Δεν τρώει

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
γεια σας!εχω ενα ημιαιμο λαμπραντορ 1 χρονου. εδω κ 2 εβδομαδες δεν τρωει σχεδον τιποτα..ολα ξεκινησαν πριν απο μηνες που μου αρρωστησε κ αναγκαζομουνα να τον ταιζω στο στομα. μετα απο αυτο η κτηνιατρος μου ειπε να τον αφησω να τρωει μονος του αλλα εγω συνεχισα να τον ταιζω ή να του βαζω διαφορα για να τρωει τις κροκετες του.τις τελευταιες βδομαδες ομως δεν τρωει ουτε με αυτο το τροπο.του αλλαξα τις κροκετες μηπως τις βαρεθηκε τιποτα του πηρα κονσερβα κ την τρωει με το ζορι.μαγειρευτο φαγητο το τρωει μονο αν εχει κρεας μεσα.κατα τα αλλα δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του.παιζει παει την βολτα του πινει νερο κ ειναι οπως πριν.αυτο που μου εχει κανει εντυπωση αλλα μπορει να ειναι κ φυσιολογικο μιας κ δεν ξερω απο σκυλια ειναι οτι μεσα στην ημερα ΄΄βγαζει΄΄ πολλες φορες το πουλακι του.καθεται ακινητος κ μετα απο λιγο ΄΄ξαναμπαινει΄΄και συνεχιζει οτι εκανε.με τη γιατρο που μιλησα μου ειπε οτι εχει κακομαθει κ να τον αφησω νυστικο καποιες μερες για να αναγκαστει να φαει.μιλησα κ με δευτερο γιατρο ο οποιος μου ειπε οτι αφου δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα του να του βαζω το φαγητο 20 λεπτα κ μετα να το περνω κ σε λιγες μερες θα αναγκαστει να φαει.η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω κανει γιατι το λυπαμαι νυστικο αλλα εχω απελπιστει πια να μην τρωει σχεδον τιποτα.εσεις τι λετε να κανω???ποια ειναι η γνωμη σας???

Last edited:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
2 γιατροι σου εδωσαν συμβουλες και μαλιστα σχεδον τις ιδιες. Γιατι δεν τις ακολουθεις?

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
2 γιατροι σου εδωσαν συμβουλες και μαλιστα σχεδον τις ιδιες. Γιατι δεν τις ακολουθεις?
εχεις δικιο απλα μου φανηκαν και οι 2 πολυ απολυτοι λεγοντας μου οτι μπορει να κανει κ 7 βδομαδα να φαει κ εγω θα πρπει να τον εχω νυστικο.ηθελα να ρωτησω αν το εχει κανει κ καποιος αλλος και ειναι η σωστη συμβουλη.

Giwrgos:D

Active Member
19 Ιουλίου 2013
36
0
Να πω και εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Αρχικά όταν διάβαζα το post ,νόμιζα ότι θα έχει κάποιο ιατρικό θέμα αλλά δεν νομίζω καθώς όπως λες δεν έχει αλλάξει καθόλου συμπεριφορά και είναι μες την τρελή χαρα.

Τι είχε όταν αρρώστησε απλά κάποια ίωση ή κάτι πιο σοβαρό? Θέλω να πω δηλαδή ότι του άλλαξες την ρουτίνα όταν ήταν άρρωστο ή έβγαινε κανονικά τις βόλτες του κ.τ.λ; Ποιες και πόσες φορές την μέρα το τάιζες πριν αρρωστήσει, μήπως άλλαξε κάτι σε αυτό; Καλό θα ήταν να μην έχει όλη την ώρα πρόσβαση στο νερό και το φαγητό (κυρίως το φαγητό).

Αν θες την γνώμη μου, πηγαίνετε αύριο το πρωί σε ένα πάρκο ή κάποιο γήπεδο και πάρε μαζί κάποια από τα αγαπημένα του παιχνίδια, μπάλες και ότι άλλο του αρέσει. Κούρασε το για κανά 2ωρο στο παιχνίδι και μετά από μία μεγάλη βόλτα πηγαίνετε σπίτι να τον ταΐσεις αν δεν φάει και αύριο συνέχισε το αυτό για 2-3 μέρες ακόμα και δες αν έχει κάποια βελτίωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Δεν ταίζουμε/ποτίζουμε, αμέσως πριν/μετά, από βόλτα. Ακόμη χειρότερα, όταν η βόλτα, είναι με έντονο παιχνίδι.

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
Να πω και εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Αρχικά όταν διάβαζα το post ,νόμιζα ότι θα έχει κάποιο ιατρικό θέμα αλλά δεν νομίζω καθώς όπως λες δεν έχει αλλάξει καθόλου συμπεριφορά και είναι μες την τρελή χαρα.

Τι είχε όταν αρρώστησε απλά κάποια ίωση ή κάτι πιο σοβαρό? Θέλω να πω δηλαδή ότι του άλλαξες την ρουτίνα όταν ήταν άρρωστο ή έβγαινε κανονικά τις βόλτες του κ.τ.λ; Ποιες και πόσες φορές την μέρα το τάιζες πριν αρρωστήσει, μήπως άλλαξε κάτι σε αυτό; Καλό θα ήταν να μην έχει όλη την ώρα πρόσβαση στο νερό και το φαγητό (κυρίως το φαγητό).

Αν θες την γνώμη μου, πηγαίνετε αύριο το πρωί σε ένα πάρκο ή κάποιο γήπεδο και πάρε μαζί κάποια από τα αγαπημένα του παιχνίδια, μπάλες και ότι άλλο του αρέσει. Κούρασε το για κανά 2ωρο στο παιχνίδι και μετά από μία μεγάλη βόλτα πηγαίνετε σπίτι να τον ταΐσεις αν δεν φάει και αύριο συνέχισε το αυτό για 2-3 μέρες ακόμα και δες αν έχει κάποια βελτίωση.
ειχε μια απλη ιωση απλα επειδη επερνε αντιβιωση επρεπε να τρωει.οταν ηταν αρρωστο μονο 2 μερεσ δεν τον πηγα βολτα γτ δεν μπορουσε κ αυτος μετα συνεχιστηκαν ολα κανονικα.τον ταιζα κ πριν κ τωρα 2 φορες την ημερα την ιδια ωρα.αυτο που λες να τον κουρασω το κανω αλλα αφου ηρεμει απο την βολτα κ του βαζω να φαει μυριζει λιγο το μπολ του κ φευγει και περιμενει η να τον ταισω στο στομα ή να του δωσω κατι μαγειρευτω για να φαει.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κάνε αυτό που σου είπαν τόσοι άνθρωποι: Του βάζεις το μπωλ και το αφήνεις ακριβώς 20 λεπτά. Αν φάει έφαγε, όσο φάει. Το παίρνεις. Του ξαναβάζεις φαγητό την επόμενη φορά που θα του έβαζες έτσι κι αλλιώς (πχ 12 ώρες μετά). Το ίδιο, το αφήνεις 20 λεπτά, το παίρνεις και όσο έχει φάει.
Κάν'το για 3-4 μέρες και λογικά θα δεις διαφορά.
Και μην τον λυπηθείς και του δώσεις ενδιάμεσα τίποτα!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Επίσης, κάτι άλλο που σκέφτηκα: υπάρχει πιθανότητα να τσιμπολογάει τίποτα μόνος του? πχ από σκουπίδια, από μαμά, να έχει πρόσβαση στο σακούλι με την τροφή και να τρώει όταν δεν βλέπεις κλπ

μανιτο

Member
3 Ιουνίου 2013
17
0
Επίσης, κάτι άλλο που σκέφτηκα: υπάρχει πιθανότητα να τσιμπολογάει τίποτα μόνος του? πχ από σκουπίδια, από μαμά, να έχει πρόσβαση στο σακούλι με την τροφή και να τρώει όταν δεν βλέπεις κλπ
το θεμα ειναι οτι με το που βλεπει κ του βαζω το μπολ παει κ κρυβεται δεν πλησιαζει καθολου.δεν υπαρχει περιπτωση να τρωει μονος του.το μονο που μπορει να συμβαινει ειναι να του δινει η μανα μου τιποτα κρυφα γτ το λυπατε.λοιπον απο σημερα θα αρχισς αυτο που μου λετε ολοι κ βλεπουμε.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
το θεμα ειναι οτι με το που βλεπει κ του βαζω το μπολ παει κ κρυβεται δεν πλησιαζει καθολου.δεν υπαρχει περιπτωση να τρωει μονος του.το μονο που μπορει να συμβαινει ειναι να του δινει η μανα μου τιποτα κρυφα γτ το λυπατε.λοιπον απο σημερα θα αρχισς αυτο που μου λετε ολοι κ βλεπουμε.
θα πρέπει να εξηγήσεις στη μητέρα σου και σε όποιον άλλο μένει μαζί σας την κατάσταση και γιατί πρέπει να σταματήσει να δίνει οτιδήποτε στο σκύλο κρυφα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα