Δεν περπατάει στην βόλτα..

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Ο σκύλος όταν πάμε για βόλτα δεν θέλει να περπατήσει, όταν τον φωνάζω για βόλτα να του βάλω το λουρί αρχίζει και τρέχει μέσα στο σπίτι και κρύβεται κάτω από το κρεβάτι, βγαίνει μόνο εάν του δώσω μπισκότο και μετά βγαίνει για βόλτα, όταν είμαστε για βόλτα δεν θέλει να περπατήσει με τίποτα και με πηγαίνει μόνο που θέλει αυτό, η βόλτα καταντάει να είναι πάρα πολύ κουραστική. Όταν είναι και άλλος στην παρέα μας ο σκύλος περπατάει μια χαρά και δεν έχει κανένα πρόβλημα, τι γίνεται; Κάποια συμβουλή πάνω στο θέμα;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Μήπως δεν του έχεις δώσει να καταλάβει ότι η βόλτα δεν είναι απλά αναγκαία για να βγει έξω να κάνει την ανάγκη του; είναι αναγκαία για να εκτονωθεί για να παίξει μαζί σου, για να περάσετε ένα,το λιγότερο,μισάωρο ευχάριστα οι δυο σας; βόλτα δεν τον πας από αγκαρεία,πρέπει κι εσύ να περνάς καλά μαζί του...να τον αφήσεις να μυρίσει να πάρει καινούριες εμπειρίες,να κάνει την ανάγκη του κι να παίξετε κιόλας...άμα βαριέσαι,βαριλεται κι αυτός,άμα μιλάς στο κινήτό ή κάνεις τσιγάρο δεν έχει νόημα...επίσης,δεν είναι σωστό αν κάνει την ανάγκη του έξω,με το που την κάνει να τον μαζέψεις να γυρίσετε...επίσης πρέπει με υπομονή να του μάθεις να μην τραβάει,ότι εντάξει θα μυρίσει,αλλά εσύ είσαι ο οδήγός κι όχι αυτός...γιατί έτσι δεν κουράζεσαι μόνο εσύ αλλά κι ο ίδιος...εγώ για παράδειγμα τον δικό μου όταν βγαίνουμε τον αφήνω να μυρίσει για κανα τέταρτο όπου θέλει (αν μπορείς να τον έχεις κι ελεύθερο ακόμα καλύτερα) κι μέσα σε αυτό το τέταρτο κάνει κι την ανάγκη του,μετά περπατάμε λίγο όπου σε αυτό το διάστημα(επειδή είναι κουταβι κι τώρα μαθαίνουμε) του δείχνω ότι εγώ οδηγάω πλέον κι όχι αυτός,αυτο θέλει πολύ υπομονή κι πρέπει να σου δείξει κάποιος πως να το κάνεις, κι πρέπει τώρα να είναι δίπλα μου,όσο μύρισε μύρισε...αυτό διαρκεί κανά δεκάλεπτο σε κάθε βόλτα...κι στο τέλος τον αφήνω ελέυθερο κι παίζουμε μέχρι τελικής πτώσεως είτε μόνοι μας έιτε με άλλα σκυλακια αν βρουμε...κι στο δρόμο της επιστροφής του ξαναδείχνω το να μην τραβάει κι να μένει δίπλα μου που είναι κι πιο εύκολο γιατί ειναι κι κουρασμένος...Προκάλεσέ τον όταν είστε έξω να κυνηγήσει το χέρι σου κρατώντας μία λιχουδιά ή ένα παιχνίδι, ακόμα κι όταν τον έχεισ με το λουρί...εγώ στις αρχές το έκανα συνέχεια αυτό κι στην ουσία κάναμε κύκλους γύρω απ τον εαυτό μας αλλά τρελαινόταν γιατί έχει έρωτα με τις λιχουδιες του(όπως τα περισσότερα), τρέξτε μαζί, χάιδευέ τον που και που όταν περπατάτε...δείξτου ότι ειστε έξω για να περάσετε καλά!!!

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πόσο είναι το σκυλάκι σου? Εμένα το έκανε ο πρώτος σκύλος μου όταν τον έβγαζα πρώτες φορές βόλτα και ήταν 3 μηνών. Αν είναι μωρό ίσως φοβάται και είχα διαβάσει πως πρέπει να πας να τον χαιδέψεις και να τον καθυσηχάσεις για να καταλάβει πως δεν έχει να φοβάται κατι. Και 3 βήματα να κάνει και να σταματάει το ίδιο και εσύ, χάδι και σιγουριά. εγώ 3-4 φορες του το έκανα μετά εσπαγε το σπίτι απο την χαρά του για να παει βόλτα!

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Πόσο είναι το σκυλάκι σου? Εμένα το έκανε ο πρώτος σκύλος μου όταν τον έβγαζα πρώτες φορές βόλτα και ήταν 3 μηνών. Αν είναι μωρό ίσως φοβάται και είχα διαβάσει πως πρέπει να πας να τον χαιδέψεις και να τον καθυσηχάσεις για να καταλάβει πως δεν έχει να φοβάται κατι. Και 3 βήματα να κάνει και να σταματάει το ίδιο και εσύ, χάδι και σιγουριά. εγώ 3-4 φορες του το έκανα μετά εσπαγε το σπίτι απο την χαρά του για να παει βόλτα!
Ενός χρόνου είναι ο δικός μου

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για πιο λόγο πιστεύεις ότι περπατάει κανονικά με την παρουσία ενός άλλου σκύλου στην παρέα?

Νομίζω πως απο εκει πρέπει να ξεκινήσεις.
Το άλλο το σκυλί τι ηλικίας είνια, τι χαρακτήρα είναι, πόσο καιρό τον ξέρει...?

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Για πιο λόγο πιστεύεις ότι περπατάει κανονικά με την παρουσία ενός άλλου σκύλου στην παρέα?

Νομίζω πως απο εκει πρέπει να ξεκινήσεις.
Το άλλο το σκυλί τι ηλικίας είνια, τι χαρακτήρα είναι, πόσο καιρό τον ξέρει...?
Δεν το έγραψα σωστά, δεν περπατάει με άλλο σκύλο αλλά παρέα κάποιον πχ φίλο μου ας πούμε, δεν το κάνει μόνο σε εμένα αυτό να μην περπατάει αλλά και σε άλλους από την οικογένεια που το βγάζουμε.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Και ο δικός μου το έκανε αυτό για κάποια περίοδο......δηλαδή, αν βγαίναμε μόνοι μας βόλτα μουλάρωνε και δεν κουνιόταν, ήθελε να γυρίσει σπίτι. Αν βγαίναμε με τον άντρα μου μαζί ή με παρέα περπατούσε κύριος!!

Εγώ μέχρι 6 μηνών τον έβγαζα πάντα μαζί με τον άντρα μου γιατί φοβόμουν τα αδέσποτα (μην μας επιτεθούν) και μάλλον συνδύασε τη βόλτα και με τους δύο μαζί του.
Μόλις κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος άρχισα να τον βγάζω και μόνη μου. Τον τραβούσα με μια έντονη κίνηση, του έλεγα ήρεμα ''πάμε αγόρι μου'', ε σιγά σιγά έμαθε και αρχίσαμε και μόνοι μας βόλτες!

Τον έβγαζες συνέχεια και εσύ με παρέα?

Staffordshire

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2011
350
3
Και ο δικός μου το έκανε αυτό για κάποια περίοδο......δηλαδή, αν βγαίναμε μόνοι μας βόλτα μουλάρωνε και δεν κουνιόταν, ήθελε να γυρίσει σπίτι. Αν βγαίναμε με τον άντρα μου μαζί ή με παρέα περπατούσε κύριος!!

Εγώ μέχρι 6 μηνών τον έβγαζα πάντα μαζί με τον άντρα μου γιατί φοβόμουν τα αδέσποτα (μην μας επιτεθούν) και μάλλον συνδύασε τη βόλτα και με τους δύο μαζί του.
Μόλις κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος άρχισα να τον βγάζω και μόνη μου. Τον τραβούσα με μια έντονη κίνηση, του έλεγα ήρεμα ''πάμε αγόρι μου'', ε σιγά σιγά έμαθε και αρχίσαμε και μόνοι μας βόλτες!

Τον έβγαζες συνέχεια και εσύ με παρέα?
Όχι συνέχεια, δεν ξέρω τι να κάνω τώρα να το διορθώσω! Διαβάζω όλες τις συμβουλές και προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97