Διατροφή σε Yorkshire Terrier

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Χαίρετε!!

Η Ρεα μου (για οσους δεν ειδαν το post στο "νεο μελος") ειναι yorkshire 10 μηνών...

Θα'θελα να ρωτησω τη γνωμη σας σε σχεση με το αναγκαιο κακο να την ταιζω (και) ξηρα...

Ως τωρα τρωει κατα βαση μαγειρευτο, χωρις αλατια, λαδια και λοιπά ανθυγειινά, και οταν δε μπορω να μαγειρευω, μια ή δυο φορες την εβδομαδα, ξηρά (απο αγνοια μου ως τωρα, γι' αυτο που ακολουθει μετα την παρενθεση... :( ) δυστυχως κακης ποιοτητας από το σουπερ μαρκετ...

Θα ηθελα ομως αν ειναι δυνατο να μου προτεινετε καποια καλη ξηρα για τη Ρεα, για τις φορες που δε θα μπορω να της μαγειρευω, λογω ελλειψης χρονου... Οσο το δυνατον οικονομικοτερη γιατι ειμαι φοιτητρια και οι αποδοχες ειναι αναγκαστικα περιορισμενες... Φυσικα ομως η χαμηλη τιμη να μην επηρεαζει αποφασιστικα την ποιοτητα...

Μου προτειναν ProPlan και Royal Canin (στο τελευταιο, καποια ειδικη για τη ρατσα της), ομως θα ηθελα τη δικη σας γνωμη, θα την εκτιμουσα ιδιαιτερα!!

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο, και λυπάμαι αν έχει καλυφθεί το θέμα σε άλλες συζητήσεις, όμως από όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο... Παρακαλώ να με παραπέμψετε αν ισχύει το αντίθετο, για να μη μακρηγορούμε εδώ και σας κουράζω χωρίς λόγο!!

Φιλικά,
Μαίρη

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πας, στο κοντινότερό σου pet shop [που δεν πουλάει ζώα], βλέπεις ποιές τροφές εμπορεύεται που να είναι και για μικρόσωμα σκυλιά και αναλόγως της τιμής που θα σου πει και σηκώνει η τσέπη σου, πράττεις. Και από κει και πέρα, παρακολουθείς αν την σηκώνει και ο οργανισμός του σκυλιού σου.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Ευχαριστώ πολύ, mareco!
Απλώς επειδή καμμιά φορά τα...κίνητρα του εμπόρου δεν είναι και τόσο υψηλά κι ευγενικής φύσεως, αναρωτιόμουν αν κάποιος [ ίσως που έχει κι αυτός yorkie; ] είχε να μου προτείνει κάποια [ή κάποιες] συγκεκριμένη ξηρά... Δυστυχώς δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο pet shop το οποίο να πω πως εμπιστεύομαι απόλυτα σε σχέση με το τι θα μου προτείνουν... Και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αν μπορώ να "ερμηνεύσω" σωστά τον πίνακα των συστατικών...γι' αυτό και απευθύνομαι στην πείρα για βοήθεια!! :)

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Ευχαριστώ πολύ για τις παραθέσεις... τα είχα ήδη διάβάσει όλα αυτά τα θέματα [έχω περάσει πολλεεεες ωρες στο forum -και οχι μονο- διαβαζοντας, πριν ακόμα γραφτώ! :)]

Και πάλι, παρ' ό,τι εκτιμώ πραγματικά τη βοήθεια, αν δε σε πειράζει κι αν δεν έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένη [δε νομιζω να θεωρηθεί διαφήμιση, έχουν αναφερθεί ονόματα συγκεκριμένων ξηρών κατά κόρον εδώ στο παρελθόν] θα'θελα να περιμένω πάντως τη γνώμη τουλάχιστον όσων έχουν Yorkie, εαν θελουν, για να μου πούν ποια ειδικότερα ταίζουν.

Και πάλι σ' ευχαριστώ!

(off-topic...αλλά κουκλί το "παιδί" σου...ίδιο σχεδόν η Ήρα μου που εφυγε από φόλα πέρυσι... :( )

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Είναι λίγο "δύσκολα" τα γιορκι με το φαγητό τους. Αν καλομάθουν σε μαγειρευτά δύσκολα τους το γυρνάς μετά σε ξηρά.
Από την άλλη έχουν ευαίσθητο στομάχι και θέλει λιγο παραπάνω προσοχή για διάροιες και εμετούς.
Αρκετοι εκτροφείς προτείνουν την Acana.
Τα petshop προτείνουν ό,τι τους βολεύει.
Και μένα πετσοπάς μου πρότεινε την chicopee και είναι απαράδεκτη τροφή - από όσα μου λένε τουλάχιστων.
Εγώ στα δικά μου τους έδινα χυμα τροφή που δεν τους πείραζε και τους άρεσε, σε συνδιασμό με μαγειρευτό.
Πιο μετά είχα δοκιμάσει Royal Canin - Origen και Εucanuba αλλά καμια δεν τους άρεσε και τώρα έχω ξεμείνει με την Chicopee που τους αρεσει μεν αλλά θεωρείται κακιά τροφή δε...

Η επόμενη δοκιμή είναι Acana. Αν τους αρέσει φυσικά.

• Like
Reactions: Sofiagiapantze

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Θα συμφωνήσω για την Acana. Και εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα και δεν θεωρείται ακριβή τροφή. Εγώ πάλι στη μικρή μου δίνω Royal Canin Puppy για Υorkies. Ο μόνος λόγος που την προτίμησα είναι γιατί είναι "προσανατολισμένη" στη συγκεκριμένη φυλή, ενώ τη διατήρησα γιατί της έκατσε καλά και δεν έχω θέματα με διάροιες και εμετούς ή π.χ. με την τρίχα της. Της αρέσει σαν τροφή και αν εξαιρέσουμε τη συνιθισμένη "κρίση" βαρεμάρας που περνάνε όλα τους κάποια στιγμή την αρέσει (όπως ανέφερα και σε άλλο post αραιά και που της "σπάω" λίγο τη μονοτονία της ξηράς με λίγο γιαούρτι ή κάτι ανάλογο ίσα ίσα να πάρει μυρουδιά).
Πρέπει να δοκιμάσεις για να βρεις αυτή που θα κάτσει καλά στο σκύλο σου, προσοχή στις απότομες αλλαγές... σταδιακή αλλαγή πάντα με ανάμειξη της προηγούμενης με την καινούρια τροφή!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λίγο αλάτι χρειάζεται (εφόσον δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα υγείας) για τους ηλεκτρολύτες.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές!!!

Σπεύδω λοιπόν για να δοκιμάσω μια απ' τις δυο που αναφερατε για αρχη...και θα εχω υπ' όψιν για το αλατι! Χριστε μου, μου είχαν πει το ακριβως αντιθετο, πως πρέπει να το αποφεύγω εντελώς!!

Και πάλι να'στε καλά!!! :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές!!!

Σπεύδω λοιπόν για να δοκιμάσω μια απ' τις δυο που αναφερατε για αρχη...και θα εχω υπ' όψιν για το αλατι! Χριστε μου, μου είχαν πει το ακριβως αντιθετο, πως πρέπει να το αποφεύγω εντελώς!!

Και πάλι να'στε καλά!!! :)
Το αλάτι για να είναι λίγο μπορείς να της το δώσεις σε μορφή μεζέ π.χ. εγώ παίρνω βραστή γαλοπούλα σε φέτες και με αυτή σε μικρά κομματάκια κάνουμε την εκπαίδευσή της. Και αλλάζει γεύση (τρελαίνεται η μικρή για τέτοιες λιχουδιές και κάνουν δουλειά στην εκπαίδευση) και παίρνει και το απαραίτητο αλάτι της!
Μη πιάσεις να αλατίζεις τη ξηρά!!! Γιατί το πολύ αλάτι όντως δεν κάνει καλό!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η ξηρά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ενός σκύλου και δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.., μάλιστα το επιπλέον μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσει..

Υπάρχουν στην αγορά προϊόντα για διάφορα παθολογικά προβλήματα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες..
Ένας φυσιολογικός οργανισμός χρειάζεται τα ανάλογα στοιχεία βάση των κιλών του, της καθημερινότητας του, της κατάστασης του οργανισμού του, της ηλικίας του και του τρόπου ζωής του.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Μη πιάσεις να αλατίζεις τη ξηρά!!!
Ε προφανώς οχι! χεχε..! Απλως επειδη οπως ειπα ως τωρα τρωει μαγειρευτο, δεν εβαζα καθολου αλατι πουθενα και γενικως το εψαχνα για "γλυκες" τροφες (εννοω οχι αλμυρες, οχι ζαχαρη).

Λίγο αλάτι χρειάζεται (εφόσον δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα υγείας) για τους ηλεκτρολύτες.
Η ξηρά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ενός σκύλου και δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.., μάλιστα το επιπλέον μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσει...
Τότε πού έρχεται η αναγκη για επιπλεον αλατι, αν η ξηρα ειναι ηδη πληρης; Δεν αμφισβητω οσα μου λες, μην παρεξηγηθω, απλα μπερδευτηκα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τότε πού έρχεται η αναγκη για επιπλεον αλατι, αν η ξηρα ειναι ηδη πληρης; Δεν αμφισβητω οσα μου λες, μην παρεξηγηθω, απλα μπερδευτηκα...
Από δώ :

Ως τωρα τρωει κατα βαση μαγειρευτο, χωρις αλατια, λαδια και λοιπά ανθυγειινά
Το παρακάτω σχόλιο πάει στην ξηρά :

Η ξηρά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός ενός σκύλου και δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.., μάλιστα το επιπλέον μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσει...
Το μαγειρευτό δεν το δίνουμε ανάλατο αν δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας.., προσθέτουμε λίγο αλάτι για τους ηλεκτρολύτες.

Η ξηρά περιέχει απο μόνη της ότι χρειάζεται ένας υγιής οργανισμός και δεν χρειάζεται επιπλέον συμπλήρωμα από εμάς.

Eλπίζω τώρα να στα ξεδιάλυνα!

mary1968

New Member
9 Φεβρουαρίου 2012
1
0
Καλησπέρα
Έχω ένα Yorkshire Terrier 4 μηνών και τρώει μόνο μαγειρευτά φαγητά.Πήρα τις κροκέτες ROYAL CANIN και δεν τις τρώει.
Τι να κάνω?
Σ.Ο.Σ

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Εγώ στην αρχή έδινα Royal Canin junior και την ρουφούσε σαν σκούπα. Έπειτα το γύρισα σε Orijen Puppy και δεν την έτρωγε με όρεξη. Ωστόσο δεν έμενε νηστικό, κάποια στιγμή την έτρωγε.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν του άρεσε η τροφή. Πρόσφατα όμως κατάλαβα πως επειδή αλλάζει δόντια, πονάει όταν μασάει τις μεγαλύτερες κροκέτες της Orijen. Έτσι όταν τη μουσκεύω την τρώει απροβλημάτιστα. Μπορείς να δοκιμάσεις να μουσκέψεις κι εσύ τη Royal Canin και να την κάνεις σαν πουρέ. Μην την παραταΐζεις με λιχουδιές ανάμεσα στα γεύματα. Αν την ταίζεις 3 φορές τη μέρα γύρισέ το σε 2. Άστη να πεινάσει και στο τέλος θα φάει. Και να χάσει ένα γεύμα δε θα πάθει κάτι. Πολλά κουτάβια διαβάζω πως χάνουν την όρεξή τους σε αυτή την ηλικία, μπορεί να μη φταίει η τροφή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog