Δεύτερος σκύλος! (ήρθε...) :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σκεφτόμουν να συνεχίσω το σχετικό θέμα του Tricky οταν πήρε την Tiny, αλλά είπα τελικά να ξεκινήσω ένα καινούριο....

Οπως ξέρετε κάποιοι απο σας μετά απο δυο χρόνια ... βαθιάς σκέψης:rolleyes:, πήρα τελικά την απόφαση να προσθέσω άλλο ένα τετράποδο στην παρέα μας! Δε θα σας κανω κανονική παρουσίαση της Έλλης, αφενός γιατί δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα καλά, κι αφετέρου γιατί δεν έχω κάνει ούτε για το Γκογκόλ, οπότε χρωστάω αυτήν του γηραιότερου πρώτα. :)

Επειδή όμως είναι η πρώτη φορά που έχω δυο σκυλιά, και θα'θελα τις απόψεις και τις εμπειρίες σας, σας περιγράφω πως τα παμε μέχρι τώρα και αναμένω τις διορθώσεις σας! :p

Η Έλλη είναι ένα γλυκύτατο χαζοχαρούμενο πλάσμα (καίει άπειρες θερμίδες με το κούνημα της ουράς), πολύ φιλική με ανθρώπους, σκύλους, γάτες κτλ, ήπιου χαρακτήρα, και εκ πρώτης τουλάχιστον όψης ισορροπημένου.

Την πήρα από το καταφύγιο το Σάββατο το μεσημέρι. Δυστυχώς ήταν με γεμάτο στομάχι, και μου άφησε ένα πρώτο δωράκι, αλλά κατα τ'αλλα ήταν κιουρία στο αυτοκίνητο. Επίσης κιουρία είναι και στο λουρί (δεν τραβάει καθόλου παρά την παντελή έλλειψη εκπαιδευσης). Κάναμε μια στάση στην αυλή της xotikouli για ένα μπανάκι (για να μη συνδέσει το δικό μου σπίτι με την πρωτη ταλαιπωρία), αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ συνεργάσιμη στο λούσιμο και δε νομίζω οτι την τραυμάτισε ιδιαίτερα το γεγονός... ;) . Μετά από ενα δεύτερο δωράκι στο αυτοκίνητο φτάσαμε στο σπίτι, όπου μπήκε με μεγάλη χαρά και εξερεύνησε τα πάντα.

Ειχαμε ένα υγρο ατυχηματάκι στην κουζίνα, αλλά μόνο ένα (ελπίζω και το τελευταίο). Ακολουθεί συνέχεια είτε εμένα είτε το Γκογκολ, ...είτε καμιά μύγα! Ανέβηκε καμια δυο φορές στους καναπέδες αλλά μετά απο μια δυο διορθώσεις δεν το ξαναεπιχείρησε, ακόμα κι οταν δεν ήμουν στο δωμάτιο. Γενικά είναι υπάκουη και φαίνεται να αντιλαμβάνεται εύκολα τι θέλεις απ'αυτήν. Δεν είναι όμως και για πολύ έντονες διορθώσεις (είδα ότι μαζεύεται αν της υψώσεις τη φωνή λίγο παραπάνω).

Ο κύριος του σπιτιού την αγνοεί επιδεικτικά προς το παρόν. Προσπαθώ να εδραιώσω την ιεραρχία δίνοντας του περισσότερη σημασία, πρώτα τροφή, βγάζοντας την απο το κρεββάτι του (το οποίο η μικρή φαίνεται οτι προτιμάει εναντι του δικού της...). Ελπίζω οτι με τον καιρό θα αγαπηθούνε, αλλά πρεπει να φύγω εγώ απ'τη μεση γιατι όσο είμαι μπροστά, ο μεγαλος φαινεται ότι ζηλεύει.

Η μικρή γενικά φαίνεται ότι είναι ήσυχη. Δεν παραπονέθηκε ούτε όταν την άφησα σ'ενα δωμάτιο μόνη της για λίγο. Με τους φίλους που ήρθαν σπίτι χθες βράδυ ήταν φιλική. Δε ζητιανεύει στο τραπέζει όταν τρώμε.

Τους άφησα το Σάββατο το βράδυ μόνους τους για 3-4 ώρες. Σκεφτόμουν να την περιορίσω τουλάχιστον εκείνη στην κουζίνα μόνο, αλλά τελικα θεώρησα οτι είναι κρίμα και τους άφησα μαζί σε όλο το σπίτι (εκτός κρεβατοκάμαρας). Δε βρήκα καμία ζημιά όταν γύρισα και τουλάχιστον τα πέντε λεπτά που έκατσα απο κάτω να δω αν θα κάνει καμια φασαρία, δεν άκουσα τίποτα. Οπότε μάλλον όλα καλά.

Αυτά προς το παρόν! Ολες οι συμβουλές δεκτες!:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε ζητιανεύει στο τραπέζει όταν τρώμε.
Καλά τίποτα δεν "πήρε" απο την αδελφή της ?:p

Να τη χαίρεσαι την κρεμούλα και να εχετε μία υπέροχη συμβιώση! Ο Γκόγκολ το παίζει σκληρός αλλα που θα πάει... θα ενδώσει:D

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και....φωτογραφίες?? Γιατί από τη χθεσινή ασας βόλτα άντε να βγάλουμε συμπέρασμα ποιό από τα διδυμάκια είναι...

Να τη χαίρεσαι!!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, ξέχασα να πω.... χτες στα Βασιλικά (οπου βασικά πήγαμε γιατί ήθελα να την τεστάρω στο ελεύθερο) ήταν εξαιρετική. Γύρναγε μαλιοκούβαρα όταν τη φώναζα, αλλά ούτως ή άλλως δεν απομακρυνόταν από κοντά μας. Τα σκυλιά της παρέας είναι ούτως ή άλλως υπερ-κοινωνικοποιημένα, οπότε προφανώς δεν υπήρξε ίχνος προβλήματος μαζί τους, αλλά ήταν καλό να μάθουμε πως συμπεριφέρεται σε αυτό το περιβάλλον. Ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε και το κάτσε. :)

Επίσης δεν έκανε εμετό ούτε στο πήγαινε ούτε στο έλα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σιγά ρε συ που δεν έκανες του Γκογκόλ, γιατί εγώ έκανα ποτέ του παιδιού??? (ενώ για το κουτάβι έχω ανοίξει ημερολόγιο). Αφού δεν κάναμε τότε στο φόρουμ, δηλαδή να νιώσουμε τώρα τύψεις? :rolleyes:
Όπως είπα να σου ζήσει και να της ζήσεις :D:D:D
Πολύ κούκλα είναι - πρέπει να βάλεις κι άλλες φωτογραφίες εννοείται -, αλλά εσύ δεν ήσουν του μαυρόσκυλου?

Πόσο είναι?

Λέω τον πρώτο καιρό να βάζεις καμιά κάμερα να βλέπεις τι γίνεται στο σπίτι όταν λείπεις (π.χ το ζήτημα του καναπέ ή τι γίνεται με τον Γκογκόλ εφ' όσον σκοπεύεις να τα έχεις μαζί απ' την αρχή).

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως την δεχτηκες την κουκλα...ξερεις ποσο καιρο την βλεπω στην αγγελια την εχω λατρεψει με αυτο το βλεμα!!!Αλλα η τωρινη μου κατασταση δε με επερνε για δευτερο σκυλο στο σπιτι!!
Να σου ζησει λοιπον και συντομα με νεες φωτο και των δυο!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ημουν του μαυρόσκυλου, αλλά το συνολάκι (χαρακτήρα, ηλικία, μέγεθος) που ήθελα δεν το είχαν σε μαύρο!!:D:D:D

Περίπου ενάμισι έτους είναι η μικρή.

Οσο για το μαζί οταν λείπω, να γίνει κάτι άσχημο δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είναι και τα δυο πολύ ήπια σκυλιά (αυτό ήταν άλλωστε και ενα βασικό κριτήριο που τα διάλεξα). Ο Γκογκόλ για παράδειγμα όταν εκείνη κάθεται στο κρεβάτι του, αναστενάζει και... φεύγει! Δεν την διώχνει ο ίδιος. Το ίδιο και με το φαί. Εκείνη τρώει ποιο γρήγορα απ'αυτόν και μόλις τελειώσει καθεται και τον κοιτάει. Μόλις απομακρυνθεί εκείνος (που είναι μίζερος και κάνει κάτι βόλτες ενδιαμέσως του γεύματος), παει η μικρή και του τρώει το φαί. Πάλι δεν την διώχνει όταν επιστρέφει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Chloe, ξέχασα. Στον καναπε βάζω μια καρέκλα επάνω, γιατί ούτε το Γκογκολ έχω καταφερει να μην ανεβαίνει οταν δεν είμαι σπίτι!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αντί να βάζεις καρέκλα (Ο Χριστός...) δεν αφήνεις καλύτερα τα σκυλιά να ανεβαίνουν που είναι αισθητικά προτιμότερο?
Το λες αυτό γιατί έχει κανις αγαπητή μου.... Έχει δοκιμάσει να βάλεις ασπρο και μαύρο κοπρίτη πάνω σε μπεζ καναπε?? Φαίνεται και η άσπρη και η μαύρη τρίχα!!! (και μιλάμε για πολλή τριχα.....)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Kαλώς την δέχτηκες σπίτι σου!! Πωπω χαμογελάει ολόκληρο το κορίτσι αυτό, να την χαίρεστε! :)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Μπράβο σου που έκανες κάτι τέτοιο! Είναι όντως μεγάλη απόφαση αλλά να ξέρεις πως δεν είναι αυτό που συνήθως λένε πως αν πάρεις 2ο ζωάκι είναι ο,τι έκανες ως τώρα επί 2! Είναι ό,τι έκανες ως τώρα + λίγο ακόμα :D Βέβαια το λίγο ακόμα είναι μέχρι να ''στρώσουν'' μεταξύ τους, ούτως ώστε να μην τίθεται θέμα κυριαρχίας και γενικότερα να μπούνε (μπεις) σε κάποια στάνταρτς με ώρες , φαγητά, βόλτες κτλ κτλ Εφόσον ο γηραιότερος της παρέας είναι όπως ''πρέπει'' να είναι (κοινωνικοποιημένος,παιχνιδιάρης, όχι επιθετικός, νευρικός κτλ) και φυσικά έχεις και τον ανάλογο χρόνο να ασχοληθείς,τότε δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο η κάποια προβλήματα τουλάχιστον όσον αφορά το θεωρητικό επίπεδο! :D Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και να είστε μια δυνατά δεμένη αγέλη!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
επειδή την ιστορία της Έλλης δε τη γνώριζα και μόλις τη διάβασα στο λινκ.... ντίαρ kopritis σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη ζωή όλοι μαζί!!!!!

καλότυχη είναι τελικά η μικρή (μετά από ποιος ξέρει πόσες δυσκολίες!)