Δεν περπατάει όταν φοράμε λουράκι

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
Καλησπέρα,
Πριν 10 μέρες βρήκα μια σκυλίτσα 4 μηνών, αδέσποτη, και την έχω στο σπίτι μου. Την χτύπησαν αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να κουτσαίνει για αρκετές ημέρες. Τώρα είναι αρκετά καλά.

Της φόρεσα λουράκι και οδηγό, και προσπάθησα να την βγάλω βόλτα. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι δεν ήθελε να το κάνει, ξαπλώνοντας κάτω και βάζοντας το κεφάλι της στα πόδια.
Έχω στενοχωρηθεί καθώς σκέφτομαι ότι ίσως φοβάται μηπως την αφήσω, μήπως φοβάται να βγει έξω...
ΑΝτίθετα στο μπαλκόνι είναι αρκετά ζωηρή παίζει, γαυγίζει κλπ

Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες οδηγίες για το πως μπορώ να την κάνω να περπατήσει με το λουράκι, και έξω από το σπίτι?

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
να της δωσεις κινητρο να περπατησει, που σημαινει για καθε βημα , λιχουδια με ενθουσιασμενα μπραβο

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μέσα στο σπίτι το δέχεται το λουράκι ή πάλι τα ίδια;

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
να της δωσεις κινητρο να περπατησει, που σημαινει για καθε βημα , λιχουδια με ενθουσιασμενα μπραβο
Κοντεύω να καταντήσω κλόουν, και φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνει τι τις λέω οτι πρέπει να κάνει. Από την άλλη, φοβάμαι ότι ίσως της προκαλώ άγχος. Δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω την συμπεριφορά της.

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
μέσα στο σπίτι το δέχεται το λουράκι ή πάλι τα ίδια;
Σήμερα της φόρεσα τον οδηγό, και αρχίσαμε το τρέξιμο στο μπαλκόνι. Εκεί ανταποκρίνεται πολύ καλά. Όταν όμως την έβαλα στο σπίτι, μύρισε λιγάκι γύρω γύρω και έκατσε κάπου στην μέση. Όσο και αν προσπάθησα να την σηκώσω και να την κάνω να περπατήσει μέχρι την πόρτα (μήπως και μπορέσω να την βγάλω εκτός σπιτιού) σταμάτησε την όποια προσπάθεια.

Μπορώ να θεωρώ θετικό το γεγονός, ότι παρότι καθόταν πεισπατικά, κουνούσε την ουρά της παιχνιδιάρικα?

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
Το λουράκι το δέχεται, απλά όταν την παρακινώ να περπατήσει, κάθεται κάτω και αρνείται το οτιδήποτε.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η σκύλα δεν έχει πρόβλημα με το λουρί,αλλά με την βόλτα.
Προφανώς είναι τρομαγμένη,και φοβάται να βγει έξω.

Συνέχισε την προσπάθεια,πρόσεξε όμως να μην επιβραβεύεις τον φόβο της.
Θα το ξεπεράσει εύκολα αν το χειριστείς σωστά!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Σήμερα δεν είχε και ιδιαίτερα καλό καιρό έκανε και μπουμπουνιτά μήπως είναι κροτοφοβική και ανριόταν τον καιρό? (μιας και ήταν αδέσποτη πολύ πιθανό να έχει συνδιάσει συννεφιά με μπουμπουνιτά εμείς αυτό το πρόβλημα έχουμε και έτσι όταν βρέχει που να τον τραβάς ή με λιχουδιές η οτιδήποτε δεν θα βγει)

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
ας πουμε εγω τωρα αυτη την περιοδο δουλευω με τη σφυριχτρα να ερχεται οταν σφυραω, γιατι εκαψα το ελα . Ο μεζες που της δινω ειναι μοσχαρι λαπα βραστη σε κοματακια αναμιγμενο μ ε τυρι για ποικιλια, ειτε κοτοπουλο βραστο. Της αρεσει παρα πολυ και οταν της σφυριζω ερχεται τρεχοντας οτι και αν κανει γιατι ξερει οτι θα φαει κατι φοβερο!!!! Μπορεις οποτε να της δειχνεις στη δικα σου περιπτωση τι θα φει αν σε ακολουθησει ( μαζι με το λουρι) στη βολτα. Αν δεν τη συγκινει το φαι, τοτε το καλυτερο της παιχνιδι!!!

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Όχι δεν είναι σήμερα η πρώτη φορά που συνέβη η άρνηση της βόλτας.
Την ίδια αντίδραση είχα, όταν προσπάθησα να την πάω στον γιατρό, την περασμένη Παρασκευή.
Εκεί συνάντησα πρώτη φορά την άρνηση να βγούμε από το σπίτι, οπότε επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, αναγκαστικά την πήρα σηκωτή στο αυτοκίνητο.
Τώρα προσπαθώ να της δείξω το σπίτι για να εξοικειωθεί, και έτσι ίσως προχωρήσει και μέχρι την πόρτα.

sophieemer

Member
8 Απριλίου 2012
7
0
Σήμερα η σκυλίτσα μου βγήκε για πρώτη φορά βόλτα!
Τελικά με αρκετά πολύ καλά μεζεδάκια, και πολύ υπομονή, επιτέλους κατάφερε να κατέβει την σκάλα, και ας ήμουν επί 1 ώρα μεζεδάκι-μπράβο, μεζεδάκι-μπράβο...

Βέβαια στη βόλτα, κάποια στιγμή μάσησε, και ξάπλωσε κάτω. Εκεί την πίεσα λιγάκι, μιας και μου τέλειωσαν τα μεζεδάκια, και τελικά την σήκωσα.

Την άλλη φορά ίσως καλύτερα!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Πολύ χαίρομαι μπράβο! :) Φυσικά όταν με το καιρό αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά ξαναψαρώσει για λίγο μην μασήσεις εσύ αλλά προχώρα σταθερά και αποφασιστικά έτσι θα νιώσει και πιο σύγουρη για σένα. Τουλάχιστον εμείς έτσι καταφέραμε να περάσουμε αρκετές φοβίες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ας πουμε εγω τωρα αυτη την περιοδο δουλευω με τη σφυριχτρα να ερχεται οταν σφυραω, γιατι εκαψα το ελα . ......
Η εντολη μπορει καλιστα να ξε-καεί και να λειτουργησει παλι το "ελα". Ξεκινας απο την αρχη και πολυ γρηγορα θα το ξαναμαθει (ή μαλλον θα το θυμηθει και θα ξεμπερδευτει.
Ή απλά αλλαζεις την λεξη και ξεκινας απο την αρχη την εκμαθηση της με την γνωστη μεθοδο για το καλεσμα.
Η σφυριχτρα καλη ειναι, αλλά καποια μερα θα ξεχασεις να την παρεις μαζι σου. Την φωνη σου την εχεις παντα (εκτος αν εισαι τελειως βραχνιασμενος).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK