Μήπως δεν του έχεις δώσει να καταλάβει ότι η βόλτα δεν είναι απλά αναγκαία για να βγει έξω να κάνει την ανάγκη του; είναι αναγκαία για να εκτονωθεί για να παίξει μαζί σου, για να περάσετε ένα,το λιγότερο,μισάωρο ευχάριστα οι δυο σας; βόλτα δεν τον πας από αγκαρεία,πρέπει κι εσύ να περνάς καλά μαζί του...να τον αφήσεις να μυρίσει να πάρει καινούριες εμπειρίες,να κάνει την ανάγκη του κι να παίξετε κιόλας...άμα βαριέσαι,βαριλεται κι αυτός,άμα μιλάς στο κινήτό ή κάνεις τσιγάρο δεν έχει νόημα...επίσης,δεν είναι σωστό αν κάνει την ανάγκη του έξω,με το που την κάνει να τον μαζέψεις να γυρίσετε...επίσης πρέπει με υπομονή να του μάθεις να μην τραβάει,ότι εντάξει θα μυρίσει,αλλά εσύ είσαι ο οδήγός κι όχι αυτός...γιατί έτσι δεν κουράζεσαι μόνο εσύ αλλά κι ο ίδιος...εγώ για παράδειγμα τον δικό μου όταν βγαίνουμε τον αφήνω να μυρίσει για κανα τέταρτο όπου θέλει (αν μπορείς να τον έχεις κι ελεύθερο ακόμα καλύτερα) κι μέσα σε αυτό το τέταρτο κάνει κι την ανάγκη του,μετά περπατάμε λίγο όπου σε αυτό το διάστημα(επειδή είναι κουταβι κι τώρα μαθαίνουμε) του δείχνω ότι εγώ οδηγάω πλέον κι όχι αυτός,αυτο θέλει πολύ υπομονή κι πρέπει να σου δείξει κάποιος πως να το κάνεις, κι πρέπει τώρα να είναι δίπλα μου,όσο μύρισε μύρισε...αυτό διαρκεί κανά δεκάλεπτο σε κάθε βόλτα...κι στο τέλος τον αφήνω ελέυθερο κι παίζουμε μέχρι τελικής πτώσεως είτε μόνοι μας έιτε με άλλα σκυλακια αν βρουμε...κι στο δρόμο της επιστροφής του ξαναδείχνω το να μην τραβάει κι να μένει δίπλα μου που είναι κι πιο εύκολο γιατί ειναι κι κουρασμένος...Προκάλεσέ τον όταν είστε έξω να κυνηγήσει το χέρι σου κρατώντας μία λιχουδιά ή ένα παιχνίδι, ακόμα κι όταν τον έχεισ με το λουρί...εγώ στις αρχές το έκανα συνέχεια αυτό κι στην ουσία κάναμε κύκλους γύρω απ τον εαυτό μας αλλά τρελαινόταν γιατί έχει έρωτα με τις λιχουδιες του(όπως τα περισσότερα), τρέξτε μαζί, χάιδευέ τον που και που όταν περπατάτε...δείξτου ότι ειστε έξω για να περάσετε καλά!!!