Δερμάτινος οδηγός από 23€ στα 6,5€ !!!

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
ειναι απιστευτη η διαφορα !!

ας τα πω απο την αρχη..
πριν 1-5 με 2 μηνες πηγα και αγορασα ενα δερματινο οδηγο αξιας 23e
με τις βολτες και τα μασουλιματα αρχισε να χαλαει

αρχισα λοιπον το ψαξιμο εχθες στο μοναστηρακι-ψυρρη να βρω μια λοριδα δερμα περιπου δυο μετρα
εφαγα αρκετη ωρα μεχρι να βρω ενα μαγαζι που να εχει........ αλλα ΒΡΙΚΑ !!!

λοιπον αγορασα ενα δερμα 2 εκ. πλατος και μηκος 1,75 στα 5 euro !!!!!! πηγα και πηρα απο πετ σοπ ενα γατζο στα 1,5 euro !!

συνολικη αξια 6,5 euro!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω πηγα το μεσημερι μια βολτα στο Bazaar της Ζωοφιλικης Ενωσης Ηλιουπολης και πηρα μεταξυ αλλων και ενα δερματινο κολαρο της ferplast που θα μου στοιχιζε 20-30 ευρω...... μονο 2 ευρω!!!
Ιδου

Πειτε μου ενα λογο λοιπον να μην παμε ολοι στα bazaar ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και τα bazaar έχουν λόγω ύπαρξης αλλά και τα απλά καταστήματα, η οικονομία μας, ξεκινά από εμάς.
Συμφωνω απολυτα... αλλα τα bazaar ειναι μια δυο φορες το χρονο μονο ;)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ναι-και?
εαν εβαζες σχοινι απλωματος δεν θα δινες ουτε τα μισα.
δεν ξερω τι οδηγο αγορασες απο το πετ σοπ με 23ευρω αλλα αδυνατω να καταλαβω την συγκριση με την αγορα σου απο το μοναστηρακι .
θα μπορουσα να καταλαβω ενα μηνυμα που θα ελεγε..αγορασα ΑΥΤΟΝ τον οδηγο 23ε και τον βρηκα σε αλλο πετσοπ τον ΙΔΙΟ 13ε.
οπως και να εχει καταλαβαινω οτι μιας και οι καταστασεις που ζουμε ειναι δυσκολες ολοι ψαχνουμε ενα τροπο να ξοδεψουμε λιγοτερα αλλα προς θεου.. μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
αλλο αυτοι οι οδηγοι και αλλο η λωριδα των 2cm.
Leerburg | Leather Dog Leashes

@amaliaz
Πειτε μου ενα λογο λοιπον να μην παμε ολοι στα bazaar
δεν εχουμε ολοι σκυλο με τετοιο σβερκο

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
δεν εχει "καμια" διαφορα στην ποιοτητα δερματος-δεσιματος-κουμπομα ο οδηγος που εφτιαξα με τον οδηγο απο το πετ σοπ γιαυτο και ανοιξα το θεμα
πιο μετα μπορει να βαλω καμια φωτο

παιδια πως μπορω να ανεβασω μια φωτογραφια??

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
ευχαριστω Amaliaz

P1040543.JPG
P1040544.JPG

ο οδηγος που ειναι λιγο πιο μαυρος ειναι απο το πετ σοπ και ο λιγο πιο ανοιχτος ειναι αυτος που εφτιαξα

χμμμ μαλλον κατι κανω λαθος θα το βρω...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κανεις upload τη φωτογραφια στο imageshack και μετα copy paste εδω το λινκ που γραφει μεσα στο forum code.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina

Uploaded with ImageShack.us

ευχαριστω και παλι Amaliaz για την βοηθεια..

λοιπον το πιο ανοιχτοχρωμο ειναι αυτο που εφτιαξα και το αλλο ειναι απο το πετ σοπ.
το κομπομα εγω το επελεξα διαφορετικο γιατι αυτο που ανοιγει σαν "δαγκανα" δεν με βολευει

αλλη μια πιο κοντινη

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Την πλεξουδα πως την εφτιαξες? Εχεις ραπτομηχανη? Επισης απο την αλλη πλευρα πως το εκανες?

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
η πλεξουδα ειναι πολη ευκολη
κανεις δυο σχησμες (ισες) αφηνοντας ενα κενο στην μεση για να διπλωνει και να καθεται το κουμπομα
γυρνας την ακρη του οδηγου μεσα απο την πρωτη σχησμη και μετα κανεις το ιδιο με την ιδια κατευθυνση στην αλλη σχησμη
βαζεις το κουμπομα στην μεση περνας την μια ακρη-σχησμη μεσα απο την αλλη και μετα περνεις την ακρη του οδηγου και το περνας απο την σχησμη (της ακρης) ωστε να το πλεξεις..

ΥΓ
αν δεν καταλαβες (δεν το εξηγω και καλα) πες μου να βαλω φωτο μια μια τα σταδια να το δεις
παντως ειναι πολυ ευκολο και απλο (πασχει λιγο η περιγραφη μου) :)

απο εργαλεια χρειαστηκα ενα ψαλιδι ή ενα μαχαιρι για να κανω την σχησμη και τπτ αλλο !!
και απο χρονο, μεσα σε πεντε λεπτα ειχε γινει ... !!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πολλές φορές έχω σκεφτεί το θέμα λουρί .
Πόσο φυσιολογικό είναι άραγε το σκύλο που αγαπάς και θες να προστατέψεις, να τον δένεις με το δέρμα κάποιου άλλου ζώου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οσο φυσιολογικό είναι να φοράς το δέρμα του άλλου ζώου σε παπούτσι ή να το τρώς με σκορδάκι και δεντρολίβανο στο φούρνο. :)

Ωραιότατο το λουράκι..... δεν κατάλαβα πως γίνεται το κούμπωμα, οπότε αν θες βάλε καμιά φωτό με τα στάδια.... επίσης υπάρχει τρόπος να γίνει θηλιά από την άλλη μεριά? Τέλος, πόσο εύκολο είναι να κάνεις σχισμές στο δέρμα?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Sug,
τί πάχος έχει το ένα δέρμα και τί το άλλο;

επίσης μπορεί να κάνω λάθος απ' τη φωτογραφία, αλλά το ανοιχτόχρωμο φαίνεται κάπως τριμμένο.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι παντως για μενα ειναι πολυ πιο ευχρηστο, με πιο ωραια αισθηση στα χερια που δεν σε πληγωνει ποτε..
επισης εφοσον μπορω να το φτιαξω με (σχετικα) λιγα χρηματα, σχεδον οσα θα εδινα σε ενα πετ σοπ για μια πλαστικουρα 1m, θα συνεχισω να το χρησιμοποιω

αυτο που εφτιαξα εχει παχος 5 χιλιοστα
αυτο απο το το πετ σοπ ειναι στα 3 χιλιοστα

μπορεις να επιλεξεις το παχος που θα παρεις.. μην φανταστεις πως υπαρχει μεγαλη γκαμα (τουλαχιστον εκει που το βρηκα εγω) αλλα επιλεγεις μεσα απο 1-2 παχος και χρωμα.
οσο αφορα τον οδηγο απο το πετ σοπ με την χρηση λογικα εχει "λειανθει" τουλαχιστον ετσι νομιζω γιαυτο το βλεπεις πιο λειο απο το ανοιχτοχρωμο
με την παροδο που χρονου πιστευω πως θα γινει πιο λειο και θα σκουρινει (αφου ειναι βακετα)

επίσης υπάρχει τρόπος να γίνει θηλιά από την άλλη μεριά? Τέλος, πόσο εύκολο είναι να κάνεις σχισμές στο δέρμα?
την θηλια την κανεις ευκολα οποτε ναι μπορεις να κανει και απο την αλλη πλευρα με μεγαλυτερο κενο για να χωραει το χερι σου ανετα και να τον-την κρατας
μονο που γινεται λιγο πιο περιπλοκο γιατι αν θες να την κανεις "μεγαλη" πλεξουδα οπως αυτα στα πετ σοπ πρεπει να αφησεις δυο κενα και να το πλεξεις προσεκτηκα για να μην χρειαστει να το λυνεις και να το πλεκεις ξανα και ξανα

κοβετε σχετικα ευκολα, εγω εκανα μια τρυπα πρωτα με τη μυτη του ψαληδιου και μετα συνεχισα κανονικα
οταν κανεις την σχησμη πρεπει να προσεχης να ειναι οσο γινετε στην μεση και να μην βγει πιο χοντρο απο την μια πλευρο και πιο λεπτο απο την αλλη, ωστε να μην υπαρχει φοβος να κοπει.
θα βγαλω φωτογραφιες τα σταδια και θα τα ανεβασω

αν εχεις τετοιο λουρι απο πετ σοπ μπορεις να το λυσεις προσεκτηκα και να το ξαναδεσεις για να δεις πως λειτουργει

πρωτα

επομενο σταδιο

ετσι του δινεις μια στροφη ωστε να καθισει με την αλλη ακρη, να εφαρμοζει ακριβος

αφου κανεις το ιδιο και απο την αλλη ακρη (με την ιδια κατευθυνση)
βαζεις την ακρη μεσα απο την πρωτη σχησμη

περνας την ακρη του οδηγου (την ακρη απο την οποια κρατας τον οδηγο) μεσα απο την σχησμη της αλλης ακρης

το τραβας και εχεις τον οδηγο σου ετοιμο για δραση!
αν το δερμα δεν εχει ξαναχρησιμοποιηθει το τραβηγμα πρεπει να ειναι πολυ καλο για να κομποσουν (εκει βλεπεις αν εχεις κανει κατι λαθος η οχι και η πλεξουδα σου ειναι τελεια) και εχεις αυτο το αποτελεσμα

ΥΓ
καλο θα ειναι να πριν αγορασετε το δερμα να το δειτε προσεκτηκα, να μην εχει "πατηματα" απο εδω και απο εκει, να μην εχει αποκλησεις στο παχος, να μην εχει κοπηματα κλπ

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ωραία δουλειά, αλλά να ξέρεις πως το "δέρμα λαδιού", από το οποίο είναι το αγοραστό σου, είναι πολύ πιο ακριβό (περίπου διπλάσια τιμή). Δοκίμασε με τέτοιο δέρμα την επόμενη φορά γιατί είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Πάντως ήταν καλή η κίνησή σου και να ξέρεις πως θα βελτιώνεσαι με κάθε λουρί! :)

Υ.Γ.: Ξέχασες να αναφέρεις πως πρώτα πλέκουμε την "πάνω" πλευρά, δηλαδή αυτήν που κρατάει το χέρι, υπολογίζοντας βεβαίως την απόσταση των σχισμών με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι η θηλιά άνετη!

Last edited:

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Ωραία δουλειά, αλλά να ξέρεις πως το "δέρμα λαδιού", από το οποίο είναι το αγοραστό σου, είναι πολύ πιο ακριβό (περίπου διπλάσια τιμή). Δοκίμασε με τέτοιο δέρμα την επόμενη φορά γιατί είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Πάντως ήταν καλή η κίνησή σου και να ξέρεις πως θα βελτιώνεσαι με κάθε λουρί! :)

Υ.Γ.: Ξέχασες να αναφέρεις πως πρώτα πλέκουμε την "πάνω" πλευρά, δηλαδή αυτήν που κρατάει το χέρι, υπολογίζοντας βεβαίως την απόσταση των σχισμών με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι η θηλιά άνετη!
δερμα λαδιο ιδιο-παρομοιο με τον πετ σοπ δεν βρηκα. αν και αυτο που πηρα μου ειπε πως ειναι λαδιου (σιγουρα ειναι πιο "στεγνο" απο το αλλο). δεν εχω τις γνωσεις για να καταλαβω τις βασικες διαφορες κατεργασιας-εξεργασιας ακομα..
σκεφτομαι να του κανω μια κατεργασια με λαδι αλλα δεν ξερω αν θα εχει αποτελεσμα και ποιο θα ειναι αυτο (αρνητικο-θετικο)

η επανω πλευρα ειναι "αρκετα" πιο περιπλωκη και δεν την εχω φτιαξει ακομα, σκεφτομαι να μην την φτιαξω καθολου για να εχω μαγαλυτερο μηκος. τωρα ειναι περιπου στο 1.70 αν την φτιαξω θα παμε περιπου στο 1.50...
θα δουμε αν την φτιαξω θα βγαλω φωτο τα σταδια και θα τα ανεβασω

ΥΓ γνωριζεις που θα μπορουσα να βρω δερματα (δεν μηλαμε για μεγαλη ποσοτητα)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολυ καλη δουλεια(εφοσον μιλαμε για ερασιτεχνη). Και βεβαια, αλλη η αισθηση να κρατας κατι που εφτιαξες ο ιδιος...Ευχαριστουμε για τις φωτο και τις πληροφοριες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ