Δεύτερο σκυλί

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
γεια σας
εχω ενα μαυρο παγκ 8 μηνων παρα πολυ ζωηρο.απο τοτε που πηρα κρειτ μπηκα σε μια σειρα παρολο που δειχνει να φρικαρει
και με ανυσηχει η ιδεα του κλουβιου για τοσες ωρες οταν δουλευω.
εχω αλλο θεμα ομως.εχω βρει σε μια πανσιον που φιλοξενει αδεσποτα ενα πιτ μπουλ 8 ετων αρσενικο και πολυ ταλαιπωρημενο.
ειναι εγκατελειμενο και εχει κομμενη ουρα και αυτια :( ζει εδω και πολυ καιρο σε ενα κλουβι και με εχει κερδισει καθως ειναι πολυ φιλικος
και τα παει καλα και με αλλα ζωα.εχει καλαζααρ και χρειαζεται θεραπεια.
με ανυσηχει η ηλικια του και η συμπεριφορα που θα εχει.θα ειναι δυσκολο να μας εμπιστευτει και να προσαρμοστει?
και τι θα πρεπει να προσεξω με τον αλλον τον τρελο??

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σίγουρα το να σκεφτόμαστε για την συμπεριφορά ενός τρίτου σκύλου στην παρέα είναι κάτι που καλό είναι να μας προβληματίζει βάζοντας μας σε σκέψη. Το πιο σημαντικό όμως είναι η συμπεριφορά του πρώτου σκύλου. Αν ο νούμερο ένα είναι σωστός, επιβάλει κανονισμούς/ορια τότε και δέκα σκυλιά να έχεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Βάλτα να γνωριστούν σε ουδέτερο έδαφος να δείς αντιδράσεις...οι άνθρωποι που φιλοξενούν το πίτ τι σου λένε για τη συμπεριφορά του απέναντι σε άλλα σκυλιά?

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Επειδη ζει με πολλα αλλα σκυλια λεει τα παει καλα.βεβαια αυτοι κοιτανε να τον δωσουν.καρλος(παγκ)ομως οταν βλεπει αλλα σκυλια εκστασιαζεται.οταν παω στο σπιτι της μαμας μου που εχει ενα λυκοσκυλο χοροπηδαει σαν τρελο γαυγιζει και δεν ηρεμει.και κατουραει παντου.αυτα φοβαμαι.επισης ο αλλοσ π εναι γερακος θα μας εμπιστευτει?θα υπακουει?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Το παγκ σου να υποθεσω ειναι αρσενικο ετσι?
Δες το πιτ πως συμπεριφερεται μαζι με τα αλλα σκυλια στο καταφυγειο και εκει θα κρινεις αν ειναι επιθετικος μαζι τους .
Μετα φερτα σε ουδετερο εδαφος οπως προειπε η milva να γνωριστουν με το παγκ.
Λογω ηλικιας δεν νομιζω να συναντησεις προβλημα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επειδη ζει με πολλα αλλα σκυλια λεει τα παει καλα.βεβαια αυτοι κοιτανε να τον δωσουν.καρλος(παγκ)ομως οταν βλεπει αλλα σκυλια εκστασιαζεται.οταν παω στο σπιτι της μαμας μου που εχει ενα λυκοσκυλο χοροπηδαει σαν τρελο γαυγιζει και δεν ηρεμει.και κατουραει παντου.αυτα φοβαμαι.επισης ο αλλοσ π εναι γερακος θα μας εμπιστευτει?θα υπακουει?
Όπως έγραψα πριν εξαρτάται απο το νούμερο ένα σκυλί στο σπίτι... :D

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ναι αρσενικα και τα δυο.ελπιζω ο μεγαλος να κανει καλο και στον αλλον να ηρεμησει λιγο.ομως επειδη το πιτ εχει τραβηξει πολλα καθως καποιος τον παρατησε και βρεθηκε στουσ δρομους και τωρα μενει σε ενα κλουβι στο καταφυγιο θα ειναι οκ απεναντι μας η θα νομιζει πως θα τον πεταξουμε και μεις?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ενα ίσον κανένα

δώσε μια ευκαιρία στο πιτμπουλάκι, σίγουρα την αξίζει...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
βαλτα σε ουδετερο εδαφος να συναντηθουν να δεις αντιδρασεις, παντως για το σπιτι εγω 2 αρσενικα θα ειχα καποιες επιφυλαξεις , δεν θα θελει καποιο να κυριαρχησει?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
βαλτα σε ουδετερο εδαφος να συναντηθουν να δεις αντιδρασεις, παντως για το σπιτι εγω 2 αρσενικα θα ειχα καποιες επιφυλαξεις , δεν θα θελει καποιο να κυριαρχησει?
Ναι η ΜΠΕΤΥ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
ενα ίσον κανένα

δώσε μια ευκαιρία στο πιτμπουλάκι, σίγουρα την αξίζει...
Συμφωνώ απόλυτα. Και 8 χρονών δεν είναι γεράκος η λούση μου είναι 10 με αθροιτικά και τρέχει σαν τρελοκούταβο!
Φερτους σε επαφή σε ουδέτερο έδαφος να δεις αντιδράσεις. Το μόνο που με ανησύχησε είναι η αντίδραση του κάρλος που λες οτι κατουράει όλο το σπίτι. Όσον αφορά την προσαρμογή του πιτ να είσαι σίγουρη ότι και θα σας εμπιστευτεί και θα σας λατρέψει που τον θα τον πάρετε στην οικογένεια σας.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Θα τα βρουν μεταξυ του ευκολα και ανωδυνα.
Και εγω ειχα δυο αρσενικα και δεν ειχε ανοιξει μυτη.Οπως και εχω παλι αλλα δεν πιστευω να γινει τιπποτα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να γνωρίσεις τον πιτμπουλάκο πολύ καλά πριν τον πάρεις σπίτι..... το χειρότερο που μπορείς να κάνεις γι'αυτόν είναι να τον πάρεις και μετά να τον επιστρέψεις.... να είσαι προετοιμασμένη να ηγηθείς της ομάδας ότι κι αν γίνει και να'χεις plan B για το τι θα κάνεις αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μέσα στο plan B ΔΕΝ θα περιλαμβάνετια η επιστροφή του σκύλου στο καταφύγιο.

Τωρα η θετική πλευρά. Αν έχεις υπομονή, επιμονή κι αγάπη, όλα θα πάνε καλά..... Ο πιτμπουλάκος δε με ανησυχεί απ'οσα λες (αλλά δοκίμασε τον με νορμάλ σκυλιά καταρχήν και με το δικό σου τρελοκομείο κατα δεύτερον). Ο μικρός όμως θα πρεπει να μπει σε μιά σειρά..... από εκπαίδευση πως πάει? Εχεις ξεκινήσει να του μαθαίνεις τα βασικά? Η ιεραρχία μεταξύ σας είναι εντάξει? Από κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά? έχει μάθει να συναναστρέφεται σωστά με τους ομοίους του? Σε κάθε περίπτωση αν ο πιτμπουλάκος είναι σχετικά καλόβολος, και με δεδομένο οτι ο άλλος είναι ακόμα μικρός, δε βλέπω πρόβλημα. Θέλει προσοχή από μεριά σου όμως..... Πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άν είσαι διατεθημένη να δώσεις την ευκαιρία στο μεγάλο, κάνε το. Απλά να είσαι συνειδητοποιημένη και προετοιμασμένη.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Γιατι δε στειρωνεις καποιο απο τα 2 ??
Θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα πιστευω ( απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι απο τη στιγμη που στειρωσα τον δικο μου δεν εχει ξαναμαλωσει με αλλο σκυλι και ολα τον γλειφουν και θελουν να παιζουν μαζι του)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97