Δημιουργία Πανσιόν Ζώων

Natalia76

New Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
3
1
48
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να κάνω Πανσιόν ζώων συντροφιάς. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποια είναι η διαδικασία για χρηματοδότηση μιας τέτοιας επιχείρησης και ποια είναι η νομοθεσία για τη δημιουργία της Πανσιόν.
Ευχαριστώ
Ναταλία

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και με το καλό, να υλοποιηθεί η σκέψη σου (y)
Οταν λες "χρηματοδότηση";

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οσο για το νομοθετικό πλαίσιο, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον δικηγόρο ώστε να το δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται και πώς πρέπει να λειτουργήσει η επιχείρηση που έχεις κατά νου.

Natalia76

New Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
3
1
48
Είχα ακούσει ότι για γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορώ να πάρω κάποια χρήματα για να αρχίσω!

Θα μιλήσω με μια φίλη μου που είναι Δικηγόρος αλλά και με το φιλοζωικό σωματείο στο οποίο είμαι μέλος

Last edited by a moderator:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μιλάς για τα προγράμματα ΕΣΠΑ που επιχορηγούνται από ΟΑΕΔ? αν ναι, δες αναλυτικά τι θέλουν και τι θα ελέγχουν οι του ΟΑΕΔ όσο διάστημα θα παίρνεις τα χρήματα (προηγούμενη επιχορήγηση εκταμιευόταν σε δόσεις, αφού πρώτα είχαν γίνει τα έργα -αγορά εξοπλισμου, μισθωση χωρου κλπ- και είχαν εγκριθεί τα τιμολόγια), ώστε να μην βρεις εμπόδια εκ των υστέρων ενώ ήδη θα έχεις προβεί σε έξοδα.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Θα γίνω κακιά τώρα (χωρίς να θέλω), αλλά αφού δεν έχεις σκεφτεί πώς θα υλοποιήσεις οικονομικά αυτή την ιδέα, ούτε τι απαιτείται δια του νόμου, σε τί ακριβώς συνίσταται αυτή σου η ώριμη σκέψη και μετέπειτα απόφαση; Συγγνώμη κιόλα... αλλά, καταλαβαίνεις, είναι λίγο περίεργο σαν ερώτημα, τύπου, αποφάσισα ότι θα κάνω αυτό, πείτε μου τώρα σας παρακαλώ πώς να το κάνω :giggle: (Πραγματικά χωρίς καμία διάθεση να σε θίξω όλα αυτά, απλά θα περίμενα κάποιον να το έχει ψάξει το θέμα αρκετά πριν το αποφασίσει, και να έχει πλέον συγκεκριμένες ερωτήσεις. Λέμε τώρα...)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
E προφανώς είναι στα πολύ αρχικά στάδια του ψαξίματος...
Δεν κακό...

@Natalia76 θα πρέπει να ρωτήσεις στο Υπουργείο Γεωργίας για την άδεια λειτουργίας.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
επειδή είναι η δουλειά μου αυτή..θα σου πω (πολύ επιγραμματικά) πως λειτουργεί η χρηματοδότηση που λες.

Αρχικά αν δεν έχεις κεφάλαιο, ξέχνα το. Αλλιώς κανείς δεν θα ταν υπάλληλος, θα μασταν όλοι αφεντικά και επιχειρηματίες :) Να τα βάλεις όλα απο την τσέπη σου κοινώς και κάποια στιγμή να εκταμιεύσεις. Υπολόγισε στην καλύτερη, να πάρεις επιδότηση ένα 50% του συνόλου χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ για κτιριακή διαμόρφωση (βελτίωση υφιστάμενου κτιρίου ή ανέγερση νέου), αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού. Θα πρέπει να πληροίς διάφορα κριτήρια, όπως αυτά περιγράφονται στα παραρτήματα της προκήρυξης του εκάστοτε προγράμματος (καινοτομία, εργασιακή εμπειρία, μορφωτικό επίπεδο, δημιουργία θέσεων εργασίας κλπ)

Επίσης, καλό θα ήταν να βρεις ένα χώρο, για τον οποίο να μπορείς να λάβεις πολεοδομικά και νομικά άδεια χρήσης γης για την μετατροπή του σε πανισόν. Η αγορά οικοπέδου ή/και κτιρίου δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες. Ο συνολικός προυπολογισμός σου πρέπει να είναι γύρω στις 50.000 και πάνω. Τέλος να σου πω ότι λόγω των εξελίξεων, προγράμματα δεν υπάρχουν. Η δραστηριότητα με την οποία θέλεις να ασχοληθείς είναι συνήθως μη επιλέξιμη (οι κλάδοι που ενισχύονται στην ευρωπαϊκή ένωση τα τελευταία χρόνια είναι τουρισμός-μεταποίηση-πληροφορική). Γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει. Μόνο με υπουργική απόφαση για πολύ συγκεκριμένα προγράμματα που δεν αφορούν τη δραστηριότητά σου. Αυτά και πολύ επιγραμματικά..σορυ αν σε απογοήτευσα. Τα προγράμματα είναι δύσκολη υπόθεση να ξέρεις. Καλή τύχη :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Είχα ακούσει ότι για γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορώ να πάρω κάποια χρήματα για να αρχίσω!
Η "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα" (του "παλιού" ΕΣΠΑ 2007-2013) "τρέχει" ήδη και εξελίσσεται η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ήδη ενταχθεί...
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν "κουνιέται φύλο", για νέα projects...

Όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές... και, αφού δεις ότι ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση... άσε να περάσουν και 1-2 εβδομάδες... και, μετά, να επανέλθεις να μας ρωτήσεις... θα έχουμε να σου δώσουμε πιο φρέσκες πληροφορίες!:)

Και, πάντα, με την προϋπόθεση ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι "επιλέξιμη" για επιχορήγηση...

Θα μιλήσω με μια φίλη μου που είναι Δικηγόρος αλλά και με το φιλοζωικό σωματείο στο οποίο είμαι μέλος
Ισως πρέπει να επικοινωνήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα θέματα
α) Χωροθέτησης
β) Προδιαγραφών Αδειοδότησης

Natalia76

New Member
3 Σεπτεμβρίου 2015
3
1
48
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Θα ακολουθήσω αυτά που μου είπες γιατί τα βρίσκω πολύ σωστά. Φυσικά και δεν είναι εύκολο αλλά είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να κάνω. Η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης.50.000€ είναι όντως μεγάλο ποσό αλλά δεν απελπίζομαι. Με τη δική σας βοήθεια και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρω να φτάσω στον σκοπό μου. Να είσαι πάντα καλά και συνεχίζω ακάθεκτη.
Η "Γυναικεία Επιχειρηματικότητα" (του "παλιού" ΕΣΠΑ 2007-2013) "τρέχει" ήδη και εξελίσσεται η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ήδη ενταχθεί...
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν "κουνιέται φύλο", για νέα projects...

Όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές... και, αφού δεις ότι ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση... άσε να περάσουν και 1-2 εβδομάδες... και, μετά, να επανέλθεις να μας ρωτήσεις... θα έχουμε να σου δώσουμε πιο φρέσκες πληροφορίες!:)

Και, πάντα, με την προϋπόθεση ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι "επιλέξιμη" για επιχορήγηση...

Ισως πρέπει να επικοινωνήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα θέματα
α) Χωροθέτησης
β) Προδιαγραφών Αδειοδότησης
Θα γίνω κακιά τώρα (χωρίς να θέλω), αλλά αφού δεν έχεις σκεφτεί πώς θα υλοποιήσεις οικονομικά αυτή την ιδέα, ούτε τι απαιτείται δια του νόμου, σε τί ακριβώς συνίσταται αυτή σου η ώριμη σκέψη και μετέπειτα απόφαση; Συγγνώμη κιόλα... αλλά, καταλαβαίνεις, είναι λίγο περίεργο σαν ερώτημα, τύπου, αποφάσισα ότι θα κάνω αυτό, πείτε μου τώρα σας παρακαλώ πώς να το κάνω :giggle: (Πραγματικά χωρίς καμία διάθεση να σε θίξω όλα αυτά, απλά θα περίμενα κάποιον να το έχει ψάξει το θέμα αρκετά πριν το αποφασίσει, και να έχει πλέον συγκεκριμένες ερωτήσεις. Λέμε τώρα...)
Είδα την απάντηση σου και θα ήθελα να σου απαντήσω. Έχεις δίκιο όσον αφορά το οικονομικό αλλά η ώριμη σκέψη που αναφέρω σχετίζεται περισσότερο με το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό κάνω ακριβώς αυτό που κάνει μια πανσιόν ζώων. Φιλοξενώ και περιποιούμαι ΄σκύλους και γάτες χωρίς όμως να πληρώνομαι για αυτό. Από κει και πέρα ο λόγος που μπήκα εδώ είναι για να με συμβουλεύσουν άτομα που μπορεί να ξέρουν κάτι παραπάνω από εμένα γιατί όπως φαίνεται ξέρω ελάχιστα πράγματα. Να ξέρεις όμως ότι κάθε απόφαση γεννιέται από το όραμα που έχει κάποιος και όχι από τα χρήματα. Επιπλέον δεν είπα ότι τα έχω ψάξει όλα. Ευχαριστώ και καλό σου Σαββατοκύριακο! :barefoot:

επειδή είναι η δουλειά μου αυτή..θα σου πω (πολύ επιγραμματικά) πως λειτουργεί η χρηματοδότηση που λες.

Αρχικά αν δεν έχεις κεφάλαιο, ξέχνα το. Αλλιώς κανείς δεν θα ταν υπάλληλος, θα μασταν όλοι αφεντικά και επιχειρηματίες :) Να τα βάλεις όλα απο την τσέπη σου κοινώς και κάποια στιγμή να εκταμιεύσεις. Υπολόγισε στην καλύτερη, να πάρεις επιδότηση ένα 50% του συνόλου χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ για κτιριακή διαμόρφωση (βελτίωση υφιστάμενου κτιρίου ή ανέγερση νέου), αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού. Θα πρέπει να πληροίς διάφορα κριτήρια, όπως αυτά περιγράφονται στα παραρτήματα της προκήρυξης του εκάστοτε προγράμματος (καινοτομία, εργασιακή εμπειρία, μορφωτικό επίπεδο, δημιουργία θέσεων εργασίας κλπ)

Επίσης, καλό θα ήταν να βρεις ένα χώρο, για τον οποίο να μπορείς να λάβεις πολεοδομικά και νομικά άδεια χρήσης γης για την μετατροπή του σε πανισόν. Η αγορά οικοπέδου ή/και κτιρίου δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες. Ο συνολικός προυπολογισμός σου πρέπει να είναι γύρω στις 50.000 και πάνω. Τέλος να σου πω ότι λόγω των εξελίξεων, προγράμματα δεν υπάρχουν. Η δραστηριότητα με την οποία θέλεις να ασχοληθείς είναι συνήθως μη επιλέξιμη (οι κλάδοι που ενισχύονται στην ευρωπαϊκή ένωση τα τελευταία χρόνια είναι τουρισμός-μεταποίηση-πληροφορική). Γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει. Μόνο με υπουργική απόφαση για πολύ συγκεκριμένα προγράμματα που δεν αφορούν τη δραστηριότητά σου. Αυτά και πολύ επιγραμματικά..σορυ αν σε απογοήτευσα. Τα προγράμματα είναι δύσκολη υπόθεση να ξέρεις. Καλή τύχη :)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές σου και για την τεχνογνωσία που έχεις. Κρατάω τα πάντα αλλά επίσης την "Καλή τύχη" που μου ευχήθηκες και συνεχίζω.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Danai.dukas.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Με τη δική σας βοήθεια και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρω να φτάσω στον σκοπό μου.
Βάλε και την βοήθεια της τράπεζας στην εξίσωση γιατί αλλιώς μάλλον δεν βγαίνει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βάλε και την βοήθεια της τράπεζας στην εξίσωση γιατί αλλιώς μάλλον δεν βγαίνει...
Και, ιδίως, της HSBC ή της BNP... και όχι της Πειραιώς ή της ΕΤΕ... αν θα υπάρχουν με αυτά τα ονόματα...

Και, βέβαια, πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε τον "άγνωστο" (ή γνωστό μας) επενδυτή... που θα μπορέσουμε, ενδεχομένως, να τον πείσουμε να μοιραστεί το όραμά μας... και να βγάλει τα 50-100 χιλιάρικα από το στρώμα, ή από την θαμμένη κανάτα...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ξεθαβω αυτο για να μην ανοιγω αλλο. Μεταφερω ερωτηση φιλης, στην πολυκατοικια της ενας απο τους ιδιοκτητες εχει μετατρεψει το διαμερισμα του σε μινι πανσιον. Ξερει κανεις αν επιτρεπεται/αν ο νομος λεει κατι για τον αριθμο των ζωων που μπορουν να συνυπαρξουν πριν οι γειτονες αρπαξουν τα δαδια και τις τσουγκρανες;