Διατροφή Κουταβιού [Ελληνικός Ποιμενικός]

Alexandros K.

Member
21 Ιανουαρίου 2013
6
0
Καλησπέρα , Φίλοι μου

Είμαι κάτοχος ένος Ελληνικού Ποιμενικού θηλυκου 4μηνών ,απέκτησα αυτό το υπεροχο ζώο πριν δύο μήνες .Ο προηγούμενος κάτοχος ταϊζε τα κουτάβια με πατσά από αρνί μαζί με ρύζι κ.λ.π.(εννέα κουταβία και η μητέρα καταλαβαινετε...).Εφόσον λοιπόν την έφερά στο σπίτι ξεκίνησα την διατροφή της αποκλειστικά με ξήρα τροφή πειραματιστηκα και κατέλειξα στην orijen pappy large breed.Δυστηχως το σκυλί δεν εχει προσαρμοστεί ακόμα στην αλλάγη διατροφής ή δεν μπόρω καταλάβώ τι τρέχει... πάντως καταναλώνει περίπου την μίση ποσοτητα από αυτήν που αναγραφει ο κατασκευαστης έως 300 γραμ.(4μηνων 17 κιλά)και κανόνικά θα επρεπε να τρώει από 500 με 550 γραμ. της δίνω 3 γέυματα όπως προβλεπεται για τα κουτάβια άλλα δεν...Επικοινωνοντας με τον γιατρο μου είπε να τις μουσκεύω την μερίδα της με λίγο γάλα πραγματι το σκυλί τρώει πιο ευχαριστα όμως πιστεύω οτί αυτό δεν είναι λύση και ως πότε δηλαδή ?
Παρολα αυτά το ζώο είναι υγιέστατο και με ικανοποιητικό βάρος για την ηλικιά του.

Ευχαριστώ που διαβασατε τις ανησυχίες μου και μοιραστηκα μαζι σας τον προβληματισμο μου παρακάλω όποιος εχει εμπειρία να μου δώσει τα φώτα του.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Καλησπερα Αλεξανδρε, οταν λες οτι δεν εχει προσαρμοστει τι εννοεις?

Η εικονα του ειναι καλη? Τα κοπρανα του ειναι σφιχτα και καλοσχηματισμενα?
Ενεργεια?

Ποσο καιρο εχεις το κουταβι? Συνηθως θελουν καμια βδομαδα για να τρωνε κανονικα τις ποσοτητες που χρειαζονται.
Παντως μην τρελενεσαι με τα αναγραφομενα γραμμαρια, ειναι και για πιο ψυχρα κλιματα.

τελος εχω ακουσει οτι οι Ελληνικοι ποιμενικοι τρωνε λιγοτερο σε σχεση με αλλες ρατσες για τα κιλα του.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Φίλε μου έχεις δει και τα υπόλοιπα κουτάβια πώς εξελίσσονται?
Οι γονείς τι μεγέθη έχουν?
Με το μάτι πώς σου φαίνεται το σκυλί σε όγκο?
Αν δεν φαίνεται αδύνατη...τότε τα κιλά της είναι λίγα για αυτούς τους μήνες. (δεν θα πιάσει δηλαδή τον όγκο που φαντάζομαι ελπίζεις)
Καλά κάνει και δεν τρώει παραπάνω ποσότητα αν είναι μικροκαμωμένη.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καλώς όρισες και να χαίρεσαι την κουτάβα σου!
Δεν έχω ταίσει τη συγκεκριμένη τροφή, αλλά τα 500-550 gr μου φαίνονται πολλά. Προσωπικά δίνω acana, wilde prairie, grasslands και pacifica, και ταίζω 260gr ημερησίως σε σκύλα 40 κιλών (Ε.Π.).
Αν θες πες μας για τα αίματα που κρατά η κουτάβα (και καμμία φωτό).

Alexandros K.

Member
21 Ιανουαρίου 2013
6
0
Καλησπερα Αλεξανδρε, οταν λες οτι δεν εχει προσαρμοστει τι εννοεις?

Η εικονα του ειναι καλη? Τα κοπρανα του ειναι σφιχτα και καλοσχηματισμενα?
Ενεργεια?

Ποσο καιρο εχεις το κουταβι? Συνηθως θελουν καμια βδομαδα για να τρωνε κανονικα τις ποσοτητες που χρειαζονται.
Παντως μην τρελενεσαι με τα αναγραφομενα γραμμαρια, ειναι και για πιο ψυχρα κλιματα.

τελος εχω ακουσει οτι οι Ελληνικοι ποιμενικοι τρωνε λιγοτερο σε σχεση με αλλες ρατσες για τα κιλα του.
κοπρανα σφιχτα , πολύ ενέργεια το έχω δύο μήνες

Alexandros K.

Member
21 Ιανουαρίου 2013
6
0
Φίλε μου έχεις δει και τα υπόλοιπα κουτάβια πώς εξελίσσονται?
Οι γονείς τι μεγέθη έχουν?
Με το μάτι πώς σου φαίνεται το σκυλί σε όγκο?
Αν δεν φαίνεται αδύνατη...τότε τα κιλά της είναι λίγα για αυτούς τους μήνες. (δεν θα πιάσει δηλαδή τον όγκο που φαντάζομαι ελπίζεις)
Καλά κάνει και δεν τρώει παραπάνω ποσότητα αν είναι μικροκαμωμένη.
δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα κουτάβια η γέννα ήταν στην Αρτα και έγω μένω Κέρκυρα, τώρα ενδεικτικά είναι πολύ μεγαλύτερη από ενα ροτβάιλερ επίσης θυληκο φίλου μου και περίπου 20 ημέρες μεγαλυτερη της. Οι γόνεις είχαν εξαιρετική πιστοποιηση απο ΟΦΕΠ.

Alexandros K.

Member
21 Ιανουαρίου 2013
6
0
Καλώς όρισες και να χαίρεσαι την κουτάβα σου!
Δεν έχω ταίσει τη συγκεκριμένη τροφή, αλλά τα 500-550 gr μου φαίνονται πολλά. Προσωπικά δίνω acana, wilde prairie, grasslands και pacifica, και ταίζω 260gr ημερησίως σε σκύλα 40 κιλών (Ε.Π.).
Αν θες πες μας για τα αίματα που κρατά η κουτάβα (και καμμία φωτό).
το σκυλί έχει ακριβως τα χρωματα του δικού σου απίστευτο! το προμηθευτικα με την βοήθεια του ΟΦΕΠ οι γονεις ήταν με πιστοποιηση ως εξαιρετικά προτυπα φύλης πληροφοριακά πατέρας Καισαρας - Ευανθία μητέρα γεννα Αρτα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Καλησπέρα , Φίλοι μου

Είμαι κάτοχος ένος Ελληνικού Ποιμενικού θηλυκου 4μηνών ,απέκτησα αυτό το υπεροχο ζώο πριν δύο μήνες .Ο προηγούμενος κάτοχος ταϊζε τα κουτάβια με πατσά από αρνί μαζί με ρύζι κ.λ.π.(εννέα κουταβία και η μητέρα καταλαβαινετε...).
Δεν έχω ιδέα από ποιμενικούς απλώς αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι τσοπάνηδες τελικά κάνουν barf (ωμή διατροφή) ...χωρίς βιβλία! :) Ο πράσινος πατσάς (αν και στα βιβλία συνιστάται από μοσχάρι και όχι από αμνοερίφια) είναι βασική διατροφή για τη "λεχώνα" μάνα και τα κουτάβια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αλέξανδρε καλώς ήλθες!:)

Να σου ζήσει, με υγεία για πολλά χρόνια!!!

...οι γονεις ήταν με πιστοποιηση ως εξαιρετικά προτυπα φύλης πληροφοριακά πατέρας Καισαρας - Ευανθία μητέρα γεννα Αρτα.
ptf, παρουσιάσου!
Πες μας περισσότερα, αν ξέρεις για τους γονείς...:)

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς οι γονείς δεν μου είναι γνωστοί. Αν ο alexandros K. γνωρίζει πιό πίσω προγόνους..

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
4 μηνών και 17 κιλά θηλυκό ποιμενικό δεν είναι μικρό παιδιά ,μια χαρά την βρίσκω ,ποσο πρέπει δηλαδή να είναι στις 16 εβδομάδες ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn