Δεύτερο σκυλί - 1η μέρα! Τι κάνουμε;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σας παιδιά!
Τώρα που ηρεμησα λιγο, θελω βοήθεια... Σήμερα το μεσημέρι μου έφεραν φίλοι μια κουταβιτσα που βρήκαν αδεσποτη για φιλοξενία μέχρι να δούμε αν θα'χει αποτέλεσμα η αναζήτηση. (δύσκολο γτ το τσιπακι δν έχει δηλωθεί κ ο γιατρός δν βρήκε αντιστοιχία στοιχοιων) Η δική μου σκυλιτσα είναι 15 μηνών κ πολυ φιλική με ανθρώπους κ άλλους σκύλους ανεξαρτητου μεγέθους. Με το που μπήκε
η μικρή σπίτι "έδεσαν" αμέσως. Έπαιξαν ήπιαν έφαγαν πήγαν βόλτα μαζι... Κ πριν απο λιγο η δική μου σαν να βαρέθηκε η κουράστηκε, αποφεύγει την φιλοξενούμενη όπως ο διάολος το λιβάνι! Άρχισε να μ τρέμει όπως κάνει όταν αγχωνεσαι, αναζητά αγκαλιές κ αν μας πλησιάσει η μικρή γίνεται κ επιθετική. Αντιθέτως η άλλη της κουναει ουριτσα μονίμως.
Είχα την ελπίδα να τα πανε καλα για να μπορέσω να κρατησω την μικρή αν δν βρεθεί το σπίτι της, αλλα αυτή τη στιγμή σας γράφω απο το κινητο μου γτ μωρωνω την Τσιλι στο κρεβάτι μήπως κ ηρεμήσει. Έχω περιορίσει την άλλη στο ίδιο δωμάτιο κ δν διαμαρτύρεται. Ίσα ίσα την έπεσε κιόλας για υπνο! Η δική μου κάθεται δίπλα μ με την ουρά στα σκελια κ δν ξαπλώνει...
Τι γίνεται; Υποψιαζομαι βέβαια ότι φταίει η αλλαγή προγράμματος -πχ την ώρα πουρθε η μικρη η Τσιλι κοιμάται πράγμα που δν έγινε σήμερα- αλλα πόσο δικαιολογεί αυτο τόσο μεγάλη αλλαγή συμπεριφοράς απο την μια στιγμή στην άλλη;
Συγνωμη αν υπάρχει ήδη κάπου το θέμα αλλα απο δω δύσκολο να ψάξω... :(

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Όχι έπαιζαν κανονικά με δαγκωματα παιχνιδιού όπως κάνει πάντα. Κ ξαφνικά η δικη μ έγινε πιο επιθετική. Της χώρισα πριν σοβαρεψει το θέμα κ απο κεινη την στιγμή την αποφεύγει. Όταν τν μαλωσω για κάτι αυτο κάνει. Ξέρει ότι θα της επιτεθεί κ δν παει κοντά για να μν το κάνει κ τν μαλωσω. Κ η άλλη η κακομοιρα παρότι τις έφαγε απο την τσιλι την κυνηγούσε παντού για να παίξουν. Για αυτο τις εφερα για υπνο. Να ηρεμήσουν. Η καινούργια έχει λιποθυμησει απο την κούραση ήσυχα. Η τσιλι δν βάζει κάτω κεφάλι κ επιμένει να με ακουμπαει

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Όσο θα χαϊδευεις το σκυλί για συμπεριφορά που δεν θέλεις, τόσο θα την κάνει.
Αγνόησέ το.
Αν σου κλαψουρίσει κανε Σσσσσσ και τσαμπουκά. Μη σου πάρει τον αέρα. Δεν θα αποφασίσει εκείνη/ος αλλά εσύ ποιος μένει και ποιος φευγει. Λογικά ερχονται κι άλλα σκυλια σπίτι σου, παίζουν και μετά φεύγουν. Ισως αυτό είναι το μόνο που έχει μείνει. Μπορεί να κάνω και λάθος. Παρ' όλα αυτά πιστεύω σταμάτα να δείνεις ενεργεια άγχους. Σε κάνει αδύναμη και αυτό ο σκύλος το διεσθάνετε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι δική σου ευθύνη για το πως θα πάρει τον ερχομό του καινούριου μέλους της αγέλης, μην ξεχνάς εσύ είσαι ο αρχηγός..και μην ξεχνάς επίσης πως πρέπει να σεβαστείς και το παλαιότερο μέλος.
Για αρχή (τουλάχιστον..) πρώτα τρώει το παλιό, πρώτα χαϊδεύεται, πρώτα χαιρετιέται..κλπ..και μην δημιουργείς ασυναίσθητα ανταγωνισμό μεταξύ τους.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Έχετε δίκιο στο ότι καταλαβαίνει το άγχος μου. Γτ έχω! Δν θελω να της δημιουργήσω πρόβλημα κ προσπαθώ να μν αλλάξω απέναντι της. Θελω να παίξω με την άλλη γτ το ζητάει η καημενη κ κρατιεμαι. Έχω τύψεις ότι θα κάνω την άλλη να ζηλέψει. Κ τώρα κοιμάται τόσο ήσυχα στο σπιτάκι της κ ανάσκελα σαν να ήταν πάντα σπίτι της! Κ το δικο μου το χαζοσκυλο μουχει φερει πονοκεφαλο! Τις άφησα πριν το όλο σκηνικο να φάνε μαζι κ ολα ήταν μια χαρα. Πήγα να τους δώσω λιχουδια όμως κ με το φαΐ απο το χέρι μου η δικη μ έγινε πιο κτητικη. Κ ναι έρχονται σκυλιά σπίτι αλλα 1η φορά μένει κάποιο. Ουφφφ... Ταχω κάνει ολα λάθος έτσι; Μου λέτε τι να κάνω όταν ξυπνήσουμε αύριο; Αν ξαναρπαχτουν; Μου σπαραζει η καρδιά που την
βλέπω να φεύγει απο το δωμάτιο με τα αυτιά κ την ουρα κάτω κ να κρύβεται... Αλλα κ το άλλο το καημενο έχει αλλάξει σε 4 μέρες 3 σπίτια κ πάλι είναι το πιο χαρούμενο κουταβι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αδύναμος αρχηγός= 0.. αρχηγός..

Άγχος, στρές και αδυναμία = κακοί σύμβουλοι...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Έτσι όπως στα είπε ο kango1 Κι όπως είπαμε ηρέμησε!!!!! Ας τα να έρθουν τα πράγματα απλά. Μη τα μπλοκάρεις με συναισθήματα.
ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!!!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τόση αδυναμία που της έχω, δν μπορω να τν χειριστών σωστά... Κ μόνες μας δν το δείχνουμε. Να τι έγινε τώρα που μπήκε κ άλλη σπίτι. Τοξερα, αλλα ήξερα επίσης ότι θα κάνει καλο κ στις 2 μας η Λοκα. Έτσι την ονόμασα τν μικρη... Η οποία τόση ώρα δν έχει κλαψει μα καθόλου! Το θαύμασα αυτο το σκυλάκι!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι η μικρή δεν ήρθε για απλή επίσκεψη και την πιάσανε οι ανασφάλειές της. Σε διεκδικεί φανερά.

Ακολούθησε τις συμβουλές των παιδιών:
1) Σταθερότητα σε αυτό που έχεις αποφασίσει
2) Προτεραιτότητα στο παλαιό μέλος της αγέλης
3) Καμία ανοχή σε περίεργες συμπεριφορές από την μεγάλη σου.
4) Ασχολήσου και με τη μικρή αλλά με περιορισμένο ανθουσιασμό και εκείνη τη στιγμή άσε την μεγάλη να έρθει κοντά σας και μοίραζε χάδια και στις δύο με ενθουσιασμό προς τη μεγάλη αλλά μην επιτρέψεις τσαμπουκάδες.
5) Αν δεις να ενοχλείται η μεγάλη π.χ. γιατί δεν έχει όρεξη άλλο για παιχνίδι από το κουτάβι (δικαιολογημένα δηλ.) ενίσχυσε τη.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Σήμερα πλύναμε το μπαλκονι από τα χτεσινά "ατυχήματα" της μικρής κ διαπίστωσα ότι της αρέσει το νερό όσο κ της μεγάλης. Τρέχανε κ οι 2 γύρω-γύρω να το φάνε παίζοντας. Βέβαια το μπαλκόνι τώρα στεγνώνει κ οι 2 τους κοιμούνται όσο πιο μακριά γίνεται η μια από την άλλη αλλα τουλάχιστον δν είχαμε τα χτεσινά ξεσπάσματα... Προσπαθώ να κάνω όσα μου είπατε. Νομίζω ότι έχουμε ελπίδες... :)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Οκ... Με λιχουδιά σε διαφορετικό χέρι, πλησιάζονται στο 1 μετρο ήρεμα. Αυτό είναι καθόλου πρόοδος ή τσάμπα όλο λέω "Μπράβο Τσίλι"? :p Α κ πήρα αγκαλιά την μεγάλη κ δν όρμησε στν μικρή όταν ήρθε κοντά. Δν τν ήθελε κιόλας αλλά μν τα θέλω κ όλα δικά μου ε?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πρόσεξε...ο στόχος σου τώρα είναι να συνυπάρχουν χωρίς υστερίες, καβγάδες και περίεργες συμπεριφορές. Μην πιέζεις καταστάσεις είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πήγαινε σιγά σιγά και μέχρι εκεί που δεν πιέζεται κανένα από τα δύο εντάξει.
Πειράματα όπως αυτό με την αγκαλιά με μεγάλη προσοχή γιατί μία στραβή θα σε πάει πίσω.
Εάν πάντως δεις καμία περίεργη κίνηση μη διορθώσεις κανένα σκυλί ακόμα. Επιδεικτικά παράταγέ τες στον ίδιο χώρο μαζί και εσύ φεύγε, όπως κάναμε στο δάγκωμα στο παιχνίδι.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χμμμμμμμ... Ξεθάρρεψαν λίγο πριν κ έπαιζαν. Το κακό είναι όταν η μικρή πάει να περάσει κυριαρχία στν μεγάλη. Τότε αφιονίζεται αυτή. Με το δίκιο της! Αλλά η μικρή τον χαβά της δν καταλαβαίνει τι σημαίνουν τα δόντια που της δείχνει η Τσίλι! Το χαζοκούταβο!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χμμμμμμμ... Ξεθάρρεψαν λίγο πριν κ έπαιζαν. Το κακό είναι όταν η μικρή πάει να περάσει κυριαρχία στν μεγάλη. Τότε αφιονίζεται αυτή. Με το δίκιο της! Αλλά η μικρή τον χαβά της δν καταλαβαίνει τι σημαίνουν τα δόντια που της δείχνει η Τσίλι! Το χαζοκούταβο!
Όσο δεν θίγεται η σωματική τους ακεραιτότητα (και δεν μιλάω και για καμιά γρατσουνιά), άσ'τη να φάει ακόμα κι αν πέσουν ψιλές και τη διόρθωσή της αλλά και να βρουν τη θέση τους στη ιεραρχία κάτω από σένα όπως νομίζουν όταν με το καλό ενηλικιωθή η μικρή (γιατί τώρα είναι σαφές)!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτό που λέει η Χρυσούλα..άσε να την βάλει στην θέση της και να κάνει ξεκάθαρη πιά θέση έχει στην ιεραρχία (θα ξανά δοκιμαστεί στο μέλλον..) και να ξέρει τα όρια της. Είναι πολύ καλά μαθήματα αυτά που της δίνει η μεγάλη.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σήμερα παιδάκια όλα πολύ καλύτερα. Τώρα που ηρέμησαν μεταξύ τους, κοιτάω λίγο την συμπεριφορά της μικρής... Η οποία δείχνει ότι όχι απλά ζούσε κάπου μόνιμα δεμένη, αλλά κ ότι δν είχε ασχοληθεί κανένας μαζί της. Εμείς πάντως προχωράμε καλά γιατί 2 μέρες μόνο έχουν περάσει κ μάθαμε πχ που πρεπει (στν βόλτα ή στο μπαλκόνι) κ που δν πρεπει να τα κάνουμε! (μέσα στο σπίτι κ ΕΙΔΙΚΑ στο κρεβάτι!) Μάθαμε τι σημαίνει το λουρί (βόλτα) κ χοροπηδάμε σαν τρελομπαλάκια όταν το πιάνει η μαμά (έστω θετή για τώρα ;)) Μάθαμε κ το όνομα μας κ τρέχουμε σφαίρα όταν το ακούμε! Είμαστε κ φύλακες! Τώρα που μάθαμε τους συνήθεις θορύβους του σπιτιού, γαυγίζουμε σε ό,τι ξένο.
Έχουμε βέβαια κ τα θεματάκια μας ακόμα... Βόλτα μάλλον δν ήξερε τι σημαίνει κ ενθουσιάζεται τόσο που από το τράβηγμα περπατάει στα 2 πόδια σαν άνθρωπος! Την γυρίζω πίσω για να πάρει λιχουδιά, αλλά μετά από λίγο το ξεχνάει πάλι γτ ενθουσιάζεται με όλα: πεζοδρόμια, ανθρώπους, σκυλιά, πουλιά κ κυρίως γάτες! Οι πληγίτσες που είχε από το φθαρμένο λουρί κλείνουν μια χαρά αφού η φαγούρα εκεί μειώθηκε με τον καθαρισμό κ την αλοιφούλα, αλλά βγήκε κτ άλλο που τώρα παρατήρησα: μπορεί να ήταν μόνη της εκεί που ήταν κ η συνεχής παρέα τώρα την καλόμαθε. Έμεινε μόνη της 1 φορά στις 2 μέρες για 10 λεπτά για να πάω με την Τσίλι για τσιγάρα κ την άκουγα μέχρι το περίπτερο... Αυτό πώς θα το κόψουμε:confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97