουσατε σε κουταβι?

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Pronature Puppy
Εγω ελεγα για την royal canin giant puppy.Eχει και 34% περιεκτικοτητα σε πρωτεινες και μου φαινεται πολυ καλη επιλογη....Υπ οψιν οτι ο σκυλος μου ανηκει στις μεγαλοσωμες φυλες.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγω ελεγα για την royal canin giant puppy.Eχει και 34% περιεκτικοτητα σε πρωτεινες και μου φαινεται πολυ καλη επιλογη....Υπ οψιν οτι ο σκυλος μου ανηκει στις μεγαλοσωμες φυλες.
Εγώ πλέον ό, τι έχει καλαμπόκι, στα σκυλιά μου ΔΕΝ δίνω. Η επιλογή είναι δικιά σου...

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Εγώ πλέον ό, τι έχει καλαμπόκι, στα σκυλιά μου ΔΕΝ δίνω. Η επιλογή είναι δικιά σου...
Λες να τον πειραξει δηλαδη?Ειναι ανθυγιεινο για την υγεια του?Θα χαιρομουν πολυ αν με διαφωτιζες!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Λες να τον πειραξει δηλαδη?Ειναι ανθυγιεινο για την υγεια του?Θα χαιρομουν πολυ αν με διαφωτιζες!
Εκτός από το ποσοστό της προτείνης στην τροφή πρέπει να κοιτάξουμε και που προέρχεται αυτή. Η προτείνη από το καλαμπόκι έχει την πιο χαμηλή αξία. τα σκυλιά πρέπει να παίρνουν προτείνες από κρέας, τα δημητριακά δεν τους χρησιμεύουν σε τίποτα, είναι δύσπεπτα και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Εκτός από το ποσοστό της προτείνης στην τροφή πρέπει να κοιτάξουμε και που προέρχεται αυτή. Η προτείνη από το καλαμπόκι έχει την πιο χαμηλή αξία. τα σκυλιά πρέπει να παίρνουν προτείνες από κρέας, τα δημητριακά δεν τους χρησιμεύουν σε τίποτα, είναι δύσπεπτα και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.
Στα συστατικα γραφει οτι η πρωτεινη προερχεται απο κοτοπουλο...

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
Εγώ του δίνω αυτή:

Junior Large - Superpremium Quality Dog Food

Είναι 4,5 μηνών κουτάβι. Έχει τέλειο πάρα πολύ απαλό τρίχωμα για αγκαλιές, δεν μαδάει σχεδόν καθόλου και έχει τρομερή ενέργεια.
Αφού καμμιά φορά αναρωτιέμαι τι στο καλό έχει μέσα η τροφή και έχει τόση ενέργεια ο μικρός!
Εγώ τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Στα συστατικα γραφει οτι η πρωτεινη προερχεται απο κοτοπουλο...
"Συστατικά

αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, ρύζι, απομονωμένη φυτική πρωτεΐνη*, καλαμπόκι, ζωικά λίπη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, πούλπα σακχαροτεύτλων, μεταλλικά άλατα, έλαιο σόγιας, ζύμες, ιχθυέλαιο, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό), εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), υδρολυμένα οστρακόδερμα (πηγή γλυκοζαμίνης), εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης), υδρολυμένος χόνδρος (πηγή χονδροϊτίνης)."

Αυτά που έκανα έντονα είναι φυτικές πρωτείνες. Και στην πρώτη θέση ούτε καν κρέας κοτοπούλου αλλά "αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών"

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
"Συστατικά

αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών, ρύζι, απομονωμένη φυτική πρωτεΐνη*, καλαμπόκι, ζωικά λίπη, υδρολυμένες ζωικές πρωτεΐνες, πούλπα σακχαροτεύτλων, μεταλλικά άλατα, έλαιο σόγιας, ζύμες, ιχθυέλαιο, φρουκτοολιγοσακχαρίτες, ψύλλιο (σπόροι με φλοιό), εκχύλισμα μαγιάς (πηγή ολιγοσακχαριτών μαννάνης), υδρολυμένα οστρακόδερμα (πηγή γλυκοζαμίνης), εκχύλισμα ταγίτη (πηγή λουτεΐνης), υδρολυμένος χόνδρος (πηγή χονδροϊτίνης)."

Αυτά που έκανα έντονα είναι φυτικές πρωτείνες. Και στην πρώτη θέση ούτε καν κρέας κοτοπούλου αλλά "αφυδατωμένη πρωτεΐνη πουλερικών"
χμμ,φαινεται πως εχεις δικιο!!!

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0
Για την eminent puppy large breed τι εχετε να πειτε?παραθετω και τα συστατικα παρακατω.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ:Οι κροκέτες για μεγαλόσωμα κουτάβια EMINENT PUPPY LARGE BREED 15Kg περιέχουν, κρέας κοτόπουλου (28 %), καλαμπόκι, ρύζι, άλλα σιτηρά, λίπος πουλερικών (4,5 %), ψάρια, αμινοξέα αποστάγματος (λυσίνη και μεθειονίνη), έλαιο ινδοκάρυδου, ιχθυέλαιο, λιναρόσπορος, πολτός τεύτλων, μάννα ολιγοσακχαρίτες (MOS), σύμπλεγμα βιταμινών και μικροστοιχείων, χηλικού μαγγανίου, ψευδάργυρου και σεληνίου, χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη.

stathis4

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2014
107
0

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog