Διατροφή για Κουτάβι

puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Έχω ένα κουτάβι bullmastiff που το υποδέχτηκα στο σπίτι την Παρασκευή το πρωί. Είναι πολύ μικρούλης, γεννήθηκε 8 Αυγούστου, είναι αγορασμένος από εκτροφείο με όλα τα χαρτιά του κλπ.
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν τρώει ούτε το μισό από αυτό που μου είπε ο κτηνίατρος σε κροκέτα. Του τηλεφώνησα και τον ενημέρωσα και μου είπε να κάνω υπομονή 5 μέρες να εγκλιματιστεί ο μικρός. Εγώ όμως ανησυχώ. Τί θα μπορούσα να του δώσω εναλλακτικά για να φάει και σε τί ποσότητα? (είναι 2.750kg)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλως ηρθες και να σου ζησει!
Αν αποφασισεις να ταιζεις αποκλειστικα ξηρα τροφη,θα πρεπει να δινεις ξηρα κ μονο ωστε να μην κακομαθει.Υπαρχουν σκυλια π θα φανε τα παντα κ αλλα π βγαζουν το λαδακι του κοσμου για να φανε.

Οποτε,αν συμφωνεις στη μονιμη διατροφη με ξηρα,θα ταιζεις μονο ξηρα μεχρι να συνηθησει.

Το κουταβι 2 μηνων δεν επρεπε να το παρεις κανονικα???μικρο δεν ειναι για να φυγει απτη μανα του???:confused:

Επισης,διαβασε τα θεματα π εχουν ανοιχθει κ πιο κατω σχετικα με τη διατροφη κ θα σου λυθουν οι αποριες...αν οχι χτυπα το καμπανακι!:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τον εκτροφέα ρώτα.όχι τον κτηνίατρο. εκεί τι έτρωγε?

σαν μικρό πάντως για να είναι εκτροφείου ρε γαμώτο...

puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Το καταλαβαίνω ότι απορείτε αλλά πραγματικά μου το έδωσε εκτροφέας από Σερβία, με μεσολάβηση φίλου, έχω όλα του τα χαρτιά κανονικά.
Όσο για την τροφή του έδινε κροκέτες αλλά και από εκείνες δεν έτρωγε όλη την ποσότητα που θα έπρεπε. Μου είχε δώσει και ένα σακουλάκι με τροφή. Δεν συνεχίζω να του δίνω αυτές που του έδινε ο εκτροφέας, επειδή ο κτηνίατρος μου είπε πως στις σλαβόφωνες χώρες χρησιμοποιούν κακής ποιότητας τροφές και δεν έχω κανένα λόγο να μην τον εμπιστευτώ εφόσον στο παρελθόν έχει αποδείξει πόσο αξιόπιστος είναι (ο κτηνίατρος).
Προς το παρόν ο μικρός τρώει το 1/3 της τροφής που θα έπρεπε κανονικά και κάνω υπόμονή όπως μου είπε ο γιατρός 3 μέρες ακόμα να δούμε πώς θα πάει. Σύμφωνα με τη γνώμη του μέσα σ' αυτό το διάστημα θα φτάσει να τρώει την ποσότητα που πρέπει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα με προβληματίζει το όφ τόπικ , τί είναι, πώς αποφεύγεται....

αλλά από όσο ξέρω μέσω των επίσημων και αναγνωρισμένων κυνολογικών συλλόγων

είναι τουλάχιστον "άσχημο" να παίρνεις το κουτάβι από την μάνα του πρίν τόυς 2 μήνες

στο άσχημο...κάποιοι μπορεί να έβαζαν απάνθρωπο-σκληρό-κακό κλπ

puppylove

Active Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Θεσσαλονικη
Έψαχνα γενικά για εκτροφείς εξωτερικού μιας και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη φυλή στην Ελλάδα. Αυτό που είδα ήταν πως όλοι μου έδιναν κουτάβι εφόσον είχε συμπληρώσει τις 6 εβδομάδες. Το ίδιο συνέβη και με το μικρό που πήρα τελικά.
Δεν είχα σκοπό και ούτε έχω να φερθώ απάνθρωπα-σκληρά-άσχημα στο μωρό, πιστέψτε με ;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν λεμε οτι εκανες εσυ το ''κακο''...αλλα κατα ποσο υπευθυνος εκτροφεας ηταν εκεινος π εδωσε κουταβι του κατω απο 2 μηνων...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και τι κακό έχει δημιούργησει στο κουτάβι αυτός ο πρώρος αποχωρισμός και αν σε αυτό οφείλετε η έλειψη όρεξης

p.s
κανένας σοβαρός εκτροφέας από οποιαδήποτε χώρα δεν δείνει το κουτάβι πριν τις 8 εβδομάδες

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Eτσι ειναι φιλε puppylove.Τα κουταβια δυνονται το νωριτερο 8 με 10 εβδομαδων. Εκτος κι αν ειναι εκτροφεας-εμπορος οποτε δεν τον ενδιαφερει να ξεχωρισει καποια πραγματα (χαρακτηριστικα) στο κουταβι που δινει, να κρατησει επαφη με τον νεο ιδιοκτητη για το πως εξελισσεται ο σκυλος μορφολογικα, στον χαρακτηρα και στην υγεια του, αλλα πολυ περισσοτερο να ειναι ετοιμο το σκυλι να αποχωριστει τη μανα.

fenia-fenia

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
88
0
Θεσσαλονίκη
καλημέρα παίδες!
puppylove ο φίλος σου ο εκπαιδευτής τον εκτροφέα αυτό τον εμπιστεύεται 100%?
εσύ τον φίλο σου?
δεν ξέρω πολλά έχουνε δει τα ματάκια μας...

όμως αυτό που προέχει είναι το κουτάβι να είναι καλά!

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Επισης δεν ειδα να αναφερεται πουθενα η ποσοτητα τροφης που δινει ο puppylove. Δεν θελω να πιστευω οτι ο κτηνιατρος του υπεδειξε καμια τεραστια ποσοτητα σαν αυτη που τρωνε τα δικα μου σε ηλικια 18 μηνων γιατι φυσιολογικα θα τρωει το κουταβι το 1/3 και πολυ θα ειναι.

mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Εγώ θα απαντήσω πάνω στο αρχικό ερώτημα με βάση την δική μου εμπειρία...
Καταρχάς καθόρισε συγκεκριμένες ώρες που θα ταίζεις το κουταβάκι σου....Εγώ π.χ το ταίζω 3 φορές τη μέρα ανα 8 ώρες....Χωρίζω την τροφή στα 3(για παράδειγμα το ανώτατο που πρέπει να τρώει ο σκυλάκος μου είναι 300 γραμμάρια ξηρά τροφή και του βαζώ 100 το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ).
Αν και στην αρχή μου έκανε τον δύσκολο έκανα το εξής:Του έβαζα το άδειο πιατάκι και πετούσα 1-2 κροκέτες μέσα και με τον θόρυβο που έκανε το κουτάβι "ψάρωνε" και ερχόταν να δεί τι είναι...Ετρωγε τις 2 κροκέτες και του έβαζα λίγες ακόμα...Και σιγά σιγά έτρωγε την ποσότητα που έπρεπε...
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν μου κάνει τον δύσκολο να του αφήνω την τροφή μέσα για μισή ώρα και αν δεν την φάει, να την μαζέψω, να αφήσω το πιατάκι άδειο και να τον ταίσω την επόμενη φορά κανονικά(δηλαδή μετα απο 1 8ωρο).Και λογικά θα πέσει με τα μούτρα.
Σου ανέφερα την δική μου εμπειρία.Όμως επειδή διαβάζω οτι το κουτάβι σου είναι πολύ μωρό ακόμα καλύτερα να ακούσεις τις απόψεις των ειδικών.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog