Διάρκεια οίστρου - τέλος γόνιμων ημερών ;

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Καλημερα, παρακαλω τη γνωμη πιο εμπειρων μελών.
Το πρωτο αιμα της θηλυκιας μου παρουσιαστηκε στις 30/1 και σε ηλικια 13 μηνων και στις 18/2 εδειχνε πιο αραιό και σε ελαχιστη ποσοτητα ενω οταν την καθαριζα για να την ψεκασω με σπρευ που καλυπτει τις οσμες αυτη σηκωνε την ουρα και την γυρναγε στο πλαϊ μεχρι προχτες 26/2. Τυπικα πρεπει να ηταν σε οιστρο απο τις 17/2. Εχοντας και εναν αρσενικο διδυμο αδελφο της την εχω μεσα στο σπιτι χωριστα απο 30/1 μεχρι και σημερα χωρις να εχουν αμεση επαφη παρα μονο μεσα απο πλεγμα οταν την βγαζω στον κηπο και την ξαναβαζω μεσα.Πότε και πώς θα ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να ειναι ξανα μαζι χωρις τον κινδυνο σεξουαλικης επαφης και κινδυνο πιθανης εγκυμοσυνης; Λεω να αρχισω να τους φερω σε μια πρωτη επαφη απο το σαββατο 2/3 στην αρχη με λουρια και στους δυο για να δω πως θα συμπεριφερθουν. Ειναι αυτο σωστο και τι πρεπει να παρατηρησω στη συμπεριφορα τους ; Πληροφοριακα, δεν ειχαν χωριστει ποτε απο την ημερα που γεννηθηκαν μεχρι τις 30/1. Ακομη ο μικρος δεν εδειξε ποτε να τρελλαινεται ακομη και οταν αυτη περναγε καθε μερα εξι φορες απο μπροστα του και σε αποσταση 10 εως 20 εκατοστων.
Καθε γνωμη,γνωση και βοηθεια θα ειναι πολυτιμη για μενα και τα κουταβια μου.

Ευχαριστω απο πριν.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Κάθε θηλυκό μπορεί να έχει διαφορές μα αν έχει ξεπρηστεί εντελώς και έχει περάσει και 1 μήνας από την πρώτη εμφάνιση αίματος, είσαι σχετικά ασφαλής και τα βάζεις μαζί, με επίβλεψη, για να δεις συμπεριφορές.

Από την μέρα που σταμάτησε το αίμα αφήνεις 10 μέρες τουλάχιστον και μετά θεωρείς πάλι πως είσαι σχετικά ασφαλής.

Οπότε, για Σαββάτο που λες είσαι καλά. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εντάξει τα πράγματα, αν και λογικά ο αρσενικός θα κυνηγήσει αρκετά και μπορεί να δοκιμάσει να καβαλήσει, αλλά δε θα υπάρχει θέμα ζευγαρώματος... Θα παίζουν.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@canis
Καπως ετσι το βλεπω κι' γω.
Ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω καθολου εμπειρια. Εχω διαβασει εκατονταδες σελιδες και ερευνες για τους σκυλους και την υγεια τους αλλα αν δεν υπαρχει πρακτική γνωση δεν εισαι ποτε απολυτα σιγουρος. Επιπλεον ειμαι κατα της στειρωσης (ωοθηκυστερεκτομής – ΩΗΕ) σε μικρες ηλικιες.

Σε ευχαριστω.

• Like
Reactions: canis

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@canis
Καλημερα και καλο μηνα εστω και δυο μερες αργοτερα,
Ολα καλα. Χθες σαββατο τους εβγαλα και τους δυο μαζι στον κηπο με λουρι. Συμπεριφορα φιλικοτατη και εντονη διαθεση παιχνιδιου. Σε πεντε λεπτα ελευθεροι και οι δυο, ευτυχισμενοι και τρελλο τρεξιμο - παιχνιδι. Σαν να μην χωρισαν ποτε. Μετα απο 32 μερες χωριστα ηταν σα να μην πέρασε μια μερα.
Αγαπημένοι και μια «Γλυκιά Συμμορία». Αναμφισβήτητα αξιζε ο κοπος και η αναμονη.
Και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες και την απαντηση.

• Like
Reactions: canis