Διακοπή οίστρου

dionusis

Active Member
7 Μαρτίου 2010
27
0
Χαίρετε...Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση..
Έχουμε ένα θηλυκό σκυλάκι κ δεν θέλουμε να μείνει έγκυος.Μένει έξω στην αυλή κ δεν έχουμε την δυνατότητα να της κάνουμε στείρωση.Έχω ακούσει για ένεση διακοπής οίστου..
Έχει αποτελέσματα??Μπορεί να βλάψει το σκυλάκι μας??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο..
Αλλα γιατί δεν θέλετε να κάνετε στείρωση που είναι και η "περπατημένη"..πως ξέρεις ότι τέτοιες ενέσεις θα αποδειχτούν τελικά και ανέξοδες?
Δεν γνωρίζω καν τιμές για αυτές..
Επίσης εφόσον τίθεται τέτοιο θέμα γιατί δεν βάζετε μέσα το σκυλάκι σας?

p.s. Λέγοντας δυνατότητα θεώρησα πως μιλάς για την οικονομική..

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Δεν υπάρχει ένεση διακοπής οίστρου. Οι ενέσεις προγεσταγόνων αναστέλλουν την εμφάνιση του οίστρου, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3-6 μήνες) ανάλογα με το φάρμακο. Έτσι σε δύο χρόνια έχουμε δώσει τα χρήματα που θα δίναμε για την στείρωση.
Οι ενέσεις αυτές δεν στερούνται παρενεργειών, με πιο σοβαρή την πυομήτρα, η οποία αντιμετωπίζεται μόνο χειρουργικά. Θα σας πρότεινα αν δεν μπορείτε να αναλάβετε το κόστος της στείρωσης αυτή την χρονική περίοδο, να καταφύγετε στις ενέσεις μόνο σαν προσωρινή λύση, μέχρι να στειρώσετε το ζώο (σχετικά σύντομα), και αυτό με την προϋπόθεση ότι το ζώο είναι υγιές.

dionusis

Active Member
7 Μαρτίου 2010
27
0
Καταλαβα..Ο κτηνιατρος που υπαρχει ειναι μακρυα αλλα αν αυτο ειναι το καλυτερο οκ.Δεν επίγει το θέμα για τωρα,αλλα σε 2-3 μηνες..
Όταν έχει οίστρο την απομονώνουμε αλλά το θεωρούμε λίγο βάρβαρο γιατί μας κοιτάει(γιατί με κλείσατε βλέμα)..Έλεγα μήπως υπήρχε κάτι τέτοιο κ να ενδείκνυτε..
Θα ρωτήσω τότε τον κτηνίατρο της..Πάμε κ κάνουμε τα εμβόλια(αυτό το κάνουμε προς αποφυγη παρεξηγήσεων).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κλείσιμο μέσα...
και στείρωση όταν μπορείτε...
οι ενεσεις μάλλον παρακινδυνευμένες είναι

Έι
νομίζετε ότι σας κοιτάει με τέτοιο βλέμμα
επίσης δεν το θυμάται μετά που ξαναγυρνάει στους φυσιολογικούς ρυθμούς πάλι

επίσης
έχω κι εγώ θυληκό
δεν είναι και τόσο δύσκολο να αποτρέψω τα αρσενικά που μας την πέφτουν στον δρόμο...
και δεν την έχω ποτέ λυτή και μόνη για 5-6 μέρες/δυό φορές τον χρόνο
σιγά την χούντα δα....